Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Systema

Muun maailman lajit

Ylipotkijat: JanneM, Mjölnir

Vastaa
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5100
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 207 kertaa
Tykätty: 159 kertaa

Systema

#226

Viesti Ile » marras 4, 2016, 16.53

IS:
Venäläinen Sistema teki eilen julkisen käteisostotarjouksen Honkarakenteesta.
sori :)


Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Systema

#227

Viesti PDC » marras 27, 2016, 00.20

Rigan Machado kehuu Martin Wheeleriä ja sanoo suosittelevansa Systeman treenamista myös omille oppilailleen.


Atticora
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 525
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Systema

#228

Viesti Atticora » marras 23, 2017, 18.03

Hesari on käynyt Venäjällä ottamassa selvää, mistä "sistemassa" kyse. Olisi kiinnostanut, mutta en valitettavasti ole tilaaja.

Stalinin henkivartijalta opittu kamppailutaito, jota höydyntää ”Putinin salainen armeija”? HS otti selvää, mistä salaperäisessä sistema-lajissa on todella kyse
”Perivenäläiseksi” väitetty kamppailulaji sistema kasvattaa suosiotaan Venäjällä. HS vieraili sistemaklubilla ja selvitti, minkälaisia taitoja Venäjän eliittijoukkojen salaiseksi aseeksi väitetty laji opettaa. Neuvostoliitossa kamppailulajeja kehitettiin turvallisuuspalveluiden piirissä, kansalta piilossa. Kamppailukonkari Valeri Gusev joutui karatesta vankilaan vielä 1980-luvulla.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005452453.html

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 15390
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 398 kertaa
Tykätty: 157 kertaa

Systema

#229

Viesti Lasse Candé » marras 23, 2017, 21.08

Atticora ei välttämättä sillä tavalla tarkoittanut, mutta olen nähnyt reagoidun tuohon Sistema-kirjoitusasuun. En osaa venäjää, mutta lajin nimihän on Система ja käsittääkseni tuo "и" on venäläisten i-kirjain äänteen mielessä. Tällöin tuo olisi siis käsittääkseni oikea translitterointi tuon osalta.

Oletettavasti Suomessa yleisemmin näkynyt perustuu translitterointiin englanninkielen suuntaan. Ja toki tuo Hesarin käyttämä varmaankin poikkeaa suomalaisesta käytännöstä, ihan jo siitä päätellen että monet ovat reagoineet asiaan. Jossain kohtaahan translitteroinneista tuleekin ihan uusia nimiä kuten vaikkapa judon kohdalla, jonka nyt luki 100% suomalaisittain ja väärin mielessään ääntäen suhteessa japaninkieleen.
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12454
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 202 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Systema

#230

Viesti Kari Aittomäki » marras 24, 2017, 00.43

Eiköhän se nimireagointi ole sitä että systema on lainasana suomenkieleen, systeemi.
Sistema on oikea tapa lausua sana.. varmaan ohimenevä. Pitäisihän taekwondokin kaiketi lausua täkvondo mutta meikeläisillä on pitkät perinteet lausua sanoja jerrykotton-klangilla. Jerry jee.

Artikkeli oli sellanen kuin ne nyt tapaa olla. Hajuton ja mauton.
Uutta markkinointia on tuo erikoisjoukko-diipadaapa. Silloin aikanaan kun puhuttiin perinteisistä metodeista eli kansallisväriä korostellen.

Historiallisesti yhtä kiinnostava oli se oheisjuttu karaten tähden lusineesta kakeopettajasta.
Mäkin olen saanut kuulla tarinoita treeneistä joissa oli koripallot valmiina jonku tuntemattoman salissa-vierailun varalta.

Atticora
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 525
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Systema

#231

Viesti Atticora » marras 24, 2017, 08.51

Niin, tolla vaan alleviivasin sitä epäilyä, mikä mulle tuli jutun sisällöllisestä laadusta. Suomessa on kuitenkin yli 10 vuotta toiminut seura ja nimi on virallisesti englanniksi ja suomeksi yyllä, esimerkiksi Ryobkon sivulla. Tuli mielikuva, että jossain Pasilassa salilla torstai-iltana nujuaminen latistaa mystiikkaa, niin piti tehdä pesäero. En siis tiedä, oliko Suomi artikkelissa mukana vai ei.

Kävin pari vuotta sitten sen viikonlopun aloituskurssin. Oli kivaa touhua. Vaikutuksen teki rentous ja hengitysharjoitukset, mitä siinä ajassa nyt kerkesi tämmöinen perustallaaja asioita hahmottamaan. Niitä hengitysharjoituksia yritin soveltaa vielä pitkään sen jälkeen ihan arkielämässä.

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 15390
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 398 kertaa
Tykätty: 157 kertaa

Systema

#232

Viesti Lasse Candé » syys 18, 2018, 11.27

Tuli hyvä video vastaan:
Videolla käsitellään Systeman piirissä olevaa lyöntioppia ja voisi kai sanoa että tähän oppiin kuuluu myös ki:tä vastaavia konsepteja ”energian” virrasta paikkoihin.

Todella paljon hyvää settiä myös siitä miten punnerruksia (pitkäkestoisia) voi käyttää treenimenetelmänä oikeanlaiseen rentouteen.

Ja sitten myös settiä taistelutilanteeseen joutumisesta ja tämän mentaalisesta hyväksymisestä, lähes ilosta.Sanottakoon että tekee punnerruksia kolmella rystysellä, eli Dempseyn power linen mukaisesti ja lyöntineuvo koko pinnasta hieman heijastelee tätä myös... käytännössä. Onko tämä miten laajalti suositus punnerruksissa Systemassa? Entäs ajatus etu- ja keskisormen rystysellä lyömisestä? Ja onko tuo punnerrusten teettäminen isoissa määrin ja asiaa aktiivisesti käyttäminen tuon kaltaiseen opetukseen missä määrin yleistettävissä Systemassa?

(Kysymykset siis kumpuavat siitä kun olen saanut täältä ja keskusteluista kuvaa että Systeman sisältö ja toteutustapa vaihtelee opettajasta opettajaan merkittävästi.)
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 662
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 58 kertaa
Tykätty: 60 kertaa

Systema

#233

Viesti Eizei » syys 18, 2018, 12.01

Kaveri laitto vähän aikaa sitten mulle saman videon. Tosta hitaasta punnerruksesta tuli kaks asiaa mieleen: kaspin videolla esitelty pitkä kädenojennus-palautus ja meillä hanskissa jumin poistaminen lihasväsytyksen kautta. Erilaisia kehontuntemusharjoituksia. Meillä tosiaa tehdään näitä satojen ja tuhansien toistojen lihaskuntoja ja neljän tunnin takapotkutestejä syystä, että turhat lihakset poistuisivat pelistä ja saa tunnekokemuksen, että homman voi hoitaa ilman niitä. Tämän jälkeen liikettä voi kylmiltään kokeilla pienemmällä puristuksella kun on ensin kokemus siitä. Kuntoharjoitus on oikeastaan toissijainen asia. Siihen olisi varmasti parempiakin menetelmiä.

Tuo että lyöminen perustuu "healingiin" herätti kans ajatuksia. En tiedä mikä näkökulma hänellä tässä siihen on mutta mä nään asian sillai omassa tekemisessä, että. Jos tyyppi hakee sitä läpivetoajatusta ymmärtämättä kokemuksellisesti miten voima lähtee maasta, kulkee kehossa, osuu, kimmahtaa takaisin ja palaa maahan, hän ei lyö itseään, eikä toista ajatellen terveellisesti. Ranteita menee ja kroppa ottaa turhia tärskyjä. Kaveriin päin kontrolli ei ole hyvällä tasolla. Luulisin, että systeman ajatuksella lyödä liike ja impakti on terveellistä omalle keholle, se perustuu hallintaan, ei murskavoimaan. Ja vastustaja saa tilannesidonnaisesti kontrolloidumpia tällejä, lähes terveellistä :D

Tällasessa liikekeskeisessä lyöntitavassa pitää päästä turhista machohöyryistä irti. Se ei vaan toimi jos siellä on sitä höyryveturiosastoa puskemassa kaverista liiakseen läpi. Silloin liikkeessä korostuu yksi asia ylitse muiden. Mä en tykkää jämähtää tasolle: vedetään läpi ja rakenne kuntoon. Sellasta kestävää rakennetta ei ole. On mun mielestä parempi keskittyä kokonaisuuteen. Riittävään voimaan siten ettei se ole pois valmiudesta ennen tai jälkeen. Höyryveturiosasto hyvin usein on. Sehän kyllä toimii, muttei ole minusta kestävä tapa. Elämän kannalta. Keho kyllä kertoo joka iskulla ihan siinä impaktissa minkä verran käsi kestää, jos kehoa kuuntelee. Siksi voisi säkkiä lyödessään joskus perustaa tekemisen lyömiseen hitaalla tempolla, niinkuin tuo äijä mallaa, vain kontaktihetki on merkityksellinen, matkalla tunnustellaan liikettä. Ja kosketellen ja kosketuksen kovuutta lisäten pitäen sen kimmoisana myös kohteesta poispäin. Ei aina yksipuolisesti säkistä läpi.
Antti Junikka
Hanmoodo 3.dan
Haedong Kumdo 3.dan

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 15390
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 398 kertaa
Tykätty: 157 kertaa

Systema

#234

Viesti Lasse Candé » syys 18, 2018, 13.00

On pitänyt kirjoitella Eizeille muutenkin tuonne ketjuun lyömisestä korealaisperäisissä lajeissa, niin nappasin tuosta ylläolevasta keskimmäisen kappaleen lainaukseen ja vastasin sinne. Vastasin myös muuhun, esim liittyen vartalon kiertoon ja vastakkaiseen puoleen.

https://potku.net/forum/viewtopic.php?p=924950#p924950

Olisi mennyt liikaa videosta ja Systemasta ohi...
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12454
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 202 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Systema

#235

Viesti Kari Aittomäki » loka 6, 2018, 05.25

Kello on perkeleesti, joten lyhyesti..

Olen usein käyttänyt tollasia saattolyöntejä tilanteissa. Kun ei ole tarkoitus lyödä machosti massalla ja nopeudella vaan vain ikäänkuin ajoituksella ja miltei laiskalla tökkäisyllä.
Jutun opin tai siis sain ekakontaktin Shaolinkempo-kontaktieni kautta, syveni sitten kinukkijuttujen ja lopulta kaspinin myötä.
Systema jäi häpeäkseni väijymättä, juttuja tuli..

Ei ole kerran eikä edes harvoin kun olen antanut ikäänkuin varoituksen ikäänkuin saattamalla tällin läpi.
Hyvin samansukuisesti kuin tuossa videossa.

Suppeasti (en oikeesti tajua kokonaisuutta), toimivat mukavasti esileikkivaiheessa kun se turhake kerää kierroksia.
Nuorena käytin ajoituksellisesti narttulämäriä ja toimiihan se mutta on iso liike ja jengi reagoi..
Tuo saattolyönniksi kutsumani on liikkeenä pinei mutta perkuleen tehokas, jos vaan ajoitus osuu.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija