Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Suomalaisuus

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14206
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 118 kertaa
Tykätty: 222 kertaa

Suomalaisuus

Viesti Kari Aittomäki »

Mitä se on?
Miten se ilmenee, kaikkineen?

Esimerkki:Tossa näkyy minusta suomalaisuus, ei niinkään Veskun tulkinnassa vaan noittenmuitten olemisessa.
Kun se Suomi viiltää syvälle mutta hyväätekevästi.

Enhaluais sitoa niitä ilmentymismuotoja siihen esilletarjontaan, vaan tahtoisin saada tärinöitä siitä olemisen sävystä jaota suomalaisuudeksi kutsutaan.
Ylevässä ja rypemisessä, kauniissa ja rumassa. Kaikessa niinku tässä.
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 4148
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 56 kertaa

Suomalaisuus.

Viesti MikaM »

Vankasti ja perinteisesti syvältä kaivaen jonkinlainen kurjuuden maksimointi. Muuten ei mikään tunnu miltään. Joka olis niinku aikasta turhaa, mutta joskus siihen sortuu itsekin. Höh.
Ylevyys taas näkyy siinä, että vaikka ympärillä ja kohdallakin ropisee, niin taival jatkuu. Ja velvollisuuden tunto.
Oman kokemuksen (jepp, subjektiivisen, mutta erittäin laajan) mukaan nämä korostuvat suomalaisissa enemmän, kuin muissa.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan MikaM viestistä:
saarikko
Die alive.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1155
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 57 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Suomalaisuus.

Viesti Atticora »

Tuo ajattelutapa lienee läheistä sukua luterilaisuudelle? Päätä kiristävä vannehan ei ole varsinaisesti suomalainen keksintö, eihän täällä ole mitään muutakaan keksitty. Varmaankin vaan sopi hyvin paikkaan, missä kaikki on tårta på tårta jo valmiiksi.
Onko suomalainen rehellisyys sitten pelkkä myytti? Sillä hyveellä paukuteltiin henkseleitä kovasti joskus. Viimeistään Vanhasen lautakasa rikkoi illuusion rippeet. Niin, voisihan sitä jotain positiivistäkin keksiä, mutta jätetään ne höpinät suosiolla heikkomielisille. Lisäksi "Eteenpäin, sanoi mummo hangessa" on yksi suomalainen (tuskinpa) sanonta, josta pidän kovasti.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90780
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 450 kertaa
Tykätty: 161 kertaa

Suomalaisuus

Viesti Mika »

"Se on yhdet puheet", kuuluu sanonta, joka tarkoittaa että sovittu pitää. Sellainen henkilökohtaisen tason luottamus on mielestäni hyvin suomalaista — joskaan en suinkaan väitä sen olevan vain suomalaista. Nuo tuommoiset korruptiovenkoilut toki ovat epärehellisyyttä mutta ihan eri tavalla.

Jenkeissä viiden vuoden aikana minulla paloivat käämit useammin kuin koko senastisen elämäni aikana sitä ennen — tai näin sitä tuoreeltaan ainakin ajattelin. Usein sitä joka tapauksessa tapahtui. Yksi isoimmista syistä oli juuri tuo, ettei siellä voinut lainkaan samalla tavalla luottaa ihmisen sanaan kuin Suomessa.

Olin yliopiston hallitseva squashmestari, joten olin haluttua peliseuraa. Aina otin kaikki haasteet vastaan. Kavereiden haasteet otin vastaan ensimmäisinä. Vaikka olin Suomessa myynyt matkapuhelimia, Jenkeissä niitä ei vielä ollut. Niinpä kun 30 minuutin odottelun jälkeen intialaista pelikaveriani ei näkynyt eikä kuulunut, aloin huolestua ja soitin hänelle lankapuhelimella kotiin. Hän oli jäänyt katsomaan telkkarista jotakin BBC:n dokkaria Intiasta. 😂

Koska olin töissä yliopiston liikuntakeskuksessa ja minut siellä hyvin tunnettiin, hän olisi nopeasti saanut minut kiinni soittamalla sinne...

Tuosta tulee sitten mieleeni suomalainen moraali ja tinkimättömyys. Minähän en tuollaisista syistä koskaan kunnolla sopeutunut Jenkkilään. Tämä tuli jotenkin esille yhdellä luennolla, jota johti professori, jota kunnioitin mutta jonka kanssa olimme hyvin erilaisia ihmisiä. Kerran kävimme porukalla baarissakin, mutta ei se mitään muuttanut. Joka tapauksessa tällä yhdellä luennolla hän selvästi vähän suuttuneena totesi, etten minä ole ihminen joka sopeutuu ympäristöönsä vaan ihminen joka sopeuttaa ympäristönsä itseensä. Myönsin heti. Olkoon se sellaista suomalaista itsepäisyyttä sitten.

Oikeasti minulla ei ole leseitä vastata tähän aiheeseen. Varmasti tätä on tutkittu.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mika viestistä:
Ile
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 10268
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 77 kertaa
Tykätty: 51 kertaa

Suomalaisuus

Viesti Jorge »

Mika kirjoitti: huhti 20, 2021, 08.50 "Se on yhdet puheet", kuuluu sanonta, joka tarkoittaa että sovittu pitää. Sellainen henkilökohtaisen tason luottamus on mielestäni hyvin suomalaista — joskaan en suinkaan väitä sen olevan vain suomalaista.
Kyllähän se perinteisesti on suomalaista; katsoisin sen johtuvan myös siitä, että yhteisöt ovat olleet niin pieniä Suomessa, että luottamuksen menettämisellä on ollut kovat seuraukset; jopa loppuelämäksi.

Nykyäänkin moni vielä luottaa toiseen suomalaiseen automaattisesti, mutta sille luottamukselle löytyy hyväksikäyttäjiä. Kannattaa muistaa, että ennen ei edes lukittu ovia maaseudulla; nyt hankitaan tarpeeseen hälytyslaitteita ja valvontakameroita.
Jiu-Jitsu
munillepotkija
Viestit: 796
Lauteille: Huhtikuu 2005
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Suomalaisuus.

Viesti Jiu-Jitsu »

Atticora kirjoitti: huhti 17, 2021, 11.57Onko suomalainen rehellisyys sitten pelkkä myytti? Sillä hyveellä paukuteltiin henkseleitä kovasti joskus. Viimeistään Vanhasen lautakasa rikkoi illuusion rippeet.
Ehkä se suomalainen rehellisyys ei pelkkä myytti ole, jos täällä vielä 25 vuoden jälkeenkin jaksetaan muistella jotain huhuttuja ilmaisia lautoja esimerkkinä poikkeuksellisesta epärehellisyydestä. :D
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Jiu-Jitsu viestistä:
saarikkoLasse Candé
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5640
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 187 kertaa
Tykätty: 125 kertaa

Suomalaisuus

Viesti Ile »

Kuva

Jorgen selitys pienistä yhteisöistä kuulostaa loogiselta, yhdistettynä vielä jonkinlaiseen karujen olosuhteiden selviytymismentaliteettiin ja "pakolliseen" yhteistyöhön muiden kanssa.

Uskon tosin, että rehellisyyttä edelleen arvostetaan ja sitä esiintyykin aika paljon. Tai ainakin oma kokemukseni puhuu tämän puolesta. Mutta ilmeisesti ihmisten "todellisuudet" ovat tässäkin mielessä hieman kuplaantuneet.

Varkaita ja huijareita oli toki ennenkin eikä pointti ole marginaalien käyttäytymisessä vaan jossain yleisemmässä mentaliteetissa.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1155
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 57 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Suomalaisuus.

Viesti Atticora »

Jep, toki läppää oli viittaukseni lautakasaan, kuten koko mies. Ainahan täällä on hyväveli-meininkiä ollut, mutta tuntuu että härskimmäksi on mennyt. Maybe it's just me. :)
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14206
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 118 kertaa
Tykätty: 222 kertaa

Suomalaisuus

Viesti Kari Aittomäki »

Itse koen voimakasta tarvetta kuitata ystävänpalvelukset.
En usko sen olevan mitenkään leimallisesti pelkästään suomalaisuutta mutta arvioinnin vaakakupissa painaa eteläisten vakituinen tapa "purra ystävällistä kättä."
Josta täällä potkussakin riittää esimerkkejä.

Toki kovin monesti olen saanut antamastani avusta kiukuttelua vastineeksi, kun avustettu pitää apua itsestäänselvyytenä ja vaatii lisää ja lisää ja lisää.
Mutta noin ylöjään sellainen kunniavelan konsepti kyllä elää suomalaisuudessa ikäänkuin jotenkin.

Seuraajat

Kari Aittomäki