Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Koryû-videoita

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
SamuV
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 102
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Chiba
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Koryû-videoita

#46

Viesti SamuV » kesä 5, 2020, 07.41Tenjin Shin'yo Ryusta on tullut nähtyä monta näytöstä, mutta tässä oli pari erityisen hienoa kohtaa (esim 2:40).
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan SamuV viestistä:
Ôari


Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 16918
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 776 kertaa
Tykätty: 369 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Koryû-videoita

#47

Viesti Lasse Candé » kesä 29, 2020, 03.12

Nyt jaksoin katsella noita Amdurin videoita. Ensimmäisessä paljon Aikidosta. Todella hyvää settiä ja vahva suositus jokaiselle Aikidokaajalle. Sen videon loppupuolella tulee myös siitä kuinka Amdur päätyi koryun pariin ihan käytännössä Japanissa.

Toisella videolla, kuten jo aiemmin mainittu, settiä Draegerista ja sen jälkeen Amdur paneutuu tarkemmin Araki-ryuhun ja Toda-ha Buko-ryuhun sekä puhuu opettaja-oppilassuhteesta ja opettamisesta. Sitten tulee kahden eri koryun harjoittelemisesta samanaikaisesti, jota vastaan hän aika selvästi puhuu. Lopuksi siitä kuinka hän haki työstään haasteita ja kuinka hän kytkee tämän lajiharjoitteluunsa.Pitää katsoa loputkin joku kerta. Amdur on todella vakuuttava puhuja kun huomaa kuinka hyvin hän on kartalla aiheista joista puhuu ja osaa ilmaista itseään selkeästi. Kyllä tuosta saa vastinetta ajalleen.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Lasse Candé viestistä:
Ôari

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 16918
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 776 kertaa
Tykätty: 369 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Koryû-videoita

#48

Viesti Lasse Candé » kesä 30, 2020, 01.34

Amdurin kolmannella videolla hän jatkaa työn ja lajijuttujen yhteyden perkamisella, esim neuvonantamisella stalkkauksen uhreille ja perheväkivallan uhreille. Sekä koulutuksista esim panttivankitilanteisiin. Sitten aiheeksi tulee hänen monet kirjansa.

Sitten tulee mielenkiintoista terminologiaa "ma-ai":sta, jonka olen itse tulkinnut etäisyysajatteluksi. Amdur laajentaa sitä myös kattamaan ajoituksen ja "spiritin", jolloin on kolmea "ma-ai":ta. Tällaisten asioiden tärkeydestä hän sitten antaa konkreettisen esimerkin Afganistanista.

Sitten Amdur ottaa kantaa siihen opettavatko japanilaiset ei-japanilaisille kaiken vai salaavatko. Hän kallistuu sille kannalle että ei ole kiinni kansalaisuudesta vaan kiinnostuneisuudesta ja mainitsee konseptin "stealing the technique". Tämä kohta kannattaa katsoa ja kuunnella miten hän sen sanoo.

Myöhemmin seminaariopettamisesta ja opettamisesta muutenkin ja lisää Amdurin suhteesta Aikidoon. (Hän käyttää Aikidon kehikkoa, mutta opettaa siinä mitä on oppinut muualta.) Tästä hän jatkaa "study group":eihin, joissa treenataan lajia opettajayhteyksien välissä. Hän suosittelee sellaista mallia, missä kaikki korjaavat niissä kaikkia ja heillä on "kollektiiviset aivot".


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: SamuV ja 8 kurkkijaa