
Oikeastaan perustelin tätä jo hieman edellä, mutta jatkan. Siis jos sana on oikein, mutta epämääräinen, se voi silti olla käyttökelpoinen kunhan konteksti on ymmärrettävä ja vaikkapa tässä tapauksessa meillä on video jonka voi katsoa moneen kertaan uudestaan rajaamassa kontekstin erittäin tehokkaasti.
Valitettavasti en tiedä miten insinöörit laajentavat voiman termin, mutta varmaan se jotenkin näkyy tuossa "voiman suuntaamisen" käsitteessä, joka on minun silmissäni vastaavaa sekoitusta fysiikasta ja arkikielestä kuin voimantuotto, voimalla ollessa aina suunta. Ymmärrän sanan silti.
Ranteen kulmalla on oleellinen merkitys ranteella itsessään tai kyynärvarrella tehtyjen lyöntien tai muiden manipulaatioiden voimaan, palauttaakseni tätä enemmän varsinaiseen aiheeseen. Kun kulmanmuutto vielä tapahtuu aktiivisesti, ranteella tuotetaan voimaa sen lisäksi että optimoidaan rakennetta suurempaa voimaa kestäväksi. Tässä fudista katsoessani asetin koko oikean kyynärvarren hellästi sohvan selkänojaa vasten ja yritin niin nopeasti kuin mahdollista lyödä lyhyellä voimantuotolla ranteella selkänojaa. Ero sen välillä että taivutan rannetta ja että en taivuta rannetta on valtava.
KFM kuitenkin selitti liikettä jo jonkin verran. Soittaako KFM:llä mitään kelloja tuo heittoni kyynärvarsifokuksesta nyrkkifokuksen sijaan? Meillä tuon tyyppisiä käsiä käytetään joskus manipuloidessa käsiä pystypainissa ja vastaavissa vuorovaikutuksissa.
Alla olevalla videolla kolmas tekniikka heti 40s jälkeen on tällaista jokseenkin lyövää pystypainia, jossa ranteen asentoa kannattaa miettiä. Juuri noissa idoreissa on muitakin tällaisia, kuten muussakin jossa fokus on enemmän vastustajan raajojen manipuloinnissa kuin torsoon tai päähän lyömisessä.
Ollaanko edes etäisesti oikealla suunnalla?