Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Taekwondo seuroja "myyty" Suomessa???

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit: 12673
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 1001 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Taekwondo seuroja "myyty" Suomessa???

Viesti Ôari »

(Saattaa olla "kuuma" aihe, mutta laitetaan...)

Kuulin tuossa eilenä mielenkiintoisen jutun eräältä vanhalta Taekwondo-harrastajalta...

Suomessa olisi vaikuttanut joku korealainen opettaja (nimeä en valitettavasti muista - olen huono noissa korealaisissa nimissä :D ) joka sitten päätti muuttaa (muistaakseni) USAhan ja tässä vaiheessa myi omassa hallinnassaan olevat suomalaiset Taekwondo-seurat jollekulle toiselle mestarille (tämän nimi taisi olla Oh).

Tietääkö joku täällä tästä enemmän? Kuulostaa vaan melko hurjalta, mutta miksikäs ei, kai.... :shock:
______________________
Jido
sääreenpotkija
Viestit: 89
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Jido »

Huhut on huhuja. Hyun Chul Oh jäi jatkamaan Dong Kun Chunin hommia suomessa. Chun muutti suureen Ämöörikkaan. OH opettaa nykyisin tuolla välimeren maissa. Herrat opettivat taekwondoa ammatikseen ja opettavat edelleen. Chun osti koulun oppilaineen Jenkkilästä toiselta mestarilta. Ei oppilaita voi silti myydä, ne jäävät jos ovat jäädäkseen.
Näkemäni perusteella voisin hakea taekwondo oppia molemmilta.
Molemmat maestrot olivat ja ovat edelleen erittäin taitavia.
Näin Mestari OH:n Hapkidoleirillä ja täytyy sanoa, että se mies potkii todella hyvin. Mitä tulee myymiseen, niin ammattimaisessa toiminnassa myydään kouluja, niin kuin traktoreita kaupassa. Molemmat mestarit ehtivät kuitenkin vaikuttaa suomessa riittävän kauan jotta oppilaat voivat kutsua itseään heidän oppilaikseen ja vaikuttajikseen.
Tietääkseni Chun vierailee vuosittain suomessa vetämässä treenit vanhoille oppilailleen. Chunin olen tavannut vain kerran leirillä.
Hänestä jäi hyvä vaikutelma ihmisenä ja taitavana kamppailijana.

Olen ehkä väärä henkilö vastaamaan kysymykseesi kun en ole kummankaan mestarin oppilas. Vastasin kun asiasta olin jotain kuullut.

Kiinnostaisi tietää, mitä Maestroille kuuluu tänään.
Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit: 12673
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 1001 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Viesti Ôari »

Jido kirjoitti: Huhut on huhuja. Hyun Chul Oh jäi jatkamaan Dong Kun Chunin hommia suomessa. Chun muutti suureen Ämöörikkaan. OH opettaa nykyisin tuolla välimeren maissa. Herrat opettivat taekwondoa ammatikseen ja opettavat edelleen. Chun osti koulun oppilaineen Jenkkilästä toiselta mestarilta. Ei oppilaita voi silti myydä, ne jäävät jos ovat jäädäkseen.
Ok. Lienee jokin kulttuurijuttu, en ole koskaan moiseen törmännyt japanilaisten lajien puolella.

1) Siis oliko Suomessakin ihan omistettuja tiloja jotka sitten vaihtoivat omistajaa (ja joissa toimi sitten ko. seuroja eli harjoittelijoita), vai mitä siinä oikein "myytiinostettiin"?
2) Pahimmillaan tämä kuulostaa "mulla on nyt n sataa oppilasta, ostatko heidät (kuin osakkeet jostain firmasta) hintaan n tuhatta euroa?"
3) Myytiinkö tässä siis jotenkin "oikeus opettaa" ko. seuroja (tässä tietty tulee sitten se, että kuka jää, kuka ei)?
4) Miksi ne piti myydä / miten ne edes voitiin myydä (herää kuva taas jostain yrityskaupasta, jossa tavoitellaan jonkinlaista voittoa - nämä alkavat tuottaa 6 kk kuluttua)?

Japanilaisten lajien puolella on tutumpaa tämä "olen Dôjôn pääopettaja, ja vaihdankin nyt lajia - eilen täällä harjoiteltiin Tämäjutsua, huomenna Tuodôa..." mutta tuo ei mielestäni ihan sama kuin "seurojen myynti" toiselle.... Kummassakin tapauksessa tietty lopulta harjoitelun jatkumisesta päättävät harjoittelijat (kuten siis aina).
______________________
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18345
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 194 kertaa
Tykätty: 519 kertaa

Viesti Andy »

Jos kyseessä ovat ry-pohjaiset seurat, niin käsittääkseni ainoa tapa "myydä" niitä on se, että Oh maksaa Choille siitä, että Choi suosittelee (entisille) oppilailleen Ohin opetusta, leirejä ja vyökokeita. Mitään velvollisuutta noudattaa suositusta oppilailla ei kuitenkaan ole. Mikäli Choi on rehellisesti sitä mieltä, että Ohin opetus on seuraamisen arvoista, en näe tässä mitään moraalisestikaan arveluttavaa.

Edellinen olettaen siis, että seurojen ja Choin välillä ei ole mitään virallista sopimusta opetustoiminnasta, jonka Choi voisi rahaa vastaan siirtää Ohille. Ellei tässä hypoteettisessa sopimuksessa olisi erityistä mainintaa, ei sitä kuitenkaan voisi ilman seurojen suostumusta siirtää Ohille.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit: 12673
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 1001 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Viesti Ôari »

Andy kirjoitti: Jos kyseessä ovat ry-pohjaiset seurat, niin käsittääkseni ainoa tapa "myydä" niitä on se, että Oh maksaa Choille siitä, että Choi suosittelee (entisille) oppilailleen Ohin opetusta, leirejä ja vyökokeita. Mitään velvollisuutta noudattaa suositusta oppilailla ei kuitenkaan ole. Mikäli Choi on rehellisesti sitä mieltä, että Ohin opetus on seuraamisen arvoista, en näe tässä mitään moraalisestikaan arveluttavaa.
Muttamutta, miksi siitä maksaa pitäisi? Jos kaveri oikeasti on sen arvoinen, niin....?

Vai "nää on niin onnettomia sällejä, että mää maksan sulle että otat ne?" :D Ei, se oli niinpän että uusi opettaja maksoi vanhalle että sai nuo harjoittelijat "kontolleen". Sijoitus?
Andy kirjoitti: Edellinen olettaen siis, että seurojen ja Choin välillä ei ole mitään virallista sopimusta opetustoiminnasta, jonka Choi voisi rahaa vastaan siirtää Ohille. Ellei tässä hypoteettisessa sopimuksessa olisi erityistä mainintaa, ei sitä kuitenkaan voisi ilman seurojen suostumusta siirtää Ohille.
Miten tuollainen sopimus oikeastaan voisi olla?

Nooh, kuten sanoin, varmaan jokin kulttuurijuttu. Itseäni ainakin, kuten tuota tuttua Taekwondokaakin, ko. toiminta pikkuisen kummastuttaisi.
______________________
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20104
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 86 kertaa
Tykätty: 104 kertaa

Viesti JanneM »

Mä olen ulkopuolinen tässä Chunin ja Ohin kuviossa.

Oh todellakin tuli jatkamaan Chunin seurojen opettajana, kun Chun muutti Ameriikkaan.

Varsinainen oppilas opettaja suhteen luovuttaminen Ohille tapahtui kutakuinkin niin, että Chun esitteli Ohin oppilailleen enne lähtöään ja kertoi hänen olevan heidän uusi opettaja.
Oh siis tuli suomeen ennen kun Chun lähti Ameriikkaan.
OHilla meni sukset ristiin oppilaidensa kanssa tai loppu kiinnostus suomea kohtaa ja hän on tällä hetkellä kuulemma Espanjassa opettajana.
Nykyään Chunin oppilaat pitävät yhteyttä Chuniin ameriikkaan sekä Chunin opettajaan mestari Kimiin Koreaan, mutta Ohin kanssa yhteistyö ei ole jatkunut.

Jos olen käsittänyt oikein, niin Chunilla ja Ohilla ei ollut varsinaista suhdetta ennen Ohin tänne siirtymistä. Molemmat tosin olivat Jido Kwanin miehiä, mutta eivät joukkuekavereita eikä opettaja oppilas suhteessa toisiinsa. Ilmeisesti kuitenkin molemmat jollain tapaa mestari Kimin oppilaita.

Uskoisin, että varsinainen myyminen tapahtui siinä, kun Oh osti(?) Chunin firman(?) jonka kautta hän oli pettanut taekwondoa(?).
(Nämä kaikki kysymys merkit siksi, kun en tiedä varmuutta onko Chunilla ollut yritystä jonka kautta hän on pyörittänyt rahoja taekwondo opettamisessa ja jos olikin, niin onko Oh ostanut tämän firman)

Kuten sanoin, niin olen ulkopuolinen tässä Chun ja Oh kuviossa, koska en ole edes tavannut kumpaakaan herraa koskaan (valitettavasti), mutta suurin pirtein näin olen sen asian Chunin oppilailta kuullut.

Jos olen jossain kohdassa auttamattomasti väärässä (mikä on hyvinkin mahdollista), niin korjaahan joku minua joka tietää paremmin. :)

Edit: Seurojen vaihtamista uudelle opettajalle en pidä millään tavalla outona. Jos siinä vaiheessa kun mestari Park lähti suomesta olisi meille esitelty uusi mestari joka olisi ottanut mestari Parkin paikan olisin minä ainakin seurannut tätä uutta opettajaa, koska oma opettajani olisi häntä suositellut.
Koreassa seurat toimivat yrityspohjalta ja rahalla seuran/salin ostaminen ei ole siellä mitenkään eriskummallista.- En pitäisi sitä mitenkään arvelluttavana, enkä vääränä jos mestari Chun on ottanut rahallisen korvauksen siirtäessään opettamasna seurat Ohille. (Tosin oppilaat aina äänestävät jaloillaan).

Yamazu: Taekwondoin ei taekwondoka...
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18345
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 194 kertaa
Tykätty: 519 kertaa

Viesti Andy »

Yamazu kirjoitti:
Andy kirjoitti: , että Oh maksaa Choille siitä, että Choi suosittelee (entisille) oppilailleen Ohin opetusta, leirejä ja vyökokeita.
Muttamutta, miksi siitä maksaa pitäisi? Jos kaveri oikeasti on sen arvoinen, niin....?
Kyseessähän on asiakasverkosto ja kontaktit.ne ovat yritysmaailmassa rahan arvoista tavaraa. Useinhan yrityskauppojakin tehdään juuri markkinointiverkoston ja kontaktien saamiseksi valmiina omalle tuotteelle. Ei tässä mitään omituista pitäisi olla.

Yamazu kirjoitti: Miten tuollainen sopimus oikeastaan voisi olla?
Suomessahan on sopimusvapaus. Seura voi aivan hyvin tehdä mestari Chunin (tai tämän firman) kanssa sopimuksen, että Chun pitää esim. seuraavan viiden vuoden aikana n kpl. seminaareja vuodessa hintaan y €/vuosi. Sopimuksessa voidaan myös määritellä, millä ehdoin sopimuksen velvoitteet voidaan siirtää kolmanelle osapuolelle. Ei tämä mtenkään mahdoton juttu ole, vaikka tällainen ei olekaan tapana suomalaisessa kamppailulajikulttuurissa, enkä usko tällaista sopimusta tässä tapauksessa olevan.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit: 12673
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 1001 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Viesti Ôari »

Juu, eiköhän tämä kuvio jo ole aika selvä - kyse lienee siis juuri tuosta "kulttuurierosta" korealaisen ja suomalaisen kamppailulajikuvion välillä.

Itselleni siis vain kuulosti hassulle tuo "myyminen". Kiitos selvennöksistä itse kullekin. Inkeroinen vaikenee. Mutta vain ensi kertaan.
______________________