Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Miekan vienti Japaniin ja tuonti Japanista

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

Miekan vienti Japaniin ja tuonti Japanista

Viesti M. Vilenius »

Tästä asiasta kun on ollut useita kyselyitä, niin tässä ensin hieman yleistä tietoa ja sitten pari linkkiä, jossa selvitetään miekkojen tuontiin ja vientiin vaadittavaa byrokratiaa.

Japanissa on varsin tiukka teräaselaki. Antiikkimiekat (raja on kai 100 vuotta) ja modernit, rekisteröityjen seppien perinteisillä menetelmillä valmistetut miekat lasketaan kuitenkin taide-esineiksi, ei teräaseiksi. Kaikki tällaiset miekat pitää rekisteröidä Japanissa. Lupa on siis miekkakohtainen ja kannettava aina miekan mukana. Jotkut miekoista voidaan määritellä kansallisaarteiksi tai tärkeiksi kulttuuriesineiksi ja tällaisten miekkojen vienti maasta on kiellettyä.

Miekan vienti Japanista vaatii erillisen luvan, jolloin miekan rekisteröinti purkaantuu ja mikäli miekan haluaa joskus viedä vielä takaisin Japaniin pitää se rekisteröidä uudestaan (tällöin vientipaperit pitää säilyttää).

Miekasta pitää muistaa, että se vaatii myös huoltoa. Teräksinen miekka on erittäin herkkä ruostumaan, joten terään ei saisi koskea paljain sormin ja lisäksi miekka pitää puhdistaa ja öljytä säännöllisin väliajoin (huoltosettejä voi ostaa esimerkiksi budôväline kaupoista netistä).

Jos haluaa pelkän koristeen kannattanee harkita jäljitelmää. Ei vaadi niin paljon huolenpitoa eikä rahaa :)

Jos miekalla on tarkoitus harjoitella kannattaa asiasta kysyä omalta opettajaltaan ennen miekan hankintaa, sillä eri tyylit käyttävät hieman erilaisia miekkoja ja jäljitelmämiekan pitää olla sellainen, että se kestää harjoittelun.

Perustietoa japanilaisista miekoista:

http://home.earthlink.net/~steinrl/nihonto.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Sword-forumissa oleva hyvä viesti miekan viennistä ja tuonnista (vaatiii rekisteröitymisen Swordforumille):

http://forums.swordforum.com/showthread" onclick="window.open(this.href);return false; ... adid=36607

Miekan viennistä Japaniin kiillotusta varten:

http://www.ejapaneseswords.com/sendingb" onclick="window.open(this.href);return false; ... Japan.html
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.