Ohra onkin kaalilaatikossa parempaa kuin riisi, kaalilaatikko paranee vielä jos sen pakastaa.Kerkko kirjoitti: loka 5, 2022, 14.26 Laitan ohraa aina kaalilaatikkoon riisin tilalle. On sekä terveellisempää että mielestäni sopii muutenkin paremmin. Muuten olen vähän huono käyttämään ohraa missään. Noita kauranjyviä olen myös käyttänyt erilaisissa salaateissa, mutta ne eivät oikein ole saaneet suosiota juniorien keskuudessa.
Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. 
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
MikkeM
- kylkeenpotkija
- Viestit: 1622
- Lauteille: Heinäkuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Klaukkala.
Kokkaaminen
-
tapsaattori
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2961
- Lauteille: Heinäkuu 2016
- Aiheet: 0
- Etulaji: keppijumppa
- Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Suuri kysymysketju
Miten valmistatte kaurapuuronne? Voisin kokeilla joskus uusia makuelämyksiä..
Mulla
-kaurahiutaleita, kuumaa vettä päälle ja mikroon 3 min, mustikoita tai herukoita (mustista pidän eniten) ja vadelmakeittoa.
Mulla
-kaurahiutaleita, kuumaa vettä päälle ja mikroon 3 min, mustikoita tai herukoita (mustista pidän eniten) ja vadelmakeittoa.
-
AlexMachine
- etupotkija
- Viestit: 6922
- Lauteille: Elokuu 2006
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Suuri kysymysketju
Teen tuorepuuroksi edellisenä iltana. 50/50 kaura- ja ruishiutaleita. Valion kreikkalaista jugurttia ja rahkaa 50/50 suhteessa ja vähän vettä sekaan jotta ei ole liian tökköä aamulla. Päälle pakkasesta marjoja, yleensä vadelma, puolukka, mustikka, tai herukka ja niiden yhdistelmiä.
Not my circus, not my monkeys.
-
MikaM
- päähänpotkija
- Viestit: 5350
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Suuri kysymysketju
Suurin poikkeama hyvän ja huonon välillä on se aika, jonka hiutaleet ovat vedessä ennen lämmitystä. Eli, ensin tarvittava vesimäärä kattilaan, jonka päälle tarvittava hiutalemäärä. EDELLISENÄ ILTANA, jos kyse aamupuurosta. Sitten aamulla, vähän vajaalla täysteholla kiehuttamaan ja kun kiehuu, niin pikkuhiljaa lämpöä poistaen ja sekoittaen, sekoittaa mukaan suolaa ja voita.
Lautaselle voi sitten halutessaan annostella mukaan ihan mitä vain, mutta tuo on se puuron osuus.
Ihan kaikkien kannattaa muista tavoista huolimatta laittaa ensin vesi ja sitten hiutaleet ja antaa niiden asettua. EDES VÄHÄN.
Lautaselle voi sitten halutessaan annostella mukaan ihan mitä vain, mutta tuo on se puuron osuus.
Ihan kaikkien kannattaa muista tavoista huolimatta laittaa ensin vesi ja sitten hiutaleet ja antaa niiden asettua. EDES VÄHÄN.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
-
nipsuli
- munillepotkija
- Viestit: 968
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Suuri kysymysketju
Teen puuron Myllyn Paras Kaura&härkäpapuhiutaleista. Lisään sekaan seuraavat:tapsaattori kirjoitti: tammi 5, 2023, 08.30 Miten valmistatte kaurapuuronne? Voisin kokeilla joskus uusia makuelämyksiä..
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 tl kanelia
1 pienen banaanin
1 tl cashewvoita, mantelivoita tms. pähkinävoita
Soijamaitoa, mutta joskus menee muutakin kasvimaitoa
Yllämainitut keitellään keskenään kypsäksi, n. 5 min.
Päälle marjoja.
-
Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit: 16375
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Aiheet: 125
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Sain jouluna lahjaksi muutaman purkin järeitä lihasäilykkeitä, hirveä ja saksanhirveä ja villisikaa.
Tein tossa muutaman lämpimän ruisleivän hirvimössöllä ja sulaneella juustolla ja valkosipulilla ja hyvää oli nam.
Mutta mun nötköttipäivistä on aika kauan.. voisko joku paiskata muutamalla reseptillä?
Soppaanhan nuo sopii mutta se tahtoo vähä vesittää mössön saundeja. Niin että maku nousee esiin vasta kolmantena päivänä.
Niinku Jesse.
Tein tossa muutaman lämpimän ruisleivän hirvimössöllä ja sulaneella juustolla ja valkosipulilla ja hyvää oli nam.
Mutta mun nötköttipäivistä on aika kauan.. voisko joku paiskata muutamalla reseptillä?
Soppaanhan nuo sopii mutta se tahtoo vähä vesittää mössön saundeja. Niin että maku nousee esiin vasta kolmantena päivänä.
Niinku Jesse.
-
Jorge
- päähänpotkija
- Viestit: 12037
- Lauteille: Kesäkuu 2008
- Aiheet: 0
Kokkaaminen
Pyttipannuunhan nuo esim sopivat mainiosti ja antavat hyvän maun.
Jos tykkäät pastasta, niin tee raguupohja ja lisää sitten kerta-annos noita säilykkeitä raguupohjaan aina kun teet pastaa. Siis toisin kuin kiinteämmän jauhelihan kanssa, jota keitään raguussa alkuvaiheesta asti; kuten mainitsit, nuo ovat helposti mössööntyviä.
Yksinkertaisimmillaan tuo raguupohja on, että kypsennät purkkitomaattia, tomaattipyrettä, porkkanan-, sipulin- ja valkosipulinpaloja maustettuna laakerinlehdellä, chilillä ja yrteillä, esim. basilikalla niin pitkään, että tulee tasaisen pyöreä maku, jossa on hieman kärkeä. Tätä voi sitten pistää jääkaappiin tai vaikka pakkaseen annoskokoisissa purkeissä ja sitten tosiaan lisätä lihat aina pastaruokia tehdessä.
Jos tykkäät pastasta, niin tee raguupohja ja lisää sitten kerta-annos noita säilykkeitä raguupohjaan aina kun teet pastaa. Siis toisin kuin kiinteämmän jauhelihan kanssa, jota keitään raguussa alkuvaiheesta asti; kuten mainitsit, nuo ovat helposti mössööntyviä.
Yksinkertaisimmillaan tuo raguupohja on, että kypsennät purkkitomaattia, tomaattipyrettä, porkkanan-, sipulin- ja valkosipulinpaloja maustettuna laakerinlehdellä, chilillä ja yrteillä, esim. basilikalla niin pitkään, että tulee tasaisen pyöreä maku, jossa on hieman kärkeä. Tätä voi sitten pistää jääkaappiin tai vaikka pakkaseen annoskokoisissa purkeissä ja sitten tosiaan lisätä lihat aina pastaruokia tehdessä.
-
katar
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2238
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Aiheet: 62
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Thainyrkkeily
- Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily
Suuri kysymysketju
EIIIIIIII! Mä en oo koskaan tajunnut mikropuuron ideaa, siitä tulee ihan liisteriä, ei ei ei! Hellästi liedellä hauduttaen, siten tulee ihan paras peruspuuro. Oikeasti. Mustikat/herukat tai mitä nyt laittakaan päälle niintapsaattori kirjoitti: tammi 5, 2023, 08.30 Miten valmistatte kaurapuuronne? Voisin kokeilla joskus uusia makuelämyksiä..
Mulla
-kaurahiutaleita, kuumaa vettä päälle ja mikroon 3 min, mustikoita tai herukoita (mustista pidän eniten) ja vadelmakeittoa.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
-
katar
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2238
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Aiheet: 62
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Thainyrkkeily
- Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily
Suuri kysymysketju
Kuulostaa mielenkiintoiselle, kaura&härkäpapuhiutaleet, en oo kuullutkaan. Millaisia ovat @nipsuli ? Mulle pavut aiheuttaa ilmaa vatsaan, onko näissä sama juttu?nipsuli kirjoitti: tammi 5, 2023, 18.54Teen puuron Myllyn Paras Kaura&härkäpapuhiutaleista. Lisään sekaan seuraavat:tapsaattori kirjoitti: tammi 5, 2023, 08.30 Miten valmistatte kaurapuuronne? Voisin kokeilla joskus uusia makuelämyksiä..
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 tl kanelia
1 pienen banaanin
1 tl cashewvoita, mantelivoita tms. pähkinävoita
Soijamaitoa, mutta joskus menee muutakin kasvimaitoa
Yllämainitut keitellään keskenään kypsäksi, n. 5 min.
Päälle marjoja.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
-
nipsuli
- munillepotkija
- Viestit: 968
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Kokkaaminen
Vaikeaa sanoa, kokeilemalla varmasti selviää. Mulla on sellainen rautamaha, että pavut ja herneet ei tunnu missäänkatar kirjoitti: tammi 7, 2023, 15.13 Kuulostaa mielenkiintoiselle, kaura&härkäpapuhiutaleet, en oo kuullutkaan. Millaisia ovat @nipsuli ? Mulle pavut aiheuttaa ilmaa vatsaan, onko näissä sama juttu?
Mutta veikkaisin, että eivät ehkä aiheuta niin pahasti oireita kuin kuivat kokonaiset tai tölkkipavut, kun näitä on käsitelty enemmän?
Edit. Jos maha on kovin herkkä, sekoittaisin tätä puuroa vaikka aluksi pienen määrän normaalin kaurahiutaleen sekaan, ja lisäisin päivittäin vähitellen osuutta, kunnes pelkkä kaurahiutale on korvattu tällä kaura-härkäpapuhiutaleella.
-
tapsaattori
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2961
- Lauteille: Heinäkuu 2016
- Aiheet: 0
- Etulaji: keppijumppa
- Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Suuri kysymysketju
Oon tehny nyt tällä tavalla että illalla puoli litraa vettä kattilaan, 2 dl kaurahiutaleita ja jääkaappiin ja aamulla keittää. Todella pehmeää ja hyvää. Pari vuosikymmentä olen siis tehny puuron väärin. Mikähän siinä mikrossa tekee siitä liisteriä.MikaM kirjoitti: tammi 5, 2023, 08.51 Suurin poikkeama hyvän ja huonon välillä on se aika, jonka hiutaleet ovat vedessä ennen lämmitystä. Eli, ensin tarvittava vesimäärä kattilaan, jonka päälle tarvittava hiutalemäärä. EDELLISENÄ ILTANA, jos kyse aamupuurosta. Sitten aamulla, vähän vajaalla täysteholla kiehuttamaan ja kun kiehuu, niin pikkuhiljaa lämpöä poistaen ja sekoittaen, sekoittaa mukaan suolaa ja voita.
Lautaselle voi sitten halutessaan annostella mukaan ihan mitä vain, mutta tuo on se puuron osuus.
Ihan kaikkien kannattaa muista tavoista huolimatta laittaa ensin vesi ja sitten hiutaleet ja antaa niiden asettua. EDES VÄHÄN.
-
MikaM
- päähänpotkija
- Viestit: 5350
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Kokkaaminen
Sen voi myös jättää ihan pöydälle, ei tartte jääkaappia, ei hiutaleet mikskään mene. Hyvä jos maistuu.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
-
AlexMachine
- etupotkija
- Viestit: 6922
- Lauteille: Elokuu 2006
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
Mikrosta tuli mieleen että valkosipulin kuoret saa mikron avulla helposti irti, omalla vastuulla. 1,5s 800W teholla on about right. Vähän lisää ja räjähtää. Yksi kerrallaan, koska kaksi rinnakkain aiheutti jonkin saakelin valokaaren ja mikro välähti sinisenä ja kipinä iski kynsien välillä. Oikea aika on kun kynsi sanoo ”pop” ja heti mikro kiinni. Kuori lähtee kuumasta kynnestä hienosti irti.
Omalla vastuulla.
Omalla vastuulla.
Not my circus, not my monkeys.
-
MikkeM
- kylkeenpotkija
- Viestit: 1622
- Lauteille: Heinäkuu 2009
- Aiheet: 0
- Paikkakunta: Klaukkala.
Kokkaaminen
Valkosipulin kynsien kuoret lähtee kun kynnet laittaa esim. lasipurkkiin ja ravistaa hetken.
-
Atticora
- kylkeenpotkija
- Viestit: 1622
- Lauteille: Heinäkuu 2013
- Aiheet: 0
Kokkaaminen
Testattu, ei jatkoon.
Seuraajat

