Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
54
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
44
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
8%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 130

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 40
Viestit: 22984
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 39 kertaa
Tykätty: 256 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#316

Viesti Mjölnir » marras 10, 2019, 19.08

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi


Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1474
Lauteille: Helmikuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#317

Viesti Kerkko » marras 16, 2019, 11.55

Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:

- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 5378
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 78 kertaa
Tykätty: 135 kertaa

Kokkaaminen

#318

Viesti AlexMachine » marras 16, 2019, 14.02

Kerkko kirjoitti:
marras 16, 2019, 11.55
Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:

- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
Lapa, etuselkä, rinta yms ja luulliset lihat voisi keitellä Ragu-tyyppisesti. Ei välttämättä suoraan vaan vähän varioiden.

https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001003223.html
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 40
Viestit: 22984
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 39 kertaa
Tykätty: 256 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#319

Viesti Mjölnir » marras 16, 2019, 16.43

Kerkko kirjoitti:
marras 16, 2019, 11.55
Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:

- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
Älä laita possua joukkoon, pilaa hyvän maun...
Luiset palat ovat parasta pitkään haudutettuna miedolla lämmöllä
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 12992
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 69 kertaa
Tykätty: 283 kertaa

Kokkaaminen

#320

Viesti Kari Aittomäki » marras 16, 2019, 17.25

Mikäs se soppa on jossa keitellään luita lähes päivä, tarkoituksena saada aikaan lihaisenpehmeä perusliemi?
Siihen sitten lisätään olikohan paahdettuja lihasiivuja, tai saatto ne olla raakojakin.
Poroversiona aivan jumalattoman maukasta, tosin specsit sopinevat lihaan mihin tahansa.

Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1474
Lauteille: Helmikuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#321

Viesti Kerkko » marras 16, 2019, 21.37

Ragu voisikin olla. Mietin, että bolognesekastiketta voisi tehdä jauhelihasta, mutta tuo kokolihasta tehtävä ragu onkin parempi idea.
Mjölnir kirjoitti:
marras 16, 2019, 16.43
Älä laita possua joukkoon, pilaa hyvän maun...
No tätä vähän mietiskelin, mutta sitten toisaalta ajattelin, että jääkö kuivaksi pelkällä porolla? Tai tulee siihen taikinaan muutakin.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 40
Viestit: 22984
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 39 kertaa
Tykätty: 256 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#322

Viesti Mjölnir » marras 16, 2019, 22.18

Ei jää kuivaksi, kun et paista liian kypsäksi
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Pyrkele
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1699
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Tai shin mun
Sivulajit: Pena
Takalajit: Mave
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Kokkaaminen

#323

Viesti Pyrkele » tänään, 18.07

Mjölnir kirjoitti:
marras 16, 2019, 16.43

Älä laita possua joukkoon, pilaa hyvän maun...
Luiset palat ovat parasta pitkään haudutettuna miedolla lämmöllä
Hear hear!
Totuuden sanoja tulee tuolta.
Jos potkakiekkoja haudutat, muista että luuytimen imailut kuuluu asiaan. Sama homma muuten keittoluissa.
Jos käristystä tehet, muista käristää mukaan poron rasvaa pieninä palasina. Tulee pehmeää makua mukavasti. Monet käyttää suolasilavaa, mutta siinä ei ole sitä samaa makua. Ihan ok tulee kyllä silläkin.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.

Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/

Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1474
Lauteille: Helmikuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#324

Viesti Kerkko » tänään, 21.40

Pyrkele kirjoitti:
<b>tänään</b>, 18.07
Jos potkakiekkoja haudutat, muista että luuytimen imailut kuuluu asiaan. Sama homma muuten keittoluissa.
Jos käristystä tehet, muista käristää mukaan poron rasvaa pieninä palasina. Tulee pehmeää makua mukavasti. Monet käyttää suolasilavaa, mutta siinä ei ole sitä samaa makua. Ihan ok tulee kyllä silläkin.
Luuytimen arvostus on tuttu juttu, joskaan en ole ihan varma miten siihen suhtaudun. Jokusen kerran maistanut, mutta en vielä ole ihan vakuuttunut. Tuota käristyskikkaa en olisi varmaan keksinyt. Pekonia tavallisesti olen käristykseen lykännyt. Pitääpä testata, kiitos.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 kurkkijaa