Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Voimakas kipu etupotkun aikana

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Shaolinsi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 855
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Dengfeng
Etulaji: Perinteinen Shaolin 少林拳
Sivulajit: Itsepuolustus

Voimakas kipu etupotkun aikana

#16

Viesti Shaolinsi »

fuusetsu kirjoitti: Eikös akillesjänneviat tunnu enemmän nilkassa? Tai kantapään takana?
Kuva

Koska akillesjänne on ihmiskehon paksuin jänne, niin sen kiputilat voivat oireilla koko jalkaterän alueella. Yleensä tärkeää tulehtuneen akillesjänteen paranemisprosessissa on oireita aiheuttavan liikunnan kieltäminen (korvaavina harjoitteina uinti, vesijuoksu tai kuntopyöräily). Pohjelihas-akillesjänteen venytykset ovat myös tärkeä osa hoitoa (tarvittaessa kantakorotus kenkään). Fysioterapeutti on paras henkilö ohjaamaan edellä mainitut liikkeet, niin sen takia sinut on todennäköisesti ohjattu hänen vastaanotolle.

Kuva

Pääperiaatteena on kuitenkin, että akillesjänteen alue (pohjelihas-akilleskompleksi) saa rauhallista venytystä. Harjoitteissa noustaan portaan reunalle päkiöille terveellä jalalla, siirretään paino oireilevalle jalalle, jonka varassa laskeudutaan alas kantapään painuessa päkiätason alapuolelle. Harjoitteet tehdään sekä polvi suorana (3 × 15 sarja) että hieman koukussa (3 × 15 sarja) 2 kertaa päivässä 3 kk:n ajan.

Kuva

Jos jalka ei lähde paranemaan edellä mainituilla toimenpiteillä, niin kyseessä voi olla myös jokin toinen rasitusvamma jalkaterän alueella. Akillesjänteen tulehdus voidaan sekoittaa esimerkiksi tibialis posterior -jänteen rasitustilaan, joka on suhteellisen yleinen. Jännevaivojen paranemisen kannalta on kuitenkin yhteistä oireita aiheuttavan liikunnan välttäminen paranemisprosessin aika. Muita vaihtoehtoisia diagnooseja jalkaterän kiputilalle on jalan etuosan poikittaiskaaren madaltuminen, reuma, MTP-nivelten nivelrikko, metatarsaaliluiden rasitusmurtuma, interdigitaalihermon paksuuntuma (Mortonin tauti), ASO-tauti tai diabeettinen neuropatia. Nämä kuitenkin oireilevat yleensä eri tavalla verrattuna akillesjänteen vaivoihin.

Kuva

Joskus akillesjänteen tulehdukseen laitetaan kortisoni-injektio nopeuttamaan paranemisprosessia. Injektio vie kuitenkin usein vaivan aiheuttamaa hyödyllistä kipua pois, niin jalkaa ei enää osaa varoa samalla tavalla vääränlaisessa liikunnassa --> palataan liian nopein oireita aiheuttavan liikunnan pariin ja akillesjänne repeää. Injektio joskus menee myös suoraan akillesjänteen sisälle, minkä vuoksi jänne repeää hoidon seurauksena. Se ei ole kivaa kenellekään. Jos minun jalka olisi kyseessä, niin en koskaan ottaisi kortisonipistosta akillesjänteen tulehdukseen.

Yhteenvetona voin kuitenkin todeta, että yleensä jalkaterän kiputilojen paranemisen kannalta tärkeintä on oireita aiheuttavan liikunnan välttäminen. Kipu on ihmiselimistön luonnollinen reaktio johonkin ja kipua kannattaa aina kuunnella. Kipu kertoo elimistölle aina jotakin.

Toivottavasti jalkasi paranee nopeasti, kurbi! Tervetuloa myös lauteille! Olisi mukava lukea sinun kommentteja myös muissa Potku.netin keskusteluissa! Vaikka täällä välillä tulee kärkkäitä kommentteja joihin ketjuihin, niin siitä huolimatta me olemme täällä kavereita keskenämme. :jepa:

Lähteet: Terveysportti, UpToDate, työkokemus
kurbi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Marraskuu 2018
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Potkunyrkkeily

Voimakas kipu etupotkun aikana

#17

Viesti kurbi »

Shaolinsi kirjoitti: marras 3, 2018, 18.21 Pääperiaatteena on kuitenkin, että akillesjänteen alue (pohjelihas-akilleskompleksi) saa rauhallista venytystä. Harjoitteissa noustaan portaan reunalle päkiöille terveellä jalalla, siirretään paino oireilevalle jalalle, jonka varassa laskeudutaan alas kantapään painuessa päkiätason alapuolelle. Harjoitteet tehdään sekä polvi suorana (3 × 15 sarja) että hieman koukussa (3 × 15 sarja) 2 kertaa päivässä 3 kk:n ajan.
Tuohon jälkimmäiseen kun yhdistää lievän kumarruksen niin satuu ns. paljon.
Kari Aittomäki kirjoitti: marras 3, 2018, 03.48 Nomutta tosiaan, tuleeko kipu varvistellessa eli liikkuvassa etupotkussa vaiko perustekniikka-junttauksessa, kun kantapää naulataan tantereeseen?
Eli tärähdyksestä vai rotaatiosta?

Perushoito on tietenkin kylmä mutta perussyy voi olla niinkin arkinen kuin huonot kengät.
Terveen jalan varvistelu ei liity mitenkään oikein mihinkään.
Nyt on hyvä sauma tilata firman piikkiin uudet sisä- ja ulkokengät.
fuusetsu kirjoitti: marras 3, 2018, 15.47 Jos nyt sitten antaisin sen oman ex-keskivertourheilijan mielipiteen. Ekassa viestissä kerrottiin, että jumpat ovat jääneet vähemmälle, on sairasteltu jne. joten olisikohan alaselkä-kantapää -linja vähän jumissa. Minulla ainakin ensimmäisenä katoaa venyvyys takareisistä, jolloin etupotkumaisissa asennoissa linja on aikaisempaa kireämmällä. Se tuo sitten tuo esille jalkapohjan kalvojänteen rappeuman. Tämä on vankkumaton mielipiteeni ;)

Eikös akillesjänneviat tunnu enemmän nilkassa? Tai kantapään takana?
Jumissa on varmasti. Lähetään sitä ekana korjaamaan. Jalkapohjan kalvojänteitäkin fysioterapeutti ihmetteli vuonna 08 sanoin "ei ole kyllä kellään ollu näin jumissa".
Shaolinsi kirjoitti: marras 3, 2018, 18.21 Jos jalka ei lähde paranemaan edellä mainituilla toimenpiteillä, niin kyseessä voi olla myös jokin toinen rasitusvamma jalkaterän alueella. Akillesjänteen tulehdus voidaan sekoittaa esimerkiksi tibialis posterior -jänteen rasitustilaan, joka on suhteellisen yleinen.
----snipetisnip----
Toivottavasti jalkasi paranee nopeasti, kurbi! Tervetuloa myös lauteille! Olisi mukava lukea sinun kommentteja myös muissa Potku.netin keskusteluissa! Vaikka täällä välillä tulee kärkkäitä kommentteja joihin ketjuihin, niin siitä huolimatta me olemme täällä kavereita keskenämme. :jepa:
Koputellessa kantaluun sisäsyrjää paikantuu kipu ulkosyrjälle, eli täysin eri puolelta ko jännettä.
No mutta kiitos, hienoa kun on aktiivinen foorumi pystyssä.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 18892
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Voimakas kipu etupotkun aikana

#18

Viesti Andy »

Noin yleisesti lääkärit taitaa kuitenkin osata diagnosoida vaivoja vähän paremmin kuin maallikot. Etenkin jos lääkäri voi tutkia vaivan paikan päällä ja maallikko tekstin välityksellä. Diagnoosin lisäksi he usein osaavat myös paremmin arvioida hoitotoimenpiteitä.

Siksi kai lääkäreille maksetaan varsin hyvää palkkaa...
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16082
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Voimakas kipu etupotkun aikana

#19

Viesti Kari Aittomäki »

Mjaa.. minä kävin aikoinani peruslekurilla selkävaivan takia, nuori nainen oli.
Alkoi kysellä oireita, edessään oli avoinna kirja jonka tunnistin.
Olin lukenut samaa opusta vaivojeni hahmottamisen yhteydessä.
Kerroin likkaselle että oireeni löytyvät sellaisenaan seuraavalta sivulta, yläkolmannekseltä muttaettä lisäksi..

Meni naureluksi, tarinalle tuli jatkoakin.. mutta se ei kuulu tähän.

Lekuri ei ole automaatti ja joskus se kliininen silmä on epätarkkakin.
Kysyjän kysymys on aivan relevantti ja sisältää sanomattoman oletteen että kivut ovat treeniperäisiä.
On loogista kysellä treenaajilta vastaavuuksia.
Källi aloitus myöskin.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Voimakas kipu etupotkun aikana

#20

Viesti flammee »

Kaippa siinä lääkärissä on lähinnä ideana että saa lähetteen fyssarille, jolloin ei tule niin kalliiksi kuin suoraan fyssarille mennessä. Tietty jos käy röntgenissä tai jollain muulla instrumentilla näkee että on jotain vikaa, tai ainakin saa poissuljettua tällaiset, mutta raajojen epämääräisissä pehmytkudoksen krempoissa ei välttämättä kovin usein viat ilmene ulospäin muuten kuin kipuna. Itekin veikkaisin takaketjun kireyksiä, mutta niiden kireys sitten puolestaan saattaa tulla jostain muualta, eli sen korjaaminen voi olla haastavaa. Hieronta voi auttaa, mutta se sitten jumittelee uudestaan jos varsinaiselle syylle ei tee mitään. Omiin tollasiin epämääräisiin isompiin vaivoihin olen ehkä parhaiten saanut apua fasciakäsittelystä ja ahkerasta netin tutkiskelusta kipuaiheen tiimoilta ja yritys-erehdysiteroinnista.. Lääkäri selkeisiin vaivoihin, kuten vaikkapa murtumiin, niin näkee röntgenistä että onko siellä mitään rikki.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Voimakas kipu etupotkun aikana

#21

Viesti PetriP »

Lääkäreissä on eroja. Mutta kyllä niiden keskinkertaistenkin taidot kooklauksen voittaa. Oletus että kyse on treeniperäistä voi hyvinkinolla väärä. Monesti kun olen selittänyt vaivan lääri parilla kysymyksellä on kertonut mistä oikeasti on kysymys. Suosittelen aina ohi keskustelupalstojen
fuusetsu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 539
Lauteille: Maaliskuu 2005

Voimakas kipu etupotkun aikana

#22

Viesti fuusetsu »

Shaolinsi kirjoitti: marras 3, 2018, 18.21 Toivottavasti jalkasi paranee nopeasti, kurbi! Tervetuloa myös lauteille! Olisi mukava lukea sinun kommentteja myös muissa Potku.netin keskusteluissa! Vaikka täällä välillä tulee kärkkäitä kommentteja joihin ketjuihin, niin siitä huolimatta me olemme täällä kavereita keskenämme. :jepa:
Kun katsoo, ketkä kaksi olivat ensimmäisinä vastaamassa, niin huomaa, että suunta voi olla noista töksähtelevistä kommenteista vain ylöspäin :D

Multa jäi kurbin, olisiko ollut jo toisessa viestissä ollut maininta siitä, että lääkärillä oltiin jo käyty, kokonaan huomaamatta. Alkaa olla tässä iässä jo sen verran hajataittoa, että on kai pakko kohta ne ensimmäiset lasit hankkia.
kurbi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Marraskuu 2018
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Potkunyrkkeily

Voimakas kipu etupotkun aikana

#23

Viesti kurbi »

Hämmennetään sen verran soppaa että samoihin aikoihin on ajettu SNRI-lääkitys alas (käytetään myös hermoperäisten kiputilojen hoitoon), eli kipuilu olisi voinut alkaa ja aikaisemmin. No, jatkoja fysioterapeutin kanssa odotellaan. Viimeksi kelakorvaus oli n. 8€/kerta ja lähete fysioterapiaan noin 50€.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Voimakas kipu etupotkun aikana

#24

Viesti flammee »

PetriP kirjoitti: marras 4, 2018, 10.03 Lääkäreissä on eroja. Mutta kyllä niiden keskinkertaistenkin taidot kooklauksen voittaa. Oletus että kyse on treeniperäistä voi hyvinkinolla väärä. Monesti kun olen selittänyt vaivan lääri parilla kysymyksellä on kertonut mistä oikeasti on kysymys. Suosittelen aina ohi keskustelupalstojen
Mjoo, mutta jos vaiva kestää ja kestää, niin kerkiäähän sitä testata joitakin kymmeniä dr. googlen neuvoja. Ja tulee placebollekin saman verran yrityksiä.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
kurbi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Marraskuu 2018
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Potkunyrkkeily

Voimakas kipu etupotkun aikana

#25

Viesti kurbi »

Tyäpaikan luottohieroja oli niin täyteen buukattu ettei sille saanu aikoja. Muualla ramppaaminen ei elämäntilanteen vuoksi tuntunut sopivan. Näistä seikoista johtuen ostin ostin uudet työkengät firman piikkiin joskus marraskuun puolivälissä. Haix power pro R - hieman nyrpistelin teknomaiharille, mutta osoittautuivatkin erittäin ergonomisiksi ja tukeviksi. Kantapäässä ei enää havaittavaa kipua. Erittäin kustannustehokas ratkaisu.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 7 kurkkijaa