Peruslyönnit

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Ylipotkija: JanneM

Vastaa
Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 14967
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 273 kertaa
Tykätty: 101 kertaa

Peruslyönnit

#106

Viesti Lasse Candé » joulu 17, 2018, 20.22

Kiitokset maininnasta!

En ole itse aina ihan varma jalkojen rooleista ja kokeilen molemmin päin. Oikeastaan on kyse ajoituksista. Tätä olen jauhanut jossain takakäden falling step -lyönnin suhteen.

Mutta tuo takajalan painavaksi jättäminen kuulostaisi hyvältä vinkiltä tähän. Yksi opettajani puhuu oman universumin keskellä olemisesta ja siinä on ajatuksena sellainen mistä pitäisi seurata ettei liikoja kaadu eteen. Kyseessä sellainen voimantuottoajatus, missä kiinnitetään monia muita ajatuksia vähemmän huomiota siihen mitä on vastassa. Takajalan jättäminen painavaksi, varsinkin yhdessä videon kanssa on tässä foorumiyhteydessä kyllä paljon tehokkaampi ohje. Mutta hyvässä kontaktiopetuksessa tuo mainitsemani setti näyttää myös tuottavan erinomaisia tuloksia.
hänen virtuoosimainen salaman käyttönsä
on hyvin samanlaista kuin
hänen virtuoosimainen patukan käyttönsä


Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
antti_lk
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 469
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: kirkkonummi
Etulaji: nyrkkeily, vapaaottelu
Takalajit: lukkopaini, bjj
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Peruslyönnit

#107

Viesti antti_lk » joulu 17, 2018, 20.54

Hyvää pohdintaa. :jepa:Tässä jabisarjan toisessa osassa etukäden suora lyödään lantiolta ylöspäin ja otetaan huomioon myös mitä pitäisi tapahtua tai paremminkin ei pitäisi tapahtua, jos isku ei osukaan. Lyömisen ja miksei potkimisenkin opettelussa ja opettamisessa on usein sellainen perustavaalaatua oleva ongelma, että vähintään 80-90 % iskuista osuu, eikä huteja juurikaan tule. Sitten taas sparrissa tai kilpailutilanteessa voi hyvin olla että 80-90 % iskuista ei osu. Silloin harjoittelu ei ole vastannut yhtään "tositilannetta" ja siitä voi seurata pahoja ongelmia, kun tasapaino pettää ihan väärään aikaan väärässä paikassa.

Mitä korkeammalle tasolle mennään, niin sitä enemmän ottelut (mielestäni) ratkevat tilanteisiin joissa toinen tekee virheen, josta toinen sitten pääsee rankaisemaan, eikä niinkään mihinkään toisen maagiseen onnistumiseen. Puolustusosaaminen ja virheiden minimointi on paljon hyökkäysosaamista tärkeämpää ja säästää täyskontaktilajeissa paljolta päänsäryltä ja pidentää kilpauria. Uransa alussa kovaan iskuvoimaan ja iskunkestävyyteen puolustusosaamisen kustannuksella turvautuvat ottelijat maksavat usein kovaa hintaa taitopuolen puutteistaan, kun iskuvoima ja iskunekstävyys ovat vuosien myötä heikentyneet. Pää kun ei ole alasin, ainakaan monia vuosia peräjälkeen.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan antti_lk viestistä:
Lasse Candé
Nyrkkeily- ja vapaaotteluvalmennusta:
https://www.instagram.com/boxingformma

Kuvake
antti_lk
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 469
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: kirkkonummi
Etulaji: nyrkkeily, vapaaottelu
Takalajit: lukkopaini, bjj
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Peruslyönnit

#108

Viesti antti_lk » tammi 9, 2019, 20.03

Aloitin videosarjan erikätisen ottelijan kanssa mielestäni parhaiten toimivista perustekniikoista. Tässä neljännessä osassa oma suosikkini: takakäden suora etukäden blokin jälkeen.

Nyrkkeily- ja vapaaotteluvalmennusta:
https://www.instagram.com/boxingformma


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 kurkkijaa