Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
56
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
43
32%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
9
7%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
12
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 133

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23673
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Katsotaan kun tää rutto helpottaa, mutta mielessä oli esim
Kokkauskurssin pito. Luulen että muutama henkilö voisi lähteä kurssille jossa opetettaisiin jotain perustekniikoita koti-gourmet-ruoan tekoon
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mjölnir viestistä:
Mika
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14121
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 100 kertaa
Tykätty: 198 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Hmniin..
Muakin kutisis kenties kyllä.
Mutta yksin ku mässyää niin ei oikeen nappaa pelata noin monisyisesti.

Tein toki suurella ilolla pataruokia, grillikäristeitä, pihvejä ja kalaruokia yms silloin kun siskolikka muksuineen tai parhaimmillaan molemmat tuli kylään.
Vanhemmillekin keittelin kaikkia perunavellejä ja lämminleipäviritteitä.
Ja aikanaan asuinkumppanille.
Mutta ittelle en niin viitti.

Tänään hauduttelin lohenpäitä perkuurankoineen, puolenkymmentä.
Pottuja kaveriksi ihan vaan keittelemällä ja lohijäännökset pannussa kannen alla sellaset 20 minsaa.

Voi peijakas kun oli kiva kaivella namipaloja noilla terävimmillä syömäpuikkosilla.
Lohenpäässä on pirusti syötävää ja imeskeltävää.

Vähä sekaipas pihlajanmarjaboostia mutta hälläväliä.
En laittanu ees suolaa.

Huonoin puoli on se että tosta jää kiduksia ja muuta roskaa, jotka pitää jotakuinkin heti kiikuttaa jonnekin.
Se haju kun on aika jykevä.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23673
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Juu, itselle kokkaamisessa harvoin jaksaa nähdä niin paljon vaivaa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23673
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
tohtorismies
kylkeenpotkija
Viestit: 3729
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 12 kertaa

Kokkaaminen

Viesti tohtorismies »

http://www.tapiolantakamailla.com/2013/ ... IezJzVOu84

Onko muuten kukaan kokeillut? Varmasti on erimakuinen jos varis on "mehtävaris" verrattuna kaupungin keskustaan.
45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23673
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 210 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Itse en ole kokeillut, mutta jossain pelastautumiskoulutuksessa kouluttaja sanoi variksen maistuvan kamalalle. Samaa olen kuullut sanottavan myös muista raadonsyöjistä, kuten supista ja ketusta
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mjölnir viestistä:
tohtorismies
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14121
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 100 kertaa
Tykätty: 198 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Thomas Harris (Uhrilampaat yms) kirjoitti jossain että Alex Dumassin keittokirja ois jonkinlainen innoituksen lähde.

Ja muistelen että kys kirjassa neuvotaan liottamaan/keittelemään pihljanmarjoja syönytta varista soppamarinadiksi.
Siis siten että käyttöön tulee vaan neste.
Se kai tarkoittais että varis liotetaan suolineen kaikkineen.. yäks.

Hannibal keitteli semmosia, ja siinä Red Dragon-leffassa Ed Nortonin hahmo selailee kyseistä opusta, juurikin Hannibalin hyllystä otettua. Hetkeä ennen kuin saa puukosta pyttyynsä ja vastaa nuolikimpulla.

Sais olla nälkä että lähtisin vareksesta mässyä käristämään.
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 2195
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 27 kertaa
Tykätty: 52 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Paanari »

Nälkä opettaa jopa nahkatakin kalastaa.
Haukee nous mutta isoo kuhaa kans.
Fileiksi ja pakkaseen odottaa käyttöö..
Päistä yms. keitto.
Ai että ootan ku kuuta nousevaa...
Perkkeet ja suolat yms kattilaan, keittämistä, ruodot yms joutava pois. (päät jätän niitä kun on mukava järsiä ja imeksii)'
juurekset sekaan keittäminen jatkuu.. ku kypsiä nih vähän vielä kalaa ja kermaa..
Sähköhella persiistä jää savun maku pois..
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Paanari viestistä:
JorgeKari Aittomäki
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 10230
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Jorge »

Kyllä vain; joskus on oikein tehnyt pahaa, kun toiset kalastusta harrastavat kaverit ovat ottaneet vain fileet kaloista ja dumpanneet ruodot, päät ja muut soppa- & liemiainekset.

Itse olen saanut todella old school- opetuksen isovanhemmiltani näihin asioihin; mummo otti aina mun kalastamistani hauista päät ja maksat itselleen "kalastuspaikkaverona" ja keitteli itselleen maailman suurimpana herkkuna.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Jorge viestistä:
Kari Aittomäki
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5832
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 52 kertaa
Tykätty: 101 kertaa

Kokkaaminen

Viesti AlexMachine »

Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan AlexMachine viestistä:
Kari Aittomäki
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14121
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 100 kertaa
Tykätty: 198 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Mikä on paras aika pitää kalalientä huoneenlämmössä, että siihen tulee se sellanen.. vivahde?
Ku se happamuus hiipii niin pian jos menee pitkäks.

Ja otatte kai kidukset vek ennen pään keittelyä/hauduttelua?
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 10230
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Jorge »

Joo, kidukset aina pois, kaikki lika ja pöpöt ovat niissä.
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 2195
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 27 kertaa
Tykätty: 52 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Paanari »

AlexMachine kirjoitti: maalis 11, 2021, 06.33 Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
Matikka on herkkuu.
Mateenmätiä ja blinejä. Se on sitten kateltava sopiva mesta ja madepilkille.
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5832
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 52 kertaa
Tykätty: 101 kertaa

Kokkaaminen

Viesti AlexMachine »

Paanari kirjoitti: maalis 11, 2021, 07.07
AlexMachine kirjoitti: maalis 11, 2021, 06.33 Esim mateen maksahan on aivan mahtavaa herkkua. Kalan poskissa on myös maukasta lihaa ja ja tosiaan kunnon kalaliemen keittelyyn tarvitaan niitä huonompia osiakin.
Matikka on herkkuu.
Mateenmätiä ja blinejä. Se on sitten kateltava sopiva mesta ja madepilkille.
Sesonki meni jo, siis mätien osalta. Jo pari viikkoa sitten.
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14121
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 100 kertaa
Tykätty: 198 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Mitens sitä mätiä mässytetään?
Ei kai raakana?

Olen muuten muutaman kerran nyppiny herkut parista isosta lohenpäästä, tosiaan poskissa on hyvät palat..
Ja hakenut sellasen äyriäislautasen ja hauduttanut ne samalla wokkipannulla.
Mukavat wokkivihannekset sekaan, riisiä ja mumsmums.

Isotöistä tehdä mutta herkullista, ravitsevaa ja kevyttä.

Mulle opetti vanhemmat sukulaiset syömään palasen tuoreen kaadon maksaa. Raakan siis.
Antohan se energiaa ja tuntu vahvalle.

Seuraajat

aatus
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Atticora
halmehe
Kuvake
Jorge
Kari Aittomäki
katar
Kuvake
Kerkko
MikkeM
Kuvake
Mjölnir
nipsuli
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
Pyrkele
Sitav Abdullah
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Tyrsky
Ville Heinonen
xYm