Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Verkottumisyhteisöt eli sosiaalinen media (some)

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Eppu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3283
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Hattula
Etulaji: Holismi
Takalajit: Taekwondo, BJJ/SW

Verkottumisyhteisöt

#1201

Viesti Eppu »

Lasse Candé kirjoitti: huhti 16, 2018, 17.46 Itse olin käsityksessä että CA oli ihan Trumpin oman vaalikoneiston palkkaama, mutta kerrotko vielä kertaalleen, kuka teki mitä kansainvälisesti laitonta nyt tähän liittyen, vaikka Venäjän oletetut informaatiosotatoimet eivät enää kovin läheisesti kosketa facebookia?
Cambridge Analytican ja Venäjän hallinnon vaikuttamisyritysten välillä on oletettu yhteys, siten liityy Facebookiin aika läheisesti, kun tämän ketjun tässä vaiheessa nyt fb on keskiössä.

Toistan itseäni, toisen maan vaaleihin vaikuttaminen loukkaa kyseisen valtion suvereniteettia. Kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja rikkovat tällaisessa tapauksessa mielestäni kaikki ketjun osat. Tietojen kerääjät, käyttäjät ja toimeksiantajat jne.

Edit. Tiedon kerääminen on tietysti problemaattisempi. Se voidaan tehdä laillisesti, mutta käyttää laittomaan.
"10 physical skills are: cardiovascular/respiratory endurance, stamina, strength, flexibility, power, speed, coordination, agility, balance, and accuracy. You are as fit as you are competent in each of these 10 skills."
Treenipäiväkirja

Erik Sandström
Mestaritehdas Oy
Instagram/Facebook
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 20815
Lauteille: Joulukuu 2007

Verkottumisyhteisöt

#1202

Viesti Lasse Candé »

Luin tuota Mikan linkkiä melko pitkälle, mutta se ei siihen mennessä vastannut kysymykseen Venäjästä, vaan totesi että CA tosiaankin oli ihan team Trumpin palkkaama yritys.

Kerrotko vielä Eppu selväsanaisesti mikä se oletettu yhteys on ja kenen mielestä? Olen minäkin sen verran mediaa seurannut, että on tullut selväksi että Trump, CA ja Venäjä mainitaan milloin mitenkin yhteyksissä toisiinsa, mutta kun sinä kertoilet noista, niin olisi selkeyden kannalta hyvä kertoa:
1. Kuka se yhteyden olettaja on
2. Mikä se oletettu yhteys on ja
3. Miten tämä liittyy näihin laittomuuksiin joista sinä puhut?

Ei tätä keskustelua pelkillä volyymeillä ja avainsanoilla käydä kunnolla, vaikka sellaisen taktiikan toimivuus mielipidevaikuttamiseen on ymmärretty jopa Cambridge Analyticassa. Kertokaa selväsanaisesti mistä te ketäkin syytätte ja vasta sen jälkeen tuette nämä väitteet linkeillä. Noita köyhästi alustettuja linkkejä jaksa kukaan lukea...

Ja siis vielä kerran Epulle, mitä kansainvälistä lakia on kuka rikkonut ja miten? Tuo syytös vaatisi muutakin konkretiaa kuin maininnan suvereniteetin loukkaamisesta. Mitä siis on konkreettisesti tehty ja miten se on kansainvälisesti laitonta?
Kuvake
Eppu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3283
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Hattula
Etulaji: Holismi
Takalajit: Taekwondo, BJJ/SW

Verkottumisyhteisöt

#1203

Viesti Eppu »

Lasse Candé kirjoitti: huhti 16, 2018, 18.31 Kerrotko vielä Eppu selväsanaisesti mikä se oletettu yhteys on ja kenen mielestä? Olen minäkin sen verran mediaa seurannut, että on tullut selväksi että Trump, CA ja Venäjä mainitaan milloin mitenkin yhteyksissä toisiinsa, mutta kun sinä kertoilet noista, niin olisi selkeyden kannalta hyvä kertoa:
1. Kuka se yhteyden olettaja on
2. Mikä se oletettu yhteys on ja
3. Miten tämä liittyy näihin laittomuuksiin joista sinä puhut?
1 ja 2 Time-lehden mukaan USA:n kongressi tutki Cambridge Analytican ja Venäjän yhteyksiä liittyen 2016 vaaleihin. Raportin lopputulos on, että CA:n suorituskykyjä on todennäköisesti saatettu käyttää venäläisen propagandan levittämiseen.
3. Jos näin on tapahtunut, Venäjä on rikkonut kansainvälistä lakia pyrkimällä vaikuttamaan USA:n vaaleihin, CA on toiminut tällaisessa aktiviteetissa toteuttajana ja Facebookin rooli on luonnollisesti ollut toimia alustana toiminnalle.
Lasse Candé kirjoitti:Ja siis vielä kerran Epulle, mitä kansainvälistä lakia on kuka rikkonut ja miten? Tuo syytös vaatisi muutakin konkretiaa kuin maininnan suvereniteetin loukkaamisesta. Mitä siis on konkreettisesti tehty ja miten se on kansainvälisesti laitonta?
Pahoitteluni, en ajatellut että kyseinen sana tulkitaan jonkun termin taakse vetäytymisenä. Draft Declaration on Rights and Duties of States on YK:n sopimus, jonka mukaan esimerkiksi toisen valtion sisäisiin poliittisiin asioihin ei saa pyrkiä vaikuttamaan. Tällaiseksi toiminnaksi tulkitaan mm. vaaleihin vaikuttaminen. Eli jos nyt tarkastellaan tätä yksittäis-casea, niin asioiden ollessa siten, kuten yllä on kuvattu, ainakin Venäjä on rikkonut kansainvälisiä lakeja pyrkimällä vaikuttamaan toisen suvereenin valtion sisäiseen asiaan.

Ketjun aiheen kannalta on myös tärkeää ymmärtää, etten ole KV-oikeuden lainoppinut tai jakamassa sen paremmin syytöksiä tai tuomioita, kuin mihin maailman mahtavimmat oikeustahot kykenevät. Mielestäni tämä kaikki vain osoittaa, miten paljon perässä ihmisten osaaminen ja lainsäädäntö on nykytekniikan mahdollisuuksia.
"10 physical skills are: cardiovascular/respiratory endurance, stamina, strength, flexibility, power, speed, coordination, agility, balance, and accuracy. You are as fit as you are competent in each of these 10 skills."
Treenipäiväkirja

Erik Sandström
Mestaritehdas Oy
Instagram/Facebook
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 20815
Lauteille: Joulukuu 2007

Verkottumisyhteisöt

#1204

Viesti Lasse Candé »

Timen linkki on niin pitkä, että löysin sieltä aika pitkänkin lukemisen jälkeen vain settiä missä facebook ei erityisemmin noussut esiin. Enemmän varmaankin twitter näkyi siihen mennessä kun lopettelin lukemista ja CA ei ehtinyt näkyä kertaakaan.

Viittaatko tähän osaan YK:n sopimusta?
Article 3
Every State has the duty to refrain from intervention in the internal or external affairs of any other State.
Minä en ainakaan hahmota mitä noin sumea pätkä edes tarkoittaa. Valistuneita arvauksia siitä mitä "intervention" ja "internal or external affairs" tarkoittaa voisi kyllä mielellään lukea. Samaten se, että milloin tämä intervention tapahtuu nimenomaisesti valtion toimesta vaatisi varmaankin määrittelyä ja lopulta pitäisi tietenkin punnita sitä, missä määrin Venäjä on syyllistynyt tähän.

Itselleni mainostaminen ja propaganda hyvinkään tuotettuna ei vaikuta interventiolta, kun kansainvälisesti saa käsittääkseni viestiä. Tässä nyt vaikutus on mennyt kansan kautta ja kansa on itse mennyt äänestämään itselleen presidentin, ilman että demokratia on missään muodollisessa mielessä ollut uhattuna. Mutta tämä siis maallikolta, joka näkee vaikeana paikkana rajanvedolle tuollaisen, joka kieltää hyvin kohdennetun mainostamisen ja propagandan. Ei siinä, ei ole minunkaan oikeuskäsityksen mukaista, vaikka toisaalta en kyllä pidä jenkkien presidentin vaalia pelkästään sisäisenä kysymyksenä, sen ollessa kansainvälisesti todella merkittävä vaali. Tässä suhteessa minun mielestäni esim on OK että täällä Suomessakin ihmiset ovat osallistuneet kansainväliseen keskusteluun vaaleista ja ovat tällä tavoin tehneet vaali-intervention.



Ja siis edelleenkin ollaan osin sivuraiteella ja toki lähinnä minun takiani, koska kyselen selkeitä perusteluja kaikille väitteille. Mutta siis tuo, että facebook on toiminut alustana tälle toiminnalle on tietenkin se keskeinen asia. Mitä facebook on tehnyt tässä väärin ja miten sen olisi sitten pitänyt tehdä? Facebookin luonne on niin vallankumouksellisena innovaationa kuin mitä se on, tosiaankin verrattavissa muihin viestinnän suuriin innovaatioihin. 90-luvulla jengi olisi syyttänyt tästä internettiä, mutta tänäpäivänä sitä pidettäisiin aika vanhahtavana syytöksen kohteena. Molemmat noista ovat varmaan jossain määrin valideja syytöksen kohteita, mutta jos syyttää, pitää ainakin minun mielestä olla melko konkreettinen siinä mikä on vialla ja kuinka kyseisen asian sitten tulisi olla.

Jos moitteita ei pysty erottamaan siitä, että facebookilta vaaditaan että sen tulisi olla kaikin puolin passkempi palvelu sen käyttäjille ja huonompi bisnes, niin moitteet eivät vaikuta älyllisesti rehellisiltä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 369
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Verkottumisyhteisöt

#1205

Viesti Mika »

Tämä Mikrobitin kirjoitus somesta on mielenkiintoinen ja perustuu tilastoihin. Lainaan kiinnostavan osan siitä.
Sosiaalinen media on Facebookiakin laajemman muutoksen keskellä. AudienceProject-yrityksen mukaan suomalaisten somen käyttö on pikemmin laskussa kuin nousussa. Selvin muutos on käytön aktiivisuudessa: YouTuben, Twitterin ja LinkedInin käyttötiheys laski vuonna 2017 huomattavasti edellisvuodesta. Vain Instagram pystyi parantamaan aiemmasta viikko- ja kk-tasolla, mutta senkin päivittäinen käyttö laski.

Suomalaisten Twitter-käyttäjien viestien määrä on #Pinnalla-palvelun tilastoissa laskenut neljänneksen vuodesta 2016, vaikka kuukausittainen käyttäjämäärä on samaan aikaan noussut. Yhä suurempi osuus tweeteistä on retweettejä eli muiden viestien uudelleenlähetyksiä.

Muissakin tilastoissa on merkkejä kasvaneesta arkuudesta osallistua julkisiin keskusteluihin. Ihmiset suojaavat itseään muun muassa vihapuheelta olemalla hiljaa.

Kun aktiivisuus julkisissa somepalveluissa laskee, siirrytään suljettuihin ja anonyymeihin somepalveluihin. Ylen maaliskuisessa kyselyssä WhatsApp oli ensimmäistä kertaa suosituin sosiaalisen median palvelu Suomessa. WhatsAppia käyttää nyt noin 72 % 15–79-vuotiaista.
https://www.mikrobitti.fi/2018/04/faceb ... -leimahti/

Onkohan uusi suuntaus tosiaan se, että piirit pienenevät? Jos on, ainakin minä ymmärrän sen erittäin hyvin. Olenhan itse toiminut niin jo useamman vuoden.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 20815
Lauteille: Joulukuu 2007

Verkottumisyhteisöt

#1206

Viesti Lasse Candé »

Ehkäpä eräänlainen paluu normaaliin. Me kaikki foorumikirjoittelijat ja vanhan ajan yleisönosastokirjoittajat ovat kuitenkin harvinaisia. Facebook muuttui sen jälkeen kun päivityskeskeisyys laajeni ryhmähommeleihin ja muuhun vähän niinkuin foorumikokoelmaksi ja myös ihmisten seinät ovat melkoisia väittelykokoelmia. Kuten sanottu, tällainen ei ole normaalin ihmisen hommaa.

Mielestäni whatsappin kutsuminen sosiaaliseksi mediaksi tai sen suosion vertaaminen muihin on vähän niin ja näin. Vähintään siitä pitäisi lohkaista pois kahdenväliset viestit tai sitten lisätä someen tekstiviestit, puhelut ja IRL-keskustelut.

Toki tuon ilmiön pohdinta sen suosion nousun ja somejen laskun kautta on yhtä hyvä pointti silti, ei siinä mitään.
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2446
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Verkottumisyhteisöt

#1207

Viesti tapsaattori »

facebookin käytöllä ym. ei ole mitään tekemistä sosiaalisuuden kanssa ja näin ollen nimitys sosiaalinen media on harhaanjohtava.

Edit: Tämän viestiketjun verkottumisyhteisö on paljon parempi nimi.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Verkottumisyhteisöt

#1208

Viesti Ile »

tapsaattori kirjoitti: facebookin käytöllä ym. ei ole mitään tekemistä sosiaalisuuden kanssa ja näin ollen nimitys sosiaalinen media on harhaanjohtava.
Se käsite "sosiaalinen" ei kai viittaa käyttäjien sosiaalisuuteen vaan itse sen median toimintaperiaatteeseen, sen sisällön tuottamisen mekanismiin.

Eli ensin oli perinteinen media/joukkotiedotusvälineet, joissa sisällön tuotti pieni joukko ammattilaisia samalla kun suuri enemmistö käyttäjistä oli vain vastaanottajan asemassa, ja sitten sen rinnalle syntyi sosiaalinen media, eli palveluita, joiden kautta kaikki käyttäjät itse pystyivät tarjoamaan sisältöä.

"Sosiaalinen media" ei varmasti ole täydellinen termi kuvaamaan näitä palveluita mutta mielestäni ilmiselvästi parempi kuin esim. verkottumisyhteisö - vaikka verkkottuminen tyypillisesti onkin yksi osa sosiaalisen median palveluiden käyttöä.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Verkottumisyhteisöt

#1209

Viesti Ile »

Lisää sosiaalisuutta :)

Digitoday https://www.is.fi/digitoday/art-2000005 ... ml?ref=rss
Kommentti: Facebookin sinulle esittämä kysymys on pöyristyttävä ja mahdollisesti rikollinen – älä missään nimessä suostu
...
EU:n uusi tietosuoja-asetus pakottaa yhtiöt kysymään lupaa ihmisiltä näiden tietojen käsittelyyn. Facebook yrittää saada lakisääteisen kyselyn varjolla poikkeuksellisia urkintaoikeuksia.
...
Toinen kysymys liittyy kasvojentunnistukseen. Valinta on helppo hyväksyä vahingossa yhdellä klikkauksella.
...
Facebook perustelee kasvojentunnistuksen käyttöönottoa sillä, että se estää toisia ihmisiä käyttämästä kuvaasi luvatta ja kertoo, milloin sinusta julkaistaan kuvia.

Samalla Facebook saa kuitenkin tietokantoihinsa yksilölliset kasvonpiirteesi. Toteutuessaan kasvontunnistus tuo Facebookille rekisterin, jossa se voisi tunnistaa kaikki käyttäjänsä mistä tahansa kuvasta. Koska Facebook todistetusti kerää tietoja myös oman palvelunsa ulkopuolelta, tämä luo todella pelottavia mahdollisuuksia.
...
Kuvaavaa Facebookin toiminnalle on se, että että sen Euroopan-pääkonttorin kotimaan Irlannin tietosuojavaltuutettu ei edes tiedä, miten kasvontunnistus toimii. Facebook ei ollut eiliseen mennessä vastannut viranomaisen selvityspyyntöön. Silti yhtiö aloitti urkintalupakyselyn.
...
Vaikka pitäisit kasvojentunnistusta hyvänä asiana, se kannattaa kieltää varmuuden vuoksi, kunnes isoihin kysymyksiin, kuten toiminnan laillisuuteen, on saatu vastaus.
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2446
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Verkottumisyhteisöt

#1210

Viesti tapsaattori »

Ile kirjoitti: huhti 20, 2018, 15.07
tapsaattori kirjoitti: facebookin käytöllä ym. ei ole mitään tekemistä sosiaalisuuden kanssa ja näin ollen nimitys sosiaalinen media on harhaanjohtava.
Se käsite "sosiaalinen" ei kai viittaa käyttäjien sosiaalisuuteen vaan itse sen median toimintaperiaatteeseen, sen sisällön tuottamisen mekanismiin.

Eli ensin oli perinteinen media/joukkotiedotusvälineet, joissa sisällön tuotti pieni joukko ammattilaisia samalla kun suuri enemmistö käyttäjistä oli vain vastaanottajan asemassa, ja sitten sen rinnalle syntyi sosiaalinen media, eli palveluita, joiden kautta kaikki käyttäjät itse pystyivät tarjoamaan sisältöä.

"Sosiaalinen media" ei varmasti ole täydellinen termi kuvaamaan näitä palveluita mutta mielestäni ilmiselvästi parempi kuin esim. verkottumisyhteisö - vaikka verkkottuminen tyypillisesti onkin yksi osa sosiaalisen median palveluiden käyttöä.
Yhteisöllinen media? :) Koska käyttäjäyhteisönä tarjotaan uutisroskaa muiden nähtäville. Sosiaalisuus sanana yhdistyy mun mielessä kovin vahvasti ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja vuorovaikutukseen. Facebook ei ole sitä. Esim. verkottumiseen ja joidenkin asioiden järjestelyyn varsin kätevä kapistus, mutta siinä ympäristössä ei itse sosiaalisuutta tapahdu.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Verkottumisyhteisöt

#1211

Viesti Ile »

Yhteisöllinen media - ei huono. Sitähän se on.

Samalla voi kyllä olla niin, että se yhteisöllinen media kääntyisi englanniksi aika herkästi muotoon social media ja siinä sitä taas ollaan... (tai ainakin ajattelisin, että joku "communal" olisi vähän kankea ja ehkä viittaa vähän vanhahtavasti enemmän johonkin "maantieteellisesti" paikalliseen yhteisöön? Joku enkku-gurumpi voinee kommentoida...)

Mutta suomeksi tuo "yhteisöllinen" on kyllä käyttökelpoinen.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 369
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Verkottumisyhteisöt

#1212

Viesti Mika »

Enkkuguru en ole, mutta olen Ilen kanssa samaa mieltä kummastakin kielikysymyksestä.

Ketjun aloituksessa nimenomaan hain niitä yhteisöjä, joiden kautta on ollut mahdollista saada työtarjouksia. Siksi otsikko on verkottumisyhteisöt ja siksi mainitsin siinä myös verkostoitumisen. LinkedIn oli siinä vaiheessa eli vuonna 2007 jo viisi vuotta vanha eli pari vuotta vanhempi kuin Facebook.

Facebookin yhteisöllisyys on määritelmäkysymys, mutta kovin yhteisöllistä ei ollut se tapa, jolla Zuckerberg mitä ilmeisimmin siirsi Facebookin itselleen. Äijä on varas. Se ei ole yhteisöllistä.

https://www.theguardian.com/technology/ ... classmates
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 102
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Verkottumisyhteisöt

#1213

Viesti MtJ »

Socialized media :D
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 369
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Verkottumisyhteisöt

#1214

Viesti Mika »

Sehän on muuten juurikin noin. :maahan:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 6418
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Verkottumisyhteisöt

#1215

Viesti AlexMachine »

Linkediniin tein profiilin noin 5 vuotta sitten. Sitä kautta on tullut 7-8 kontaktia vakavasti otettavilta Head Huntereilta tai rekrytoijilta. Mikään ei ole aivan osunut kohdalleen, eli en ole vaihtanut. Mutta jollain tasolla siis toimii.
The beatings will continue until morale improves.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 6 kurkkijaa