Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
snufkin
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 25
Lauteille: Kesäkuu 2020

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#91

Viesti snufkin »

Itse myös Funkin videoista inspiraation saaneena yhdistelin itselle hyvin sopiva liikkeitä hänen ideaansa pohjautuen. Tarkoitus oli kehittää kuntopiiri joka olisi hyvä oheistreeni lukkopainille.

Idea on siis hieman muokatusti seuraava:

-Liikkeen suoritus: 1min
-Liikkeiden määrä setissä: 10
-Settien määrä: 3
-Tauot liikkeiden välillä: 20s
-Tauot settien välillä 2min

Muistaakseni se alkuperäinen idea oli niin, että kaks ekaa settiä tehdään 45s liikkeitä 15s palautuksilla ja vika setti sitten 1min liikkeitä 20s palautuksilla, mutta mä olen tehnyt kaikki 1min suorituksina ja 20s tauoilla. Sillä erotuksella, että olen tehnyt nyt parhaimmillaan seitsemän liikettä per setti. Tähtään kymmeneen. Seitsemällä liikkeellä koko treeni kestää n. 32 min.

Liikkeet seuraavanlaiset:
  • Burpeet taputuksilla
  • Askelkyykyt painoilla
  • Burpeet painoilla + hauiskäännöt yläasennossa
  • Polkupyörävatsat
  • Renegade rows: punnerrusasento painot käsissä, soutuliike, käden vaihto jne.
  • Olkapäät: varttinostot käsipainoilla punnerrusasennossa: yhdellä kädellä nosto eteen, takaisin, nosto sivulle, takaisin, käden vaihto jne.
  • Vatsarulla
Pyrin lisäämään liikkeitä sitä mukaan, kun jaksan tehdä enemmän ja keksin jotain järkeviä. En viitsi hirveästi eri painoja varata puolen tunnin treenin ajaksi käyttöön.

Se hyvä tässä on, että progressiota voi pitää yllä niin monella eri tavalla
-painojen määrän lisäys
-toistojen määrää lisäys
-taukojen vähentäminen settien välillä
-taukojen vähentäminen liikkeiden välillä
-liikkeiden lisääminen

Ite olen tykännyt kovasti. Hiki tulee ja niinhän se pitääkin. Yleensä menee joku 15 minuuttia palutuessa koko treenistä. Joka viikko olen joko pyrkinyt nostamaan painoja tai lisäämään liikkeitä. Alussa taisin jaksaa tehdä vain 2x5 treenin, mutta nyt menee jo 3x7.

Liikkeissä olen pyrkinyt korostamaan kokonaisvaltaisuuden ohella räjähtävyyttä (taputuspunnerrukset) ja ranteiden kestävyyttä (askelkyykyt painoilla). Koitan valita askelkyykkyihin sellaiset painot, että ranteiden kestävyys loppuu tai meinaa loppua ennen jalkojen kestävyyttä. Seuraavana uutena liikkeenä on varmaankin boksihypyt joilla saisin treenattua jalkojen räjähtävyyttä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#92

Viesti Mika »

Nyt katsoin nuo Funkin molemmat videot (kaikki liikkeet ainakin, en ihan kaikkia spiikkejä). Hyvää, turvallista, yksinkertaista ja tehokasta. :jepa:

Kaikki nuo edellä mainitsemani laatusanat voi kyseenalaista.

Hyvä on pitkälti subjektiivista. Minä tykkäsin. Ryhmitän liikkeitä vähän eri tavalla, mutta hyvää tuo oli.

Turvallinen on treenaamisesta puhuttaessa suhteellista. HIIT on HIIT:iä eli vauhtia riittää. Minun tunneillani pahimmat loukkaantumiset ovat taitaneet olla nilkkojen nyrjähdyksiä (ehkä 2-3 kertaa 2012 alkaen). HIIT on lähtökohtaisesti terveen ihmisen treeniä. Toki minunkin ryhmissäni on kaikenlaisia ihmisiä, ja esimerkiksi ranneongelmat ovat keski-ikäisillä naisille tuttuja (silti vain pienellä osalla). Sitten vain muokataan harjoitteita. Mutta melko terve ihmisen tulee olla osallistuakseen HIIT-tunnille.

Yksinkertainen on kanssa subjektiivista. Minä itse asiassa teen niin, että yhdistelen liikkeitä vasta, kun ne ovat treenaajille yksittäin tuttuja. Olen oppinut tämän kokemuksen kautta. HIIT-tunneille tullaan monista eri taustoista.

Tehokas on myös subjektiivista. HIIT:ssä kyllä varmasti saa tehot irti, jos antaa kaikkensa.

Tämä ei ollut HIIT-tunti vaan jotakin muuta, mutta keskustelun otsikon alle tämä mahtuu, sillä yhdenlaisesta kuntopiirikurssista oli kyse. Minä aina kyselen palautetta jokaisen tunnin jälkeen. Yhden kerran tällä kyseisellä kurssilla yksi nuorehko, arviolta alle 30-vuotias, nainen sanoi toivovansa kovempaa treeniä. Selvä. Seuraavissa treeneissä kannustin häntä erityisesti, mutta silti hän teki liikkeitä, jotka taatusti olivat raskaita, noin puolet (!) siitä nopeudesta kuin minä, häntä varmaan 15-20 vuotta vanhempi mies. Vaan luulen ettei hän ollut yksinkertaisesti tottunut treenaamaan räjähtävän nopeasti. Sitä en tiedä missä hän sitä kovempaa treeniä sitten oli kokenut tai millaista se oli ollut - vai oliko missään. Omavalmentajana tapasin välillä ihmisiä, jotka eivät tietäneet, mitä he oikeastaan halusivat, joten aika nopeasti tie nousi pystyyn (näillä taisi olla muitakin kysymysmerkkejä elämässään). Mutta tähän siis törmää HIIT:ssäkin, että sitä kovempaa treenaamista pitää opettaa. Se tulee luonnostaan niille, jotka ovat jotakin nopeaa ja räjähtävää treenanneet, mutta muille se voi olla aluksi uutta. Tuo kyseinen nainen on silti ainoa poikkeus tässä useiden satojen ihmisten otannassa. HIIT-treenien jälkeen porukka on aika "rennon" näköistä. :D
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2462
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#93

Viesti tapsaattori »

Yleensä Funk suunnittelee lyhyempiä esim. 20 min teho kuntopiirejä.

Tässä kuitenkin uuden vuoden spesiaali, tunnin kestävä "killer" kuntopiiri, jolla on tarkoitus polkaista uusi vuosi reippaasti käyntiin. Tämä treeni on kerrotun mukaan rankka, eikä ole tarkoitettu tehtäväksi päivittäin tai edes viikottain. Koko treeni tehdään oman kropan painolla.

60min kokonaisuus on pilkottu pienempiin, noin 10 min osakuntopiireihin.
Alkuun lämmöt

Eka setti sisälsi mm. burpee, t-push ups, askelkyykkyjä, haarahyppyjä, hindupunnerruksia. Nämä tehtiin aikaa vastaan tietty määrä liikkeitä.

Toisessa setissä samoin mm. erilaisia askelkyykkyjä, punnerruksia ja vatsoja. Aikaa vastaan.

Kolmannessa aikaa vastaan myös hieman selkälihasliikkeitä, hyppyaskelkyykkyjä ja mm. rapukävely ja punnerrusasennosta erilaisia jumppaliikkeitä, 45s töitä, 15s lepiä.

Neljännessä lisää jumppaa

Viidennessä ja viimeisessä keskitytään erilaisiin vatsalihasliikkeisiin. tasapainoa vaativia lankkuvariaatioita ja erilaisia yhdistelmäliikkeitä.

Funkin kuntopiireille näyttäisi olevan tyypillistä dynaamisuus, muutaman liikkeen kombinaatioliikkeet ja myös erilaiset hyppelyt kuuluvat melkein joka treeniin. Treenin pituutta lukuunottamatta varsin tyypillistä Funkia, perus liikkeitä ja mukana vähän haastavampia komboja. Mukava, että hän on palannut näihin tavanomaisiin kuntopiireihin, jossain välissä hänellä oli näitä "metabolic circuit for mma" -tyylisiä viritelmiä.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#94

Viesti Andy »

Aina ei kannata hakea maksimaalista toiminnallisuutta...

Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#95

Viesti Mika »

Kyllä tuosta hakemattakin tulee mieleeni eräs nimeltä mainitsematon kanssaoululaisesi, joka vuosituhannen alkupuolella ihan julkaisi kirjojakin niin sanotusta funktionaalisesta harjoittelusta, joka oli silloin aivan uusinta uutta. Aika lailla tuollaiselta se minun silmiini näytti. :lol:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2462
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#96

Viesti tapsaattori »

Funk on rakentanut tällä kertaa fat loss muscle building -treenin joka tehdään kokonaisuudessaan käsipainoilla. Funkie suunnittelee treenejä for men over 40, joten sopii hyvin esim monille tämän foorumin lukijoille

Kolme 10 min settiä sisältää
  • 5 eri liikekomboa, 45s töitä, 15s töitä
  • kombinaatioliikkeet tehdään kahdesti setin sisällä
Yhteensä siis 32 minuuttia, kun settien välissä on 1 min tauko. Tässä on hyvää tasapainoisuus, kroppaa rasitetaan monipuolisesti. Treenissä komboliikkeitä on mm. askelkyykky eteen ja taakse + hauiskääntö ala-asennossa. Vähän siis toiminnallisuutta ja tasapainoakin muttei mitään hulluttelua.

Vaatii punnerrusliikkeessä kässärin mikä pysyy vakaasti maassa ja vähän erikokoisia käsipainoja.

YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#97

Viesti YJT »

Onko kokemuksia Tapout XT -nimisestä DVD:llä myytävästä kuntopiiriohjelmasta? Tätä on ilmeisesti myyty myös TV-shopissa.

Kyseessä on noin 10 DVD:n paketti, jossa jokaisella kiekolla on noin tunnin mittainen follow along -treeni. Paketin mukana tulee ilmeisesti myös jonkinlainen 2 tai 3 kuukauden treeniohjelma, jonka mukaan treenejä tehdään tietyssä järjestyksessä kai kuutena päivänä viikossa.

Kyselen tässä omakohtaisia kokemuksia tai kaverilta kuultuja; tiedän että kyseessä on kuntopiiriohjelma joten sitä ei tarvitse kertoa. Lähinnä se kiinnostaa, kuinka hyvä ohjelma on, ja onko se tehty niin että sitä jaksaa seurata (eli muuttuuko tylsäksi kuinka nopeasti).
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#98

Viesti YJT »

YJT kirjoitti: kesä 20, 2021, 17.36 Onko kokemuksia Tapout XT -nimisestä DVD:llä myytävästä kuntopiiriohjelmasta?
Ilmeisesti @Tohtori Krabola on treenannut tällä vuonna 2013, ja olit melko tyytyväinen? Onko muita?
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 8116
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#99

Viesti Tohtori Krabola »

Ihan hyvää tekemistä oli Tapout silloin kun sitä kokeilin. Liikkeet olivat monipuolisia ja rosterissa oli ainakin minulle sopivaa haastetta. Luvassa on HIIT-hikoilua vaparimausteilla. En kokenut 90 päivän jälkeen (niinkuin ei mikään lyhytkestoinen rypistys) mitään maailmoja mullistavaa, mutta jaksoin tehdä ohjelman liikkeet sen jälkeen paremmin.
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#100

Viesti Lasse Candé »

Krabola, tervetuloa lauteille! Täällä on hienoa kamppailulajikeskustelua! Keskustelut on lajiteltuna kategorioittain alueisiin ja sitten Saunassa voi jutella enemmän lajirajat ylittäen! Kahvilassa sitten voi jutella yleisemmistä asioista lajien ulkopuolelta. Tämä on kyllä hyvä foorumi! Tulet varmasti viihtymään täällä!
paljastus:
:D
Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 8116
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#101

Viesti Tohtori Krabola »

Kiitos Lasse :D
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö
snufkin
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 25
Lauteille: Kesäkuu 2020

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#102

Viesti snufkin »

Ehkä kaikkien aikojen kovimman vapaaottelijan Georges St-Pierren kuntopiiri yhden hänen (entisen?) valmentajansa kertomana. Kopioin koko uutisen, jotta teidän ei tarvitsisi kahlata tuota käsittämättömän kauheaa sivunäkymää läpi. Kännykällä se näkyy paremmin.
Gym rats often debate the ideal number of workouts a week it takes to build muscle and look like someone who lifts. You can find good arguments for any number from three to six. But two workouts a week? You'd be laughed out of the weight room—unless you happened to be the toughest guy in the place, which UFC champion Georges St-Pierre most definitely is. He built his famously chiseled physique with just two weight workouts every 7 days. I know, because I'm one of his trainers. Our plan allowed St-Pierre to increase his strength and explosive power and pack on muscle without adding any fat. Fair warning: This workout is not for the weak-willed. It combines Olympic movements with body-weight exercises, cranking up your metabolism to slam whatever fat you have to the canvas.


The Program

Perform this total-body workout twice a week. The workout is separated into three phases: power, strength, and fat loss. Using the directions below, make sure you finish all the exercises in each phase before moving on to the next one.

Power Phase
Do the exercises in the order shown, completing the prescribed number of sets of each exercise before moving on to the next. Rest 2 minutes between each set.

Strength Phase
Perform the exercises in succession as a circuit, resting 30 to 60 seconds between each. Do 3 reps of every exercise, and complete a total of 3 circuits.

Fat-Loss Phase
Perform squat thrusts for 20 seconds, then rest 10 seconds. That's 1 set. Complete a total of 8 sets.

1/8
Dumbbell Clean

Power Phase: Dumbbell Clean
Grab a pair of dumbbells, push your hips back, and flex your knees as shown. Pull the dumbbells up and "catch" them at shoulder height as you rise to a standing position; keep your knees slightly bent. Return to the starting position. Do 1 set of 5 reps, and 1 set of 3 reps

2/8
Dumbbell Push Press

Power Phase: Dumbbell Push Press
Stand holding a pair of dumbbells just outside your shoulders as shown. Dip your knees, and then push up with your legs as you press the dumbbells overhead. Lower the dumbbells back to the starting position. Do 1 set of 5 reps, and 1 set of 3 reps.

3/8

Dumbbell Clean and Press


Power Phase: Dumbbell Clean and Press
Hold a pair of dumbbells below your knees as shown. Pull the dumbbells up and "catch" them at shoulder height. Then press them overhead, keeping your knees slightly bent. Return to the starting position. Perform 3 sets of 3 reps.

4/8
Getup

Strength Phase: Getup
Lie faceup, your right leg bent and left leg flat. Holding a dumbbell, raise your right arm straight overhead. Roll onto your left side. Then raise your hips, squeeze your glutes, and straighten your left arm. Pause and slide your left leg behind your body as shown. From the kneeling position, stand up. Keep the dumbbell above you always. Then, step back with your left leg and do the movement in reverse. Return to the starting position. Complete 3 reps on both sides.

5/8
Pullup

Strength Phase: Pullup
Hang at arm's length from a chinup bar, using an overhand grip that's slightly wider than your shoulders. Pull your chest up to the bar and squeeze your shoulder blades together. Pause, and slowly lower your body to the starting position.

6/8
Swiss-Ball Pushup with Feet on Bench


Strength Phase: Swiss-Ball Pushup with Feet on Bench
Assume a pushup position, but with your feet on a bench or step and your hands on a Swiss ball. Slowly lower your body until your chest nearly touches the ball. Pause, and push back up to the starting position.

7/8
Dumbbell Front Squat

Strength Phase: Dumbbell Front Squat
Hold a pair of dumbbells with your palms facing, upper arms perpendicular to the floor, and one end of each dumbbell resting on the meatiest part of your shoulder. Push your hips back and lower your body into a squat, and push back up

8/8
Squat Thrust

Fat-Loss Phase: Squat Thrust
Stand with your feet hip-width apart. Lower your body until your palms rest on the floor about shoulder-width apart. Kick your legs backward to a pushup position. Perform a pushup, and then quickly reverse the movement and perform a jump as you stand up
https://www.menshealth.com/fitness/g195 ... t/?slide=8

Eli tiivistettynä näin:

Powerphase
-Kolme liikettä
-7 sarjaa
-Toistoalue: 3-5
-tauot 2min sarjojen välillä
-1x5, 1x3
-1x5. 1x3
-3x3

Strength phase
-Neljä liikettä
-Treenitapa: kuntopiiri
-Toistoalue: 3
-Tauot liikkeiden välillä 30-60s
-Kolme kuntopiiriä, kolme liikettä per kuntopiiri

Fat-loss phase
-Yksi liike
-Sarjan suoritusaika 20s
-Sarjojen määrä: 8
-Tauot sarjojen välillä: 10s

Äkkiseltään katsottuna vaikuttaa hyvältä. Tykkään räjähtävyyden painottamisesta ja etenkin noista ensimmäisen vaiheen dynaamisista liikkeistä. Tuo keskimmäisen vaiheen toistojen vähyys mietityttää. Ainakin parissa liikkeessä painotetaan hidasta palauttavaa vaihetta joten liekö se pointtina. Mietin ensin, että käyttäisin leuoissa painoja mukana, koska kolme menee helposti, mutta ei se oikein kuntopiirissä toimi liikkeiden nopean vaihtuvuuden takia.

Olen tehnyt tähän asti tuota aiemmin kommentoimaani Funkyn ohjelmaa, mutta tätä voisi kokeilla sen tilalle. Ehkä hieman muunneltuna versiona. Lisäisin mielellään dipit, vartalonkierrot kuntopallon kanssa ja kahvakuulaheilautukset viimeiseen vaiheeseen. Vähän mietityttää, että tuleeko voimatreeniä liikaa, kun teen 5/3/1 ohjelman mukaisesti mavea, penkkiä, pystypunnerrusta ja kyykkyä jo muina viikonpäivinä. No kokeilemallahan se selviää.

Piti ihan googlettaa tuo squat thrust, kun vaikutti äkkiseltään samalta kuin burpee. Se onkin vähän erilainen.
snufkin
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 25
Lauteille: Kesäkuu 2020

Erilaiset kuntopiirit ja toiminnalliset harjoittelut

#103

Viesti snufkin »

Noniin kävin nyt kokeilemassa tuota ylempää GSP:n treeniä, niin että lisäsin liikkeitä viimeiseen osuuteen. Jätin ekasta räjähtävän voiman osuudesta tekemättä rive & työnnon ja työnnön, koska teen torstaisin aina pystypunnerruksen osana voimatreeniä joten se tuntuu vähän vielä. Tein siis vain riven ja se oli just passeli treeni tohon alkuun. Tykkään tempauksesta muutenkin, mutta käsipainoilla noiden räjähtävien liikkeiden tekeminen tuntuu hyödyllisemmältä.

Voimaosuudesta tein leuat pyyhkeillä ja sitten nuo jumppapallo punnerrukset. Mä en oikeen vieläkään ymmärrä miten nuo on tarkoitettu tehtäväksi vain kolmella toistolla. Jos ajatellaan, että noissa punnerruksissa pitää 30s taukoja ja tekee laskevan vaiheen oikein hitaasti, niin kyllä 6-8 menee helposti joka sarjassa. Leuoissa otti tosin vähän koville, kun pyyhkeet tuo oman haastavuutensa siihen ja koitin tehdä laskevat vaiheet hitaasti. Ehkä nämä voisi hieman modifioituna ottaa osaksi treeniä.

Viimeinen vaihe taas oli se jonka piti korvata tuo minun HIIT kuntopiirini. Tein viisi liikettä:
-Dipit
-Vartalonkierrot kuntopalloilla
-Räjähtävät burpeet (squat thrust)
-Heilautukset kahvakuulalla
-Polkupyörä vatsat

Dippejä lukuunottamatta jokaisessa sarjan kesto 20s ja 4-5 sarjaa. Dipeissä tuo ei toimi, kun eka sarja vie liikaa mehuja ainakin itsellä. Kun palautumista sarjojen välillä oli vähän, niin kyllähän tuo koville otti siinä liikkeiden aikana. Pidin liikkeiden välillä ehkä 1-2min taukoa ja tein kuntopiirin kaksi kertaa. Ei voi kuitenkaan verrata tuohon Funkyn HIIT-kuntopiiriin. Rasitus oli kovimmillaan sarjojen välissä, mutta palauduin aika nopeasti (2min) kuntopiirin jälkeen. Funkyn treenin jälkeen olen taas litimärkä ja väsynyt n. 10-15 min.

Lopputulema on se, että en näe tuota viimeistä osuutta tarpeellisena sillä se ei rasittavuudessa korvaa Funkyn treeniä. Etenkään, jos tekisi vain tuon alkuperäisen ohjelman mukaisen yhden liikkeen. Mahdollisuudet progressioonkin ovat vähäiset, kun kaikki tehdään mahdollisimman nopeasti ja jo valmiiksi lyhyellä palautumisajalla eikä painoja juurikaan ole kuin kuntopallo ja kahvakuula. 20s on liian lyhyt sarjan kesto.

+rive
+hallitut toistot leuoissa ja punnerruksissa tuntui siellä missä piti
-fat phase on kokonaisuutena turha, jos kunnon HIIT -treeniä kaipaa
-joissain liikkeissä ei mahdollisuutta progressioon


Näkisin sen niin, että jatkan tuolla Funkyn treenillä ja otan Riven, leuat ja jumppapallopunnerrukset ns. lämmittelyosuudeksi, jos näin voi sanoa. Leuoissa nostan toistoja/sarjoja sitä mukaan, kun jaksaa ja otan joskus painot mukaan. Jumppapallopunnerrukset toimii myös hyvänä lämmittelynä esim 3-4x8-10, mutta siinäpä se. Voisi olla juuri sopiva yhdistelmä anaerobista ja aerobista ja vielä niin, että tulee kunnon hiki pintaan.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 47 kurkkijaa