Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

error404

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tutulla kolmen harrastajan porukalla mentiin koko tämä viikko. Vuoden raskain työrupeama alkaa nyt olla takana ja vaikka jään kesälomalle vasta ensi viikolla, nyt alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Tiistaina oli kuitenkin treeneissä vielä aika takki tyhjä. Lämppäreissä vähän kaatumisia matalalta tasolta. Nyt lähdettiin hakemaan erityisesti lyönteihin tekniikkaa. Alussa oli jotenkin "kontrolloimaton" fiilis ja oma tekeminen tuntui vähän huitomiselta. Tahdin hidastaminen kuitenkin auttoi ja sain omaan kroppaan paremmin tuntumaa. Ehdittiin käydä oikeastaan kaikki borealin lyöntijutut läpi. Oli hyvä taas kertailla näidenkin tekniikoiden oleellisimpia pointteja. Loppuun vähän potkuja. Tuntui, ettei oikein kellään ollut tänään irtonaisin fiilis jaloissa. Itse sain matalat potkut lähtemään melko kivasti, korkeammat tuntuivat aika kankeilta aluksi. Loppua kohti kroppa alkoi kuitenkin aukeamaan ja treenien lopussa tehdyt takakiertopotkut tuntuivat jo ihan kivalta. Vaikka nyt oli taas vähän kankeutta kropassa havaittavissa, oli mukava huomata, että potkut tulevat pääosin aika samalla tavalla molemmilta puolilta. Aikaisemmin heikompina päivinä huonompi puoli on lähtenyt selkeästi parempaa puolta heikommin, nyt tuli aika samalla tavalla molemmilta puolilta. Toki vieläkin välillä tekniikka vähän hajoaa, tasalaatuisuutta olisi hyvä saada vielä lisää, vaikka kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen päivän treeniin olinkin.
Torstaina vedettiin taas hieman kevyempi treeni. Aseita ja ip-juttuja. Nunchakulla vasuri selvästi oikeaa heikompi, mutta vauhtia hidastamalla sain aseen pysymään jotenkin hanskassa. Kepin osalta hieman käsittelyharjoituksia, borealin ja finlandin puolen liikesarjoja sekä pariliikesarjaa. Miekalla borealin systeemit läpi. Nämä ovat muistitasolla ihan hyvin hallussa, mutta varmasti vielä pieni lisäviilaus ei ole pahitteeksi. Lopussa alkupään ip-juttuja. Niissä ihan hyvä fiilis, näitä onkin tullut enemmän kuluneen vuoden aikana höylättyä.
Torstain kevyempien treenien jälkeen vedettiin tänänä sunnuntaina hieman intensiivisempi treeni ja keskityttiin pitkälti ottelujuttuihin. Keskityimme nyt väistelyyn ja perussysteemien sijaan otettiin hieman vapaamuotoisempaa ja sparrimaisempaa harjoitusta. Ensin toinen hyökkäsi ja toinen pelkästään väisteli, seuraavassa erässä tehtiin vastahyökkäyksenä lyöntejä ja sen jälkeen vastattiin pelkällä vapaamuotoisella potkulla. Loppuun vielä muutamat erät kevyttä sparria. Ilahduttavasti lähti kiertopotkun lisäksi myös eksoottisempia potkuja, vaikka eivät hirveän usein osuneetkaan. Kiertopotkun lisäksi ihan hyviä osumia tuli kuitenkin myös etupotkulla ja sivupotkulla. Ihan hyvät sparrit siis, vaikka päivän kuumuus vähän veikin mehuja miehestä.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Kesäloma! Nyt onkin aikaa keskittyä treeniin. Tiistaina saimmekin treenata vaihteeksi peräti viisihenkisessä porukassa, kun kaksi hieman iäkkäämpää ruskeavöistä harrastajaamme tuli treenaamaan ensimmäisessä natsakokeessa eteen tulevia juttuja. Päätettiin tehdä porukalla alkupään ip-juttuja, joita olikin hyvä kaikkien kerrata. Rauhallisemman setin jälkeen otettiin vielä loppuhiet pintaan potkuilla, monoa saivat niin isommat tyynyt kuin pistaritkin, vähän potkusta riippuen. Sivupotkussa pieniä etäisyysongelmia taas, jonka huomasi ison tyynyn kanssa. Takapotkuissa vielä vähän isompia ongelmia, ne eivät nyt olleet oikein tasalaatuisia. Takakiertopotkut menivät nyt puolestaan hämmentävän hyvin. Varsinkin isoihin tyynyihin tulee herkästi vedettyä vähän liian voimaperäisesti, mikä paikoin hajottaa hieman tekniikkaa. Varsinkin itselle vaikeammissa potkuissa, kuten takapotkussa pitääkin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota tarkkuuteen ja liikeratoihin, nyt lähtee eri jaloilla vähän eri tavalla. Kaiken kaikkiaan potkuissa nyt kuitenkin ihan hyvä fiilis.
Keskiviikkona kävin myös helteessä juoksemassa kympin kesäloman kunniaksi. Huono idis. Kulku oli aivan järkyttävän tahmeaa. Yritin vetää hiljaista hölköttelyvauhtia, mutta silti tuntui melkein koko matkan ajan, että olen sydänkohtauksen partaalla. Meikäläisen kroppaa ei oikein sovellu tällaiseen kuumuuteen. Jatkoin kuitenkin sisulla ja hammasta purren loppuun asti ja kotona sain kyllä keräillä itseäni aika pitkään olohuoneen lattialla.
Torstaina paikalla vain mustan vyön kokelaamme, joten nyt vedettiin alkuun kuntojuttuja. Viidelläkympillä setit läpi ja hyppynarua viitisen minuuttia. Kuntoliikkeissä aika hyvä fiilis, hyppynarussa vielä hieman tuttua ongelmaa, eli kun yritän pitää hyppimisen rentona, virheitä tulee aika paljon. Jaloissa tuntui vähän nyt kyllä myös keskiviikon kymppi. Koska paikat olivat vähän tukossa, vedettiin tekniikkana kaikki borealin ip-tekniikat läpi, rauhassa mutta hyvällä tekniikalla. Itse tekniikat muistuivatkin oikein hyvin mieleen, mutta loppupään tekniikoiden järjestykseen piti hakea tukea muistilapuista. Todella mukavat fiilikset jäi treenistä, vaikka kuuma päivä oli nytkin.
Lauantaina luvassa oli taas hieman yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Hieman lyöntipotkukomboja kaveriin ja loppuun hieman potkuja tyynyihin. Sivupotku ja takapotku tuntuivat tiistaina vähän huonoilta, joten päätin nyt keskittyä erityisesti niihin. Molemmat potkut tuntuivatkin menevät nyt selvästi paremmin. Sivupotkussa potku tuntui aikaisemmin jäävän hieman "vajaaksi", jolloin jalka ja lantio eivät päässeet suoristumaan rennosti. Nyt lähdinkin potkuun hieman kauempaa ja se tuntuikin auttavan todella paljon. Takapotkussa oli hieman tarkkuuden kanssa ongelmia, potkut myös lähtivät vähän eri tavalla eri jaloilla. Kokeilin tehdä sitä lähdön osalta hieman samalla ajatuksella kuin takakiertopotkua, joka itselläni toimii paremmin. Se tuntui auttavan, sillä potkut lähtivät nyt paljon tasalaatuisemmin ja osuivat tarkemmin kohteeseen. Lisää rutiinia olisi näihin kuitenkin vielä hyvä saada.
Nyt sunnuntaina thainyrkkeilyssä ei ollut treenaajia, joten ne jäivät väliin. Sen johdosta illan hanmoodotreeneihin riittikin paremmin virtaa. Aiheena otettiin taas vähän viime sunnuntailta tuttuja ottelujuttuja. Ensin toinen hyökkäsi ja toinen väisteli, sen jälkeen samaa, mutta vastahyökkäyksillä lisättynä. Loppuun otettiin vielä hieman perussparria. Ihan onnistunut treeni saatiin aikaan. Väistellessä tahtoo vielä välillä liikkua vähän liian kauas. Toisaalta taas kun vastustaja ottelee liikkuvammin, on vaikeampi löytää sopiva hetki hyökkäykselle, nytkin kolautin taas varpaani pariin otteeseen, kun etäisyys oli potkun aikana muuttunut ja olinkin hieman liian kaukana. Lopun tavallisissa sparreissa tekniikka pääsi välillä myös hieman puuroutumaan. Onneksi saimme kuitenkin tilanteen purettua tällaisissa tapauksissa melko nopeasti. Olemme yrittäneet tuossa sparritreenissä keskittyä selkeisiin tilanteisiin, jolloin erikoisempiakin tekniikoita tulee herkemmin kokeiltua. Nyt mentiinkin aika pitkälti lyönti- ja kiertopotkulinjalla. Jonkin verran tuli myös kokeiltua erikoisempiakin tekniikoita, mutta pisteitä niillä ei olisi tullut. Jatkossa voisi ehkä keskittyä hakemaan sparritilanteessa jotain tiettyä tekniikkaa, silloin ei tulisi aina pelattua vain omilla vahvuuksilla.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla ollut taas vähän hiljaisempaa treeneissä. Myöskään thaikkutreenejä ei ole nyt ollut. Tiistaina päästiin hanmoodossa treenaamaan kuitenkin neljän harrastajan voimin. Paikalla pelkkiä ruskeavöisiä harrastajia, joista pari treenaa natsakokeita varten, joten vedettiin tekniikkaa vähän syvällisemmin. Alussa hieman kaatumisia, sen jälkeen ekan natsan ip-settiä läpi. Kavereilla ollut korona-aikana hieman taukoa, joten alkuun sai hieman muistella, kuinka tekniikat menevät. Pienen pohdinnan jälkeen ne saatiin kuitenkin sujumaan ihan mukavasti. Lisää toistoja vielä, niin saadaan tekniikat iskostumaan selkärankaan. Ip-juttujen lisäksi otettiin hieman muita ykkösnatsan juttuja, keppiä, lyöntejä ja u-väistöjä, jotka tuntuivatkin porukalla muistuvan mieleen hyvin.
Keskiviikkona kävin tempaisemassa 10 km juoksun edellisen keskiviikon hellelenkin jälkeen aika matalilla odotuksilla. Juoksufiilis oli nyt selvästi parempi ja aikakin oli omaa parasta tasoani, noin 56 minuuttia. Vaikka suoritus tuntui rennolta, sen jälkeen jalat olivat torstaina hieman jumissa ja oikean jalan polvi hieman kipeä. Paikalla olivat vain mustan vyön kokelaamme, joten vedimme kuntoliikkeitä alkuun. Hyppynarua viiden minuutin setti, viidelläkympillä kuntoliikkeet. Ei onneksi suurempia ongelmia. Tekniikkana vähän liikkumisjuttuja sekä potkuja perustekniikkatasolla, tuplina ja sekapotkuina. Etu-, kierto- ja sivupotkuissa suhteellisen hyvä fiilis. Takapotku oli varsinkin sekapotkuissa taas todella epätarkka, vaikka toimikin perustekniikkaa höylätessä ihan ok. Myös koukkupotkut jäivät nyt melko mataliksi jalkojen tukkoisuudesta johtuen, en saanut jalkoja siinä oikein rennoksi. Takakiertopotkuissa kuitenkin taas oikein hyvä fiilis.
Sunnuntaitreenikin vedettiin kahden harrastajan voimin. Päätimme ottaa hieman kevyemmän treenin. Lämmiteltiin hieman potkuilla ja kaatumisilla. Takapotkuista sain nyt hieman tasalaatuisempia, tosin tehtiin ilmaan, joten eroa entiseen ei nähnyt niin selkeästi. Fiilis oli kuitenkin nyt parempi ja liikeradat tuntuivat olevan nyt hieman paremmat. Loppuun painetestiharjoitusta. Sitä ei olla viime aikoina hirveästi otettu, joten rauhallisesti erilaisia hyökkäyksiä ja toinen vastasi niihin jollain ip-tekniikalla. Hieman ruosteiselta tuntui erityisesti potkuihin tehtävien liikkeiden osalta. Toisaalta otteisiin ja lyönteihin vastaaminen onnistui paremmin. Aika paljon tuli kuitenkin luotettua taas omiin vahvimpiin tekniikoihin, monipuolisuutta olisin kaivannut vielä lisää. Kaiken kaikkiaan kuitenkin sopiva rennompi treeni sunnuntaipäivälle.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Hiljaista on meno edelleen, joten on pitänyt pikkuporukalla treenata muidenkin edestä! Tiistaina paikalla kaksi harrastajaa. Tehtiin lämppäriksi vaihteeksi muun muassa hieman tekniikkatikkaita ja hyppyjuttuja, joita treenasimme korona-aikana ulkotreeneissä. Hyppynarulla hyppimisen edut tulivat nyt hyvin esille, sillä vaikka emme ole vähään aikaan noita koronaajan hyppyjuttuja tehneet, niin ne lähtivät nyt todella kevyesti. Jostain syystä tikkaissa aivan samanlaista keveyttä ei ollut havaittavissa. Tekniikkana vedettiin lyönti- ja potkujuttuja. Lyönneissä oli aluksi jotenkin tönkkö fiilis, mutta rauhallisen toistojen kautta sain kropan vähän aukeamaan. Potkufiilis sen sijaan oli erinomainen, niitä vedettiin niin perustekniikkana, tuplapotkuina kuin sekapotkuinakin rauhallisesti ja hallitusti. Jalat tuntuivat todella irtonaisilta, en edes muista, koska olisi ollut näin hyvä potkufiilis! Itse tekniikoiden osalta pientä hajoamista oli havaittavissa muun muassa sekapotkujen koukkupotkusetissä, takapotkusetti meni taas nyt varmaan paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Olen kotona haeskellut hieman takapotkun lähtöjä siten, että saisin potkun tulemaan hieman hallitummin. Se tuntui auttavan nyt kovasti, tosin pitää vielä kokeilla, kuinka potkut sujuvat johonkin kohteeseen. Kaiken kaikkiaan saimme kuitenkin taas loistavan perustekniikkatreenin aikaan.
Keskiviikkona sateli hieman vettä, mutta kun se hetkeksi taukosi, päätin käydä pinkaisemassa kympin. Ilma oli hapekas ja tuloskin oli sen mukainen, 55 minuuttia, mikä on omaa huippuvauhtiani. Onnistuin myös juoksemaan nyt sen verran rennosti, että jalat eivät menneet pahemmin tukkoon.
Torstaina paikalla neljä ruskeavöistä harrastajaa, joista kaksi tähtää ekaan mustaan natsaan. Siispä teimme ekassa natsassa olevia juttuja. Lämmiteltiin kaikessa rauhassa vähän kaatumisilla ja erilaisilla kroppaa avaavilla liikkeillä. Tekniikoissa keskityttiiin taas erityisesti ip-juttuihin, jotka ovat natsakokeilaillemme uudempia juttuja. Kaverit ovat tehneet hyvää työtä viime aikoina ja tasossa näkyy jo selvää nousua. Lisää toistoja kuitenkin tarvitaan vielä. Kertasimme loppuun myös hieman natsakokeessa olevia nyrkkeilyjuttuja ja sekapotkusettiä. Oli mukava huomata, että vaikka kaverit ovat vähän iäkkäämpiä, niin mono nousee mukavasti vielä heilläkin.
Sunnuntain treeneissä paikalla taas vain mustan vyön kokelaamme, joten pidettiin kuntotreenipäivä, teimme kuntotestissä mukana olevia kuntoliikkeitä. Näissä menikin sen verran aikaa, että tekniikkatreenille jäi hieman vähemmälle. Ehdimme kuitenkin käydä loppupään ip-tekniikoita myös hieman läpi. Ip:t tuntuisivat kaiken kaikkiaan olevan suhteellisen hyvin hallussa, vaikka oikeaa järjestystä joutuu välillä vielä hieman muistelemaan. Treenaamme nämä nyt ennen kuntotestiä hyvälle tasolle ja keskitymme sen jälkeen ottelupuoleen vahvemmin.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Loma lähenee loppuaan, mutta tällä viikolla ehti vielä keskittymään treenaamiseen. Tiistaina hanmoodossa paikalla vain mustan vyön kokelaamme. Lämppäreiksi vähän muun muassa tikkaita, kaatumisia ja potkuja. Tekniikkana hieman keppiä ja ip-juttuja, mutta hieman eri tavala kuin tavallisesti. Kävimme läpi hieman kolmosnatsaan tekemäämme keppikoreografiaa sekä ip-näytöstämme. Keppijutut palautuivat aika hyvin mieleen pienen muistelun jälkeen, ip-näytöksemme oli kuitenkin niin pitkä, että sitä emme aivan ulkoa enää muistaneet ja siinä olleita juttuja pitikin luntata paperista. Itse tekniikat sujuivat kuitenkin ihan mallikkaasti, kun muisti, mitä oltiin tekemässä. Loppuun hieman painetestiharjoitusta rauhallisella tahdilla. Siihen onkin hyvä saada vielä lisää tuntumaa ennen mustan vyön koetta.
Keskiviikkona kympin juoksu meni taas nappiin, yritin pitää juoksutekniikan mahdollisimman rentona enkä kiinnittää liikaa huomiota nopeuteen. Onnistuin kuitenkin menemään taas ennätysvauhtiani 55 minuuttia. Kaiken kaikkiaan siis onnistunut juoksu.
Torstaina paikalla taas vain mustan vyön kokelaamme. Tehtiin nyt taas hieman lämppäriksi kuntotestissä mukana olevia liikkeitä. Tekniikkana käytiin potkuja. Tarkoitus oli tehdä niitä vain hieman alkuun, mutta mentiinkin niiden parissa koko treenien ajan. Kyytiä saivat niin ilma, pistarit kuin isommatkin tyynyt. Keskiviikon juoksun jälkeen jalat hieman tukossa eikä siis ihan paras potkufiilis. Siitä huolimatta ihan kelvollista tekemistä. Etupotkuista ja kiertopotkuista ei suuremmin raportoitavaa, aika lailla totuttuun tapaan menivät. Sivupotkuissa varsinkin oikealla jalalla löysin nyt oikean etäisyyden todella hyvin ja ne lähtivätkin oikein messevästi. Takapotkuissa hain nyt enemmän tarkkuutta. Olen kotosalla treenatessani kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, että potkujalka on hyvin linjassa kohteen kanssa. Nyt potkut löysivätkin maalinsa paljon paremmin. Etäisyyden kanssa vielä kuitenkin pientä tekemistä. Koukkupotkuissa jalkojen tukkoisuus tuntui vaikuttavan eniten. Oli vaikeaa saada niihin terävyyttä ja potkumaisuutta, meni vähän jalannostoiksi. Takakiertopotkut sen sijaan menivät rennomman tuntuisesti. Vasurilla jalka lähti hieman liian suorassa, vaikka potku muuten tuntui olevan hyvin kontrollissa. Oikealla meni sen sijaan paljon paremmin ja vasurilla sain lopuksi tehtyä vielä pari parempaakin potkua. Hyvää kertausta tuli siis taas!
Lauantaina taas hieman yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin kaverin kanssa. Lyöntipotkukomboja kaveriin ja vähän tyynyjenkin potkimista. Ei ollut nytkään aivan freesit jalat ja varsinkin vasurilla potkuista puuttui paras terä. Ihan mukiinmeneviä suorituksia kuitenkin sain nytkin aikaiseksi.
Nyt sunnuntaina oli vaihteeksi taas thainyrkkeilytreenitkin. Väkeä ei ollut paljoa, mutta treenasimme sitten sitäkin kovempaa. Lämppäreitä säkkiä kurittamalla monella eri systeemillä, jonka jälkeen otettiin eriä säkillä, kaverin kanssa välineisiin sekä sparraten. Muutamat ekat kierrokset menivät ihan ok, mutta lopussa varsinkin olkapäät alkoivat hyytyä aika totaalisesti, mikä näkyi puolustuksen heikkenemisenä. Sparreissa otinkin aika paljon osumaa sisään, mutta onneksi sain myös muutaman ihan kivan vastahyökkäyksen läpi, kiertopotkulla ja sivupotkulla. Puolitoista tuntia kului taas todella tiukalla tahdilla ja mietin vähän, mitä illan hanmoodotreeneistä tulee.
Hanskissa paikalla oli nyt kolme kaveria ja koska olin jo hieman ehtinyt palautua thaikkutreeneistä, otimme vähän ottelujuttuja, lyöntejä ja peruspotkuja. Lyönneissä yllättävän hyvä ja rento fiilis, vaikka olkapäät hapottivatkin thaikkutreeneissä aiemmin päivällä aika totaalisesti. Paikalla yksi keltavöinen harrastaja, joten otimme hänen vyökokeessaan olevia ottelujuttuja. Väistöt eivät olleet aivan terävimmillään, mutta oikein mukavan tuntuista tekemistä taas. Jalkakaadoissa hyviä tuntemuksia yllättäen myös heikommalle puolelle. Loppuun tehtiin vielä hieman potkukomboja pädeihin. Ajattelin, että jalat olisivat olleet ihan tukossa, mutta potkut lähtivätkin nyt todella mukavasti ja irtonaisesti. Sen verran kovaa tuli kuitenkin nyt treenattua, että huomenna varmaan tietää taas treenanneensa.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Viime sunnuntain kovien treenien jälkeen jalat olivat aika tukossa ja kun tiistaina paikalla olivat vain mustan vyön kokelaamme, päätimme ottaa hieman iisimmin. Perustekniikkana hieman lyöntijuttuja paikaltaan ja liikkeestä, haettiin niihin hieman rentoutta. Tämä avasikin hartioita mukavasti. Lisäksi tehtiin hieman painetestiharjoitusta, tällä kertaa puolustauduttiin pääasiassa lyöntejä vastaan, vaikka myös otteista tehtiin jonkin verran. Aika rauhallisella tahdilla saa vielä tehdä, että homma pysyy fiksuna. Kehitystä kuitenkin tapahtui ja tällainen rauhallisempi treeni sopi mainiosti tähän väliin, joten ihan hyvät fiilikset jäi näistäkin treeneistä. Keskiviikkona loppui loma ja palasin taas sorvin ääreen.
Torstaina saatiin treeneihin kaveriksi myös yksi keltavöinen harrastajamme. Ohjelmassa oli tällä kertaa hieman perustekniikkatreeniä. Ensi alkuun lämppäreinä muun muassa hieman tikkaita sekä kaatumisia, myös potkuja rauhallisesti ilmaan. Päivän tekniikkana tehtiin myös potkuja, tällä kertaa kohteeseen. Etupotkussa isoon tyynyyn ihan hyvä fiilis ja tuntuma, samoin kiertopotkuissa fiilis oli nyt ihan mukavan napakka. Sivupotkuissa en saanut ihan parasta tuntumaa ja terävyyttä, mutta lähtivät kuitenkin ihan kohtuullisen napakasti, joten ei voi valittaa. Takapotkuun en lähtenyt nytkään hakemaan sen enempää voimaa, vaan hain mukavaa osumaa keskelle tyynyä ja onnistuinkin siinä ihan kohtuullisesti. Oikeita asioita siis tämänkin potkun kohdalla haettu. Tosin ennen mustan vyön koetta pitää vielä saada tarkkuus pysymään vahvemminkin potkiessa. Koukkupotkut tuntuivat nyt huonoimmilta potkuilta. Liikerata ilmaan oli melko hyvä, mutta kun potkittiin mitsiä, tahtoi liikerata jäädä paikoin hieman vajaaksi. Myös napakkuutta olisi saanut olla lisää. Muutamia kohtalaisiakin suorituksia onneksi sekaan mahtui. Takakiertopotkussa jälleen oikein napakka ja mukava tuntuma, joskaan ne eivät olleet aivan yhtä varman tuntuisia kuin ne parhaimmillaan voivat olla. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan mukavia potkuja.
Jumitusten takia siirsin kympin juoksun suosiolla keskiviikolta perjantaille ja kyllä kannatti, sillä juoksin sen uuteen ennätysaikaani 53 minuuttia. Tosin tuntui kyllä aika vahvasti jaloissa jälkeenpäin. Kun vielä töissä tuli seisoskeltua todella paljon viikonlopun aikana, olivat jalat sunnuntaina aika soosina. Thainyrkkeilemään en nyt duunien takia ehtinyt, mutta hanmoodotreenit onneksi onnistuivat. Paikalla mustan vyön kokelaamme. Tekniikkana potkuja ja lyöntejä ilmaan, haettiin nyt hieman rentoutta ja oikeita liikeratoja. Loppujen lopuksi potkuissa ihan hyvä fiilis, vaikka jaloissa tuntuikin raskaalta. Lyönneissä löysin nyt myös mukavan rennon tuntuisen fiiliksen. Loppuun vedettiin taas hieman painetestiharjoitusta, jossa keskityimme taas ensireaktioon hyökkäyksiä vastaan. Ensin lyöntejä, sitten otteita vastaan ja sitten sekaisin, taisi sinne hyökkäjältä tulla muutama ptkukin mausteeksi. Tämä tuntuu olevan meille ihan toimiva lähestymistapa, sillä nyt molemmat löysivät ihan kivasti vastahyökkäyksiä kaverin hyökkäyksiin. Toki nyt tehtiin aika matalalla intensiteetillä ja toistojen kautta onkin hyvä saada hommaan vielä lisää varmuutta. Ensi viikolla treenit jatkuvatkin jo maanantaina, kun syksyn treenivuorot tulevat käyttöön.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Syksyn vuorot alkoivat, mikä tarkoittaa sitä, että treenivuorojen määrä lisääntyi tällä viikolla yhdellä treenikerralla maanantaihin! Se on hieman muita viikkovuoroja aikaisempi vuoro, joten ehkä tätä kautta saisimme houkuteltua seuralle tärkeitä uusia harrastajia. Syysvuorot käynnistettiin siis maanantaina neljän harrastajan voimin! Aluksi haettiin hieman perustekniikkaa, ilmaan lyöntijuttuja ja peruspotkuja. Jalat olivat vielä hieman kohmeessa, mutta sain ne lopulta aukeamaan ihan kivasti. Thaipadeihin hieman lyönti- ja potkukomboja. Nyt haettiin hieman myös erikoisempia potkuja sinne lyönnin jatkeeksi, ensin hieman kuitenkin helpompia yhdistelmiä. Kiertopotku-takakiertopotkukombo tuntui tänään todella hyvältä! Mukava, irtonainen fiilis ja potkuissa kivasti painoa ja terää. Loppuun vielä painetestiharjoitusta samaan tapaan kuin olemme tässä kesällä ottaneet. Muutamia ihan hyviäkin tilanteita, mutta näkee hyvin, että kyseessä ei ole mikään yksinkertainen harjoitus, vaan vaatii aika paljon treeniä, että sen saa toimimaan oikeasti hyvin. Eteenpäin mennään kuitenkin koko ajan!
Tiistaina olin paikalla itsekseni. Alkuun hieman potkuja ilmaan, jonka lisäksi takapotkua hieman säkkiin kevyesti. Keskityin taas osumatarkkuuteen, sillä sen kanssa on ollut ongelmia. Nyt potkut tuntuivat itse asiassa ihan hyviltä ja jalka löysi kohteensa. Edistystä on siis tapahtunut! Keskityin nyt hieman enemmän myös asetekniikkaan. Alkuun nunchakun pyörittelyä. Oikealla kapula liikkui ihan hyvin, mutta jostain syystä vasuri oli jotenkin ihan jäässä, eikä sillä pyörittelystä tahtonut tulla aluksi oikein mitään. Onneksi hidastaminen hieman auttoi eikä kapula enää karannut mihin sattuu. Kepillä ja miekalla kertailin ensin borealin systeemejä ja sen jälkeen muistelin vielä finlandin puolen liikesarjoja.
Keskiviikon kymppi ei mennyt ihan yhtä mukavasti kuin viime kerralla, keli oli vähän kuivempi ja lämpimämpi, tykään juosta hieman viileämmässä. Joka tapauksessa alku lähti todella vahvasti, mutta hyydyin hieman lopussa ja aika oli 54 minuuttia. Ihan hyvä aika siis, vaikka ei aivan parasta, mihin olen yltänyt. Kaikki takapakki on tuntuu kuitenkin ikävältä ja saa epäilemään, saako kuntotestissä itsestään irti niin paljon kuin haluaisi. Pitänee vain tehdä parhaansa.
Torstaina paikalla taas aktiivisimmat kolme harrastajaamme. Lämppäreiksi kuntotestissä eteen tulevia juttuja. Hyppynarussa oli keskiviikon kympin jäljiltä vähän raskas fiilis, sivuttaisylihypyt esteen yli onnistuivat sentään hieman paremmin. Kuminauhavedoissa nyt suhteellisen hyvä fiilis, olen löytänyt siinä sopivan asennon, jossa kuminauhaa on mukava vetää. Niskat taaksepäin menivät mys kivasti, mutta eteenpäin tehtävät olivat taas aika tuskaisia. Tahtia hidastamalla päästiin kuitenkin taas maaliin asti. Jalat eivät olleet nyt ihan irtonaisimmillaan, mutta vedettiin silti hieman potkuja pistariin ja isoon tyynyyn. Pistariin hieman nopeita potkuja, etupotkua, kiertopotkua ja erilaisia yhdistelmiä etu-kierto, kierto-takakierto sekä koukku-kierto. Olosuhteisiin nähden ihan mukiinmeneviä potkuja, vaikka varsinkin viime kerralla tosi hyvin onnistunut kierto-takakierto -yhdistelmä tuntui nyt kankealta. Loppuun haettiinkin rentoja vetoja vielä isoon tyynyyn, etupotkua työntävänä, kiertopotkua sekä sivupotkua. Näissä sain jo hallitumman tuntuisia vetoja aikaan. Vähän heikompi päivä, mutta myös onnistumisia.
Tänään sunnuntaina kerkesin mukavasti taas vaihteeksi thainyrkkeilemäänkin. Vähänlaisesti sielläkin nyt väkeä paikalla, mutta hyvä treeni saatiin silti aikaiseksi. Hyppynarulla ja kuntopiirillä hikeä pintaan, tekniikkana lyönti- ja potkukomboja välineisiin. Kropassa nyt ihan mukava fiilis, potkuissa kivasti ruutia ja erityisesti lyönnit lähtivät nyt suorastaan erinomaisesti, sain tehtyä todella mukavia, teräviä suorituksia! Hanmoodossa käytiin yhden kaverin kanssa läpi hieman samantyyppisiä juttuja, mutta enemmän hanmoodon näkökulmasta ja välineiden sijaan ensin ilmaa ja sen jälkeen kaveria kurmoottaen. Pientä tukkoisuutta oli nyt potkukorkeuden noustessa havaittavissa jaloissa, mutta sain ne onneksi sen verran auki, että tuntui lopulta ihan mukavalta potkia korkeallekin. Komboissa tulee käytettyä niin paljon kiertopotkuja, että nyt keskityttiin hakemaan sopivia paikkoja myös muille potkuille ja ihan kivoja komboja saatiinkin aikaan. Toistoja toki tarvitaan vielä lisää. Hyvää settiä!
Toinen mustan vyön kokelaamme onkin ensi viikolla reissussa, joten voipi olla treeneissä hiljaisempaa. Pitänee keskittyä vaihteeksi enemmän yksilöjuttuihin.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 478
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

error404

Viesti error404 »

Odotetusti tällä viikolla aika vähän porukkaa treeneissä. Maanantaina jatkettiin kolmen hengen porukassa hieman samalla teemalla kuin viime viikollakin. Komboja ilmaan ja padeihin, lisäksi potkuissa haettiin perustekniikkaa välineisiin. Hieman kankeahko fiilis treenien alussa, mutta paikat avautuivat ihan kivasti, kun sai kroppaa lämpimäksi. Komboissa ihan hyvät fiilikset, osa oli ihan käyttöön tarkoitettuja komboja, osa taas vaikeampia, joilla haastettiin hieman tasapainoa ja kehonhallintaa. Vaikka mukana oli vähän erikoisempiakin yhdistelmiä, tuntuivat kaikki pysyvän mukana. Tyynypotkujen osalta etupotku meni aika tavalliseen tapaan, kiertopotkut tuntuivat nyt hyvältä isoon tyynyyn, oikein rentoja, teräviä vetoja. Sivupotkussa varsinkin oikealla jalalla oli taas vahvoja, hyviä ja teräviä potkuja, vasurilla pientä häikkää etäisyydessä, joten ei ihan samalla tavalla lähtenyt, kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvin. Takapotkussa en taaskaan hakenut niin hirveästi voimaa, vaan tarkkuutta. Nyt potkut löysivätkin kohteensa aika hyvin ja vikassa potkussa uskalsin laittaa jo hieman voimaakin taakse. Potkussa tulee kuitenkin vielä pientä tepastelua, joka olisi varmasti hyvä karsia pois. Koukkupotkuissa lonkka pisti hieman vastaan, vaikka sainkin ihan kivan läpsyn pistarista irti. Ei ihan rennointa menoa, mutta ihan mukiinmenevää tekemistä. Takakiertopotkut tuntuivat taas myös ihan hyviltä. Loppuun vielä padeihin hieman lyöntejä, käytiin läpi suorat, sivukoukut ja alakoukut. Treenimotivaatio onkin nyt mukavan korkealla, kun lähdetään virallisesti avaamaan syyskautta!
Olin taas ainoana treenaamassa ja koska parina edellisenä päivänä tuli treenattua vähän intensiivisemmin, pidin kevyemmän asepäivän. Nunchakulla borealin vyökoesysteemit läpi, kepillä ensin borealin sarjat ja finlandin puolen sarjat, jonka jälkeen muistelin vielä kolmosnatsakokeen keppinäytöksessä tehtyjä juttuja. Miekalla borealista perusiskut ja vedot/tupetukset, jonka jälkeen muistelin vielä finlandin liikesarjoja. Loppuun vielä sekapotkut pikaisesti läpi. Sen verran paljon tuli edellisinä päivinä potkittua, että nyt tuntui vähä kankealta. Jätinkin korkeuden vähän alemmas ja hain rentoutta potkuihin ja liikkumiseen. Loppuun vielä kunnon venyttelyt.
Keskiviikon kymppi taas 53 minuuttiin! Nyt ei kyllä ollut paras juoksufiilis, tuntui aika pahalta. Vauhdinjako onnistui kuitenkin nyt hyvin ja rentouden kautta hakemalla mentiin taas omaa huippuvauhtia! Torstainakaan ei muita treeneissä, joten tein parin viikon päästä olevassa kuntotestissä olevia liikkeitä. Jalat olivat hieman tukossa juoksusta ja sen huomasi, jalat alkoivat väsyä jo alussa hyppynarussa ja muut jalkoja vaativat liikkeet hapottivat vielä enemmän. Toivottavasti itse kuntotestissä on vähän freesimpi fiilis (ja toivottavasti keli ei ole helteinen).
Tänään sunnuntaina kerkesin taas thainyrkkeilemäänkin! Ei ollut hirveästi porukkaa, mutta hyvät treenit saatiin silti aikaan. Nyt haettiin vähän kyynärpäitä eri tavoilla. Ne ovatkin omassa treenissä jääneet hieman vähemmälle, joten oli mukava päästä ottamaan niitä taas hieman perusteellisemmin. Loppuun myös muutama sparrierä. Alussa suojaus vuoti aika pahasti, mutta sain aika hyvin korjattua sitä erien mittaan. Jonkin verran otin osumaa, mutta sain taas myös muutamia oikein hyviä vastahyökkäyksiäkin läpi. Todella hyvä fiilis siis sparreissa nyt!
Hanmoodossa paikalla itseni lisäksi taas vain yksi harrastaja. Vedettiin hieman potkupainotteisemmat treenit. Alkuun vähän peruspotkuja ilmaan, sen jälkeen komboja. Nyt haettiin hieman myös liikkumista, jota tulee muun muassa tuplapotku- ja sekapotkuseteissä. Hieman potkuja myös tyynyihin, vaikka päivän treenit alkoivatkin jo painaa. Etupotkuissa ja sivupotkuissa taas oikein hyvä fiilis, takapotkussa hain ihan onnistuneesti taas enemmän osumatarkkuutta kuin voimaa. Ihan mukava treeni tämäkin, toivottavasti vaan ensi viikolla saadaan hieman enemmän porukkaa treeneihin.

Seuraajat

Boreal Hanmoodo
Kuvake
Eizei
error404
Jopo
MikkoA