Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Dog Brothers

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94342
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Dog Brothers

Viesti Mika »

Tästä Dog Brothers -ryhmittymästä on muutamaan otteeseen täällä keskusteltu.

http://www.dogbrothers.tv/videoclips/promo01.wmv

Itse kun en ymmärrä mitään keppitaistelusta, niin sanokaapa viisaammat mitkä tuossa pätkässä ovat esim. Escriman tekniikoita (tai Kalin tai Arniksen, en minä niistä tiedä :D (paitsi että eivätkös nuo termit ole melko päällekkäisiä?)).

Asenne on ainakin kova. :thumbsup:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit: 8116
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland

Viesti Tohtori Krabola »

Jätkät ottaa kyllä ihan kunnolla osumaa, paukamat ja ruhjeet on sankarillisia :) Eipä ole hirveästi kokemusta tuonnäköisestä murjomisesta, mutta asenteella näyttää olevan enemmän painoarvoa kuin itse tekniikalla. Kipeäähän se tekee kun tuommoinen bambukeppi(?) kopsahtaa käsivarteen.

Tulee tuota kohellusta katsoessa mieleen että mikä koiraveljien motiivit ovat tämmöistä promotessaan? Ei tämä nyt mitään vaasan natsit-osastoa ole mutta ei tuo kauhean tervehenkiseltä näytä.
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Re: Dog Brothers

Viesti mronkain »

Mika kirjoitti: Tästä Dog Brothers -ryhmittymästä on muutamaan otteeseen täällä keskusteltu.

http://www.dogbrothers.tv/videoclips/promo01.wmv" onclick="window.open(this.href);return false;

Itse kun en ymmärrä mitään keppitaistelusta, niin sanokaapa viisaammat mitkä tuossa pätkässä ovat esim. Escriman tekniikoita (tai Kalin tai Arniksen, en minä niistä tiedä :D (paitsi että eivätkös nuo termit ole melko päällekkäisiä?))
Joo, aika sama asia ovat kaikki, nykyisin ero on pääasiassa siinä, että niistä voi suurin piirtein päätellä alueen josta tyyli on peräisin (esim. suurin osa Cebun tyyleistä on escrima-nimisiä, Luzonilla taas käytössä on arnis-nimi, kali on pääasiassa käytössä Filippiinien ulkopuolella). Ennen vanhaan ajateltiin että kali olisi jonkinlainen alkulaji, josta escrima ja sittemmin arnis (de mano) olisi kehittynyt, mutta tämä teoria on osoitettu ainakin toistaiseksi paikkansa pitämättömäksi (ts. ei ole pitäviä todisteita siitä, että nimi kali olisi ollut käytössä ennen kuin viime vuosisadalla ja varsinkaan että olisi ollut jonkin emolaji, josta myöhemmät olisivat kehittyneet). Vielä 1960- ja -70 -luvuilla, jopa 1980-luvulla teoriaa pidettiin faktana.

Tuossa Dog Brothersien promossa periaatteessa kaikki on kalia: askeleet, lyönnit, maatekniikat ja ennen kaikkea asenne ;-)

Siinä näkyy aika hyvin myös miten kalissa käytetään bangkawia/sibatia, eli pitkää keppiä, sitä pidetään yleensä toisesta päästä kiinni ja liikkeet ovat pyöriviä, iskut lähtevät siitä pyöritysten välistä. Tai näin olen itse sitä useimmiten nähnyt käytettävän, mikä ei suinkaan ole mikään tae etteikö sitä käytettäisi muullakin tavalla.

Dog Brothersien oma tyyli perustuu vahvasti esim. Ilustrisimon tyyliin, eli Kali(s) Ilustrisimoon, Edgar Suliten LAMECO-tyyliin sekä ennen kaikkea Leo Gajen Pekiti-Tirsia Kaliin. Mukana on myös Machado Ju-Jutsua (BJJ).

Noiden täyskontaktiotteluiden idea, tarkoitus ja anti on todella moninainen. Ensinnäkin ne vahvistavat veljeskuntaasennetta, porukalla on todella hyvä henki noissa tapaamisissa, vaikka erää otetaan täysillä, ketään ei tarkoituksella murjota, ja ainoa sääntö onkin "Be friends at the end of the day". Etukäteen voidaan sopia mitä aseita käytetään ja mennäänkö maahan asti. Ottelut ovat submission-tyyppisiä, eli päättyvät kun toinen on selvästi alakynnessä. Myös jos pystyottelussa (keppien kanssa) pääsuojus irtoaa, se laitetaan takaisin. Kumpi tahansa ottelija voi keskeyttää koska vain, tai jos toinen loukkaantuu pahasti, keskeytetään. Tuon tapaisia otteluita on monissa kalityyleissä, suojuksilla ja ilman, ja vaikka noita jälkiä tuossa onkin korostettu, harvemmin jää pahoja jälkiä tai sattuu loukkaantumisia. Noissa oppii hyvin suojaamaan tärkeimpiä paikkoja, Marc "Crafty Dog" Denny usein sanookin: "You need to protect your IQ!", sekä tajuaa sen paineen, mitä ilman sääntöjä käytävässä ottelussa tulee, tekniikoista toimivat vain ne, jotka osaa niin hyvin, että niitä voi sanoa perustekniikoiksi (en siis tarkoita mitään tiettyjä tekniikoita, vaan mitä tahansa, jotka "tulevat selkäytimestä"), sekä usein ruman näköiset tai jopa "likaiset" temput. Oppii hallitsemaan pelkoa, painetta, adrenaliinin erityksen lisääntymisestä tulevaa euforiaa ym. ym.

Tuossa videopätkässä näkyy tosiaan aika hyvin liikkuminen, perusaskeleet (kolmion muotoinen jalkatyö, sekä sivuaskeleet ja ristiaskeleet), peruslyönnit variaatioineen, erilaiset kuviot (sombrada, abanico, etc.), aseistariisuntoja, maahanvientejä ja whatnot.

Aseettomista tekniikoista useimpiin kalityyleihin on otettu potkut, lyönnit (myös polvet ja kyynärpäät, sekä avokämmenlyönnit l. "slapit"), lukot, heitot, nivelten manipuloinnit ja rikkomiset (näitä ilmeisistä syistä näkee harvemmin otteluissa, vaikka ne ovat tehokkaimpia) sekä "likaiset" temput (sylkeminen, raapiminen, nipistykset, pureminen, hiekan yms. heittäminen). Lisäksi mukana on koko skaala aseellisia tekniikoita (myös ampuma-aseet!) ja taktiikka ja strategia, sekä yleinen "combat awareness". Tietenkään noita kaikkia ei lyödä heti peruskurssilla eteen, vaan homma tosiaan lähtee perusteista, yleensä yhden kepin tekniikoista. Mutta heti alusta alkaen pyritään kasvattamaan ja kehittämään tekniikkavarastoa niin, että jokainen opittu juttu on hyödyllinen myös vaikka olisi treenannut 40 vuotta, esim. jos treenaisi vain neljää peruslyöntiä intensiivisesti parin vuoden ajan, pärjäisi todennäköisesti suht. hyvin monimutkaisempaa tekniikkavarastoa treenannutta kaveria vastaan, jolla olisi sama treenimäärä takana. Tekniikat ovat aina kumulatiivisia, toisin sanoen jokaisen asian hyvä omaksuminen auttaa jatkossa eteenpäin. Tyylistä riippuen treenataan joko kevyesti, lujaa tai täysillä, usein vaihdellen (esim. terävillä aseilla treenaaminen täysillä ei liene kovin mielekästä) harjoituksen mukaan. Joka treeneissä tulee yleensä jotain uutta vastaan, ja ainakin itsellä rapakuntoisena huomaa että erityisesti lihakset ovat lujilla, treeni sinänsä ei ole mitenkään tappavan rankkaa, mutta kun on treenannut lujaa, sen huomaa käsissä, jaloissa ja kyljissä pari-kolme päivää.

Tavallisimpia loukkaantumisia ovat rakot, ruhjeet ja hiusmurtumat, harvemmin sattuu isompia loukkaantumisia (minulta nyrjähti kerran nilkka ja olkapää on muljahtanut/venähtänyt kerran). Totta kai pahempiakin sattuu, esim. tuossakin Dog Brothersien videolla näytettiin haljennutta polvilumpiota, mutta loppujen lopuksi tuo aika vähäinenkin suojaus auttaa melko paljon.

Tästä tuli nyt vähän yleisempikin löpinä kalista yleensä.

EDIT: vielä tuohon Tohtorin kysymykseen:
Tohtori Krabola kirjoitti: Tulee tuota kohellusta katsoessa mieleen että mikä koiraveljien motiivit ovat tämmöistä promotessaan? Ei tämä nyt mitään vaasan natsit-osastoa ole mutta ei tuo kauhean tervehenkiseltä näytä.
"Higher consciousness through harder contact." Siinähän se. Vastaavaa kokemusta ei yksinkertaisesti voi saada muualta. Tarkoitan siis nimen omaan kokemusta, en elämystä. Vastaavia kicksejä voi saada muualtakin, mutta tuossa ei haetakaan (pelkästään) kicksejä, vaikka niitäkin toki saa varmasti, vaan osaamista ja kokemusta, tietoa ja ymmärrystä siitä, mikä oikeasti toimii ja mikä ei.
Okei, myönnetään, olen itsekin sitä mieltä että tuossa korostetaan vähän liikaa äijäasennetta, mutta tietyllä tasolla sen voi ymmärtää myös soturiasenteeksi, joka taas kuuluu homman luonteeseen. Loukkaantumisia ja vaarallisuutta on ehkä vähän liikaa korostettu, niitä sattuu, mutta tarkoitus on nimen omaan oppia varomaan niitä ja tajuamaan että koko homman idea on selvitä niistä huolimatta ja saamatta niitä liikaa. Ja mitä paremmin sen oppii, sitä vähemmän loukkaantumisia tulee.

Pakollinen disclaimeri, en itse ole harrastanut Dog Brothers -tyylistä ottelua, mutta olen erittäin kiinnostunut siitä ja jos oma osaaminen on joskus sillä tasolla ettei se ole liian vaarallista (jota se on aloittelijalle), haluan joskus kokeilla. Tätä silmällä pitäen olen tutkinut aihetta paljon ja keskustellut hemmojen kanssa jotka ovat tuollaista enemmän tehneet.

EDIT 2: Tuli mieleen että lienee syytä mainita, etteivät nuo ottelut todellakaan ole Dog Brothersien pääasiallista treenausta, vaan normaali treeni on ihan tavallista FMA-treeniä: perustekniikoita, pariharjoittelua, jalkatyötä yms. Heillä on muutaman kerran "Gathering of the Pack" -nimisiä tapaamisia, joissa yleensä viimeinen päivä on omistettu noille otteluille, joihin halukkaat saavat ilmoittautua. Ei siis ole mikään pakko otella.

Lisätietoa vaikka täältä.

- Marko
Viimeksi muokannut mronkain, elo 12, 2005, 08.22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuvake
Tero
munillepotkija
Viestit: 760
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Tero »

Crom! Kovaa meininkiä kyllä. Olin myös näkevinäni ainakin parin kaverin heilumassa enemmän kendo meinigillä.
Itse en myöskään perusta noitten vammojen hehkutuksesta. Kyllä se asenne tuli selväksi muutenkin.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Tähän väliin pitää mainostaa aina yhtä hauskaa tapahtumaa vuoden 2003 Tammerfight 1 tapahtuman väliajalla käydystä täyskontakti keppiottelusta. Suojinä jääkiekkokypärä (tihennetyllä verkolla) jääpallohanskat, rullalautailijan polvi ja kyynärsuojat sekä thai tyyliset alasuojat.
Jätkät oli pitkään mustelmilla ja paukamilla ja liikkuminen oli hankalaa, kun vetelivät toisiaan kolme erää surutta.
Kuulemma oppipahan ainakin sen, että ei ole mitään hyötyä lyödä isoihin lihaksiin. Niveliin tai päähän kannattaa lyödä.

Ottelun treenaaminen loppuikin kundeilta joksikin aikaa tuon jälkeen ja toinen kaveruksista vaihtoikin sitten tervehenkisempään lajiin (vapaaottelu rec. 2-0).
Eilen Nääshallilla kävästyäni näin toisen noista kepittäjistä ja kypärä oli mukana... Ilmeisesti ottelutreeni jatkuu jälleen. :)
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Viesti mronkain »

Tuosta olen kuullutkin, mutten ole kyseistä ottelua nähnyt. Löytyyköhän sitä jostain videolta/clippinä?

- Marko
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

mronkain kirjoitti: Tuosta olen kuullutkin, mutten ole kyseistä ottelua nähnyt. Löytyyköhän sitä jostain videolta/clippinä?

- Marko
En mäkään sitä livenä nähnyt vaan saain toiselta ottelijalta VHSn lainaksi.
Se on kuvattu useammankin eri tahon toimesta. Videota voi varmaan kysellä ainakin Mikä Önkiltä joka järjesti ko tapahtuman. streetwise
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit: 2759
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Dog Brothers

Viesti Rojola »

Ketju vuosien takaa, jälleen nousta saa.

Reipasta meininkiä Koiramäen veljesten tahtiin vm. 2012.

[youtube][/youtube]
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
taikaviitta
munillepotkija
Viestit: 613
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT

Dog Brothers

Viesti taikaviitta »

Ai saattana!! Voisin väittää, että noille kavereille mustelmat ja haavat on varsin tuttuja. Saattaa keppien yms. astaloiden osuvat tuntua muutaman päivän jälkeenpäinkin kipeeltä.
Ei mun kivunsietokykyni ihan tuota kestäis.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Dog Brothers

Viesti DeusVult »

Ei ole miekkailumaskit suunniteltu ihan tollasta meininkiä varten, mikä näkyy kyllä veren määrässä... :D Muutenkin vähän erikoinen meininki, ilmeisesti sääntöjä tai turvamääräyksiä ei ihan hirveästi ole? Välillä on maskit päässä ja välillä ei, välillä vain toisella ottelijalla on hanskat tai maski jne...
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
navajas
kylkeenpotkija
Viestit: 1173
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vihti

Dog Brothers

Viesti navajas »

Ainoa sääntö on muistaakseni, että pitää olla frendejä matsin jälkeen. Aseetkin voi käsittääkseni olla mitä vaan, kunhan molemmat osapuolet hyväksyy ne.

Omaan makuun liian painipainotteista toimintaa niissä matseissa, joita olen nähnyt. Lyödään pari kertaa muodon vuoksi kepillä ja mennään sitten vääntämään.
Lybeck
reiteenpotkija
Viestit: 430
Lauteille: Lokakuu 2012

Dog Brothers

Viesti Lybeck »

navajas kirjoitti: Ainoa sääntö on muistaakseni, että pitää olla frendejä matsin jälkeen. Aseetkin voi käsittääkseni olla mitä vaan, kunhan molemmat osapuolet hyväksyy ne.

Omaan makuun liian painipainotteista toimintaa niissä matseissa, joita olen nähnyt. Lyödään pari kertaa muodon vuoksi kepillä ja mennään sitten vääntämään.
Kaipa se kuvastaa sitä, että tappelut, keppitappelutkin, äityvät nopeasti ja helposti painimiseksi. Miten eri kamppailulajien ja itsepuolustuslajien ammattiosaajat arviosivat ja näksivät opittavaa tuosta pätkästä?
Kuvake
Risto R
etupotkija
Viestit: 3062
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Joensuu

Dog Brothers

Viesti Risto R »

Ihan mukavaltahan tuo vaikuttaa kun ottaa huomioon tuon navajasin mainitseman muutoksen "matsikäyttäytymisessä". Niin kauan kuin tuo meininki ei ole se ainoa pohja mille realismia rakennetaan, niin varmasti hyvää kokemusta. Yksi juttu mikä hieman herätti huolestumista oli noi "tylsät" 5mm alumiiniveitset joita käytettiin myös pistotyyppisissä hyökkäyksissä pelkkä t-paita päällä. Ei nimittäin tarttee kovin paljoo voimmaa että on kropasta läpi jossain elimessä missä vierasesineet ovat ei-toivottuja tapauksia. Toki intensiteettiä voi varmaan vastustajan kanssa säätää etukäteen, mutta kaverin kaatuessa vahingossa päälle kunnon rähinässä se säätely ei välttämättä enää auta. Hauskaahan noilla näyttä olevan.
Joensuun historiallisen miekkailun seura
"I [sword] am Royal, enforce justice, propagate goodness and destroy evil." -Fiore dei Liberi, 1409

Liity etupotkijaksi!
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Dog Brothers

Viesti bodyguard »

navajas kirjoitti: Omaan makuun liian painipainotteista toimintaa niissä matseissa, joita olen nähnyt. Lyödään pari kertaa muodon vuoksi kepillä ja mennään sitten vääntämään.
Johtuu varmaan siitä että kun suojat on melko vähäiset niin sitä ei viitsi ihan älyttömästi ottaa niitä koppeja. Panssari päällä sitten taas aika sama vaikka niitä osumia tulee kuinka monta. En juuri näe hirveästi järkeä niissä otteluissa joissa paksuissa suojissa hakataan kuin vierasta sikaa ja ainoa merkityksellinen asia on että kumpi saa enemmän osumia perille. Tai ainakin tuon DB homman kokisin realistisemmaksi.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
navajas
kylkeenpotkija
Viestit: 1173
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vihti

Dog Brothers

Viesti navajas »

Tarkennuksena siis omaan mielipiteeseeni: En viitannut mitenkään DB:n realismiin tai sen puutteeseen.

Tarkoitin pelkästään sitä, että itse pidän keppiottelusta keppiotteluna ilman painia johtuen omista taustoista.

Monissa netin DB-matseissa tekninen taso keppipuolella on aika olematon (lähes kuka vaan voi otella) ja varmaan siksi painuvat iholle lopettamaan matsin siellä. Toki syynä myös varmaan se BG:n mainitsema suojien vähyys. Kun ei osaa torjua, niin osumia voi tulla aika reippaasti.

Tosin tietenkin voidaan sitten viisastella, että jos ei keppihippa miellytä, niin miksei sitten suoraan harrasta brassijutsua. :)

Seuraajat

Lybeck
Kuvake
Mika
Splinter
tgrc