Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Isoveliyhteiskunta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Isoveliyhteiskunta

#1231

Viesti PetriP »

Ile kirjoitti: Sinänsä jos se käytännön operointi kilpailutetaan yms. niin en pikaisesti ajatellen keksi miten tuosta suoranaisesti saisi välineen aluepolitikointiin.
1. Jos ne kilpailutukset järjestetään alueellisesti
2. Maksuja voi nostaa kaupunkiseuduilla ja subventoida maaseudulla. Ei markkinaehtoisinhinnoin voisi suomessa toimia kuin muutamahassu pääväylä isojen kaupunkien ulkopuolella
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Isoveliyhteiskunta

#1232

Viesti Ile »

Toki noin ja kaikki on mahdollista. Ja eihän tuossa kai mitään vapaita käsiä olla loppukäyttäjähinnoittelun osalta sentään antamassa, eli ei uusi systeemi tietenkään estä valtiota jatkamasta subventointia jossain muodossa.

En silti näe, että tässä olisi nimenomaan ideana se, että päästään paremmin subventoimaan.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 81

Isoveliyhteiskunta

#1233

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Joo ei se varmaan sen uudistuksen tarkoitus ole. IMHO todennäköinen seuraus kylläkin. Vaikea nähdä miten tieverkosto voi toimia täysin markkinaehtoiseti ja ilman poliittista ohjausta. Se tarkoittaa että liikennettä subventoidaan jatkossakin jollain tapaa mutta nyt sitä voitaisiin tehdä entistä suuremman kompleksiteetin turvin. Kompleksiteetti puolestaan vähentää läpinäkyvyyttä ja mahdollistaa rakenteellisten aivopierujen lisäämistä.

En meinaan ole kuullut että lakipakettiin olisi suunnitteilla alueellisin tai sosiaalisin perustein tehtävää laskutusta kieltäviä klausaaleja tai että hallitusohjelma kieltäisi ko. perustein verovaroista subventoimista.

Enkä myöskään millään jaksa uskoa bernerin kustannusneutraali höpötykseen. Se näyttää toki kivalta jos julkisia menoeriä leikataan ja ne siirretään käyttömaksuksi. Silloin veroaste ei nouse vaikka tosiasiallisesti hallintoalamaisilta revitään entistä enemmän rahaa toisen nimikkeen turvin. Julkiset menot eivät ole edelleenkään laskussa, establismentti ei ole supistamassa itse itseää ja takana on kohta vuosikymmen kroonista alijäämää. Tämä on mielestäni teh villakoiran ydin.

Edit: uskoa ei myöskään lisää se, että lainsäätäjien täyspäinen osasto kyllä tiedostaa mm. yksityisyydensuojaan liittyvät uhkakuvat, muttei oikein tiedä mitä asialle pitäisi tehdä.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Isoveliyhteiskunta

#1234

Viesti Ile »

Niin, siis asiakasmaksuista olisi käsittääkseni tarkoitus säätä lailla. Tässähän voidaan sitten ottaa poliittisesti huomioon mitä halutaan, vaikka sitten jotkut alueelliset asiat.

Pointtihan on siis se, että rahat niistä uusita maksuista menisivät suoraan lain nojalla sinne tieyhtiöön, eikä niistä enää tapeltaisi valtion yleisen budjetin sisällä. Tätä perusideaa voinee sinänsä pitää hyvänäkin. Tai nythän ainakin moni autoilija valittaa, että kaikki autoilijan maksamat verot ja muut menee pohjattomaan yhteiseen pussiin.

Mutta kyllähän toi hanke sellaiselta aika "idealistiselta innovoinnilta" kuulostaa. Ja hyvin monimutkaiselta toteuttaa.

Btw, sinänsä kyllähän näistä berneriläisistä hankkeista ainakin se saariston nykyisin maksuttoman yhteysliikenteen yksityistämishanke nyt aika selkeästi tähtää myös yhteiskunnan kulujen pienentämiseen.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 6418
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Isoveliyhteiskunta

#1235

Viesti AlexMachine »

Laitetaan tänne, vaikka olisi voinut Bittihelvetti-ketjuunkin sopia. Osin tuttua, mutta silti mielenkiintoinen artikkeli.
"Are you ready? This is all the data Facebook and Google have on you "

https://www.theguardian.com/commentisfr ... ou-privacy
The beatings will continue until morale improves.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1515
Lauteille: Heinäkuu 2013

Isoveliyhteiskunta

#1236

Viesti Atticora »

^ Mielestäni olen ottanut Google-tilitäni kaikki mahdolliset tiedonkeruuominaisuudet pois päältä. Nyt kun artikkelia lukiessa tarkistin asiaa, osa oli kuitenkin taas päällä. Onkohan lipsahdus tapahtunut googlella vai itsellä...

Sijaintihistoria ei ollut päällä, mutta ko. sivu näytti "kotiosoitteekseni" osoitteen Tukholmassa. Olen sinne noin kuukausi sitten mapsin avulla suunnistanut.
Samalla reissulla käytiin siinä lähellä syömässä. Otin ruokapaikassa yhden valokuvan. Myöhemmin samana päivänä Android-puhelin ehdotti, että arvostelen ko. ruokapaikan tai julkaisen kuvani muuten vaan jossain (en muista tarkkaan). Ainoa keksimäni selitys asialle oli että kuvassa näkyvässä tuopissa lukee ravintolan nimi. GPS-paikannus saattoi olla päällä, mutta pelkästään sen avulla tuskin pystyy päättelemään että vierailin juuri siinä ravintolassa. Sijaintihistoriakin on siis ollut virallisesti pois päältä koko ajan. Puhelimen wlan ei ollut muistaakseni päällä. Vainoharhaiseksi tässä tulee.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1237

Viesti Mika »

Alexin linkki on hyvä. Kävin varmuuden varalta nuo kaikki siinä mainitut asetukset läpi. Kaikki on edelleen onneksi OK.

Googlen asetuksia onkin sitten muuten...aivan tajuton määrä. Kävin ne kaikki äsken läpi puhelimessani. Huh...

Atticora, Google selvästi tietää missä olet ja ehdottaa sinua arvioimaan jotakin paikkaa, jossa olet. Se tuoppi ei liity siihen. Näitä paikkoja ovat mm. kaupalliset toimipisteet, kuten ravintolat, ja muistomerkit. Koska tuon Googlen lupaviidakon läpäiseminen vaatii aika miehekkään macheten, en mene valalle tästä, mutta Mapsin asetuksista voit etsiä alla olevan kuvan kaltaisen kohdan; Maps -> Asetukset -> Ilmoitukset. Se ei silti poista vielä sitä, etteikö Google seuraisi sinua.

1984.jpg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 54
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Isoveliyhteiskunta

#1238

Viesti Aihki »

Google seuraa GPSn avulla paikkaa ja yhdistää sen osoitteisiin, useimmiten yllättävän hyvin tai liian hyvin, miten sen ottaa.

Google myös osaa siirtää joitakin asioita emailistasi suoraan kalenteriin, esim. lentojen vahvistukset ja hotellivahvistukset.

Jos haluaa pudota seurannasta pois niin joskus täytyy ensin poista appseilta luvat palveluun ja joskus vielä palvelu pois päältä. Tekee asiat wittumaisiksi koska silloin ei itsekään näe paikkaansa, ei oikein tunnu hyvältä. Jos disabloi googlemapsin kokonaan ja käyttää jotain muuta karttaa niin saattaa auttaa. Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt maps.me OSM, joka on kyllä karttana parempi kuin GM ja toimii täysin offline navigoi offline. Ainoa piirre, jota joskus kaipaa on satelliittikuva, joka ei kuulu ilmaisversioon, mutta se sitten on online piirre.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1239

Viesti Mika »

Google itse asiassa seuraa puhelinta verkon kautta, eli se ei tarvitse erikseen GPS:ää siihen. Siksi niitä monenmoisia lupia pitääkin tutkia erikseen.

Tuo isoveljen eli Googlen valvominen on yksi syy, miksi jotkut käyttävät puhelimia, joissa ei ole mitään Googlen palveluja. Esimerkiksi LineageOS (ent. CyanogenMOD, tavallaan) on suosittu tällainen käyttöjärjestelmä tästä syystä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 54
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Isoveliyhteiskunta

#1240

Viesti Aihki »

Kerropa kuinka Googla paikantaa sinut tiettyyn osoitteeseen verkon (minkä?) kautta?
fuusetsu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 539
Lauteille: Maaliskuu 2005

Isoveliyhteiskunta

#1241

Viesti fuusetsu »

Androidissa on WLAN-paikannus. Google kerää tietoa GPS:llä, check-ineistä, omasta kartta-datastaan ja varmaan ainakin varmistetuista paikkahistorioista. Näistä se tekee vertailun WLAN SSID:n voimakkuudesta eri kohteissa. Näin voidaan eriyttää vierekkäiset tai päällekkäiset kohteet, jotka antavat lähekkäiset GPS-koordinaatit. WLAN-paikannus voi toimia myös lähiverkon ollessa poissa päältä puhelimessa, jos sille on annettu siihen lupa. Havaittuihin verkkoihinhan ei tarvitse kirjautua sisään, joten liikkeiden omat sisäisetkin verkot toimivat paikannuksessa.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 54
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Isoveliyhteiskunta

#1242

Viesti Aihki »

WLAN on aika karkea paikannin. Olen tässä osallistunut jonkinlaisena kommentaattorina GM, kertoo silloin tällöin päivän aikana kulkemani reitin. Joskus osuu hyvin ja joskus menee kunnolla pieleen. On välillä ilmoittanut minun käyneen jossain, jossa en ole ollut, en tiedä mistä nyhtäissyt. En ole koskaan selvittänyt, mutta SSID on helposti vaihdettavissa, pitääkö joku jossain IP kohtaista karttaa niistä? Ja kuinka ajantasainen se on jos on?

Reittien mustat kohdat täsmäävät aika hyvin GPS peittoihin. Kerrostalossa WLAN ei riitä erottelemaan kohteita.
fuusetsu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 539
Lauteille: Maaliskuu 2005

Isoveliyhteiskunta

#1243

Viesti fuusetsu »

Aihki kirjoitti: maalis 29, 2018, 18.35 En ole koskaan selvittänyt, mutta SSID on helposti vaihdettavissa, pitääkö joku jossain IP kohtaista karttaa niistä? Ja kuinka ajantasainen se on jos on?
SSID on käytännössä langattoman verkon näkyvä nimi, eli sen vaihto on ihan perustoimintoja. Kuinka usein jossain firmassa tai edes kotona sitä sitten kukaan vaihtaa, on eri asia.

Google skannaa kartta-autoillaan myös SSID:t. Eiköhän kaikki Googlen Androidilla varustetut kännykät kerää koko ajan uutta dataa. Niin kuin muuten kerää dataa liikenteen sujuvuudestakin, joka on välillä ällistyttävän tarkka Suomessakin. Kerran tai kaksi on Google Maps kehottanut kesken ajon vaihtamaan reittiä, kun edessä on ollut yllättävä hidaste.

Mitä olen WLAN-voimakkuusmittareita käyttänyt, niin kyllähän voimakkuudella pystyy aika tarkkaan katsomaan paikan. Kun olen maastoon verkkoja kasannut ja antennilta toiselle kävellyt, niin selkeästi signaalin voimakkuus muuttuu etäisyyden funktiona. Tätä tietoahan käytetään yhdessä GPS-koordinaatin kanssa antamaan todennäköisin paikka.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 54
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Isoveliyhteiskunta

#1244

Viesti Aihki »

Joo ,tiedän inhottavan hyvin mikä on SSID, mutta en tiedä korreloiko niitä kukaan IPhen, sanoin tuon vähän huonosti. Itse aina joskus muuttelen niitä vaihtelevan kryptisiksi omissa verkoissa, pitää vastustajan epätasapainossa.

Totta kai voimakkuus muuttuu suhteessa etäisyyteen, avonaisessa maastossa vielä hyvin säännönmukaisesti. Jos minulla on hyvä satelliittipaikannus niin ei siinä enää kaipaa mitään muuta. Enkä siis epäile etteikö Google skannaile WLANejakin, mutta ei sillä ei kyllä kilpailla paikannustarkkuudessa satelliitin kanssa (kuin ehkä sisällä, jossa WLAN on tapissa ja Galileo huonona).
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Isoveliyhteiskunta

#1245

Viesti PetriP »

WLAN protokollissa menee se tukarin MAC ja se on yksikäsitteinen (no voi senkin vaihtaa mutta ei saisi) joten sillä voi aika hyvin katsella missä on käyty.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kari Aittomäki ja 21 kurkkijaa