Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13614
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Kari Aittomäki »

Ois kyllä kiva tykätä sarjoista enemmänkin.
Kiitos vinkistä.

Sabrina juu..
Siitä on kauan kun katselin ja muistan en-niin-tykänneeni.
Kaskuntarina kertoi kultalusikka-osastosta ja nimenomaan Holden oli niin omahyväinen.
Joka hän olikin, Hurjaan joukkoon ei ois mitenkään halunnu kasvattaa viiksiä eli ne on keinokarvat, tappelivat Ryanin kanssa ankarasti nimien esiintulojärjestyksestä.
Jonka Peckinpah kosti leikkausteknisesti. Sattans primadonna-diivat.

Holden on muuten WB:ssä vasta hiukan yli viidenkymmenen, mutta senverran lujaa tintannut että ikä alleviivautuu.
Se ei haittaa lainkaan, ikääntyvä toimintakykyinen on leffatarinoitten klassisinta kerrontaa.
Kohtauksessa jossa tavattoman vaaralliset Johnsonin veljekset kyseenalaistavat Piken kyvyn johtaa, Holdenin ikä ja uupumus toimii upeasti.
Kun jalustinkin perkele pettää.
Mutta hevosen selkään noustaan ja loppunäytökseen ei tarvita muuta käskyä kuin Lets go.

Vaarallisten miesten johtajat ovat kovin kauniita ja siunattuja/kirottuja.

Yritin kattoo sitä jotain Hurrrrjaa autorälläystä koska Charlize Theron mutta täysin katselukelvoton on.
Joten katsoin Monsterin. Koska Charlize Theron.
Ankara ja armoton ja toivoton.
Ja Charlize Theron on... ei ole tästä maailmasta.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17296
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 52 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Lasse Candé »

(Ei varmaankaan spoilaa Monsteria ja leffa alkaa olla jo aika vanha, niin en käytä paljastusta. Jos joku suunnittelee katsomista ihan lähiaikoina, voi tietenkin säästää tämän viestin paremmalle ajalle.)Kun näin että olet kirjoittanut aamulla, toivoinkin että myös sinä katsoit Monsterin. Huhhuh, mikä pläjäys. En ollutkaan nähnyt aiemmin mutta muistin leffan saaneen aikoinaan paljon kehuja ja vissiin melko kauankin ja nyt tuli sopiva sauma, niin katsottiin mimmini kanssa. Se ei oikein ymmärtänyt minun pieniä naurahduksia kun pätkässä on sellaisia kevyitä paineenpurkajia joille saatta nopeasti naurahtaa ja sitten taas palata traagiseen moodiin. Mimmi piti koko leffaa kautta linjan traagisena ja oli kyllä täysin oikeassakin.

Ziisus, mitä näyttelyä. Se tuon leffan tekee. Molempia naispäähahmoja pystyy ymmärtämään. Naiseni sanoi yhdessä kohtaa että ja nyt tuokin (pienempi nainen) käyttää päähahmoa hyväksi. En viitsinyt siinä vielä mitään sanoa vaan antaa leffan hoitaa hommansa, mutta itse pidin kuviota sikäli symmetrisenä, että molemmat turvautuivat ja molemmilla tässä oli tietynlaisia hyväksikäytön elementtejäkin mukana ja että suhde oli molemmille sekä kauneinta mitä on että kauheinta. On uskomaton saavutus saada tämä toimivasti tapahtumaan valkokankaalla.

Melko hyvin pätkässä myös tuli se jatkumo, että ensimmäisessä tapossa oli vahvasti päähahmon puolella, sitten oli melko neutraalia ja loppua kohti alkoi tuntua että menee jo vähän liian pitkälle sekä pohdituttamaan kaikki ne tapot joita ei näytetty. Mihin vielä pisteenä iin päälle pienempi nainen viittaa. Ja lopun oikeussalikohtaus oli käsittämättömän hyvin toteutettu niin, että kaikki mikä on tai voi olla läsnä tilanteessa myös oli sitä.

Kyllä tämä on selvä viiden tähden leffa, kun ei kuuttakaan voi antaa.

kojiro
polveenpotkija
Viestit: 173
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti kojiro »

Moottoripyöräcowboy (Electra Glide in Blue). Robert Blake on varsin erilainen sankari kuin on totuttu näkemään (oli roolistaan ansaitusti Golden Globe ehdokkaana). Näin tämän toista kertaa, edellinen olikin joskus 80-luvulla ja olin silloin vielä vähän liian kakara ymmärtämään leffaa. Silloin odotukset eivät osuneet kohdalleen enkä elokuvasta juuri mitään muistanutkaan. Mieleen oli jäänyt selkeästi vain vaikuttava loppukohtaus. 70-luvulla tehtiin hienoja juttuja elokuva- ja musiikkimaailmassa, tässä yhdistyy molemmat, ohjaaja/säveltäjä James William Guercio on vaikuttanut enemmänkin musiikkipiireissä. Harmittavan vähän aikaa jotkut leffat pysyy Areenassa, tämäkin katsottavissa vielä tänään (puoleen yöhön saakka). Jos ehdit niin katso!

https://areena.yle.fi/1-4257378


Loppubiisi (spoilerivaroitus)
paljastus:
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan kojiro viestistä:
Jani RantalainenÔari

Jani Rantalainen
polveenpotkija
Viestit: 142
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Jani Rantalainen »

Katsoin järjestyksessä viisi Hellraiser elokuvaa. En ole mikään suuri kauhuelokuvien fani mutta minulla on nämä koska keräilen kulttielokuvia. Ajoittain hyvinkin groteskeja mutta tavallaan viihdyttäviä leffoja. Doug Bradley on loistava Pinheadina. Pitäisi joskus lukea myös Clive Barkerin kirjat mihin nämä elokuvat perustuvat.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13614
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Kari Aittomäki »

Monster on kyllä karhea ja rankka.
Ja raskas katsoa, kun suvantokohdissakin on kivestystä ja ähkyä.

Valtavaa näyttelyä, sivuroolitkin on fantastisia. Etenkin se Kunnonmies joka vaan haluaa auttaa, kun Charlizen hahmokin tietää että tämä on väärin mutta kun käytösmallit on jähmettyneet niin tulos on kauhea.
Niin vahvaa näyttelyä ei vaan saa katsellakseen oikeen ikinä.

Wuornoksesta ei yritetäkään tehdä mukavaa hahmoa, hän on kamalan oksettava aivan kaikkineen. Ja silti ne sympatiat kääntyy puolelleen, melkolailla Christina Riccin herkän ja ailahtelevan hahmon takia.
Ja kun hänkin pettää, Theron saa ladattua olemaansa sellasen kaiken menettäneen "ei mulla ole muuta enää kuin kuolema"-toivottomuuden.
Kauneutta ei ole eikä mulle ole suotu kuin hatuntäydeltä p...

Aina puhutaan De Niron lihottamisesta Raivohärssä mutta kyllä Charlizen muutostyö tähän rooliin on ylittämätön.
Siinä murretaan kauneuskäsityksiä ja Hollywood-sääntöjä kun Kaunotar muuntuu Hirviöksi.

Lasselta taas hienoja huomioita tarinankaaren sympatiamanipulaatiosta ja pääparin monisyisestä pelaamisesta.
Ja kun se ei ole pelkästään rumaa, vain inhimillistä.

Upea on leffa mutta raskas.


Tänään.. eilen katsoin temaattisesti sopivan kostajaleffan jossa Jodie Foster tappaa kusipäitä.
Hieno lleffa sekin juu.
Palataan asiaan jos.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17296
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 52 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Lasse Candé »

Kiitosta positiivisesta palautteesta. Ja mukava lukea lisää.
Sen Kunnonmiehen näyttelijähän vetää Walking Deadissa Kunnon miehen eläinlääkäri turned lääkäri -roolin ja on todella vahvaa tavaraa tämäkin. Siinä on muuten erikoinen sarja joka on sekoitus kovaa laatua ja täyttä passkaa. :D Mutta ei sotketa ketjuja sarjoilla. Pääpointti, että se alkupään patu on sama äijä ja rooli on oleellisesti myös sama.
Toinen juttu...

Joker näkyy Netflixissä.

Oli pettymys kun sitä on hehkutettu. Kiksejä voi saada viittauksista muihin leffoihin, mutta ne varsinaiset leffakiksit sai jo niistä ja täten ei oikein riitä.

Pätkä on 60% Taxi Driver, 15% V for wittundutta, 10% Requiem for a Dream ja 5% Fight Club. Jäljelle jää 10% kaikelle muulle, pitäen sisällään leffan mahdollisen oman annin.

Mutta kannattaa se katsoa. Oma fiilikseni oli että häärää kolmen tähden hujakoilla, mutta loppua kohti nousi kuitenkin neljän tähden pätkäksi. Kaikki se duuni siihen saakka rakentaa tätä. Tästä syystä suosittelen, mutta en ihan helvetin vahvasti. Vain perus-.

Sillä tavalla suosittelen, että tämä on ajassamme niitä leffoja jotka pitää tarkastaa. Kyllä tämä luukku siinä mielessä kannattaa avata.

Pakko laittaa vähän paljastukseen. En suosittele spoileriherkille:
paljastus:
Se lopun sairaalajuttu witutti itseäni oikein kunnolla. Olisi vetänyt Taxi Driverit loppuun asti ja loppu ihan saatanan häröksi, että saatiin se sankari jota emme osanneet arvata koskaan tarvitsevamme. Kyllä sen ajatuksen siitä että se ehkä on omassa päässä voi keksiä ilmankin että ollaan kohta sairaalakuteissa tentattavana... Että vähän saatana luottoa katsojaan.

Jani Rantalainen
polveenpotkija
Viestit: 142
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Jani Rantalainen »

Nyt on vuorossa Martin Scorsesen Cape Fear (1991) joka on uudelleenfilmatisointi vuoden 1962 elokuvasta. Toisin kuin muut remaket tämä versio on mielestäni parempi kuin alkuperäinen. Robert De Niro loistaa vankilasta vapautuneen Max Cadyn roolista joka janoaa kostoa ja alkaa vainoamaan Nick Nolten näyttelemää asianajajaa ja hänen perhettään. Leffassa on myös alkuperäisen Cape Fearin tähdittämät Robert Mitchum ja Gregory Peck mutta tällä kertaa eri rooleissa.

Jani Rantalainen
polveenpotkija
Viestit: 142
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Jani Rantalainen »

Disneyn fantasiaelokuva Return To Oz (1985). Tämä on epävirallinen jatko-osa 30-luvun Wizard of Ozille ja mielestäni huomattavasti parempi kuin edeltäjänsä. Elokuvassa Dorothy (Fairuza Balk) joutuu psykiatriseen sairaalaan josta hän sitten pakenee mystisen tytön avustuksella takaisin Oziin jossa Emerald Cityn asukkaat ovat muutettu kiveksi. Matkan aikana Dorothy löytää Tic Toc nimisen peltisotilaan joka auttaa häntä pelastamaan Emerald Cityn pahan Mombin (Jean Marsh) ja Gnome Kingin (Nicol Williamson) kynsistä. Mombilla on muuten pelottava pääkokoelma josta aikoinaan näin lapsena pahoja unia. Tämä leffa on loistavasta tunnelmastaan huolimatta aliarvostettu fantasia- ja seikkailuelokuvien alueella.

kojiro
polveenpotkija
Viestit: 173
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti kojiro »

En oo tainnu tota Return to Ozia nähdäkään, mutta taisin nähdä skidinä painajaisia siitä Michael Jacksonin leffasta Taikuri Oz.

Kattelin Pummin päiväkirjan, ei valitttavasti ole areenassa katsottavissa. Hesarin arvostelun mukaan alle 70 tonnin budjetilla tehty ruotsalaisleffa oli ihan katsottava ja komediallisuudesta huolimatta aika realistiseltakin vaikuttava kuvaus ruotsin lähiömeiningeistä. Käännöksestä ja tarinasta tuli mieleen Juoppohullunpäiväkirja ja Pussikaljaelokuva, nää on molemmat yli miljoonan euron leffoja ja häviää kyllä vertailun svedupätkälle ihan heittämällä kaikilla osa-alueilla.

https://areena.yle.fi/1-50570985
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan kojiro viestistä:
Ôari

kojiro
polveenpotkija
Viestit: 173
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti kojiro »

Pummin päiväkirja tuleekin perjantaina uudestaan kakkoselta 22.20 (ja suorana areenassa)

tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 1021
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti tapsaattori »

True Grit uudelleenfilmatisoinnin (2010) katsoin. Alkuperäinen Wayne on näkemättä, menee toki katselulistalle.

Leffassa tyttö etsii isänsä murhaajaa yhdessä vanhan juopon ja texas rangerin kanssa. Hyvää näyttelijätyötä kaikkineen ja upeat maisemat. Oikeastaan toi juoni on kovinkin simppeli ja suoraviivainen mutta kerronta, rauhallinen kuvaus ja just noi luontomaisemat uppos. Kuvaus tyylistä ja dialogista tulee mieleen tietynlainen kunnioitus vanhoja westernejä kohtaan.

Onko elokuvan budjetti 38 miljoonaa muuten nykymittapuussa vähän vai paljo? Meinaan jotkut näyttelijät kuten Tom Cruise tuskin liikahtaa muutamalla miljoonalla vielä mihinkään.

kojiro
polveenpotkija
Viestit: 173
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti kojiro »

Kyllähän nykyisin huidellaan sadoissa miljoonissa isojen tuotantojen budjeteissa. 38 millin leffassa tuskin Cruisea nähtäis nykyään mutta alkaahan toi olla jo ainakin lähellä sellasta keskisuurta tasoa varmaan. Uusin tuntematon oli jotain 7 milliä ja suomen mittapuussa iso ja ihan kelvollinen elokuva. Pulp Fiction taas 8 miljoonan suht pienen budjetin leffa (siinähän näyttelijät tulivat kai aika paljon vastaan palkkioissaan).

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13614
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Kari Aittomäki »

Eikös se mene niin että fyrkkaa palaa massiivisimmin niihin rymistelyihin ja semmosiin, sitte on nää hiljasemmat leffat joissa raha on laitettu siihen nimekkääseen ja osaavaan eturivin keekoilijaan.

Mukavia mainintoja, mä muistan noista Oz-tarinoista hyvin vähä, mikä on aukko koska kuuluvat leffakulttuuriin ja ovat usein dialogeissa elävä nokkeluus.
"It means fasten your seat belt Dorothy, 'cause Kansas is going bye-bye."

True griteistä tykkään enemmän tuoreemmasta koska Coenin veljekset. Mutta ei ole vanhempikaan vaikea katsottava, John Wayne on järeä ja hauska ja jopa liikuttava.
Kuvaus ja elokuvakieli on kauhian komiaa molemmissa, mutta siinä missä vanhemman version Mattie l. Kim Darby o lähinnä rasittava jenkkikakara, on Hailee Steinfeld aivan fantastinen.
On aivan tasapäinen starojen kanssa. Se ei ole vallan vähän.
Vertailun vuoksi:

Fill your hands you sob original.
paljastus:
Coenien versio.
paljastus:
The Duke puhuu selvemmin eli vanhakantaisemmin, mutta kyllähän uudempi vie 6-0.

Cape Fearissa menee toisinpäin, Scorsen versio on pakotettu ja rypistelevä vaikka kauhean taitava, alkuperäisessä koko tyyli on tyylikkäämpää ja pääosaveikot väkevämpia tapauksia.
Juu-u, De Niron pahajätkä ei ilmeineen pelota ollenkaan koska yrittää pelottaa, Mitchumin vähäeleisempi uhka on paljon tehokkaampi. Ja Gregoryn mielikuvaa rikkova heikkomies oli rohkea veto kanttileualta.

Kattelin terminaattorikolmosen. Parasta oli mallitypyn paljas tarakka, sen mitä se kohtaus kesti. Kolme sekuntia.
Hyvä rytinä mutta tuli nuni.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3882
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti MikaM »

Samaa mieltä True Grit elokuvasta, vanhempi on aikansa tuotos.
Kristannan peppu taas ei lainkaan välttämättä ole hänen, hyvän muotoinen toki, oli kenen oli. Et toki väittänytkään.
Hitto, kun mulla aina tulee uni kesken näiden myöhästen elokuvien.

Jani Rantalainen
polveenpotkija
Viestit: 142
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

Viesti Jani Rantalainen »

Tällä kertaa katsoin Ip Manin. Veikkaan että tämä elokuva on jo tuttu monille tällä sivustolla. Joka tapauksessa Donnie Yen näyttelemä kuuluisa Wing Chun mestari mittelee taitojaan niin eri kung fu mestareita kuin Japanilaisia miehittäjiä vastaan. Vaikka Donnie Yenillä on vankka pohja eri kamppailulajeista (Tae Kwon Do, paini, jne) niin omien sanojensa mukaan ei juurikaan osannut Wing Chunia ennen elokuvan kuvausten alkua joten hänen piti harjoitella sitä. Kun näen tämän leffan niin haluaisin hankkia wooden dummyn ja alkaa harjoittelemaan Wing Chunia.

Seuraajat

-JP-
AhabFoul
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Anapiros
Anonyymi Apina
ArtoH
Atticora
Candy
Ciancell
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
Dojon Jäykin
Elyna
Kuvake
finnjet
Kuvake
flammee
FTale
Kuvake
Fubarbarian
Giovanni-Di-Amore
harlinmoss
Heikki Haverinen
Hemmukka
Hirabayashi
Holopainen
htt
Kuvake
Invictus
Ispa
ivanjutila
Jaakko Suhonen
Jani Rantalainen
Kuvake
JanneKoo
Jasir
Kuvake
Joni Samanen
jonnybaba
Jonttu
Kuvake
Joutilas
judislotonline
Kuvake
Jussi Häkkinen
ka1
Kalo
Kari Aittomäki
Kataja
katar
Kuvake
kenttiensankari
Kuvake
Kerkko
kimmokammo
KingBuzzo
kivi
kojiro
Kuvake
Kompastelija
Kuvake
Kuhmu
Kuvake
KungFuPissis
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
LauriS
leanshots
Kuvake
Leij0na
Loituma
Lowclass
Kuvake
Lumina
Kuvake
luupää
Lybeck
magamies
makelainen
Mariska
Kuvake
Marjapuuromies
Kuvake
MarkkuT
marks
Mika Pallari
Mika Tervo
MikkeM
Kuvake
mronkain
Kuvake
mronkain
Muerte
Nahkaparoni
NikoJT
Kuvake
ninja
Oar
obmijoy
Kuvake
Paanari
Kuvake
Pakkaslordi
Kuvake
Paliapna
pkka
Kuvake
Point
Kuvake
Pop27
Rahanpesijä
Reba
Kuvake
Riku Ähvä
Roku
rondotaylor
Kuvake
Ruukie
Kuvake
Räikkönen
Kuvake
Safor
Kuvake
sanppa75
Kuvake
Satsujin
Sheephead
shogun
Sitav Abdullah
Snake-Master
Kuvake
Snuskmumriken
socalled
Kuvake
Stick
Kuvake
sundaywarrior
T-T
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Thelema
Kuvake
Throwback
Kuvake
Timpa
tmattinen
tohtorismies
Tomppaoffin
Tuoska
Tyrsky
Kuvake
vaaramies
Villi Sika
Kuvake
Wombattle
xYm
yloneha
Yrittäjä
zzkettu
Kuvake
Ôari