Hafþór Júlíus Björnssonille uusi vastustaja

Sekä kamppailulajien, voimailun, että sosiaalisen median draaman fanit ovat kuhisseet tulevasta ottelusta jo reilun vuoden. Muun muassa Game of Thrones -sarjasta ja maailman vahvimpana miehenä ja kovimpana maastavetäjänä tunnetun islantilaisen voimamiehen Hafþór ”The Mountain” Björnssonin oli tarkoitus kohdata Eddie Hall nyrkkeilyottelussa vuoden 2021 Syyskuussa. Eddie Hall, joka on tunnettu voimamieskisoissa voittamistaan titteleistä ja suositusta Youtube-kanavastaan, ilmoitti kuitenkin 25.7.2021 Instagram-tilillään joutuvansa jättämään ottelun sivuun. Syyksi hän ilmoitti sparratessa repeytyneen vasemman käden hauiksen. Ottelu tulee ilmeisesti tapahtumaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Niin fanit, promoottorit, kuin vedonvälittäjätkin ovat eläneet epätietoudessa viime aikoihin asti.

Syyskuun 18. päivä Dubaissa järjestettävää CoreSports Fight Night 3 -tapahtumaa ei kuitenkaan olla perumassa, vaan Björnssonille on nyt löydetty uusi vastustaja kädenvääntäjä Devon Larratista. Vaikka Islannin jätti on reilun vuoden ajan otteluun valmistautuessaan tiputtanut huimat viisikymmentä kiloa elopainostaan, on kaksikon kokoero silti melkoinen. Björnsson painaa yhä 206 cm pituudessaan järisyttävät 156 kg. Ikää miehellä on 32 vuotta. Kanadalaisvastustaja Larratilla on huimat 14 vuotta vanhempi 46 ikävuodellaan. Pituutta mieheltä löytyy vain hieman vähemmän kuin kilpakumppaniltaan, sillä Larrat on karvan verran alle kahden metrin maagisen rajan 196 cm pituudellaan. Painoa mieheltä löytyykin sitten roimasti vähemmän; 102,15 kg massalla painoeroksi tulee huimat 54 kg. Hallin korvaaja ilmoitettiin 16.8.2021. Tapahtuman muista korteista mainitsemisen arvoinen lienee ainakin entinen Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen, Navy Sealien, Josh Bridgesin ja crossfit-ammattilaisen Jacob Heppnerin välinen ottelu.

Kanadan kauhu Devon ”No Limits” Larratt

Vaikka vasta nimetty vastustaja on selvästi alakynnessä mitä tulee fyysisiin attribuutteihin iästä painoon, ei ehkä ole syytä sivuuttaa miestä ensisilmäyksellä. Larrat on nimittäin käynyt varmasti kovat koulut läpi Kanadan armeijan erikoisjoukuissa (Canadian Special Operations Forces Command), joissa hän toimi aktiivipalveluksessa kuusitoista vuotta. Mukaan mahtui muun muassa seitsemän keikkaa Afganistanissa. Armeijaura loppui, kun mies loukkaantui taistelussa. Kyseessä ei myöskään ollut mikä tahansa nurmiporajengi, vaan Larrat palveli Joint Task Force 2:n alaisuudessa. Kyseessä on nopeaan reagointiin, erikoistiedusteluun, terrorismin torjuntaan ja henkilösuojaukseen erikoistunut iskuryhmä. Porukan toimintaa voisi verrata vaikkapa Delta Forceen tai kotimaisiin erikoisrajajääkäreihin. Niin salaisesta erikoisjoukosta on kyse, ettei Kanadan hallitus sen toimia juuri kommentoi. Larrat kotiutui ylikorpaalin (master corporal) natsat olkapäillään.

Larrat pitää tällä hetkellä hallussaan Pohjois-Amerikan parhaan kädenvääntäjän paalupaikkaa ja hänet on tituleerattu yhdeksi lajin kaikkien aikojen parhaista. Mies kiinnostui lajista jo nuorena ja keskittikin kuntoilulliset puuhansa lähinnä kädenvääntöön judon ohella. Ensimmäiset oppinsa hän kuulemma sai isoäidiltään, joka oli ”Albertan kovin akka vääntämään kättä”. Kuntoaan ja tekniikkaansa hän kehitti nuorena Länsi-Kanadan öljykentillä ja kilpaili läpi armeijauransa.

Jättien taisto

On selvää, että Björnssonilla on puolellaan kokonsa ja ikänsä lisäksi aika: hän on ehtinyt treenata nyrkkeilyä aktiivisesti yli vuoden Larratin saatua tietää ottelustaan vasta enintään pari kuukautta ennen ottelua. Matsin kertoimia ei ole vielä julkistettu, mutta vedonlyönti tulee olemaan varmasti kovaa peliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.