Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Katsotaan kun tää rutto helpottaa, mutta mielessä oli esim
Kokkauskurssin pito. Luulen että muutama henkilö voisi lähteä kurssille jossa opetettaisiin jotain perustekniikoita koti-gourmet-ruoan tekoon
Kokkauskurssin pito. Luulen että muutama henkilö voisi lähteä kurssille jossa opetettaisiin jotain perustekniikoita koti-gourmet-ruoan tekoon
- Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mjölnir viestistä:
- Mika
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14121
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Hmniin..
Muakin kutisis kenties kyllä.
Mutta yksin ku mässyää niin ei oikeen nappaa pelata noin monisyisesti.
Tein toki suurella ilolla pataruokia, grillikäristeitä, pihvejä ja kalaruokia yms silloin kun siskolikka muksuineen tai parhaimmillaan molemmat tuli kylään.
Vanhemmillekin keittelin kaikkia perunavellejä ja lämminleipäviritteitä.
Ja aikanaan asuinkumppanille.
Mutta ittelle en niin viitti.
Tänään hauduttelin lohenpäitä perkuurankoineen, puolenkymmentä.
Pottuja kaveriksi ihan vaan keittelemällä ja lohijäännökset pannussa kannen alla sellaset 20 minsaa.
Voi peijakas kun oli kiva kaivella namipaloja noilla terävimmillä syömäpuikkosilla.
Lohenpäässä on pirusti syötävää ja imeskeltävää.
Vähä sekaipas pihlajanmarjaboostia mutta hälläväliä.
En laittanu ees suolaa.
Huonoin puoli on se että tosta jää kiduksia ja muuta roskaa, jotka pitää jotakuinkin heti kiikuttaa jonnekin.
Se haju kun on aika jykevä.
Muakin kutisis kenties kyllä.
Mutta yksin ku mässyää niin ei oikeen nappaa pelata noin monisyisesti.
Tein toki suurella ilolla pataruokia, grillikäristeitä, pihvejä ja kalaruokia yms silloin kun siskolikka muksuineen tai parhaimmillaan molemmat tuli kylään.
Vanhemmillekin keittelin kaikkia perunavellejä ja lämminleipäviritteitä.
Ja aikanaan asuinkumppanille.
Mutta ittelle en niin viitti.
Tänään hauduttelin lohenpäitä perkuurankoineen, puolenkymmentä.
Pottuja kaveriksi ihan vaan keittelemällä ja lohijäännökset pannussa kannen alla sellaset 20 minsaa.
Voi peijakas kun oli kiva kaivella namipaloja noilla terävimmillä syömäpuikkosilla.
Lohenpäässä on pirusti syötävää ja imeskeltävää.
Vähä sekaipas pihlajanmarjaboostia mutta hälläväliä.
En laittanu ees suolaa.
Huonoin puoli on se että tosta jää kiduksia ja muuta roskaa, jotka pitää jotakuinkin heti kiikuttaa jonnekin.
Se haju kun on aika jykevä.
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Juu, itselle kokkaamisessa harvoin jaksaa nähdä niin paljon vaivaa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 3729
- Lauteille: Kesäkuu 2008
- Tykännyt: 12 kertaa
- Tykätty: 12 kertaa
Kokkaaminen
http://www.tapiolantakamailla.com/2013/ ... IezJzVOu84
Onko muuten kukaan kokeillut? Varmasti on erimakuinen jos varis on "mehtävaris" verrattuna kaupungin keskustaan.
Onko muuten kukaan kokeillut? Varmasti on erimakuinen jos varis on "mehtävaris" verrattuna kaupungin keskustaan.
45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Itse en ole kokeillut, mutta jossain pelastautumiskoulutuksessa kouluttaja sanoi variksen maistuvan kamalalle. Samaa olen kuullut sanottavan myös muista raadonsyöjistä, kuten supista ja ketusta
- Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mjölnir viestistä:
- tohtorismies
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14121
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Thomas Harris (Uhrilampaat yms) kirjoitti jossain että Alex Dumassin keittokirja ois jonkinlainen innoituksen lähde.
Ja muistelen että kys kirjassa neuvotaan liottamaan/keittelemään pihljanmarjoja syönytta varista soppamarinadiksi.
Siis siten että käyttöön tulee vaan neste.
Se kai tarkoittais että varis liotetaan suolineen kaikkineen.. yäks.
Hannibal keitteli semmosia, ja siinä Red Dragon-leffassa Ed Nortonin hahmo selailee kyseistä opusta, juurikin Hannibalin hyllystä otettua. Hetkeä ennen kuin saa puukosta pyttyynsä ja vastaa nuolikimpulla.
Sais olla nälkä että lähtisin vareksesta mässyä käristämään.
Ja muistelen että kys kirjassa neuvotaan liottamaan/keittelemään pihljanmarjoja syönytta varista soppamarinadiksi.
Siis siten että käyttöön tulee vaan neste.
Se kai tarkoittais että varis liotetaan suolineen kaikkineen.. yäks.
Hannibal keitteli semmosia, ja siinä Red Dragon-leffassa Ed Nortonin hahmo selailee kyseistä opusta, juurikin Hannibalin hyllystä otettua. Hetkeä ennen kuin saa puukosta pyttyynsä ja vastaa nuolikimpulla.
Sais olla nälkä että lähtisin vareksesta mässyä käristämään.
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2195
- Lauteille: Maaliskuu 2006
- Tykännyt: 27 kertaa
- Tykätty: 52 kertaa
Kokkaaminen
Nälkä opettaa jopa nahkatakin kalastaa.
Haukee nous mutta isoo kuhaa kans.
Fileiksi ja pakkaseen odottaa käyttöö..
Päistä yms. keitto.
Ai että ootan ku kuuta nousevaa...
Perkkeet ja suolat yms kattilaan, keittämistä, ruodot yms joutava pois. (päät jätän niitä kun on mukava järsiä ja imeksii)'
juurekset sekaan keittäminen jatkuu.. ku kypsiä nih vähän vielä kalaa ja kermaa..
Sähköhella persiistä jää savun maku pois..
Haukee nous mutta isoo kuhaa kans.
Fileiksi ja pakkaseen odottaa käyttöö..
Päistä yms. keitto.
Ai että ootan ku kuuta nousevaa...
Perkkeet ja suolat yms kattilaan, keittämistä, ruodot yms joutava pois. (päät jätän niitä kun on mukava järsiä ja imeksii)'
juurekset sekaan keittäminen jatkuu.. ku kypsiä nih vähän vielä kalaa ja kermaa..
Sähköhella persiistä jää savun maku pois..
- Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Paanari viestistä:
- Jorge • Kari Aittomäki
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kokkaaminen
Kyllä vain; joskus on oikein tehnyt pahaa, kun toiset kalastusta harrastavat kaverit ovat ottaneet vain fileet kaloista ja dumpanneet ruodot, päät ja muut soppa- & liemiainekset.
Itse olen saanut todella old school- opetuksen isovanhemmiltani näihin asioihin; mummo otti aina mun kalastamistani hauista päät ja maksat itselleen "kalastuspaikkaverona" ja keitteli itselleen maailman suurimpana herkkuna.
Itse olen saanut todella old school- opetuksen isovanhemmiltani näihin asioihin; mummo otti aina mun kalastamistani hauista päät ja maksat itselleen "kalastuspaikkaverona" ja keitteli itselleen maailman suurimpana herkkuna.
- Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Jorge viestistä:
- Kari Aittomäki
-
- etupotkija
- Viestit: 5832
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 52 kertaa
- Tykätty: 101 kertaa
Kokkaaminen
Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
- Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan AlexMachine viestistä:
- Kari Aittomäki
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14121
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Mikä on paras aika pitää kalalientä huoneenlämmössä, että siihen tulee se sellanen.. vivahde?
Ku se happamuus hiipii niin pian jos menee pitkäks.
Ja otatte kai kidukset vek ennen pään keittelyä/hauduttelua?
Ku se happamuus hiipii niin pian jos menee pitkäks.
Ja otatte kai kidukset vek ennen pään keittelyä/hauduttelua?
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 2195
- Lauteille: Maaliskuu 2006
- Tykännyt: 27 kertaa
- Tykätty: 52 kertaa
Kokkaaminen
Matikka on herkkuu.AlexMachine kirjoitti: ↑maalis 11, 2021, 06.33 Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
Mateenmätiä ja blinejä. Se on sitten kateltava sopiva mesta ja madepilkille.
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
-
- etupotkija
- Viestit: 5832
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 52 kertaa
- Tykätty: 101 kertaa
Kokkaaminen
Sesonki meni jo, siis mätien osalta. Jo pari viikkoa sitten.Paanari kirjoitti: ↑maalis 11, 2021, 07.07Matikka on herkkuu.AlexMachine kirjoitti: ↑maalis 11, 2021, 06.33 Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
Mateenmätiä ja blinejä. Se on sitten kateltava sopiva mesta ja madepilkille.
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14121
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Mitens sitä mätiä mässytetään?
Ei kai raakana?
Olen muuten muutaman kerran nyppiny herkut parista isosta lohenpäästä, tosiaan poskissa on hyvät palat..
Ja hakenut sellasen äyriäislautasen ja hauduttanut ne samalla wokkipannulla.
Mukavat wokkivihannekset sekaan, riisiä ja mumsmums.
Isotöistä tehdä mutta herkullista, ravitsevaa ja kevyttä.
Mulle opetti vanhemmat sukulaiset syömään palasen tuoreen kaadon maksaa. Raakan siis.
Antohan se energiaa ja tuntu vahvalle.
Ei kai raakana?
Olen muuten muutaman kerran nyppiny herkut parista isosta lohenpäästä, tosiaan poskissa on hyvät palat..
Ja hakenut sellasen äyriäislautasen ja hauduttanut ne samalla wokkipannulla.
Mukavat wokkivihannekset sekaan, riisiä ja mumsmums.
Isotöistä tehdä mutta herkullista, ravitsevaa ja kevyttä.
Mulle opetti vanhemmat sukulaiset syömään palasen tuoreen kaadon maksaa. Raakan siis.
Antohan se energiaa ja tuntu vahvalle.
Seuraajat




















