Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

error404

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viidellä harrastajalla aloiteltiin viikkoa. Potkuja hallitusti ja hieman kaatumisia alkuun, erityisesti haettiin tiikeri- ja kissakaatumisiin tasoa. Lyöntejä otettiin padeihin hieman reaktioharjoitustyylillä, kaveri nosteli padeja ja padin asennon mukaan tehtiin oikea lyöntitekniikka. Hieman sotkettiin loppuun kiertopotkuakin sekaan. Vähän eri tyyppinen harjoitus, mitä olemme aikaisemmin tehneet, mutta onnistui kohtuullisesti. Loppuun käytiin vielä vähän keltaisen ja vihreän vyön ottelujuttuja, keskittyen taas erityisesti jalkakaatoihin. Niissä mentiin taas eteenpäin.
Tiistainakin viisi harrastajaa. Kaatumisia vaihteeksi kaatumisratatyylillä, kevyet hallitut potkut ja hieman kaaritorjuntaa perusharjoitteena ja parin kanssa. Otettiin siihen vielä paria ip-sovellusta. Violettivöiset ottivat ottelujuttujaan samalla kun keltavöinen ja vihreävöinen kävivät ip-juttujaan läpi. Loppuun vielä kepistä ekaa sarjaa läpi.
Torstainakin viisi harrastajaa paikalla. Myöhästyin hieman työkeikan takia treeneistä. Onneksi olimme saaneet taas vieraita dan-kollegiosta, joten treenit olivat päässeet hyvään alkuun. Tällä kertaa aiheena potkujuttuja ja etäisyydenhallintaa potkuja ja erilaisia yhdistelmiä tehdessä. Yksittäisissä potkuissa ihan ok fiilis, samaten kun potkut tulivat eri jaloilla. Kun sen sijaan potkittiin samalla jalalla, homma meni selvästi vaikeammaksi. Mukavasti tuli hieman monipuolista treeniä myös vaikeammille potkuille, kuten koukkupotkulle, takapotkulle ja takakiertopotkulle. Potkujen lisäksi otettiin hieman myös lyömistä. Haettiin niihin hieman virtaavuutta. Paremmin onnistuin kuin odotin.
Sunnuntaina kerkesin taas thainyrkkeilemään. Teemana torjunta ja etäisyydenhallinta. Torjunnoissa haettiin nyt sitä että paketti pysyy hyvin kasassa kun kaveri heittelee erilaisia lyöntikomboja. Vähän heitettiin vastapotkuakin väliin. Pysäreitä kaverin vatsapanssariin etäisyydenhallinta-ajatuksella. Takajalan pysärit tuntuivat ihan hyvältä, etujalka ei taas toiminut nyt oikein ollenkaan. Hieman myös nopeita potkuja vatsapanssariin. Lisäksi kevyttä sparrinomaista harjoitusta, ihan ok fiilis, vaikka paremminkin olen joskus vetänyt. Ihan jees treeni siis.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viidellä harrastajalla aloiteltin taas viikkoa. Haettiin nyt vähän kaatumisiin tasoa ja otettiin ihan kunnolla erilaisia lyöntijuttuja, perustasolta edistyneempiinkin juttuihin. Suoria, koukkuja, vähän yhdistelmiä ja rytmin rikkovaa sarjaa. Haettiin tekniikkaan vähän virtaavuutta ja rentoutta. Ristitorjuntaa perustasolla ja jatkuvalla liikkeellä. Vt2-väistöä perustasolla. Loppuun vähän myös kaaritorjuntaa ensin yksilötekniikkana eri ilmansuuntiin ja lopuksi vielä ryhmässä siten, että torjuttiin taas päälle tulevia avustajia.
Tiistaina neljä harrastajaa paikalla, joten pidettiin potkupäivä. Alkuun potkut läpi rauhallisesti jalkoja ojennellen, että saatiin paikkoja lämpimäksi. Askelkyykkyä ja siitä potkua etupotkulla ja kiertopotkulla. Pikaisesti käytiin hieman myös sweeppitakakiertopotkua ja kokeiltiin tehdä sitä ip-tyyliin kaverin lyönnin ohjauksen perään. Tyynyyn potkiessa keskityttiin nyt enemmän suoriin potkuihin. Ensin etupotkuja taka- ja etujalalla. Etujalan etupotku on tuntunut jotenkin hankalalta itselle, jos ei tee jotain vaihtoaskelta ensin. Yritin kuitenkin heitellä niitä suoraa otteluasennosta ja sainkin sen tuntumaan hieman paremmalta. Sivupotkut samalla ajatuksella, ensin takajalalla ja sen jälkeen etujalalla. Nyt oli vaihteeksi todella mukava fiilis sivupotkuissa ja sopiva potkuetäisyyskin tuntui löytyvän. Takapotkuissa otin voimaa pois ja yritin antaa vain tekniikan rullata. Tarkkuus paranikin huomattavasti ja kun uskalsi vähän lisätä vauhtia, sai tekniikkaan hieman voimaakin. Loppuun käytiin vielä keltaisen ja vihreän vyön ip-tekniikoita.
Torstaina viidellä harrastajalla vähän liikkumis- ja lyöntijuttuja. Vastalyöntiaskel, vastapotkuaskel erillisenä tekniikkana ja hyökkäyksen kanssa. Hieman suoria lyöntejä ilmaan ja verhoharjoitteluna, lisäksi haettiin etu-etu-taka -yhdistelmää sivulle kääntymisen kanssa. Koska paikalla oli polvivaivainen kaveri, otettiin potkuja polvennostoina sekä kokonaisina suorituksina rauhallisella tahdilla polvia liikaa kuormittamatta. Loppuun haettiin vähän miekkatekniikkaa. Perushyökkäyksiä sekä miekan vetoja ja tupetuksia, hieman sovellettiin myös jatkamalla hyökkäystä toisella samalla hieman liikkuen.
Lauantaina taas yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Perus lyöntipotkujuttuja kaveriin, mitä aikaisemminkin tehty, pientä padien kurittamista loppuun. Sunnuntain thainyrkkeilyssä pari uutta kaveria rivissä, joten aika perusjutuilla mentiin. Nyt keskityttiin erityisesti hyvään suojaukseen. Blokkailua ja vastahyökkäilyä lyönnein ja potkuin. Sääriblokkiin keskityttiin nyt hieman tavallista enemmän, mikä on hyvä, koska siinä on minulla parannettavaa. Ihan kohtuullisesti sujuikin. Lyönneistä ja potkuista tuntui hieman puuttuvat ruuti, oli sellaista aneemisen oloista läpsyttelyä oma tekeminen. Siihen nähden kuitenkin ihan ok tekemistä ja muuten ihan onnistuneitakin suorituksia.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Maanantaina käynnisteltiin viikkoa taas viidellä harrastajalla. Jotenkin kroppa tukossa, lähdettiin hakemaan hieman perusteellisemmin kaatumisia, kaikki käytiin läpi ja ihan mukava fiilis itsellä suorituksissa. Mukavasti saatiin porukalla korjattua myös varsinkin kissakaatumisia. Liikkumisista otettiin hieman vastalyönti- ja vastapotkuaskelia ja hieman myös hämäysaskelta. Ristitorjuntaa treenattiin hieman uudella tavalla, kun otimme vanhat pehmoaseet käyttöön ja haettiin niiden avulla ristitorjuntaa. Loppuun vielä keltaisen ja vihreän vyön ip-juttuja läpi.
Tiistaina neljä harrastajaa, vieläkin hieman jähmeä fiilis kropassa. Mentiin taas potkuja alkuun rauhassa läpi, hieman myös tekniikkavirheitä korjaillen. Ristitorjuntaa yksittäisinä ja jatkuvana puolelta toiselle. Haettiin siihen vähän rentoutta, kropan joustoa ja painonsiirtoa. Loppuun jalkakaatoa normaalisti ja pyyhkäisyllä, ensin ilmaan ja sen jälkeen kaveriin. Vaikea liike, joten käytiin aika perusteellisesti tekniikka läpi. Painonsiirrossa ja osittain askeleissakin oli osalla paikoin ongelmia, mutta saatiin hommaa taas eteenpäin. Näköjään hyvä ottaa välillä tekniikkaa ensin itsekseen varjoharjoitteluna ensin, tosin kaverin kanssakin pitää tehdä, jotta tekniikan hahmottaa paremmin.
Torstainakin mentiin neljällä harrastajalla. Potkut kevyesti läpi, hieman katsottiin tekniikkaa myös erityisesti koukkupotkun ja takakiertopotkun osalta, kun ovat vihreävöisellä edessä vyökokeessa. Kaatumisia käytiin nyt myös hieman perusteellisemmin. Aika hyvän näköistä tekemistä oikeastaan kaikissa kaatumisissa, kissakaatumiset lähtevät välillä hieman vinoon, mutta saatiin niitä korjattua aika mukavasti. Yksilötekniikoita, liikkumiset, ristitorjunnat ja lyöntijutut läpi. Loppuun vielä paritekniikat, violettivöiset tekivät keskenään omia juttujaan, itse kävin vihreävöisen kanssa ip:t ja ottelujutut läpi. Ihan suht hyvällä mallilla näyttäisivät paritekniikat olevan, tosin vähän lisää napakkuutta voisi tekniikoissa ehkä olla. Pääpiirteissään kuitenkin palaset ovat paikallaan.
Viikonloppu menikin sitten aika tiiviisti töissä, joten kamppisjuttujen treenaaminen jäi vähemmälle ja keskityin kuntoiluun.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Maanantaina viisi harrastajaa paikalla. Oli vähän kovempi työpäivä vaihteeksi ja tuli naputeltua konetta taas sen verran, että treeneihin mennessä oli jotenkin nuutunut fiilis, kevyttä päänsärkyä ja muuta mukavaa. Päätin sitten vetää treenit hieman perustekniikka edellä. Keskityttiin taas vaihteeksi enemmän potkuihin. Pääpaino neljällä viimeisellä, sivu- ja takapotkut keltavöisellä vykokeessa, vihreävöisellä taas koukku- ja takakiertopotkut. Sivu- ja takapotkuissa korjattiin hieman lantion käyttöä. Pääpiirteissään ihan ok tuntuma omissa potkuissa. Sivu- ja takapotkuissa etäisyys oli hieman pielessä, joten osumat tulivat välillä vähän nousevina. Kaiken kaikkiaan kuitenkin osumatarkkuus parantunut, joten ei parane valittaa. Potkujen jälkeen vähän lyöntejä. Etu-taka ja takaetu kombinaatiot sekä ylä- ja sivukoukut. Otettiin vähän ilmaan ja pistariin, haettiin rentoutta, ettei lyönneistä tule pelkkiä käden ojennuksia. Loppuun katsottiin alempivöisten kanssa hieman jalkakaatoja perusversiona ja pyyhkäisyllä. Niissäkin saatiin mukavasti korjattua virheitä, toivottavasti muistuvat mieleen seuraavallakin kerralla.
Tiistaina niin ikään viisi harrastajaa. Lyöntijuttuja tällä kertaa enemmän. Ihan perusjutuista lähdettiin liikkeelle, suorat ja koukut yksittäisinä, etu-taka ja taka-etu yhdistelmät. Hieman myös edistyneempien asiaa, etu-etu-taka ja käännös, koukuista perus kolmen iskun kombinaatio ja rytmin rikkova kombinaatio. Ihan hyvää tekemistä ja kropan oikeanlainen käyttö alkoi kivasti löytyä porukalla. Keltavöiselle hieman ottelujuttuja, itse kävin ikämiesten kanssa heidän ip-juttujaan läpi. Loppuun myös miekalla perusleikkaukset sekä vedot ja tupetukset.
Torstaina neljä harrastajaa. Alkuun lähdettiin potkuilla liikkeelle, peruspotkuja ensin rauhalliseen tahtiin ilmaan, sen jälkeen pistariin liikkeestä ja sivu- ja takapotkua isoon tyynyyn. Sivupotkuissa nyt parempi tuntuma ja etäisyys kuin edellisellä kerralla, takapotkuissa tuntuma nyt vähän heikompi, mutta hyviäkin suorituksia seassa. Violettivöiset kertasivat hieman edellisessä vyökokeissa olleita ottelujuttujaan, käytiin niitä hieman myös vihreävöisen kanssa läpi ja otettiin myös hänen vanhat ottelutekniikkansa. Loppuun kevyet sparrit, ei ihan kamala fiilis, mutta ei toisaalta paraskaan. Oikean käden etusormi otti sparratessa hieman osumaa. Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä treeni.
Sunnuntaina thaikkua. Aika intensiiviset treenit taas. Lämmittelyissä vaihteeksi muun muassa lankuttamista. Tällä kertaa piestiin aika paljon pistareita ja rintapanssaria. Lyöntejä, potkuja, kyynärpäitä ja polvia erilaisina komboina, etäisyydenhallinta-ajatuksella.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Maanantain treenit jäivät työkeikan takia väliin. Tiistaina paikalla oli kuusi harrastajaa. Koska maanantaina oli potkittu enemmän, nyt mentiin enemmän käsipainotteisia juttuja. Alkuun vähän liikkumisia, vastalyönti- ja vastapotkuaskelia sekä hämäysaskelta. Lyöntejä, mitä porukoilla on tulevissa vyökokeissa, etu-taka ja taka-etu -yhdistelmät, yläkoukkua ja sivukoukkua, etu-taka-painonsiirto-etu -yhdistelmää. Ihan jees tekemistä. Violettivöisillä seuraavassa vyökokeessa hyppyetupotkua ja hyppykiertopotkua, joten otettiin niitä varovaisesti. Ihan hyvän näköistä tekemistä, keltavöisen kanssa ei näitä olla niin hirveästi otettu, joten ihan perusjutuilla lähdettiin liikenteeseen. Loppuun kävin itse ruskeavöisen ikämiehen kanssa ip-settiä läpi, violettivöiset kävivät omia juttujaan ja alavyöt kävivät omia ip-juttujaan läpi.
Torstaina saman verran porukkaa paikalla! Potkuja lämmittelymielessä taas ensin hallitusti, sen jälkeen myös reippaammin, sotkettiin mukaan vähän liikkumista. Kiertopotku ja etujalan sivupotku, sen jälkeen taaksepäin liikkumisesta väistö siirtämällä etujalka taakse ja perään etujalan sivupotkua. Seuraavaksi vähän samat jutut, mutta takapotkulla. Eli kiertopotku ja jatkettiin takapotkulla. Sitten sama perääntymishomma kuin sivupotkullakin, mutta heitettiinkin takapotku takajalalla. Hieman myös kiertopotku-takakiertopotku -komboa. Kun alakroppa oli saatu lämpiämään potku- ja liikkumisjutuilla, jatkettiin kaatumisilla. Taas korjailtiin samalla hieman tekniikkavirheitä ja tuntui, että saatiin hommaa taas vähän eteenpäin. Alavöisten vyökokeissa tulevat paritekniikat loppuun läpi, toisin sanoen keltaisen ja vihreän vyön ip- ja ottelujuttuja. Ottelujutuissa keskityttiin taas enemmän jalkakaatoon, jossa on ollut kehitettävää. Ihan mukavasti sai porukka kaiken kaikkiaan tekniikan lähtemään. Osa kaipaa vielä vähän varmuutta tekemiseen, jotta suoritusten laatu pysyy tasaisempana. Hyvää settiä kuitenkin taas!
Lauantaina taas yleiskamppistelua MMA Kakkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja kaveriin tuttuun tapaan, hieman tyynyjen läiskimistä loppuun. Jotenkin tukkoinen fiilis. En tiedä, onko siitepölyä jo ilmassa vai flunssa iskemässä, mutta nokka oli tukossa koko päivän. Kaiken lisäksi sormi, jonka teloin, vihoitteli taas lisää. Päätinkin jättää sunnuntain thainyrkkeilyt väliin ja antaa käden levätä hieman.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viisihenkisellä porukalla viikko käyntiin. Saimme yhden uuden kokeilijankin vaihteeksi treeneihin! Kun peruskurssille ei tänä keväänä tullut uusia, ajattelimme, että kokeillaan ottaa uusia non-stoppina mukaan. Katsotaan saatiinko uusi kaveri innostumaan. Teini-ikäinen poika, ei ole hirveästi sen ikäisiä meidän seurassa, toivottavasti kiinnostus syttyi. Aika perusjutuilla mentiin uuden kaverin kanssa, perusjuttuja, otteluasentoa, vähän perusliikkumista, suoria lyöntejä, etu- ja kiertopotkua, vähän kaatumisia ja ekoja ip-juttuja. Muut ottivat sitten omissa vyökokeissaan tulevia yksilötekniikoita. Ihan kiva treeni saatiin aikaan, vaikka itsellä aika menikin pääasiassa uuteen kaveriin keskittyessä. Toivottavasti saadaan lisääkin uutta verta jossain vaiheessa.
Tiistaina neljä harrastajaa. Nyt haettiin painetestiä, jota ei olla hirveästi harjoiteltu ihan sellaisena kuin se vyökokeissa tulee eteen. Päätettiin korjata asia nyt. Alkuun hieman harjoitetta tukevia yksilötekniikoita, potkuja, torjuntaa ja kaatumisia. Sen jälkeen lähdettiin ottamaan itse harjoitetta ensin rinnuksista tarttumisella, sen jälkeen hitaasti pelkillä lyönneillä, sitten potkuilla ja lopuksi vielä otteilla. Lyönneillä ajoittain ihan hyvääkin tekemistä, kädet tuntuivat toimivan ihan kohtuullisesti porukoilla, mutta jalat olisi hyvä saada vielä paremmin mukaan tekemiseen. Potkujen kanssa päätettiin nyt ottaa vain etu- ja kiertopotkua, jotta harjoite ei mene heti hirveän vaikeaksi. Potkusetti osoittautuikin seteistä hankalimmaksi. Otesetti olisi ollut ehkä hyvä ottaa alkuun, minusta se on helpoin, mutta siinäkin oli vielä porukalla paikoin hankaluuksia. Osoittaa vain sen, että emme ole yksinkertaisesti treenanneet tuota painetestihommaa hirveästi. Lisää tätä, niin kyllä homma alkaa varmasti toimia.
Torstaina porukka oli siirtynyt pitkälti pääsiäisen viettoon, paikalla vain kaksi harrastajaa. Mentiin potkuilla. Kaverilla seuraavassa vyökokeessa tuplapotkuja distance-stepin kera, joten mentiin ne edellä nyt aika vahvasti. Vähän peruspotkutekniikkaa katsottiin ensin ja sen jälkeen korjailtiin tuplapotkujen ongelmakohtia. Ihan mukavalta näytti ja omatkin potkut tuntuivat kohtalaisilta. Varovaisesti läpsyttelin säkkiä myös, kipeä sormi ei meidän pehmeällä säkillä hirveästi haitannut ja varsinkin isojen hanskojen kanssa uskaltaa varmasti lyödä jo vähän reippaammin. Loppuun pyöriteltiin hieman keppijuttuja myös läpi.
Sunnuntaina oli tarkoitus mennä thainyrkkeilemään, mutta työkuvioista johtuen tulikin muutos suunnitelmiin. Ensi viikolla sitten.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Ei ollut hirveät odotukset, että pääsiäisenä olisi kovin paljon porukkaa tullut treenaamaan ja paikalla olkin vain kolme harrastajaa. Lähdettiin nyt hakemaan keltavöisen seuraavan vyön ottelujuttuja. Ennen sitä otettiin kuitenkin hieman potkutekniikkaa ja haettiin samalla niihin vähän vastapotkuideaa. Aika vaikea juttu tajuta heti, joten tähän palataan varmasti myöhemminkin. Ottelutekniikat perusteellisesti virheitä korjaten. Ihan hyvää tekemistä ja näkyi, että asioita on treenattu ja ne alkavat sujumaan. Sujuvuus parantunut ja pääasiassa väistöt sujuivat hyvin, kunhan kädet pysyvät suojauksessa. Vastatekniikat lähtivät pääpiirteissään ihan nätisti ja jalkakaadotkin saatiin menemään paikoin ihan mukavasti. Vielä lisää toistoja, niin saadaan tekniikat selkärankaan. Kaiken kaikkiaan mukava pääsiäistreeni.
Tiistaina viisi harrastajaa. Alkuun vähän potkujuttuja ja kaatumisia. Peruspotkujen lisäksi vähän hyppyetu- ja hyppykiertopotkua ja sweeppitakakiertopotkua, jotka violettivöisillä ovat seuraavassa vyökokeessa. Kaatumiset näyttävät ihan hyviltä ja potkutkin alkavat mennä parempaan suuntaan. Violettivöiset heiluttelivat hieman myös aseita samoin kuin paikalle saatu ruskeavöinen ikämiehemmekin. Keltavöisellä haettiin vähän tekniikkaa sivu- ja takapotkuihin eri systeemeillä. Saatiinkin niitä taas vietyä hieman eteenpäin. Lopuksi kävin vielä ruskeavöisen kaverin kanssa natsakokeen ip-juttuja läpi. Hyvin muistui mieleen, vain muutama pikku tarkennus tehtiin tekniikoihin.
Torstaina vaihteeksi peräti 7 harrastajaa kerralla paikalla, olikin mukava treenata vähän tavallista isommalla porukalla. Alkuun pienet lämppärit, potkuja ja kaatumisia. Sen jälkeen jaettiin porukkaa hieman. Saimme taas vieraita dan-kollegiosta ja violettivöiset saivat sen ansiosta nyt kunnolla vinkkejä tulevaan vyökokeeseensa. Heille hyppypotkuja, seeppitakakiertopotkua, ottelujuttuja ja painetestiä, jossa pääsin itsekin lopussa hieman avustamaan. Hyvänä vinkkinä se, että pysäyttää alkuun homman aina yhden hyökkääjän jälkeen hetkeksi. Silloin hommaa on paljon helpompi rytmittää ja silti pystyy aika vapailla hyökkäyksillä toteuttamaan. Hyppykiertopotkuun hyvää vinkkiä lantion käyttöön, vaatii tosin hieman treeniä itseltäkin vielä. Sweepissä vielä enemmän painopistettä käsien varaan, niin potkusta saa vielä vauhdikkaamman. Vihreävöisen kanssa kävin itse läpi myös hieman koukku- ja takakiertopotkuja eri systeemeillä ja hieman liikkumisjuttuja. Hyviä eväitä saatiin siis jatkotreeniä ajatellen!
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja kaveriin, loppuun hieman potkuja tyynyihin. Sormi ei ole vieläkään oikein parantunut siitä, kun teloin sen tuossa maaliskuussa. Nyt se otti taas hieman osumaa. Ei kuitenkaan onneksi tuntunut menevän pahemmaksi. Suoria pystyy lyömään isolla hanskalla ihan OK, mutta koukuissa tuo ottaa herkästi osumaa. Etupotkuissa tyynyihin ihan ok fiilis, takapotkut tuntuivat puolestaan nyt todella hyviltä. Tehtiin vaihteeksi kaikista isoimpaan tyynyyn, niin uskalsi laittaa vähän voimaakin. Ei täydellistä, mutta omalla tasolla oikein hyvää tekemistä.
Sunnuntaina uskaltauduin thainyrkkeilemäänkin, vaikka sormi ei oikein vieläkään tunnu hyvältä. Kannatti! Lyötiin ja potkittiin niin kaveria kuin padejakin eikä sormi hirveästi haitannut sen enempää suorissa kuin koukkulyönneissäkään. Toki aina se itsensä satuttaminen vaatii vain yhden heikommin suoritetun tekniikan. Kävi mielessä myös sellainen, että kun tekee tekniikkaa intensiivisemmin, tulee ehkä kättä puristettua myös tiukemmin nyrkkiin, jolloin se ehkä pysyy paremmin kunnossa. Mene ja tiedä, hyvältä kuitenkin tuntui päästä taas thainyrkkeilemään ja kivaa oli!
Illalla hieman myös hanmoodoa. Lupauduimme vetämään pienen ip-session Uudenmaan Maanpuolustusnaisille veteraanipäivänä ja kävimme salilla hieman juonimassa, mitä juttuja silloin vedämme. Paikalla myös kaveri, jota ei ole yli vuoteen näkynyt treeneissä! Toivottavasti kipinä syttyi. Koska ei ole tietoa yleisön taustoista tai siitä, ovato he mitään kamppailulajin tyyppistä treenanneet, niin mennään aika yksinkertaisella setillä. Vähän turvallista puolustautumisasentoa ja liikkumista sekä yksinkertaisia irrottautumisjuttuja. Aikaa on vain tunti, joten kauhean montaa asiaa ei ehditä käymään.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viikkoa aloiteltiin peräti 7 harrastajan voimin. Paikalle saatiin myös yksi pitkään tauolla ollut ruskeavöinen kaveri. Todella taitava ja kimmoisa kaveri ja erinomainen avustaja, joten oli todella mukava saada hänet taas treeneihin, toivotaan, että innostuu käymään säännöllisemminkin. Koska kaverilla pitkä tauko takana, mentiin vähän perustekniikka edellä. Katseltiin vähän kaatumisia ja potkuja, jos olisi jotain korjattavaa. Todella sähäkästi lähtivät kaverilta tekniikat tauosta huolimatta. Paritekniikoiden osalta tehtiin ip-tekniikoita. Alavyöt tekivät omia juttujaan, itse kertailin ruskeavöisen kaverin kanssa borealin ip-tekniikoita, joita hän ei ole aikaisemmin hirveästi tehnyt. Tajusi nopeasti, mistä tekniikoissa on kyse ja sain itsekin oikein hyvän ip-treenin samalla.
Tiistaina neljä harrastajaa. Koska maanantaina käytiin enemmän potkuja (ja koska omat jalat ihan tukossa), mentiin nyt lyöntilinjalla. Alkuun otettiin hieman jalkoja avaavia potkujuttuja sekä kevyesti porukoilla vyökokeissa eteen tulevia kaatumisjuttuja. Sen jälkeen mentiin kuitenkin lyönteihin. Perus suoria lyöntejä vähän uudella tavalla, keskityttiin nyt enemmän kehonkäyttöön ja siihen, että koko kroppa ja erityisesti hartiat ovat lyönneissä mukana. Katsottiin vähän lyöntiasentoa osumahetkellä, sen jälkeen lyönnin palautusta siten, että palautus tulee käden sijaan kropalla. Siitä edettiin kokonaiseen lyöntiin. Samalla prosessilla takakäsi sekä etu-taka ja taka-etu -yhdistelmät. Hieman lyömistä myös liikkumisesta. Loppuun värivyöt ottivat hieman vielä yksilötekniikoitaan ja kävin ruskeavöisen kanssa pikaisesti miekkatekniikat läpi ja muistitasolla natsakokeessa olevat ip-tekniikat.
Torstaina viisi harrastajaa. Jatkettiin vähän lyöntijuttuja, paikalla vain ylempivöisiä, joten otettiin hieman haastavampia juttuja, etu-taka-painonsiirto etu -yhdistelmää, vähän kombinaatioita, joissa suoria ja koukkuja. Kehon ja hartioiden käyttöä taas haettiin tekniikoihin. Hieman myös ristitorjuntaa virtaavalla liikkeellä sekä taklausaskelia. Violettivöiset kävivät nyt vyökokeissa edessä olevia juttujaan läpi, itse vedin vähän asetekniikkaa ruskeavöisille, nunchakua ja keppiä.
Sunnuntain thaikussa vedettiin kunnon hiet pintaan pieksämällä padeja melko yksinkertaisilla yhdistelmillä. Kaveriin haettiin hieman vastahyökkäyksiä ja sitä, että kontraus lähtee välittömästi kaverin hyökkäyksen päätyttyä. Ensin sovitulla tekniikoilla, sen jälkeen vapaammasta soveltamisesta. Ihan mukava treeni, joskin itsellä ei ollut ollenkaan skarppi fiilis. Nukuin edellisen yön huonosti ja ennen treeniä oli kevyt päänsärky ja muutenkin nuutunut olo. Tuntuikin, että kunto meinasi loppua treenissä koko ajan. Illalla kävin vielä hanmoodotreeneissä juonimassa ip-treenisettiä, jonka vedämme Uudenmaan Maanpuolustusnaisille veteraanipäinävänä.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viikko käyntiin seitsemällä harrastajalla. Otettiin tällä kertaa ottelujuttuja. Ennen sitä haettiin vähän hikeä pintaan ja tuntumaa potkuihin potkimalla eri systeemeillä tyynyjä. Itsellä ei nyt ihan paras potkufiilis, mutta tuntuma parani toistojen myötä. Paritekniikoissa porukka teki omia vyökokeiden ottelujuttujaan. Jalkakaatotuntumaa haettiin kaikille tekemällä jalkakaatoja useampaa vastustajaa vastaan, potkut tulivat aina vuorojaloin ja siitä heittoa. Paljon toistoja ja toisaalta mukavasti tulee paineistusta tekemiseen tuota kautta.
Tiistaina kolme hararstajaa. Liikkumista, vähän vyökokeessa porukoille eteen tulevia yksilöjuttuja, lyöntejä, kaatumista, liikkumista ja potkuja. Mukavasti alkaa oikeanlainen tekniikka löytymään, vielä pientä hienosäätöä hyvä tehdä. Paritekniikoista keltavöisen ip:t.
Torstainakin vain kolme harrastajaa. Kevyet lämppärit ilmaa lyöden, potkien ja torjuen. Otettiin vaihteeksi ottelujuttuja. Ensin hieman suoran potkun väistöä/torjuntaa ja siihen vastahyökkäämistä lyönneillä ja potkuilla. Pitkästä aikaa otettiin myös kunnon sparrit. Sormi ei ole vieläkään oikein kunnossa, joten vedettiin isoilla hanskoilla. Ei olla viime aikoina hirveästi sparrattu, joten mentiin tekniikka edellä, rauhallinen tahti ja aika kevyt kontakti. Ajatuksena, että tulisi paljon ja monipuolista tekniikkaa. Alkuun oli hieman haasteita ja meni vähän kyttäilyksi, mutta pian homma alkoi rullata. Olen aika tyytyväinen siihen, kuinka monipuolista tekniikkaa tuli, vaikka heittoja tai kaatoja ei nyt tullutkaan tehtyä. Takapotku onnistui jopa pariinkin otteeseen ja kiertopotkujen lisäksi hyviä pistepaikkoja tuli muun muassa sivupotkulla ja koukkupotkulla. Hitaammassa sparrissa iskupaikat ehtii nähdä selkeämmin ja tällä tyylillä kannattaakin ottaa jatkossa alavöisten kanssa sparria. Todella hyvä fiilis jäi treenistä!
Sunnuntain thainyrkkeilyssäkin otettiin vähän sparrijuttuja. Alkuun vähän vastahyökkäysjuttuja kaveriin, jonka jälkeen hieman roolisparria ja perussparria. Loppuun pienet hapotukset säkkiä lyömällä ja potkimalla. Sparreissa tosi hyvä fiilis nyt. En tiedä, auttoiko tuo torstain hanmoodotreeneissä tehty tekniikkasparri, mutta olin aivan eri tavalla messissä kuin tavallisesti. Jonkin verran hyökkäyksiä tuli tietysti läpikin, kuten aina, mutta onnistuin nyt paljon tavallista paremmin sekä suojautumaan hyökkäyksiltä sekä saamaan omia suorituksia onnistumaan. Hyviä iskujenvaihtoja niin lyönneillä, kiertopotkulla kuin pysärilläkin. Todella hyvä fiilis treenin jälkeen!
Illalla vielä hanmoodotreeneissä kertailtiin veteraanipäivän settiä sekä tehtiin hieman keppitekniikkaa.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viikkoa käynnisteltiin viidellä harrastajalla. Otettiin ensin vähän potkuja, kaikilla systeemeillä porukoilla vyökokeissa tulevat potkut läpi. Ihan kohtuullinen potkufiilis. Paritekniikoiden osalta käytiin nyt hieman ottelujuttuja. Ensin vyökokeissa tulevat jutut läpi, sen jälkeen sparria samalla ajatuksella kuin viime viikolla, eli tekniikka edellä rauhallisella tahdilla. Meni vähän vaihtelevasti. Porukalla tahtoi tempo ja kontaktin kovuus vähän kasvaa koko ajan. Varinkin alussa tuntui, että melkein kaikki tuli läpi, kun ei oikein saanut kaverin rytmistä kiinni. Onneksi ehdittiin ottaa sen verran eriä, että onnistumisiakin tuli, hyviä tilanteita niin lyöneillä, kiertopotkulla ja vähän sivu- ja koukkupotkuillakin. Etu- ja takapotkuja tuli yritettyä, mutta pisteitä niillä ei olisi tällä kertaa tullut. Yksi onnistunut jalkakaatokin livahti sekaan. Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut sparritreeni. Jatkossa pitää kuitenkin ehkä vielä teroittaa tuota tekniikkasparrin tarkoitusta, nyt ajoittain meni kontakti hieman liian kovaksi, mikä haittaa hieman erityisesti silloin, jos yrittää tehdä jotain monimutkaisempaa, mitä ei ole sparrissa hirveästi aikaisemmin käyttänyt.
Tiistaina neljä harrastajaa. Tehtiin nyt alempivöisten vyökoejuttuja, alkaa olla pikkuhiljaa valmista vyökokeita ajatellen. Potkuja käytiin tarkemmin maanantaina, joten nyt haettiin enemmän muita yksilötekniikoita. Liikkumisjuttuja, torjuntaa, lyöntejä. Pieniä tekniikkaviilauksia, ei isompia virheitä, ihan hyvältä näyttää. Paritekniikoiden osalta maanantaina tehtiin ottelujuttuja, joten nyt mentiin ip edellä. Kaiken kaikkiaan ihan hyvällä mallilla tuntuvat tekniikat olevan. Pääpiirteissään tekniikoiden ajatus tuntuu olevan ihan hyvin mielessä, toki pieniä korjauksia voi aina tehdä. Loppuun jäi pari minuuttia aikaa, joten tehtiin vielä hieman kaatumisia. Kissakaatumisissa pientä viilattavaa, muuten ihan hyvältä näyttävää tekemistä.
Torstaina viisi harrastajaa. Lämppäriksi hieman liikkuvuusjuttuja. Tekniikkapuolella otettiin vähän sekalaisesti kaikenlaista, vyökokeisiin menijöille heidän yksilöjuttujaan, ruskeavöisille hieman lyöntejä ja miekkajuttuja, myös keppiä tuli hieman pyöriteltyä. Ensi viikolle tullut jo kaksi kyselyä lajin aloittamisesta. Katsotaan, ketä tulee paikalle ja saataisiinko joku pidettyäkin.
Lauantaina vedimme hieman ip-koulutusta Uudenmaan Maanpuolustusnaisille. Koska porukka koostui lähinnä sellaisista, joille lähikamppailu ei ollut kauhean tuttua, mentiin hyvin perustasolla. Katsottiin hieman asentoa ja liikkumista, suojaamista sekä muutamaa erilaista otteesta irtautumista. Mukava perussetti, jota voi myöhemminkin vetää porukalle, jolle kamppaileminen ei ole niin tuttua.
Sunnuntain thaikussa aika lailla hikijumppaa ilman sen suurempaa teemaa. Nyt tehtiin paljon välineitä, vähän kaikenlaista tekniikkaa ensin padeihin ja rintapanssariin, suoria, koukkuja, uppareita, kyynärpäitä, polvia, pysäriä ja kiertopotkua. Muutamaa komboa myös. Loppuun hapotukset nyrekkilysäkeillä. Ensi viikolla töissä vähän kiireisempää, mutta yritän ehtiä treenaamaankin mahdollisuuksien mukaan.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viikko aloitettiin peräti kahdeksan harrastajan voimin, kun saimme treeneihin pari uutta kokeilijaa. Mentiin tietenkin aika vahvasti perusjuttuja läpi. Vyökokeisiin valmistautuvat värivyöt tekivät omia juttujaan ja heillä homma onkin jo pitkälti hanskassa. Mukavaa, että saatiin yksi uusi junnukin kokeilemaan normaaliryhmän puolelle. Perusasentoa, liikkumista, lyömistä, vähän etu- ja kiertopotkuja niin ilmaan kuin pistariinkin. Ip-juttuja lisäksi, irtautumiset sekä rannekaato. Kaiken kaikkiaan ihan mukavan näköistä tekemistä kaikilta ja oli hieno nähdä, että kokeilijatkin lähtivät tekemään niin innokkaasti. Toivottavasti syttyi pidempiaikainenkin innostus.
Tiistaina oli vapunaatto ja osallistujamäärä sen mukainen, paikalla vain kolme harrastajaa. Tehtiin viimeistelyharjoituksia vyökokeita varten. Yksilötekniikkaa, lyöntejä, putkuja, liikkumista, risti- ja kaaritorjuntaa. Jalkakaadoissa ollut vielä hieman viilattavaa. Saatiin ne nyt menemään oikein kivasti. Ei oikeastaan isoja tekniikkavirheitä. Reippaammin vaan sisään ja vähän räväkämmin kiinni ja kaveri tonttiin. Hyvä tuli!
Torstaitreeneissäkin vaihteeksi peräti 7 harrastajaa, uudet junnutkin mukana rivissä. Itse vedin junnuille peruskurssin juttuja. Vieraamme dan-kollegiosta sai vetää violettivöisille vyökoejuttuja. Violettivöisillä alkaa olla homma hanskassa, mutta vinkkejä tuli niin hyppypotkuihin ja ptkuihin yleensä kuin ottelutekniikoihinkin. Junnujen kanssa lähdettiin ihan perusteista liikkeelle, kun toinen oli ensimmäistä kertaa mukana. Perusasentoa, liikkumista, lyömistä, torjumista sekä etu- ja kiertopotkua, hieman taaksepäin kaatumistakin. Paritekniikoista haettiin vähän samoja ip-juttuja kuin viimeksikin, muttalisäksi uutena hieman kinokkia.
Tämä viikko ollut aika takki tyhjä, kun jouduin ajelemaan paljon naapurikunnan puolella työtehtävissä. Nyt saa onneksi olla taas kotikulmilla ja treeneihinkin riittää varmasti paremmin energiaa.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Viikkoa käynnisteltiin taas seitsemän harrastajan voimin. Värivöillä vyökokeet pian edessä, joten ottivat nyt pitkälti omia juttujaan, yksilötekniikoita ja ip-juttuja. Hyvässä vauhdissa ollaan vyökokeita ajatellen. Uudet harrastajatkin taas paikalla, loistava juttu! Otin heidän kanssaan aika pitkälti samoja juttuja mitä aiemminkin. Lyöntejä sekä etu- ja kiertopotkua niin ilmaan kuin pistariinkin. Selvästi tuntui potku löytyvän paremmin pistarin avulla, yritetään saada sama tuntuma ilmaankin. Vielä tekemistä siinä, että koko kroppa olisi mukana lyödessä ja potkiessa, mutta kyllä se siitä kehittyy. Hieman myös torjuntaa ja kolmea ensimmäistä ip-tekniikkaa. Hyvä fiilis ip-tekniikoissa. Hyvään vauhtiin siis päästy!
Neljällä harrastajalla mentiin tiistaina. Vyökoejuttuja taas. Haettiin alkuun vähän tasoa potkuihin ja tsekkailtiin yksilötekniikoita, joissa vielä hiottavaa. Vähän liikkumista ja ristitorjuntaa. Keltavöisen kanssa kävin ottelujuttuja läpi samalla kun vihrävöinen ja violettivöinen kävivät läpi ip-tekniikoita. Ei suurempia ongelmia kenelläkään ip- tai ottelupuolella. Pieniä jäätymisiä välillä, mutta ei varsinaisia tekniikkaan liittyviä suurempia ongelmia ottelutekniikoissa. Väistöt ja vastahyökkäykset lähtivät ihan kivasti. Jalkakaatoihin ehkä pientä terävyyttä lisää. Peruskaato oli ihan hyvä, mutta pyyhkäisyssä piti avustaa hieman enemmän. Itse tekniikka kuitenkin oikeansuuntainen. Hyvin voi vyökokeisiin mennä näillä tekniikoilla!
Torstaina mentiin niin ikään neljällä harrastajalla samalla teemalla. Tässä vaiheessa ei kannata enää mitään isompia muutoksia tehdä, joten pikkuviilauksia lähinnä tehtiin tekniikoihin. Yksilötekniikoissa keskityttiin taka-, koukku- ja takakiertopotkuihin sekä torjuntaan ja kissa- ja tiikerikaatumisiin. Ihan hyvän näköistä tekemistä. Pientä viilattavaa löytyy aina, mutta ihan hyvillä mielin voinee kaikki päästää vyökokeeseen.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin kaverin kanssa. Yksinkertaisia lyöntipotkujuttuja kaveriin. Otettiin nyt aika iisisti, jotta ollaan kunnossa ensi tiistain vyökoepäivänä. Sunnuntain thainyrkkeilyt jäivät tällä kertaa väliin työjuttujen takia.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Maanantaina paikalla kuusi harrastajaa. Maanantaina paikalla kuusi harrastajaa, pitkälti vyökokelaat, joten mentiin viimeistelyharjoitusten merkeissä. Yksilöjutut läpi ongelmakohtia korjaillen. Kuten aikaisemminkin tullut todettua, ihan hyvältä näyttää, vaikka pieniä viilauksia voikin aina tehdä. Loppuun paritekniikat, vihreävöiset keskenään, itse olin avustajana keltavöiselle. Yksi vyökokelas oli sairastuvalla, toivottavasti selviää vyökokeseen.
Tiistaina vyökoepäivä! Paikalla viisi vyökokeen suorittajaa, minä ja vyökokeen vastaanottaja. Violettivöisiä ja vihreävöisiä oli tasamäärä, mutta keltavöisiä nyt vain yksi, joten pääsin avustamaan häntä vyökokeessa. Ihan kaikissa kohdissa en ehtinytkään tarkemmin seurata, miten muilla vyökoe meni. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin itse tyytyväinen kaikkien suorituksiin ja toivottavasti he itsekin olivat. Yksilötekniikoissa kaatumisissa pientä hiottavaa ja potkujen osalta erityisesti takapotkussa. Paritekniikat menivät kuitenkin oikein sujuvasti ja niihin on tullut treeneissä paljon lisää jouhevuutta. Hyvää palautetta niin itsepuolustusten kuin ottelutekniikoidenkin osalta. Kaikki pääsivät onnistuneesti vyökokeista läpi, tosin vöitä ei päästy heti kokeilemaan päälle, koska "joku" oli unohtanut ottaa kotoa uudet vyöt mukaan... Kaiken kaikkiaan kuitenkin erittäin onnistunut vyökoe taas!
Torstaina paikalla seitsemän harrastajaa! Koska paikalle oli saatu dan-kollegiosta vyökokeen vastaanottanut kaveri, päätettiin käydä läpi niitä juttuja, missä oli vyökokeissa korjattavaa. Alkuun vähän potkuja ja kaatumisia lämppäriksi. Tarkemmin katsottiin takapotkua sekä takakiertopotkua. Pienillä jutuilla saatiin potkut näyttämään paljon paremmilta ja rennommilta. Pieniä viilauksia kehon rytmiin potkuissa. Varmasti korjattavaa vielä riittää, mutta hyvään alkuun päästiin! Itsepuolustusten osalta pieniä korjauksia lyönnistä rannekaatoon. Olen itse opettanut tekniikkaa siten, että alkuhorjutuksen (kinokin) jälkeen olen tipauttanut kyynärpään kaverin käsivarren yli ja hakenut rannekaadon siitä. Porukoilla oli tässä pientä oikaisua ja horjutus tuli vasta kainalolla. Tätä saatiin aika hyvin korjattua. Loppuun vielä oranssivöisille ristitorjunta 2:sta ja hämäysaskelta, kun taas itse kävin sinivöisten kanssa hieman miekkatekniikkaa läpi. Miekkaa onkin toivottu, sillä sitä on luvassa piakkoin myös leirillä Helsingissä.
Sunnuntaina kerkesin taas thainyrkkeilemäänkin. Aika tekniikkapainotteiset treenit vaihteeksi. Haettiin vähän lähitilanteita. Clinchiä ja siitä kyynärpäätä, polvea ja perään vähän potkuakin. Hieman myös kaverin liikuttelua clinchissä. Nyt oli jotenkin pääosin ihan kiva ja napakka fiilis treenissä, vaikka parannettavaakin aina löytyy.
error404
munillepotkija
Viestit: 582
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Neljällä harrastajalla viikkoa käyntiin. Vyökokeet ovat kevään osalta ohi ja kesäisin ollaan yleensä otettu hieman vapaammin ja speciaalimpaa settiä. Tällä kertaa haettiin vähän lyöntien torjuntaa ja väistöä sekä miekkaa, koska sitä on luvassa myös ensi lauantain leirillä. Alkuun hieman perus liikkumisjuttuja, puolenvaihtoa, vastalyönti- ja vastapotkuaskelia sekä lyöntejä ja potkuja vähän harrastajien oman tason mukaan. Lyöntien torjumista tehtiin hieman myös parin kanssa hanskat kädessä. Miekkaa otettiin loppuun, käytiin hieman perusjuttuja läpi, jotta ei ihan pystymetsästä tarvitse lähteä leirille. Hieman kokeiltiin pitää myös kahta miekkaa kädessä. En ole itsekään sitä suuremmin treenannut, joten mitään kauhean syvällistä ei tehty. Tulipahan kokeiltua sitäkin.
Tiistaina paikalla sama porukka, joten jatkettiin osittain siitä, mihin jäätiin maanantaina. Otettiin nyt vähän lyöntijuttuja, alkupäästä suorat lyönnit ja perusyhdistelmät etu-taka ja taka-etu. Lisäksi otettiin hieman liikkuen etu-etu-taka ja 90 asteen käännös -yhdistelmää molemiin suuntiin kääntyen. Ihan kivasti sai porukka kiinni tekniikan ajatuksesta. Hieman käytiin nyt myös neljää ensimmäistä potkua läpi. Etu- ja kiertopotkuissa ei isompia ongelmia, sivupotkussa korjailtiin taas hieman muun muassa oikeaa lantion asentoa ja sitä, että jalka ojentuu oikealla tavalla suorassa linjassa eikä kiertopotkumaisesti sivusuunnassa. Takapotkussa haettiin oikeanlaista lähtöfiilistä sekä lantion käyttöä potkuun. Loppuun haettiin taas hieman miekan perusteita viikonlopun leiriä varten.
Neljä harrastajaa paikalla, osa porukasta on jo jäänyt hieman kesätauolle. Mentiin nyt aika kevyellä setillä, jotta ollaan kondiksessa lauantain leirillä. Jakojen ojentelua lämppäriksi, kaatumisiin haettiin tekniikkaa uuden kaverin kanssa ja muille hieman tasoasiaa. Uuden kaverin kanssa hieman myös liikkumista ja käytiin läpi, mitä ensimmäisessä vyökokeessa kysytään. Viikolla heiluteltiin sen verran miekkaa, että otettiin sen sijaan vaihteeksi loppuun vähän nunchakua.
Lauantaina leiripäivä Helsingissä! Karkkilan seura oli mukana kolmen harrastajan voimin. Paljon hyviä vinkkejä saatiinkin, toivottavasti niistä jää edes puolet mieleen! Alkuun hieman potkujuttuja, haettiin hieman nopeutta ja räjähtävyyttä potkuun sekä ajatusta hämäysaskeleeseen ja vastapotkuaskeleeseen. Hieman potkukontrollia myös ja loppuun kokeiltiin paria kikkapotkua, tuplakiertopotkua samalla jalalla sekä kyssäripotkua etupotku kiertopotkuksi potkun aikana muuttamalla. Todella hyvä ja havainnollinen setti, josta hyötyä saivat irti varmasti kaikentasoiset harrastajat!
Itsepuolustusosiossa pohdittiin realistista itsepuolustusta, jota treenattiin painetestinomaisten harjoitusten kautta. Aika sama lähestymistapa kuin meillä on ollut omissakin treeneissämme, nyt mentiin vaan askelta pidemmälle. Ensin puolustauduttiin yhden käden tarttumista vastaan, sen jälkeen kahden käden tarttumista, lyöntiä ja potkua vastaan, jonka jälkeen puolustauduttiin vapaassa tilanteessa. Varsinkin ensimmäiset setit menivät yllättävänkin hyvin ja sain jopa muutamia lukkoja tehtyä. Varsinkin loppua kohti mentäessä tuli itse kuitenkin käytettyä hieman liikaa voimaa ja liikkumisessa oli petrattavaa. Sen avulla olisin voinut saada homman hoitumaan taloudellisemmin ja tekniikat olisivat voineet lähteä vielä paremmin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin erinomainen setti, jossa sai onnistumisen tunteita, mutta löytyi myös kehittämiskohteita.
Viimeisessä setissä aiheena oli kahden miekan käyttö. Täämä oli hieman extraa, sillä kahden miekan tekniikat eivät varsinaisesti hanmoodoon kuulu. Todella haastava, mutta samalla myös äärimmäisen mielenkiintoinen setti, joka oli hienosti mietitty siten, että kokematonkin sai tekniikoista hieman kiinni. Samalla ajatuksella olisi joskus kiva ottaa myös yhden miekan tekniikkaa. Erinomaiset fiilikset jäi siis päivästä!
Kipeä sormi otti hieman osumaa tuolla leirillä ja se olikin hieman jäykkä sunnuntaina, joten päätin varmuuden varalta jättää thainyrkkeilyt väliin. Onneksi pienellä vetreytyksellä sormen sai tuntumaan paremmalta.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

error404

Viesti Eizei »

Mukava kuulla, että leiri oli antoisa! Aina mukava tavata.
Antti Junikka

Seuraajat

Boreal Hanmoodo
Kuvake
Eizei
error404
Jopo
MikkoA