Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. 

Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2777
- Lauteille: Heinäkuu 2016
- Etulaji: keppijumppa
- Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Kokkaaminen
Suoraan järvestä nuotiolla grillattavaksi hauki ja kaksi ahventa. Grillasin suomuineen hiilloksen päällä, väliin suolaa ja pippuria ja hauen sisälle lisäksi sitruunas.
Hauki vaatinee pitemmän kypsytyksen tai jonkun haudutuksen että liha irtoisa paremmin. Kypsää kyllä mutta kovaa. Näin telkkarissa, että laittoivat hauen sisälle kuumia kiviä, vois toimia. Ahvenista tuli tosi hyviä.
Hauki vaatinee pitemmän kypsytyksen tai jonkun haudutuksen että liha irtoisa paremmin. Kypsää kyllä mutta kovaa. Näin telkkarissa, että laittoivat hauen sisälle kuumia kiviä, vois toimia. Ahvenista tuli tosi hyviä.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 16300
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Mä olen paahtanut haukia tossa kivikuopassa.
Eli kätevä kivillävuorattu monttu jossa pohjakiville oma kuumennus-hetkensä, sitte sivulle kiertotuli ja hauki ritilässä paahtumaan.
Kypsyy nätisti ja mehukkaaksi.
Ahvenet meni poikkeuksetta savu-uuniin.
On parasta mitä on.
Eli kätevä kivillävuorattu monttu jossa pohjakiville oma kuumennus-hetkensä, sitte sivulle kiertotuli ja hauki ritilässä paahtumaan.
Kypsyy nätisti ja mehukkaaksi.
Ahvenet meni poikkeuksetta savu-uuniin.
On parasta mitä on.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 11636
- Lauteille: Kesäkuu 2008
Kokkaaminen
Itse suosin hauen valmistuksessa "mehukkaita" valmistustapoja eli joko rasvassa (voi, öljy tai vaikkapa laardi) paistaminen tai sitten kalakeitoksi.tapsaattori kirjoitti: ↑kesä 14, 2023, 15.28 Hauki vaatinee pitemmän kypsytyksen tai jonkun haudutuksen että liha irtoisa paremmin. Kypsää kyllä mutta kovaa. Näin telkkarissa, että laittoivat hauen sisälle kuumia kiviä, vois toimia. Ahvenista tuli tosi hyviä.
Tulella kypsytyksessäkin laittaisin folioon tai paperiin. Tulella / hiilloksella paperissa kypsyttäminen tapahtuu vaikkapa märän sanomalehtipaperikäärön sisällä - kuitenkin kala pitää eristää siitä sanomalehdestä esim voi-/ leivinpaperilla, jos ei halua syödä painomustetta.
Helposti tulee vähärasvaisesta hauesta kuivaa koppuraa, jos grillaa.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 16300
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Aika jännä, mä olen paahdellut possunkyljyksiä paperin sisällä ja vasta lopuksi paljaaltaan koska paistopinta on mukava myös visuaalisesti.
Heh, kerran oikein miltei ärryin anoppiin kun se tuli tulille sähläämään sen foliopaperinsa kanssa.
Mutta mun monttuhauet ei ole kyllä olleet kuivia?
Joskus olen tunkenut vatsaonteloon omenaa eikä se ole epäonnistunut, muutoin sielä pytyssä sulaa kunnon käikäle voita.
Heh, kerran oikein miltei ärryin anoppiin kun se tuli tulille sähläämään sen foliopaperinsa kanssa.
Mutta mun monttuhauet ei ole kyllä olleet kuivia?
Joskus olen tunkenut vatsaonteloon omenaa eikä se ole epäonnistunut, muutoin sielä pytyssä sulaa kunnon käikäle voita.
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2777
- Lauteille: Heinäkuu 2016
- Etulaji: keppijumppa
- Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Kokkaaminen
Siksi minäkin laitoin sitruunaa hauen sisälle, josko se pitäisi kosteampana. Kenties pitikin jossain määrin.
Sattui käymään niin, että saatiin pojan kanssa kuhaa koko perheelle ja ylikin jäi. Kaikin puolin mukava kokemus ja varsinkin koska kaikki osallistui, tyttö teki perunat ja salaatin.
Suolalla ja mustapippurilla maustetut kuhafileet, suomustettu ja paistettu paistettu kumminkin puolin. 2-3 min. Laitoin uuniin miedolle lämmölle paiston jälkeen pysymään lämpimänä, koska muut oli vielä kesken
Uudet perunat ja hollandaise kastike
Kurkku-tomaatti-salaatti
Juomaksi valikoitui Sandels.
Poistin ne pinnassa olevat (kylki?) ruodot taivuttamalla fileen kaarevan halon päälle. Sillai sai puukolla otettua just ruotoja myöden eikä mennyt lihaa hukkaan. Varustauduin surkeasti tälle reissulle, just kun olisi ollut fileerausveitselle tarvetta se jäi kotiin. Bahcon terävä perus työpuukko ajoi kuitenkin asian kohtuullisesti.

Sattui käymään niin, että saatiin pojan kanssa kuhaa koko perheelle ja ylikin jäi. Kaikin puolin mukava kokemus ja varsinkin koska kaikki osallistui, tyttö teki perunat ja salaatin.
Suolalla ja mustapippurilla maustetut kuhafileet, suomustettu ja paistettu paistettu kumminkin puolin. 2-3 min. Laitoin uuniin miedolle lämmölle paiston jälkeen pysymään lämpimänä, koska muut oli vielä kesken
Uudet perunat ja hollandaise kastike
Kurkku-tomaatti-salaatti
Juomaksi valikoitui Sandels.
Poistin ne pinnassa olevat (kylki?) ruodot taivuttamalla fileen kaarevan halon päälle. Sillai sai puukolla otettua just ruotoja myöden eikä mennyt lihaa hukkaan. Varustauduin surkeasti tälle reissulle, just kun olisi ollut fileerausveitselle tarvetta se jäi kotiin. Bahcon terävä perus työpuukko ajoi kuitenkin asian kohtuullisesti.

-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 11636
- Lauteille: Kesäkuu 2008
Kokkaaminen
Joo, siis kysymys on oikeasta kypsyysasteesta, ts. ei ole raakaa, mutta ei sitten liikaa ylikään sen, niin että valuttaa kaiken nesteen pihalle.
Tulella tai hiilillä, ritilän päällä kokonaista kalaa on hiukan haastavampaa saada tähän kuosiin ilman jotain em. "käärettä", joka jakaisi lämpöä joka puolelle - niin että paksut kohdat kypsyvät ja ohuet eivät kuivu. Tuo monttu varmaankin hohkaa lämpöä tasaisemmin, olettaisin.
Ja niin kuin tapsaattorin viestissä mainittiin, jos kalaa kypsentää tulella, niin nahka suomuineen kannattaa jättää päälle.
Avotulella kokkailu on muuten mukavaa puuhaa, kun on aikaa olla siinä tulen vieressä (ja kenties myös tehdä pientä mukia) - siinä kehittyy myös tatsi noihin kypsyysasteisiin - lihaa ja kalaa pitää tunnustella kypsennyksen aikana ja rakenne, kimmoisuus yms. kertovat sen, missä mennään. Vaatii harjaannusta ja harjoittelua, että menee nappiin ilman paistomittareita yms., mutta erittäin palkitsevaa onnistumista ja mukava vivahde kokkailuharrastuksiin ja muutenkin rentouttavaa ajanvietettä.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 16300
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Mun mielestä se juttu on nimenomaan siinä tulilla istumisessa ja paistumisen seurannassa.
Olen monasti huomannut laulelevani sellasta vapaata tajunnanvirtaa jossa kiittelen saalistani, siis en virallisten uskontojen syyllisyyspainotteisessa miltei-käskymuodossa vaan pitkässä kaavassa, eräänlaisena ilontäyteisenä loitsuna.
Meinaa karata esoteeriselle pärinälle..
Vaan se jykevähkön hauen paahtaminen ei tartte mielestäni kääröjä, vaikka olen joskus kokeillut pihlaja/koivu-vihkoa kääreenkaltaisena.
Mutta ne oli raaka avotuliversioita.
Tuo kivimonttu on käsittääkseni iki-aikainen uuniviritys.
Jossa istuskelussa saa voimaannuttavan kosketuksen siihen iki-aikaan.
Siksi mä aikanaan kiinnyin espanjalaisten tapaan kypsyttää, ne piti kiinni ikäänkuin elementeistä.
Olen monasti huomannut laulelevani sellasta vapaata tajunnanvirtaa jossa kiittelen saalistani, siis en virallisten uskontojen syyllisyyspainotteisessa miltei-käskymuodossa vaan pitkässä kaavassa, eräänlaisena ilontäyteisenä loitsuna.
Meinaa karata esoteeriselle pärinälle..
Vaan se jykevähkön hauen paahtaminen ei tartte mielestäni kääröjä, vaikka olen joskus kokeillut pihlaja/koivu-vihkoa kääreenkaltaisena.
Mutta ne oli raaka avotuliversioita.
Tuo kivimonttu on käsittääkseni iki-aikainen uuniviritys.
Jossa istuskelussa saa voimaannuttavan kosketuksen siihen iki-aikaan.
Siksi mä aikanaan kiinnyin espanjalaisten tapaan kypsyttää, ne piti kiinni ikäänkuin elementeistä.
-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
Helppo ja hyvä ulkokeittiöön sopiva resepti: Smash tacos.
Mausta jauheliha (käytin hirveä) tacomausteseoksella, painele jauheliha ohueksi kerrokseksi tortillan päälle tiukasti. Laita parilaan tai muurikkaan tilkka öljyä ja aseta tortillat lihapuoli alas ja paina voimakkaasti esim kattilan pohjalla tms. Paista kunnes tortilla tuntuu lämpimältä päältä. Käännä ja laita chilisulatejuustoviipaleet lihan päälle. Paista hetki tortillaa ja täytä salaatilla, tomaatilla, chilimajoneesilla ja nauti






Mausta jauheliha (käytin hirveä) tacomausteseoksella, painele jauheliha ohueksi kerrokseksi tortillan päälle tiukasti. Laita parilaan tai muurikkaan tilkka öljyä ja aseta tortillat lihapuoli alas ja paina voimakkaasti esim kattilan pohjalla tms. Paista kunnes tortilla tuntuu lämpimältä päältä. Käännä ja laita chilisulatejuustoviipaleet lihan päälle. Paista hetki tortillaa ja täytä salaatilla, tomaatilla, chilimajoneesilla ja nauti






"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
Tällaista tuli
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 1635
- Lauteille: Helmikuu 2006
Kokkaaminen
Et laita mitään nestettä haukimassaan? Useimmiten ohjeissa on kermaa tai munia. Itsellä ei juuri omakohtaisia kokemuksia, ehkä kerran tehnyt, enkä muista ohjettani. Hyvännäköinen pihvi kyllä. 

-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
En laittanut, koska ei ollut, muuten yleensä laitan kermaa. Nyt piti improvisoida
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
Tää oli hyvä!
Haukipihvit
Tillipesto
Kaprismajoneesi
Kuullotettu varhaispunasipuli
Paahdetut varhaisperunat
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- etupotkija
- Viestit: 24968
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Kokkaaminen
Ruisleipätoast skagen, katkaravuilla ja tuorejuustolla täytetyt ahvenrullat retiisien ja pinaatin kera, raparperipaistos.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Seuraajat



















