Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Kompressiovaatteet

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 89468
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 925 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kompressiovaatteet

#1

Viesti Mika » helmi 19, 2015, 07.36

Kompressiovaatteet ovat nyt kaikkien huulilla. Potkun WhatsApp-ryhmässä aihetta sivuttiin lyhyesti taannoin. Tässä ketjussa näistä voi keskustella vähän laajemmin.

Mikään uusi keksintö kompressiovaatteet eivät suinkaan ole. Täälläkin kirjoittelee penkkipaitoja käyttäneitä. Tosin näiden ns. uusien kompressiovaatteiden tarkoitus ei välttämättä ole ihan sama.
Puristavia eli ihonmyötäisiä kompressiovaatteita löytyy urheilukaupoista montaa sorttia. Kompressiovaatteet puristuvat nimensä mukaisesti ihoa vasten. Suomen Urheiluopistossa Vierumäellä on tutkittu kompressiovaatteiden vaikutuksia urheilun yhteydessä.

Suoritusta parantavia vaikutuksia ei Kujanpään mukaan kompressiovaatteilla juurikaan ole. Niiden hyöty on esimerkiksi alaraajojen ja -vartalon lihaskramppien ehkäisemisessä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3549
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 95 kertaa

Kompressiovaatteet

#2

Viesti YJT » helmi 19, 2015, 16.09

Itse tykkään pitää ihonmyötäistä eli compression fit teknistä paitaa suojaliivin alla; se viilentää tehokkaammin kuin löysä, T-paitamallinen tekninen paita. Tuohon väliin toinen paita imemään kosteutta ettei se imeydy suojaliiviin.

Itse en kyllä ole tottunut pitämään kompressiovaatteita ihan huulilla, vaan enämpi siinä vartalon ympärillä... (ehe ehe)
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)

Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3543
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WTF Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 220 kertaa
Tykätty: 30 kertaa
Viesti:

Kompressiovaatteet

#3

Viesti Puni » helmi 19, 2015, 16.37

Noh, lyhyesti voin ainakin sanoa, että läskin kääpiön juoksutreeni pääsi vasta kompressiosukkien myötä kunnolla käyntiin, omien havaintojen (jotka toki voivat olla plaseboa yhtä lailla) perusteella sanoisin, että sekä itse suoritus että sitä seuraavat ja edeltävätkin ajat päivätasolla ovat huomattavasti mielyttävämpiä sukilla kun ilman.

Tällä hetkellä testissä siis Zeropointin tuotteet, varsinaiset sukat sekä (pinkit <3 ) säärystimet. Juoksu ymc hommissa menee sukkaset (toki tuomaroidessa myös), paljasjalkailussa säärystimet.

Seuraavat mielenkiinnon kohteet ovatkin sitten prässishortsit ja byysat, rikastumista odotellessa. Myös noita paitoja olen katellut, mutta jotenkin tuntuu ahdistavalta (kokeilematta), että hengitystä vieläkin vaikeutetaan. Makkarankuori on toki ajatuksena vähän parempi kuin tukikorsetti, jota piti takavuosina selän takia pitää.

Summa summarum, onko lääke paha jos se toimii, miksi nay-sayersiä ylipäänsä kiinnostaa? Okei, ei tästä ole pitkä aika kun Vibram Fivefingers otti rajusti käkättimeen perustelemattomien terveysvaikutusväittämien takia, mutta silti... Maassa, jossa lääketieteen harjoittaminen on luvanvaraista (teeppä trage liikenneonnettomuuspaikalla ilman leimoja -> linnaan), kaikki kai on mahdollista, täällä lintukodossa vaan rypistellään kulmia ja paheksutaan, oletan?
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM

Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2852
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 341 kertaa
Tykätty: 34 kertaa

Kompressiovaatteet

#4

Viesti Daddy » helmi 19, 2015, 16.46

Jos joutuu paljon seistä pönöttämään, niin kompressiosukat on enemmän kuin jees.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 kurkkijaa