Kiinalaiset lajit (Tanglang, Shaolin Kung Fu, Wing Tsung, Baji, Taiji, Jeet Kune Do, Yi Quan, Bagua Zhang, Tai Shin Mun, Wushu jne.)

Shaolin Wahnam

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

kojiro
reiteenpotkija
Viestit: 255
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Viesti kojiro »

Trae kirjoitti: maalis 9, 2007, 19.45
Kameli kirjoitti: Taitaa itseasiassa olla yleisempää tuon termin käyttö eteläisissä lajeissa (tämä on vain oma päätelmäni) ja teidän laji näyttää edustavan eteläistä kulttuuriperinnettä ainakin opettajanne nimen perusteella. (Ja etelässähän käytetään "sifu" eikä "shifu".) No mutta kuitenkin mielestäni tuota termiä tulisi käyttää aika säästellen eikä antaa kenellekkään muutaman vuoden harjoittelun jälkeen (vaikka olisi kuinka hyvä).

Myös termi "suurmestari" on mielestäni varsin kyseenalainen, varsinkin jos joku sitä käyttää itsestään. Mutta näistä aiheista voisi aloittaa vaikka uuden keskustelun joten en jatka sen enempää...
Meidän koulumme kungfu-kulttuuri periytyy tosiaan etelästä. Sifu Wong on malesiankiinalainen, ja kungfumme on lähtöisin Fujian-provinssista Etelä-Kiinasta.

Sifu Wong ei käytä itsestään nimeä "suurmestari", paitsi erittäin harvoin yhteyksissä, joissa on tarpeellista erottaa oma järjestelmä muista järjestelmistä, sekä selventää omaa asemaansa siinä. Suurmestari on pääsääntöisesti nimitys, jota koulun oppilaat käyttävät oman järjestelmänsä päämiehestä, vaikka kungfu-etiketin mukaisesti muidenkin koulujen oppilaat, mestarit tai suurmestarit voivat käyttää tätä nimitystä peruskunnioitusta osoittaakseen.

Kameli kirjoitti: No taijin ja muiden ns. sisäisten lajien oppiminen vie kyllä huomattavasti enemmän aikaa kuin ns. ulkoisten laijien kuten shaolinin
Vaikka suuresta osasta Shaolin Kungfu -kouluista ns. sisäiset aspektit ovat historian myötä pitkälti kadonneet, meillä Shaolin Kungfua harjoitellaan sisäisenä lajina. Taijiquan on kehitetty Shaolin Kungfun pohjalta, ja kaikki Taijiquanin sisäiset aspektit löytyvät myös Shaolin Kungfusta.
Tuossa nosto siihen missä tuo etelämaininta ja tuohon taijiin liittyen wikipedia tietää kertoa: "Historiallisen aineiston valossa taijiquanin syntyvaiheet sijoittuvat Henanin maakuntaan Chenjiakou-nimiseen kylään, jossa 1600-luvulla Chen-suku harjoitteli nyrkkeilytyyliään. Monet pitävätkin Chen Wangtingiä (陳王廷) (1580–1660 tai 1600–1680) taijiquanin varsinaisena kehittäjänä. Chen-suvun nyrkkeilytyylin varhaisimpien muotojen sanotaan olleen lähellä Shaolin-luostarissa kehitettyjä nyrkkeilytyylejä. Shaolin-luostari ja Chen-kylä ovat melko lähellä toisiaan, joten yhteys on varsin todennäköinen."

Tässä mainittu taijiin liittyvä Shaolin-luostari on se tunnettu luostari. Wahnamissa kuitenkin puhutaan Shaolin kungfusta ja taijista mutta se Shaolin kungfu ei kuitenkaan taida olla sitä tunnetun luostarin Shaolin-kungfua (josta myös Taiji on mahd. kehitetty). Vaikeaselkoiseksi menee.
kojiro
reiteenpotkija
Viestit: 255
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Shaolin-temppelit - oikeat ja väitetyt

Viesti kojiro »

Shaolinsi kirjoitti: elo 4, 2021, 11.39

Katkeamatonta opetuslinjaa siis edelleen toivoisin löytäväni etelästä. 🤔 Enkä siis mitään (ehkä) Shaolin-nimistä temppeliä, jossa joskus jotain opetettu ehkä, koska ei voida poissulkea.

En millään saa päähäni, miten tämä faktatiedon pyytäminen on ”länsimaista tarvetta kategorisoida ja leimata asiat tiettyyn muottiin”.
Shaolin nordic/Shaolin Wahnamin sivuita "Opetamme Kiinan alkuperäisistä Shaolin-temppeleistä periytyneitä taitoja, jotka ovat välittyneet mestareilta oppilaille katkeamattomassa linjassa 1500 vuoden ajan." Tässähän ilmeisesti on väitetysti kyseessä katkamaton opetuslinja etelästä, kun Wongin tyyliksi on merkattu ainakin henkilön wikipediasivuilla Southern Shaolin Kung Fu.

https://www.shaolin-wahnam.fi/index.php/fi/

https://en.wikipedia.org/wiki/Wong_Kiew-kit
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit: 1185
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, 白眉
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, Capoeira-kuokkavierailu
Takalajit: Judo, moderni taijiquan
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Shaolin-temppelit - oikeat ja väitetyt

Viesti Veepee »

kojiro kirjoitti: elo 4, 2021, 12.26 Shaolin nordic/Shaolin Wahnamin sivuita "Opetamme Kiinan alkuperäisistä Shaolin-temppeleistä periytyneitä taitoja, jotka ovat välittyneet mestareilta oppilaille katkeamattomassa linjassa 1500 vuoden ajan." Tässähän ilmeisesti on väitetysti kyseessä katkamaton opetuslinja etelästä, kun Wongin tyyliksi on merkattu ainakin henkilön wikipediasivuilla Southern Shaolin Kung Fu.
Wong Kiew Kitin kungfu on aina näyttänyt minun silmääni itse keksityltä. Voin totta kai olla väärässäkin, ja mieluusti toivoisin sen jonkun minulle osoittavan.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18057
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 136 kertaa
Tykätty: 404 kertaa

Shaolin-temppelit - oikeat ja väitetyt

Viesti Andy »

Mitä tulee Wong Kiew Kitiin, niin on tietysti mahdollista, että hän uskoo harjoittavansa 1500 vuotta vanhaa eteläisen Shaolinin tyyliä siksi, että hänen opettajansa - keitä sitten olivatkin - kertoivat hänelle niin.


Valvomo: Viestejä siirretty temppeliketjusta. Lainatkaa mielellään ketjusta toiseen ja jatkakaa aina oikean otsikon alla. Ymmärrettävästi rajanveto on vaikeaa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 91072
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 600 kertaa
Tykätty: 242 kertaa

Shaolin Wahnam

Viesti Mika »

Voihan se olla. :D

Markus Kahila on siinä mielessä vähän harmillisessa välikädessä, että hänen on tietysti kerrottava opettajansa tarina eteenpäin kuten hänen opettajansa sen itse kertoo. Sitä en sitten tiedä, oikaiseeko Markus tuota virallista historiaa vaikka treenisalissa. Toivottavasti.

@SWF @Trae
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Seuraajat

kojiro
Kuvake
sanppa75
Kuvake
TimoS