Defensive tactics for professionals and civilians

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Ylipotkijat: Mjölnir, Tyttö

Vastaa
wille
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 53
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#1

Viesti wille » tammi 15, 2007, 00.42

Defensive tactics for professionals and civilians
tekijä Jim Wagner
205 sivua.

Kirjoittajasta:
Jim Wagner on varmaankin tuttu nimi jokaiselle turvallisuusalaan ja realistiseen itsepuolustukseen perehtyneelle. Miehellä on laaja kokoelma dvd-julkaisuja ja kaksi kirjaa kirjoitettuna. Wagnerilla on myös vakio palstat muutamissa isoimissa kamppailualan lehdissä. Arvostelussa olevan kirjan on kustantanut budo international.

Kirja käsittelee vaihtelevia aiheita kuten teräase-puolustautumista, Usan armeijan lähitaistelua,pommin etsintää, maassa kamppailua, ooda-silmukkaa yms. Kirjan ulkoasu on mielestäni sekava. Kirjaa ei ole jaoteltu selkeästi. Välillä puhutaan veitsipuolustautumisesta, mutta kuvasarja esittää taklauksen puolustamista yms. Tälläiset sekavuudet ärsyttivät ainakin minua.

Kirjan sisältö on hyvää peruskamaa turvallisuusalan ihmisille,mutta eniten siitä saa irti alaan perehtymättömät siviilit,jotka haluavat oppia itsepuolustusta. Itselleni kirjassa ei ollut mitään, mitä en ennestään olisi tiennyt,ja sama koskee todennäköisesti kaikkia turva-alan ammattilaisia. Kirja on selkeästi tehty nopeasti markkinoille hyödyntämään wagnerin tämän hetken suosiota.

Kirja on koottu laittamalla yhteen wagnerin kirjoittamat artikkelit budo intenational lehteen,ja tämä kirjassa ärsytti minua eniten. Missään kohtaa kirjassa ei mainita, että kirja koostuu näistä artikkeleista,eikä kirjaan ole sinällään kirjoitettu mitään uutta sisältöä. Vaikka itse artikkelit ovatkin täyttä asiaa. Tästä johtuen on todella rasittavaa,että jokainen luku alkaa samalla esittelyllä,mitä yksiköitä Wagner on kouluttanut ja missäkin. Muutamissa luvuissa viitataan jopa ensikuun tulevaan artiikeliin.

Kirjan ulkoasu on toinen seikka,joka antaa kirjalle halvan ja rahastuksen maun. Kirjaisin fontti on itselleni omasta mielestäni liian iso,ja kirja on täynnä kuvia. Suurin osa kuvista on studio kuvia,joissa Wagner poseeraa täydessä varustuksessa. Kuvat ovat kohtuuttoman isoja, jopa sivun kokoisia,eivätkä usein edes liity luvussa käsiteltyyn aiheeseen. Myös kuvatekstit olisivat olleet paikallan tekniikkasarja kuvissa.

Arvostelusta tuli vähän negatiivisen sävyinen. Johtuu varmaan siitä,että potentiaalia olisi ollut niin paljon enemmän. Itse Wagner on asiansa osaava ammattilainen,mutta kirjasta jäi vähän halpa ja nopeasti kyhätty vaikutelma. En ole lukenut vielä toista Wagnerin kirjaa, ja toivonkin, että se lunastaa odotuksia enemmän. Kirjan ostin akateemisesta,jossa se oli hyllyssä. Hintaa kertyi 31 euroa.

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3263
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 9 kertaa

Re: Defensive tactics for professionals and civilians

#2

Viesti YJT » tammi 15, 2007, 01.01

Olen hyvin samoilla linjoilla. Itse pidin kirjan tärkeimpänä sisältönä sitä, että siitä saa aika hyviä vikkejä oman harjoittelun todenmukaistamiseen.
wille kirjoitti: En ole lukenut vielä toista Wagnerin kirjaa, ja toivonkin, että se lunastaa odotuksia enemmän.
Se onkin paljon parempi kirja, joskaan ei täydellinen sekään.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3263
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 9 kertaa

#3

Viesti YJT » huhti 15, 2007, 11.05

Laitan tähän nyt omankin, Kontrollissa ilmestyneen arvosteluni:

Defensive tactics for professionals and civilians

Kirjoittaja: Jim Wagner
Kustantaja: Budo International, 2006
Sivumäärä: 208

Taustatietoja kirjoittajasta:

Jim Wagner on työskennellyt mm. poliisin erikoisyksiköissä, diplomaattien henkivartijana ja kouluttanut useita eri maiden poliisin ja armeijan erikoisyksiköitä. Wagner oli ensimmäisiä kouluttajia, jotka alkoivat puhua realistisesta itsepuolustuksesta kamppailulajien sijaan. Wagner kiertää eri puolilla maailmaa kouluttamassa ihmisiä, ja hän on käynyt useita kertoja Suomessakin. Wagnerin filmi Jim Wagner´s Defensive Tactics on esitelty Kontrollin numerossa 2/2005.

Kirjan esittely:
Ensimmäinen asia joka kirjassa kiinnittää huomion, on se että Defensive Tactics for Professionals and Civilians on painettu kokonaan nelivärisenä, ja siinä on paljon kuvia. Lisäksi paperi on korkealaatuista. Kirjaan kohdistuukin hieman odotuksia, eikä kirjoittajan asiantuntevuus suinkaan ole omiaan vähentämään niitä.

Kirja alkaa käsittelemällä veitsihyökkäyksen torjuntaa. Wagner opettaa yksinkertaisen toimintamallin: tartu veitsikäteen, mene kiinni hyökkääjän vartaloon, kaada hyökkääjä maahan, pakene (tai kasvata etäisyyttä oman voimankäyttövälineen esille ottamiseksi). Seuraavaksi on vuorossa lyhyt artikkeli, jossa käsitellään Yhdysvaltojen armeijan lähitaistelukoulutusta, minkä jälkeen puhutaan lentokoneessa toimimisesta kaappausyrityksen varalta. Tämän jälkeen käsitellään jälleen veitsitaistelua, puhutaan stressin aiheuttamista reaktioista ihmisessä ja niin edelleen.

Kirjassa käsiteltävät aiheet ovat erittäin vaihtelevia, ja onkin vaikeaa keksiä jotain itsepuolustukseen tai voimankäyttöön liittyvää osa-aluetta jota kirjassa ei käsiteltäisi. Jotkut luvut ovat jopa varsin kaukana siitä, mitä normaalisti sisällytetään itsepuolustuksen harjoittelemiseen. Valitettavasti kirjan lukuja ei ole järjestetty mitenkään loogisiksi kokonaisuuksiksi, vaan aiheiden välillä hypitään edes takaisin.

Kirjassa keskitytään puhumaan asioista yleisellä tasolla yksittäisten tekniikoiden opettamisen sijaan. Joitakin tekniikoita käydään kirjassa läpi, mutta varsinaisessa tekstissä ei niihin juurikaan puututa. Tekniikoiden opetus tapahtuu pääasiassa joidenkin lukujen yhteydessä olevissa kuvasarjoissa ja niiden kuvateksteissä.

Kokonaisarvio kirjasta:

Defensive Tactics for Professionals and Civilians on koostettu Budo International –lehdessä julkaistuista artikkeleista. Jokainen kirjan luku on ilmeisesti painettu kirjaan sellaisenaan kuin se on julkaistu lehdessä, eikä artikkeleita ole editoitu lainkaan ennen kirjaan painamista. Tämä toisaalta takaa että kirjassa käsiteltävät aiheet ovat hyvin vaihtelevia, mutta toisaalta se tekee kirjasta melko sekavan ja aiheuttaa jonkin verran toistoa. Lisäksi lehtijuttuihin liittyvät alkukappaleet ja joidenkin lukujen lopuissa olevat Wagnerin esittelyt on jätetty tekstiin sellaisinaan. Joidenkin lukujen lopussa on jopa teksti, jossa Wagner kertoo palaavansa käsiteltyyn aiheeseen jossain lehden tulevassa numerossa!

Kirjassa on käytetty paljon kuvitusta, mikä on yleensä hyvä asia. Tällä kerralla kuvitus onnistuu kuitenkin sotkemaan lukijaa, sillä lukujen vaihtumista ei ole merkitty kunnolla, ja keskellä lukua oleva – mahdollisesti toiseen asiaan liittyvä – koko sivun valokuva saattaa luoda vaikutelman luvun vaihtumisesta. Lisäksi joidenkin lukujen yhteyteen on liitetty kuvitusta, joka ei liity millään tavalla luvussa käsiteltävään aiheeseen. Kirjaa onkin vaikea käyttää hakuteoksena, eikä kirjaa selaamalla käsiteltävistä aiheista saa kunnolla kuvaa. Vaikka kirjasta saatava ensivaikutelma lupaa laadukasta ja hyvin tehtyä kirjaa, todellisuus on valitettavasti päin vastainen.

Sinänsä kirjan luvut ovat yksittäisinä artikkeleina pääsääntöisesti hyviä, mutta kokonaisuutena kirjasta ei voi antaa hyvää arvosanaa. Mielestäni kirjan parasta antia ovat Wagnerin lukijalle jakamat harjoittelun todenmukaisuuden lisäämistä koskevat vihjeet ja neuvot, joita kirjassa jaetaankin varsin runsaasti.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1862
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

#4

Viesti Jussi Huusko » kesä 11, 2012, 17.00

YJT kirjoitti:
Taustatietoja kirjoittajasta:


Jim Wagner on työskennellyt mm. poliisin erikoisyksiköissä, diplomaattien henkivartijana ja kouluttanut useita eri maiden poliisin ja armeijan erikoisyksiköitä. Wagner oli ensimmäisiä kouluttajia, jotka alkoivat puhua realistisesta itsepuolustuksesta kamppailulajien sijaan.
Vai onko sittenkään?

http://hockscombatforum.com/index.php?topic=4049.0" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 9453
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Defensive tactics for professionals and civilians

#5

Viesti Jorge » kesä 11, 2012, 17.14

Iron Maiden kirjoitti: 'Cause you know this has happened before
And you know that this moment in time is for real
And you know when you feel déjà-vu

Feel like I've been here before
Feel like I've been here before
Feel like I've been here before
Feel like I've been here before

Ever had a conversation
That you realize you've had before
Isn't it strange?

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#6

Viesti bodyguard » kesä 11, 2012, 17.20

Rääväämistä!!!

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

wille
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 53
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#7

Viesti wille » kesä 11, 2012, 18.56

Ei aleta tätä.. Mielestäni Wagner on ihan hyvä kouluttamaan ainakin siviilejä. On myös ollut suomen poliiseja kouluttamassa Helsingissä Leo Gulstenin maahantuomana, joka tuolloin ainakin toimi vetäjänä Wagnerin systeemissä.Ymmärtääkseni eivät ainakaan julkisesti haukkuneet opetusta. Mainontansa on niin yliampuvaa kuin vaan voi olla, mutta ei yllä mielestäni toisen surullisen Jimin tasolle. Itse mietin Hockin motiiveja kilpailijan parjaamiseen.

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#8

Viesti bodyguard » kesä 11, 2012, 19.02

Oli Hockin motiivit mitkä hyvänsä niin onko tuossa sitten jotain väärin tai valheellista Wagnerin taustoihin liittyen? Tuollainen BS:n puhuminen kertoo ihmisestä ihan tarpeeksi eikä mielestäni sitä lievennä se että joku on puhunut vielä enemmän tårta på tårta.

Kilpailija Wagner ei ole tainnut olla kenellekkään senkummemmin enää vuosikausiin.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

wille
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 53
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#9

Viesti wille » kesä 11, 2012, 19.14

No olen kahvin juotuani ihan samaa mieltä. Onhan tuo vähän nolo äijä. Kuitenkin ymmärtääkseni on oikeasti kouluttanut mainostamiaan yksiköitä ja instansseja eikä siten ole puhunut tårta på tårta vaan hyvin vahvasti värittänyt kokemustaan, joka ei tietenkään ole oikein. Näen asian vähän samoin kuin jos olisi puolivuotta alepassa työskennellyt vartija joka kertoo työskentelevänsä vähittäiskaupan turvallisuuden parissa ja olevansa joka vuorossa vaarassa joutua hengenvaarallisiin tilanteisiin. Tavallaan totta mutta...

Ja jos Wagner olisi nyt vaikka kotikaupungissani, niin voisin ihan hyvin suositella jotain hänen kurssiaan esim ystävilleni tai vaimolle yms.

Kuvake
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1862
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Defensive tactics for professionals and civilians

#10

Viesti Jussi Huusko » syys 16, 2012, 23.56

Jim Wagner kirjoitteli seuraavaa facebookissa:
I AM NOT YOUR PUNCHING BAG.

I truly have some good friends and loyal Reality-Based Personal Protection practitioners in this world. Thank you for all writing in support of me, and the support of the Reality-Based Personal Protection system in response to HERE WE GO AGAIN, JIMW WAGNER IS A FRAUD that was posted on my wall a few days ago. My decision to come to you, my 4,000 plus friends, on Facebook in order to get your input about this situation was indeed the right decision. “In the multitude of counselors there is wisdom.”

I never did hear back from Nick Huges of Krav Maga Lake Norman in North Carolina who basically copied and pasted false information about me that Hock Hochheim has been writing and spreading for years on his website and others. In fact, what I posted on his business Facebook wall was immediately taken down. I guess he didn’t want his students to see the behavior of their instructor. But, we certainly heard from Chris Wilson. And, I will address Chris Wilson for the next couple of minutes here before I drop him as a Facebook friend. “With friends like that, who needs enemies,” as the saying goes.

Chris Wilson, if I had to respond to every forum and blog that wrote something about me I would have to make it my full-time job. In case you haven’t noticed, there are a lot of people in cyberspace writing about me. I did however, take a quick look at the forum you were writing on about me, and it is not even worth my time respond on it. The only reason I even knew about his forum was because Gary Dell, the Reality-Based Personal Protection Director of the United Kingdom, saw what was written about me on it and was wonder why Nick Hughes, and American whom I have never met, was hell bent on trying to discourage Brits from signing up for my October courses in Devon, England. What was the connection? It was reminiscent of what Hock Hochheim tried to do a few years ago with his UK Director at the time - Joe Hubbard. They both tried very hard to trash my name in the UK in order to discourage people from signing up for my courses there. The result of their attacks was that I got some free advertising, people checked out my website, DVDs, and books, and signed up for my courses anyway. In fact, Gary Dell called me yesterday and said, “Jim, this is brilliant. This controversy has actually been good. I got two more sign ups last night.” Why? Because, people can see right through my competitor’s tactics. It’s pretty obvious. However, I don’t even like to call them “competitors,” because I don’t have competitors. I actually encourage my students to take courses from other instructors, even bad ones, to be able to compare techniques, training methods, and various explanations. Several of my students have come up to me this year asking me, “Should I take a Hock Hochheim course?” My response was always, “Yes. I think you should. I know a bit about his system, and I do think you will learn a few good things from him.” I even wrote to Hock Hochheim a few years ago asking him to stop trashing my name, and I would even actively send people his way like I do for Avi Nardia, Moni Aizik, Tony Blauer. Now, these three world-class instructors mentioned never once said one bad word against me because they actually know my background, and that’s why I go out of my way to recommend them for a different perspective. But, Hock Hochheim not only did not want to stop spreading his libel and slanders about me, but he actually picked up the pace. If I had a radio interview Hock Hochheim would immediately call them after the show and spread his poison. If I was on the cover of another martial arts magazine somewhere in the world he would contact that magazine and protest their decision for featuring me, and of course this is all well documented. Go figure. Who has that kind of time?

As far as my background goes, anyone can go to my website and look at my biography. I believe that the text, photos, and documents are more extensive than 99% of the martial arts instructors out there. I also addressed the accusations, again, through an article I wrote for World Wide Dojo a couple of years ago, and here is the link: http://www.worldwidedojo.com/reality-based/articles-by-author/is-jim-wagner-a-liar/" onclick="window.open(this.href);return false;
Apparently, you are a newcomer to all of this controversy.

Chris Wilson, I understand that Gary Dell, my Director, has invited you to come to my courses in England; you’re very own back yard. I understand that he wanted your honest input, and if all of the experts that are attending this course with you agreed with your negative assessment of what I teach that you would get the courses for free. We have never done this before, offer such a sweet deal, but I trust Gary and said, “Why not.” I’ve been eyeball to eyeball with Los Angeles gang members, motorcycle bikers, White Supremists, drunks, druggies, murderers, rapists, and terrorists, so why not a martial arts critic? I also understand you turned down his offer. Oh well, I guess you were not willing to put your money where your mouth is. After all, I always tend to get a good mix of Royal Marines, constables, and martial arts instructors from every known system coming to these seminars. In fact, Paul Drury, one of the most respected instructors in the UK and who is hosting the event for the third time, would be willing to give you his opinion on what he thinks about the material that I teach. But, oh wait! It’s all about what Hock Hochheim wrote about me that prevent you from coming, or what Nick Hughes copied and pasted. Well then, how about if I give you a different angle that you can get your head around. If you have enough proof then will that change your mind about me? Would that get you to stop participating in the libel? So, here we go.

I am currently a Staff Sergeant with the California Military Department. They oversee the Army National Guard and the California State Military Reserve: the finest people in California – HOOAH! I’ve served with them for 7 years. I am currently in a military police unit and have been training troops for years for Iraq, Kosovo, Afghanistan and State missions. When I handed them my background documents and wrote down all of my past information on a legal document years ago it included my service as a corrections officer, police officer, SWAT officer, Reserve Deputy Sheriff (Reserve) as a Patrol Supervisor and Dignitary Protection Unit Team Leader, and United States Federal Air Marshal (counterterrorism); Hock Hochheim does not seem to think the FAMs are counterterrorists, but you can check it out for yourself on their official government website tsa.gov/lawenforcement/programs/fams.shtm. If any, and I mean ANY, information was not accurate I would have been kicked out of the military, and especially serving as a military police soldier. They do not look favorably on false information on an application or during the background check. So, since my service goes back to the beginning of 2006, and Hock Hochheim started attacking me in 2004, the information in my package just about covers most of those years.

Now, strangely enough, somebody contacted the California Military Department a few years ago stating that I had lied about my background. How do I know this? Because one lovely morning I was called into my commanding officer’s office and informed about the accusations. Well, needless to say an investigation was conducted. They had no choice. They had to look into the matter. I was used to this, for this had also happened in the Orange County Sheriff’s Department before that. The result of the investigation was UNFOUNDED, and I went back to my duties. There is a reason I have been selected as a sworn corrections officer, police officer, deputy sheriff, and a U.S. Federal Agent – it’s called integrity. I don’t lie. For all of you who had to go through a federal background check for a SECRET classification, you know how in depth they go to find dirt on you, and if anything comes out you are GONE! Well, I am past 20 years of service to my communities and my country, so that can never be taken away from me.

Now, before that investigation with the military was the investigation with the United States State Department back in 2003. I was being investigated because I someone accused me of being an “an Al Qaeda instructor.” Imagine that, I had been all over the world training Western counterterrorist teams and SWAT teams, and I was accused of being the enemy. That was a nice detailed investigation where practically every minute of my life was accounted for. Well, thank God for good investigators, because they finally found the source of the accusations and they were not too happy about it, and I am sure the accuser was not too thrilled with their anger as well. Having the federal government go on a wild goose chase brings certain consequences. However, for me, again, UNFOUNDED. Oh, please don’t read into this, I’m not saying Hock Hochheim was responsible for that one. He’s not that stupid. Not too many people want to take it that far. That’s the kind of thing that can land someone in a federal prison. Let’s just say that the accuser, actually it was a group of accusers, was jealous that I was teaching elite police and military units worldwide and they thought that they would throw a monkey wrench into my spokes.

So, how about if we go back to 1999 when I started teaching internationally, because you, Chris Wilson, seem so concerned about finding out the truth about my background as an international instructor.

I have taught police and military units at the highest levels, and I mean HIGHEST; counterterrorist, people who protect presidents, kings and queens, and those in a wide variety of positions that risk their lives for people like you. So feel free to contact any one of these governments yourself and get the truth yourself. Don’t rely on Hock Hochheim’s “investigative reporting” and his parrots. So, here’s a list of agencies you can contact, for they have all looked into my background before having me instructor their personnel for the past decade:

German Federal Police
Dutch Federal Police
Spanish Federal Police
Trinidad & Tobago Federal Police
Bulgarian Federal Police
Israeli Police (Municipal & Border Police).

If you want to go back even further into my background and contact these agencies about me, feel free. Do it yourself so that you will get direct information and not rely on someone else’s agenda:

FBI
U.S. Army PMO
U.S. Marines PMO
U.S. Navy PMO
U.S. Air Force Security Forces
U.S. Coast Guard
Oh, and don’t forget the United States State Department. But, maybe you should hold off a few months with them, because after the recent attacks on our U.S. Missions worldwide I’m sure they are quite busy now. But once the air clears, I’ve helped train personnel protecting some of our U.S. Missions, and you’ll be able to get some insight from them.

I’m sure that I am leaving out a few agencies, for these are the ones that come to mind right now, but that should be enough. It’s more verification than most self-defense and tactics instructors would have.

Hmmm, I just thought of another couple of contacts. You can contact Robert Young with Black Belt magazine, and while you are at it I recommend getting a year’s subscription to their magazine. Anyway, Robert Young attended a course I taught at MCB Camp Pendleton where I was the chief instructor for the United States Marines and the U.S. Marshals Special Operations Group. Not only did he see me teach, he saw me fight several times full-contact two attackers at a time. I had to, because my assistant instructor got his nose broke and had to go to the hospital. It was pretty bad. And, I have invited Robert Young to several courses I was teaching for police and military.

You can then contact Alfredo Tucci, the publisher of Budo International in Madrid, Spain. I was introduced to him by Spanish counterterrorists in 2000. Everything he published before I got there was traditional martial arts based at that time in history, like all the rest of the martial arts magazines in the world. He saw my Reality-Based Personal Protection system as “revolutionary,” and I’ve been working with him ever since. He knows that I have taught personnel from Spanish police and military units, including the Special Forces. Many of these professions have actually helped me with DVDs and articles as well in his facility. Maybe this last contact will convince you that Hoch Hochheim, Joe Hubbard, and Nich Hughes are liars. Maybe if you talk to Mr. Tucci, and the rest of those on my list that I gave you, you yourself will stop assassinating my character on public forums. When Joe Hubbard and Hock Hochheim started attacking me he called them, “Shit!” After all, they were biting the very hand that was feeding them. They came along years after I had been making DVDs with Mr. Tucci and did some projects with him. I didn’t say a word about them. However, once Mr. Tucci found out they were trying to destroy me he was pissed. By this time I had about 15 DVDs out on the market that Mr. Tucci had produced through his company Budo International, and they were some of his top selling DVDs. So, their stupid attacks were also trying to hurt Mr. Tucci, the very man who tried to promote them as well. These two “professionals” didn’t realize that Mr. Tucci had heard all this crap before, and he was tired of it. The bottom line was that my stuff was selling. That’s what business is all about – profit. He’s also a man of integrity, and he knew first hand my background and that the Spanish authorities were backing me up.

So Chris Wilson, that ends our Facebook friendship. I don’t mind constructive criticism, and honest discussion, but you have crossed the red line. I’ll give you enough time to contact my references and for you to conduct your own research on my background. Then I’m sure you will post your findings. After all, everything that I write on my Facebook wall seems to show up in many forums worldwide. There are a few of my Facebook “friends” that are spies, and that’s fine. It’s unethical, but there are just some people like that. I myself am not on anyone’s Facebook who is against me or my system. I don’t have that kind of time, nor do I even care. If you get official documentation from any of these sources that I have supplied you, and they state that I have falsified any of my background, then I guess I would owe you an apology. But, if you find that I am telling the truth then be man enough to give me a public apology. Hock Hochheim has had years to put up real proof about me, especially anything that would disqualify me from teaching self-defense or tactics, but strangely enough there are no official agency statements, no court documents, no government agencies disavowing me. It’s all a bunch of, “he said and she said.” I don’t talk behind his back, for I have called him a liar directly though an email to him, and he has responded by continuing to with continuing attacks against me and updating old ones on his website. He claims he hates doing it, but he sees it as an unfortunate public service to the martial arts community. What a saint! Him I somewhat understand, because he wants the title of the person who started the reality-based movement, and wants me stripped of that title. He has made that perfectly clear to publishers Cheryl Angelheart, Alfredo Tucci, W.R. Mann, and others. What I have a hard time understanding are people like Nick Hughes and you who just accept his garbage and pass it on without lifting a finger to check things out for yourself. Do me a favor, think for yourself, do your research, and I look forward to hearing back from you.

For you true friends of mine, the last time I addressed these accusations was two years ago. So, it will probably be a while before I must do it again. Unlike Hock Hochheim I do have official government documentation proving my case. I can prove that he has libel himself, and it will see the light of day.

Be A Hard Target.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defensive tactics for professionals and civilians

#11

Viesti L.K. » syys 17, 2012, 04.21

Mielenkiintoista tekstiä. Tosin, vähän turhan Jenkkimeininkiä omaan makuun eli sitä oman statuksen esiintuontia (vaikkat toki osaltaan se olikin viestin idea/kantava ajatus, mutta silti..).

Mikähän tuossakin on sitten se lopullinen totuus ja miksi herrat ovat noin kovasti tukkanuotasilla? Raha?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa