Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Oura-sormus

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Onko sinulla Oura?

On
1
11%
Oli aiemmin
0
Ei ääniä
Harkitsen hankkimista
2
22%
Ei
6
67%
 
Ääniä yhteensä: 9

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 89507
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 935 kertaa
Tykätty: 303 kertaa
Viesti:

Oura-sormus

#1

Viesti Mika » kesä 14, 2020, 09.31

Tästä suomalaiskeksinnöstä puhutaan isoon ääneen maailmalla. Kuva prinssi Harrysta Oura sormessaan aloitti maailmanlaajuisen kiinnostuksen.

Nuorikko hankki Ouran muutama päivä sitten. Varsin mielenkiintoiselta mittalaitteelta se vaikuttaa. Tokihan on niin, että esimerkiksi unta pystytään kunnolla seuraamaan vain sairaalassa tai muissa vastaavissa olosuhteissa kunnon mittalaitteilla, joita tarvitaan muistaakseni kolme kunnolliseen seurantaan. Mutta monien ihmisten kokemusten mukaan Oura on ollut tarkempi ja motivoivampi kuin monet älykellot. Biohakkerointi on nyt paljon esillä.

Onko potkulaisilla kokemuksia Ourasta? :)


https://yle.fi/uutiset/3-10954247
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Kuvake
lumbago
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 95
Lauteille: Syyskuu 2018
Paikkakunta: Kuusankoski
Takalajit: Taekwondo, Krav Maga, Hokutoryu Jujutsu
Tykännyt: 29 kertaa
Tykätty: 23 kertaa

Oura-sormus

#2

Viesti lumbago » kesä 14, 2020, 14.47

Ei oo kokemusta ourasta mut siitähän sanotaan että tän hetken tarkin unen mittari mitä löytyy markkinoilta. Joskaan missään näissä ranteesta/sormesta mitattavista laitteista esim REM unen aika ei pidä paikkaansa koska sitä ei pystytä mittaamaan muuta kun aivosähkökäyrästä, eli se on enemmänkin karkea arvio. Syvän unen kuulemma saa suht tarkkaan eri indikaattoreista mitattua sitte kuitenkin. Teemu Arina biohakkereista on sanonu tämän asian REM Unesta ja Syvästä unesta eräässä haastattelussa.

Ite käytän Garminin aktiivisuusranneketta mm. Unen mittaukseen ja Stressitasoihin/palautumiseen (Käyttää Firstbeatin teknologiaa sykevälivaihtelusta). Tässä unen kokonaismäärä pitää aika hyvin kutinsa eli milloin nukahti - milloin heräsi, ei siis merkkaa makaamista uneksi kuten moni ranneke luulee siinä kohdassa jo että nukkuu. Myöskin heräämiset unen aikana pitää ihan hyvin kutinsa, eli kun on käynyt vaikka yöllä vessassa niin sekin näkyy. Unen vaiheista en osaa sanoa sitte mitään, paitsi ton saman tetysti että REM Uni ainakin on pelkkä arvio.

Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2226
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Oura-sormus

#3

Viesti Jopo » kesä 14, 2020, 17.47

https://yle.fi/uutiset/3-10954231
Ylen juttu aiheesta. Laitteet tarjoavat nice-to-know tyyppistä dataa, mutta paha niistä on pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. Vähän kuin rannesykemittaus, toimii pääsääntöisesti ok, mutta virhemarginaalit liian suuria, että data olisi oikeasti käyttökelpoista. Toki, mä nyt pystyin heittään autolla 50 km lenkin samalla kun first beat oletti minun nukkuvan sikeästi. Eli henkilökohtaista vinoumaa löytyy.

Teemu Arinaan ja biohakkerointiin ykeisesti suosittelisin suhtautumaan jopa liiallisuuksiin menevällä skeptisyydellä.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille

PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2028
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 50 kertaa
Tykätty: 80 kertaa

Oura-sormus

#4

Viesti PetriP » kesä 14, 2020, 20.53

Garmininki unenmittaus on mitä sattuu. Mä oon kuulemman nukkunut siinä vaiheessa kun jo keittelen puuroa. ja softapäivityksestä toiseen muuttuu miten se toimii. Unen mittaus kohtuullissesta onnistua kait vain rintakehällä olevalla anturilla kun siää kais hengityksestäkintietoo.

Ton härvelin ainoa etu on se että se ei häiritse niin paljon kuin kellonkokoinen laite. Liikunna seuraamiseen se ei tietenkäään edes sovellu ja mulle se on tärkeempi kuin unen seuraaminen. Yli 300 tuollaisesta on vöhintään 200 euroa liikaa

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 89507
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 935 kertaa
Tykätty: 303 kertaa
Viesti:

Oura-sormus

#5

Viesti Mika » kesä 14, 2020, 23.28

Johan on innostuneisuutta. 😁

Teemu Arinasta en tiedä paljoakaan, ja kun kuulin hänen näkemyksistään elektromagneettisesta säteilystä, menin eteenpäin. Biohakkerointi taasen noin muuten tarkoittaa aika montaa eri juttua. Sykemittarin käyttäminen on biohakkerointia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Biohakkerointi

Rannesykemittaus on vieläkin melko uutta. Siksi minäkin odotin viime kesään ennen kuin kiedoin ranteeseeni Suunto 5:n. Se on selvä, etteivät rannemittarit ole yhtä tarkkoja kuin sykevyöt. Mutta alkavat ne olla jo takasuoralla, ja minunlaiselleni kuntoilijalle se riittää hyvin. Kuntoilijoita me täällä kuitenkin lähes kaikki olemme. Toki tarkempi on tarkempi. Teknologia silti kehittyy koko ajan.

Jos sovitut kaupat toteutuvat, voin kesän aikana kertoa, onko Ourasta ollut ja millaista hyötyä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2028
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 50 kertaa
Tykätty: 80 kertaa

Oura-sormus

#6

Viesti PetriP » kesä 15, 2020, 08.34

Sykevyöt ei edes lähesty kestävyysliikunnassa takasuoraa. mittaus ei ole vain epätarkka vaan on epävarmaa että saako mittaustuloksen. sykevyö mittaa sydämmen sähköistä toimintaa ja se on kohtuu vahva signaali rinnanseutuvilla. Rannesykemittaus mittaa ihonalaisen kerroksen tärinää ja siihen kuinka paljon sydämenlyöti täristää vaikuttaa vaikkapaulkolämpötila. Pyöräillessä töihin mulla on useamman kerran käynyt niin että kielivyönalla töihin ja syke on ollut mittarin mukaan tasan 80 kokomatkan mikä lienee mun tsykkelin ominaistaajuus tms. Samaten tiedän juoksusuorituksia joissa tulokseksi on tulluit tasainen 160 nopeudesta riippumatta ja se varmaankin on askeltaajus. Eli rannesykemittaus on hyvä jos ei haittaa että joskus et saa ihastella sykekäyriä joita et kuitenkaan mitenkään analysoi.

Sormesta saa varmasti tarkemman mittauksen mutta tuo sormushan ei tietysti suorituksen mittaukseen ole tarkoitettu. Noin pieneen laitteeseen ei semmoista määrää akkua voi laittaa että pitkää suoritusta voisi kokoajan seurata. varsinkaan jos tavoitellaan viikon latausväliä


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija