Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Kilpakarate (Karate)

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Ylipotkija: Valvoja

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 15692
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 487 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#1

Viesti Lasse Candé » loka 6, 2019, 20.57

Karatea kilpalajina käsitellään eri näkökulmista, mutta ei ihan lajina lajin nimeä kantavalla otsikolla. Otsikoinnissa haluan toisaalta erottaa kilpalajin muusta karatesta, mutta toisaalta myös käyttää kilpalajista sen nimeä. Muissa ketjuissa käsitellään mm olympiastatusta, kontaktia ja sääntöjä. Lisäksi lajia sivutaan siellä täällä muutenkin.

Tähän ketjuun voi mielellään laittaa ajankohtaisia asioita, vaikka tuloksiakin, keskustella lajista yleisesti jne jne. Ketjussa saa käsitellä niin kataa kuin kumiteakin ja videot ovat tervetulleita, varsinkin sisältöä avaavilla saatesanoilla.
Näin fb:ssä jonkin klipin, missä oli mawoja ja uramawoja ja jotenkin tuli sellainen fiilis että mawailu on parantunut aikojen saatossa.

Niitä tekniikoita näkyi ennenkin, mutta nyt näkyy välillä todella hyviä suorituksia, joissa astutaan ensiksi etujalalla hieman eteenpäin ja jatketaan alkanut liike sitten takajalan mawaksi. Kyseessä siis periaatteessa aika runnovan aggressiivisen näköinen rohkea sisäänmeno, joka potentiaalisesti voisi johtaa todella kovaankin potkuun. Mielenkiintoista silti on se, että osassa näistä suorituksista näkyy todella kovaa taitoa ja setti näyttääkin vähemmän runnovalta ja tarkemmalta, taidokkaammalta hienolta ajoittamiselta. Ajoitukset hiottu niin kuntoon ja kaikki osasuoritukset tukevat toisiaan.

Itse tykkään tuosta tekniikasta ja täytyy kyllä sanoa että en ole juurikaan kohdannut opetusta, jossa astutaan etujalla ennen sillä tavalla. Lähimpänä tätä on Koryu uchinadin potkuperustekniikka. Ainakin osassa he astuvat ensiksi etujalalla, joka laittaa painonsiirron tapahtumaan ja sitten siitä jatketaan potkuun. Kun tässä testailin mawaa tuolla tavalla, niin koen itseni yllättävän huonoksi, huomioiden että olen myös pelannut fudista. Siinä mielessä se potku on aika omanlaisensa suorituksensa, joka ei suju vain siltä pohjalta että on tehnyt joskus mawoja ja että on joskus kävellyt.Onko kilpakaratea tuntevilla jotakin kommentoitavaa? Vastaavia huomioita? Tai onko tämä jonkun bravuuritekniikka?

Kadotin sen videon. Jos joku löytää jotain tuollaista, niin viitsittekö laittaa?
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan


Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 15692
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 487 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#2

Viesti Lasse Candé » loka 20, 2019, 20.03

Ruotsin karateliitto on tehnyt päätöksen, että eivät osallistu junnu-mm-kisoihin Chilessä, koska siellä on turvatonta.

En edes tiennyt että tällaisia skaboja on tai että siellä on rauhatonta, joten koko episodi on minulle irrallisen fb-postauksen lukemisen varassa. Kommenteissa on nyt kuuden tunnin jälkeen kymmeniä päätöstä tukevia eikä yhtään sitä vastustavia.

Osaako joku kilpakarateskeneä tarkemmin tunteva silti sanoa, miten esim Suomessa on aihetta pyöritelty tai miten muissa maissa?

Laajempaa relevanssia tällä on sikäli, että tässä Ruotsin karateliitto (SKF) kritisoi maailman karateliittoa (WKF) suorasanaisesti vastuuttomuudesta.(Lähde: Svenska Karateförbundet -fb-sivu.)
Då Förbundets beslut att ställa in deltagande på J-VM har mötts av viss kritik, ber vi här om att få förtydliga vårt ställningstagande.
Våldsamma politiska protester i Santiago har eskalerat till kravaller, omfattande bränder, undantagstillstånd och nu idag rapporter om dödsfall. WKF har trots detta valt att gå vidare med att genomföra VM, trots att alla andra idrotts- och kulturevenemang i staden ställts in, detta genom en egen uppgörelse med stadens ledning. Man har dessutom igår skickat ut ett ”lugnande brev” till samtliga länder. Vi anser att WKFs agerande är direkt oansvarigt.

Kort efter brevet, meddelades vi av SKF ledamot Javier Escalante, som är i Chile på uppdrag i egenskap av sin roll ordf. i WKFs domarkommitté och befinner sig på huvudhotellet, att bl.a. brandbomber kastats mot hotellet och bilar/bussar har stuckits i brand. Vi har även idag fått direkt rapport igen om att läget i staden uppfattas som svårt, utegångsförbud råder och WKF-personal får och kan inte lämna hotellet. Samt har minst tre personer omkommit som en direkt konsekvens av oroligheterna. Detta efter WKFs brev. Vi är övertygade om att WKF gör sitt bästa för att säkerställa själva arrangemanget, men de kan lika lite som vi veta vad som kommer hända i staden eller när och på vilket sätt konflikter/händelser blossar upp. Media rapporterar också högst oroväckande från Chile.

Vi har förståelse för att man vill genomföra sitt VM, men mot bakgrund av denna kännedom kan vi omöjligt med gott samvete skicka ner en trupp med barn/unga mellan 15-21 år och ledare.

Vi har enorm respekt för den tid som investerats i träning och förberedelser, och vi är mycket bedrövade över denna utveckling. Det innebär också en betydande ekonomisk förlust för förbundet, men vi väljer att ta den till förmån för våra utövares säkerhet.
Att dock bli pressade från föräldrar/coacher med åsikten att vi mot bakgrund av ovan ska be våra ledare åka till andra sidan jorden och ta ansvar för era barn/utövare i rådande läge är för oss obegripligt och högst oansvarigt. Inställningen att barnets tävlingsresultat är viktigare än dess säkerhet och hälsa är inte på något sätt i linje med förbundets värderingar. Vi delar inte den.

Styrelse, landslagsledning och kontakter i Chile har gemensamt diskuterat igenom denna fråga länge och ingående under helgen, vårt beslut kvarstår.

Ni som ifrågasätter beslutet, reflektera gärna över hur ni skulle känna i det fall vi på samma sätt propsade på att skicka truppen trots undantagstillstånd, kravaller och dödsfall och något faktiskt händer? Vad är medaljen värd då?

/SKF styrelse och landslagsledning
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

mokuso
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 195
Lauteille: Lokakuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 10 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#3

Viesti mokuso » loka 20, 2019, 20.52

Suomen joukkue on jo Chilessä. Hotelli on tarkasti vartioitu ja ulkonaliikkumisessa on rajoituksia. Suhteellisen rauhallista kuulemma on.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan mokuso viestistä:
Lasse Candé

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16201
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 126 kertaa
Tykätty: 227 kertaa
Viesti:

Kilpakarate (Karate)

#4

Viesti Andy » loka 20, 2019, 23.44

Tuossa on uutinen Chilen mellakoista. Karateen se ei suoraan liity, mutta siitä saa kuvaa, mistä on kyse.

https://yle.fi/uutiset/3-11028345
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Andy viestistä:
Lasse Candé
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 15692
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 487 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#5

Viesti Lasse Candé » tänään, 00.01

Uusiseelantilainen fb-kaverini, jota en varsinaisesti tunne, on laittanut videota mikä on hotellista kuvattua. Laajat väkimassat laittaa paikkoja urakalla passkaksi, on paloja ja panssarivaunu ajelee ruiskuttamassa vettä.

Olemme fb-kavereita luultavimmin yhteisten kake-/wadotuttujen kautta ja hän on tuolla Uuden seelannin junnujoukkueen porukoissa. En viitsi kysellä enempää, mutta voisin kuvitella, että joukkueen liikkuminen vähän rajoittuu tuosta.

Miten Suomen maajoukkueella menee? Ja miten kisat rullaavat?
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 15692
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 487 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#6

Viesti Lasse Candé » tänään, 00.11

Tai siis...
Onhan alkuun vielä yli vuorokausi.

https://www.wkf.net/world-championships-main/junior/
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa