Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Suunnittele oma kata

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

HannuL
etupotkija
Viestit: 563
Lauteille: Toukokuu 2013
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: kamppailu
Sivulajit: höntsy ja nuju
Takalajit: Monen lajin peruskurssit

Suunnittele oma kata

Viesti HannuL »

Abernethy taitaa jakaa porukkaa. Ainakin osa suhtautuu kriittisesti. (BJJ:ssä toivottiin käytettävän ns.”bullshitsuodinta” )

BJJ:ssä tekniikan toimivuus paljastuu aika nopeasti. Sanotaan, että jokainen tekniikka toimii joskus jotakin vastaan, mutta mikään tekniikka ei toimi aina kaikkia vastaan.

Karatessa arviointi tekniikan toimivuudesta on enemmän arvausta ja uskomusta. Olisiko sitä larppausta jota Jussi esitti.
Kysyin Abernethyltä sähköpostilla hänen yhteyttä Okinawaan. En toki hyppää kaivoon, vaikka en saisikaan vastausta. Abernethy ja McCarthy taitavat tietää toisensa.
Kiirehtimällä ehtii tehdä enemmän virheitä
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 19123
Lauteille: Helmikuu 2005

Suunnittele oma kata

Viesti Jussi Häkkinen »

Osa Abernethyn tekemisistä on näyttänyt hyvinkin sen mukaiselta, mitä bunkait on. Osa taas liian kikkailevalta tai liiaksi liikkeiden periaatteita muuttavalta. Jälkimmäisissä on selkeää, ettei hänelle olla opetettu sisältöä alkujaankaan ja hän on näin hypännyt sovellusvaiheeseen oppimatta periaatteita tyylinsä/koulukuntansa tapaan ensin. Ehkä se ei ole sen koulukunnan ajatus? Ensimmäinen taas sitä, että hän on ehkä nähnyt jonkun koulukunnan tekemistä ja kopioinut näkemäänsä - ehkä jopa vieraillut treeneissä? Tällöin, ehkä, pitäisi joko keskittyä siihen oman koulukunnan ajatukseen tai sitten vaihtaa lajia/koulukuntaa sellaiseen, jossa saa paremmin hakemansa.

Abernethy lienee Wadoka. Miksi Wadoka pitäisi yhteyttä Okinawaan, onkin sitten erikoinen kysymys. Kenties hän haluaa alkaa harjoitella toistakin tyyliä?

Ja ei, toimivuusarvio ei ole arvausta ja uskomusta. Toki ensin pitää kysyä, missä kontekstissa koulukunta haluaa toimia. Jos konteksti on kamppailullinen, toimivuutta on kuitenkin tapana aika laajalti tutkia, harjoitella ja kokeilla. Uskon varassa ei tarvitse mennä. Kaikkien kamppailullisuudesta kiinnostuneiden karatekojen kannattaa kysyä tästä senseiltään, toki kohteliaan kysymystavan muistaen. Ollaan kuitenkin perinnelajin keskuudessa.

Voi toki kaikenlaista omaakin kehitellä. Tämä kuitenkin on jo iso kierros pois karatesta ja karaten perinteestä - tuolloin ei siis harjoitella enää karatea, vaan kehitetään siitä karatelarppia, joka sopii omiin karatefantasioihin. Lisäksi, jos periaatteita ei lähtökohtaisesti tunne, tämä johtaa yleensä siihen säännöllisin väliajoin ylös pomppaavaan "bunkai salesmen" -meininkiin.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
HannuL
etupotkija
Viestit: 563
Lauteille: Toukokuu 2013
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: kamppailu
Sivulajit: höntsy ja nuju
Takalajit: Monen lajin peruskurssit

Suunnittele oma kata

Viesti HannuL »

”Abernethy lienee Wadoka. Miksi Wadoka pitäisi yhteyttä Okinawaan, onkin sitten erikoinen kysymys. Kenties hän haluaa alkaa harjoitella toistakin tyyliä?”

En tietenkään tiedä miksi, mutta arvaan, että uteliaisuutta ja kiinnostuksesta syventää omaa osaamistaan?
Kiirehtimällä ehtii tehdä enemmän virheitä

Seuraajat

HannuL
Lasse Candé
Kuvake
TimoS