Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Surefire E2D Executive Defender

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4151
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Surefire E2D Executive Defender

#1

Viesti YJT »

Kun tuolla toisaalla oli juttua tästä, niin laitoin Kontrollissa olleen arvostelun valaisimesta. Mainittakoon, että valaisinta arvosteltiin soveltuvuudesta kontrollialan ammattilaisen työvälineeksi, ei itsepuolustukseen.

Surefire E2D Executive Defender

pituus: 12,3 cm
paino: 94 g
virtalähde: 2 kpl CR 123 paristoja
valoteho: 60 lumenia
paristojen kesto: 75 minuuttia

E2D vaikuttaa ensi näkemältä melko pieneltä, ja huomion kiinnittää lampun molemmissa päissä olevat voimakkaat hammastukset. Lamppu onkin suunniteltu niin, että sitä voi käyttää kubotanin tapaan lyömäaseena ja hermopisteiden manipuloimiseen. Lampussa on irrotettava vyöklipsi. Linssi on lasia.

Lamppu saattaa olla isokätisen käyttäjän käteen liian lyhyt, jolloin sen takaosan hampaat pureutuvat ikävästi kämmeneen.

Valokatkaisija on lampun takaosan hammastuksen ympäröimä, joten se on tavallaan hieman upotettu. Lampussa ei ole erillistä vilkkukytkintä, mutta valokatkaisijaa voi painaa siten että peukalo on hammastuksen päällä, jolloin katkaisija ei pääse kliksahtamaan päälle. Tällöin tosin hampaat pureutuvat ikävästi peukaloon. Valokatkaisin on mahdollista lukita kokonaan pois päältä estämään lampun syttymistä vahingossa.

Lampun ohuus aiheuttaa sen, että lamppu voi pudota kotelon läpi, jos valaisinta kannetaan pohjasta avoimessa kotelossa. Lisäksi lampun peräpäässä olevat hampaat vaikeuttavat lampun laittamista koteloon.

Suorityskyky:

Valaisu
- 10 m: ***
- 30 m: ** 1/2
- 50 m: ** 1/2
Häikäisy: ****
Valokeilan läpäisykyky: * 1/2
Lukuvalona:** 1/2

Hyvää:
- ei pääse kierimään maahan pudotettaessa
- suunniteltu käytettäväksi lyömäaseena hätävarjelutilanteessa

Huonoa:
- hieman liian pieni ja ohut; käytettäessä pohjasta avointa koteloa on riski että lamppu pääsee putoamaan kotelon läpi
- peräosassa oleva hammastus haittaa koteloon laitettaessa

Kokonaisarvosana: ** 1/2
Euroa / tähti: 76,8 euroa
Hinta: 192 euroa

(Tähdet asteikolla 1-5)
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Suspectre
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 75
Lauteille: Syyskuu 2006

#2

Viesti Suspectre »

Insert picture here - kas tuossa.
Kuva

Retkeilykäyttöön(kään) en tuota ostaisi. Ei pala riittävän kauan ja valokeila on liian kirkas kartan lukuun; häikäisee jo itseäkin.

Pienuus (ja keveys) on toisaalta haitta, kuten yllä mainittiin, toisaalta etu: tuota on varsin kätevä kantaa aina mukana.

Noissa näkyy olevan hiukan yksilöeroja sen suhteen, millaista kilinää valokatkaisin pitää päällekytkettynä. Meillä tuo toinen yksilö helisee, toinen ei. No eihän se käyttöön vaikuta, mutta mikäli joku hassu pieni taskulamppu maksaa vajaa pari sataa euroa (!) sen olisi kai syytä olla sekä koneistusjäljeltään että mekaniikaltaan kokolailla virheetön.

Ehkä enemmän sellainen lamppufetisistin väline... :badgrin:
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4151
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

#3

Viesti YJT »

Suspectre kirjoitti: Retkeilykäyttöön(kään) en tuota ostaisi. Ei pala riittävän kauan ja valokeila on liian kirkas kartan lukuun; häikäisee jo itseäkin.
Joo, ja muutenkin tuossa on retkeilykäyttöön tarpeettomia ominaisuuksia, ja toisaalta jotkut ominaisuudet ovat jopa huonoja siihen hommaan. Ja joka tapauksessa turhaa maksaa sellaisista ominaisuuksista joita ei tarvitse...

Tuo lukuvalohomma on joo yksi huonoista ominaisuuksista; sen takia lamppu saikin vain 2,5 tähteä. Valokeilan keskusta (hot spot) on ihan liian kirkas, mutta reunaosa soveltuu lukemiseen kohtuullisesti. Toki säädettävällä valoteholla varustettu lamppu on tässäkin mielessä parempi.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 19 kurkkijaa