Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

error404

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Kevät etenee ja töissä vilkkain aika alkaa lähestyä (toukokuu). Vielä kerkesin kuitenkin treenaamaan hyvin. Maanantaina paikalla 8 harrastajaa. Liikkeelle lähdettiin nyt kaatumisista. Peruskurssitreenit, joten keskityttiin heidän kaatumisiinsa. Käytiin ihan alatasolta lähtien läpi ja lopulta pystystä. Hieman kokeiltiin tehdä varovasti hypystäkin taaksepäin kaatumista ja kolmiota. Edellisissä treeneissä mentiin enemmän ottelutekniikka edellä, joten otettiin nyt taas ip-juttuja. Paikalla ollut ruskeavöinen kaveri kävi keltavöisen kanssa läpi alkupään ip-juttuja vähän laajemminkin, kun mustat vyöt ohjasivat enemmän peruskurssilaisia. Loppuun käytiin vielä ylempien vöiden ja keltavöisen kaverin kanssa vähän ongelmia tuottaneita ip-tekniikoita läpi. Hyviä oivalluksia tuntui syntyvän, joten onnistuneet treenit taas!
Tiistaina paikalla kolme harrastajaa. Alkuun vähän sekapotkuyhdistelmiä pistariin. Haettiin samalla mukaan vähän kelluvaa liikettä. Oli jotenkin vaikea saada kroppaa rentoutumaan, mutta helpotti hieman, kun pienensin aavistuksen verran tuota kelluvaa liikettä. Hyppytakapotkua ilmaan. En itsekään ole näissä hyppyjutuissa mikään mestari, mutta otettiin ihan perustasolta, ensin askeleen kanssa takapotkua ja siitä ponnistusta hiljalleen vahvistaen ponnistusta hyppypotkun suuntaan. Alkuun pientä ongelmaa kohdistuksen kanssa, mutta lopussa alkoi näyttää paremmalta. Potkujen jälkeen kaatumisia kevyesti. Loppujäähdyttelyksi miekkatekniikkaa, vetoja ja tupetuksia perusteellisesti asennoista lähtien käytiin tekniikat perusteellisesti läpi. Ihan hyviä oivalluksia taas tuli. Mukava, vähän kevyempi tiistaitreeni.
Keskiviikon lenkki tuntui jotenkin todella raskaalta ja jalat tuntuivat olevan ihan lyijyä vielä torstain treeneissäkin. Kaatumisia ja potkuja ihan perustasolla, kaatumisiin haettiin vähän hyppyä ja katsottiin tekniikkaa hieman tarkemmin, potkuja vedettiin koko lailla perustasolla etupotkusta takakiertopotkuun. Ei mikään paras fiilis kropassa, siihen nähden kuitenkin ihan hyvää tekemistä. Perustekniikan jälkeen vedettiin suojat päälle ja otettiin vähän ottelujuttuja. Yksi keltavöinen ja yksi vihreävöinen kaveri paikalla, joten otettiin heidän juttujaan. Väistöissä tuntui edelleen jotenkin flegmaattiselta, hidasta ja sellaista vetelän tuntuista tekemistä. Vastahyökkäykset onnistuivat kuitenkin onneksi kohtalaisesti. Liikkumisessa nyt taas suurimmat ongelmat itsellä. Ip-juttuja on onneksi mukava tehdä silloinkin, kun ei oikein kulje. Otettiinkin niitä loppuun. Alavöiset tekivät omia ip-settejään, mustat vyöt kävivät läpi näytösjuttuja. Tekniikat alkavat jo ihan kivasti muistua mieleen, mutta lisävarmuutta olisi vielä hyvä saada tekemiseen.
Lauantaina kerkesin ennen työkeikkaa taas mukavasti yleiskamppistelemaan MMA Karkkilan vuorolle. Alkuun tuttuun tapaan lyöntipokujuttuja kaveriin. Vähän tukkoinen olo vieläkin jaloissa, joten alkuun erityisesti korkeat potkut tuntuivat aika jäykiltä. Perään muutamat sparrierät. Aika aneemista touhua taas omalta kohdalta. Tuntui, etten saanut oikein mitään aikaan. Positiivisena puolena yritystä kuitenkin oli, kiertopotkun lisäksi tuli tehtyä niin sivu-, koukku- kuin takakiertopotkuakin. Osumiakin näillä olisi tietysti ollut kiva saada. Lähimpänä olivat varmaankin sivupotkut. Olen yrittänyt saada niihin vähän terävyyttä ja palautuksen lähtemään saman tien osuman jälkeen. Tämä toimi nyt kohtuullisesti, vaikka iskut pitkälti kaverin suojaukseen menivätkin. Mutta etiäpäinhän tämä kaikki vie. Loppuun vielä padeihin potkimista. Ilahduttavasti näissä jalat tuntuivat tosi hyviltä ja potkut lähtivät mukavan irtonaisesti, ainakin paremmalla puolella. Oli mukava saada alavireisten sparrien jälkeen vähän onnistumisiakin tuohon loppuun.
Sunnuntaina kerkesin thainyrkkeilemäänkin, vaikka onkin ollut hiukan kiirettä viikonloppuna. Tällä kertaa keskityttiin erilaisiin väistöihin ja siitä vastaan hyökkäämiseen. Mukavaa oli, vaikka en aina onnistunutkaan, näistä on paljon hyötyä myös hanmoodoa ajatellen. Hanmoodotreeneissä alku meni lihashuollon parissa, sillä en ehtinyt thaikkutreenien jälkeen oikein venytellä, kun piti kiirehtiä työkeikalle. Yhdellä paikalle tulleella kaverilla sairastelujen takia vähän pidempi tauko, joten vedettiin ensi alkuun perustekniikkaa, lyöntejä ja potkuja. Oli mukava nähdä, että opit eivät olleet unohtuneet tauon aikana. Loppuun tehtiin vähän ip-juttuja. Alempivöiset tekivät omaa ip-settiään, kun taas kävin itse toisen mustavöisemme kanssa ip-näytöstä läpi. Pientä hakemista oli välillä, mutta kaiken kaikkiaan todella hyvältä tuntui nyt tuo setti. Varmasti lennokkaampiakin koreografioita on tehty, mutta mielestäni meillä on ihan mukava paketti tässä kasassa, kunhan saadaan vielä vähän lisää toistoja ja varmuutta alle.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Töissä tahtoo olla taas kiirettä... Onneksi treenivuoroja on sen verran, että kohtuullisesti ehtii kuitenkin treenaamaan. Maanantaina paikalla viisi vanhaa harrastajaa ja saman verran peruskurssilaisia. Pari peruskurssilaista oli pois juuri kun ajateltiin vähän tsekata tasoa vyökoetta varten. Pitää vielä tsekkailla heidän tasonsa kuntoon. Lyönneissä ja potkuissa ihan hyvää tekemistä, kaatumisissakin pääosin, valitettavasti osalla oli esteitä, etteivät pysty ihan kaikkea tekemään. Yksilötekniikoiden osalta siis näyttää melko hyvältä. Käytiin läpi myös ip-tekniikat ja ottelutekniikat. Pienen muistelun jälkeen tekniikat lähtivät ihan hyvin. Vielä hyvä saada toistoja alle. Loppuun ehdittiin toisen mustavöisemme kanssa käydä vähän ip-näytöstämmekin läpi. Alkuun vähän intensiivisempi "kisafiiliksellä" tehty setti, jossa tekniikka vähän hajosi välillä. Rauhoitettiin toisella kerralla hieman tahtia ja keskityttiin puhtaisiin suorituksiin ja se auttoikin hyvin. Optimaalinen suoritustapa löytyisi varmaan jostain tuosta välimaastosta.
Tiistaina paikalla mustien vöiden lisäksi keltaista ja vihreää vyötä. Heillä piakkoin vyökoe, joten mentiin siis heidän jutuillaan. Nyt keskityttiin enemmän perustekniikkaan ja yksilöjuttuihin. Haettiin vähän ajatusta liikkumiseen ja periaatteita lyöntien ja potkujen taakse. Vähän myös ristitorjuntoja, ykköstä ja kakkosta sekä kaatumisia. Kankeat fiilikset oli taas treenin alussa, mutta onneksi kroppa avautui mukavasti loppua kohti. Potkutkin tuntuivat menevän lopulta ihan kohtuullisesti. Loppuun käytiin vielä toisen mustan vyömme kanssa läpi vielä hieman ip-näytöstä. Nyt löytyi hyvä balanssi vauhdikkuuden ja tekniikan puhtauden suhteen. Ei suurempaa sähellystä, tekniikka pysyi hyvin kasassa, mutta toisaalta tuli tehtyä ihan terävästi ja napakastikin. Jos tämä sama taso saataisiin kisoissa esiin, niin voi olla omaan suoritukseensa erittäin tyytyväinen.
Torstain treenit jäivätkin sitten työkeikan takia väliin, ikävästi jäi viimeiset valmistautumiset siis puuttumaan, olisi ollut kiva päästä tekemään ipsetti vielä muutaman kerran läpi. Näillä eväillä kuitenkin mentiin lauantaihin ja SM-kisasuoritukseen. Ajattelin ensin, että olen tehnyt sen verran näytöksiä, ettei jännitys varmaan ole ongelma. Jostain syystä kisoissa tatamille alkaa kuitenkin aina jännittää hemmetisti, niin myös tällä kerralla. Aivot olivat vähän puuroa ja suu oli kuin Saharan aavikko. Onnistuimme kuitenkin rimpuilemaan settimme läpi suhteellisen kunnialla, vaikka ihan paras taso jäi hieman uupumaan. Odotukset eivät sinänsä olleet hirveän korkealla. Lähdimme kisaan hieman karsitulla versiolla kolmosnatsakokeessa tekemästämme ip-näytöksestä ja arvasimme, että mukana on kovatasoisia kisaajia. Muilla olikin todella upeasti kasattuja settejä ja niitä oli ilo katsella. Jäimmekin kisassa neljänsiksi. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että tuli lähdettyä. Lähdimme kisoihin hakemaan ehjää suoritusta ja sellaisen onnistuimme tekemään. Tyytyväinen siis pitää olla. Omassa setissä hyvää oli ehkä liikkeiden selkeys ja kokonaisuudet olivat suhtellisen loogisia ja helppo muistaa. Setissä ei kuitenkaan ollut mitään erityisen paljon taitoa vaativaa tai korkeaa tasoa osoittavaa sisältöä, joten pisteet jäivät ymmärrettävistä syistä aika mataliksi. Ensi kerralla tehdään varmasti monia juttuja toisin. Pehmeyttä ja pyöreyttä tarvitaan liikkeisiin enemmän ja muutenkin liikkeen hyödyntämistä esimerkiksi erilaisten suunnanvaihdosten olisi varmasti hyvä olla enemmän. Samaten yksinkertaisista ratkaisuista ja tekniikoista voisi siirtyä hieman hienovaraisempiin ja enemmän teknistä taitoa vaativiin ratkaisuihin. Tämä oli kuitenkin kokeilu ja oli mukava päästä taas heilumaan tatamilla myös kisamielessä. Ehkä joskus uskallan lähteä vielä kokeilemaan matsaamistakin.
Sunnuntaina taas töitä, joten thainyrkkeilyt jäivät väliin. Hanmoodossa paikalla kolme harrastajaa ja lähes kaikki junnut. Käytiin vähän läpi keltavöisen kaverin vyökoejuttuja, sillä vyökokeet ovat pian edessä ja kaveri olisi suorittamassa kaksi vyökoetta, sillä edellinen kerta jäi loukkaantumisen takia väliin. Junnuilla oli nyt ip-teemaiset treenit ja näytettiin heillekin hieman sovellettuja tekniikoita kisasetistämme. Keltavöisen kaverinkin kanssa keskityttiin nyt vahvemmin paritekniikoihin. Ensin ip-juttuja hieman läpi ja katsottiin tarkemmin tekniikoita, joissa oli vielä viilattavaa. Hyviä oivalluksia tuli muun muassa lyönnistä rannekaatoon. Toisen setin heittoon oli tullut hyviä vinkkejä torstaina, kun olin itse töissä. Käytiin pikaisesti läpi myös ottelutekniikat. Niissäkin mielestäni vankkaa tekemistä. Jalkakaadossa saatiin vielä nostettua tasoa muuttamalla hieman otetta. Saadaan kaveri varmasti hyvin vyökokeista läpi! Loppuun myös pientä sparria. Kolautin taas varvastani hieman noissa ip-jutuissa ja varoin sitä, joten ei ollut ihan parasta tekemistä itseltä. Aika rauhassa vedettiin ja tekniikka pysyi kohtuullisen hyvin kasassa. Enemmän olisin toivonut omalle kohdalle onnistuineita suorituksia, mutta monipuolisesti tuli taas kokeiltua kaikenlaista, joten ihan hyvät sparrit taas. Ensi viikolla maanantai jääkin varmaan taas väliin työkeikan takia, mutta muuten treenit taitavat ensi viikolla onnistua.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Maanantaina taas töitä siihen malliin, että jäivät treenit väliin. Tiistaina mentiin neljällä harrastajalla, paikalla kaksi vihreävöistä ja yksi keltavöinen kaveri. Vyökokeita tulossa kaikilla paitsi vetäjällä, joten mentiin pitkälti vyökoetekniikkaa. Käytiin läpi yksilötekniikoita pikaisesti tasoa tarkastellen ja otettiin tarkemmin tekniikoita, joissa oli jotain viilattavaa. Kaiken kaikkiaan taso vaikutti ihan hyvältä, ei isompia korjauksia. Paritekniikoista keskityttiin nyt ip-juttuihin. Näissäkin harrastajat saaneet parissa viime treeneissä todella hyviä oivalluksia ja homma alkaa näyttää valmiilta vyökoetta varten. Vielä pitää kuitenkin ehtiä katsomaan, millä tasolla ottelutekniikat ovat. Kaiken kaikkiaan näyttää kuitenkin jo oikein hyvältä!
Torstaina oli taas jotenkin hankala fiilis, tullut taas sen verran seisoskeltua kamera kaulassa, että niska oli jotenkin tukossa, mikä tuntui vaikuttavan tasapainoon muutenkin. Potkutreenit, ensin vähän ilmaan huitomista, sen jälkeen haettiin vähän tekniikkaa pistariin. Otettiin nyt myös hyppypotkuversioita. Vaikka en itse juuri osaa näitä, niin nähtävästi osaan kuitenkin ainakin jotenkin opettaa niitä, sillä porukalla lähti aika lennokkaastikin nuo tekniikat, ainakin paremmin kuin itse osaan näyttää. Ilmeisesti olen ainakin jollain tasolla ymmärtänyt, kuinka nuo pitää tehdä.
Niska junahtikin sitten oikein kunnolla. Joku noidannuolen tyyppinen juttu tai ainakin siltä tuntui. Piti oikein särkylääkettä ottaa, että sai nukuttua. Perjantaina piti kuitenkin kammeta itsensä töihin ja pivän aikana juiliminen hieman helpotti. Uskaltauduinkin lauantaina yleiskamppistelemaan MMA Karkkilan vuorolle. Kannatti. Aika perusjuttuja alkuun, lyöntipotkukomboja kaveriin, vähän tyynyn kurittamista ja sparria. Sparreissa ei hirveän isot odotukset, mutta oikeastaan ihan hyvää tekemistä. Intensiteetti oli nyt melko kova, joten mitään teknisempää ei tullut nyt taas hirveästi kokeiltua. Ne harvat yritykset, mitä tuli tehtyä, osoittautuivat kuitenkin ihan toimiviksi, ihan hyviä tilanteita sain kiertopotkun lisäksi sivupotkulla ja koukkupotkulla. Koukkupotkulla sainkin todella onnistuneen yrityksen lyönnin perään, ehkä onnistunein koukkupotku, mitä olen ikinä sparrissa tehnyt. Mukavat fiilikset siis jäi treenistä ja niskakin liikkui treenin päätteeksi hieman paremmin.
Sunnuntaina aamulla niska vielä sen verran jumissa, että jätin suosiolla thainyrkkeilyt väliin. Hanmoodotreeneihin kuitenkin menin, tietenkin varoen telomasta niskaa enempää. Vappuaaton treeneissä 8 harrastajaa, neljä aikuista ja saman verran junnukurssilaisia. Käytiin nyt lähinnä keltavöisille läpi seuraavan vyökokeen jutut, sekä yksilötekniikat että paritekniikat. Vaikka toiselle oli sairastelun takia tullut keväällä vähän taukoa, niin kivasti olivat asiat muistissa. Rutiinia ja toistoja olisi hyvä saada vielä lisää ennen vyökoetta, mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvää tekemistä kavereilta ja hyvällä asenteella.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Näkee taas, että on toukokuu, kun duunia on taas enemmän kuin oikein ehtisi tekemäänkään... Onneksi kerkesin tällä viikolla kuitenkin treenaamaan ihan hyvin. Vapputreeneissä paikalla kolme harrastajaa, samat kaverit kuin viime sunnuntainakin. Molemmat tähtäsivät sunnuntain vyökokeeseen, joten keskityttiin heidän juttuihinsa. Toinen kaveri teloi hieman olkapäätään, joten jätettiin kaatuilut vähemmälle. Muuten saatiin kyllä käytyä tekniikoita aika hyvin läpi, niin yksilöpuolelta kuin paritekniikoistakin. Tehtiin ajatuksen kanssa ja saatiin virheitä aika hyvin korjattuakin.
Tiistaina jatkettiin vyökokeisiin preppailua 11 harrastajan voimin. Toinen musta vyömme otti valkovöiset ja keltavöiset haltuun, itse kävin vyökoejuttuja hieman ylempien vöiden kanssa. Pieniä korjauksia vielä tehtiin, mutta kaiken kaikkiaan porukka alkoi olla jo valmista vyökokeisiin. Toki aina voi tehdä pehmeämmin, potkia korkeammalle tai hioa liikeratoja vielä enemmän kohdilleen, mutta hommat alkoivat olla jo tarvittavalla tasolla vyökokeita ajatellen.Toistojen kautta tekemiseen vielä lisää itsevarmuutta.
Torstaina paikalla kuusi harrastajaa. Jatkettiin preppailuja. Alkuun lämppäriksi hieman erilaisia hyppyjuttuja ja kaatumisia. Yksilötekniikoista käytiin läpi erityisesti lyöntejä ja potkuja ja niihin loppuviilauksia. Paritekniikoihin haettiin varmuutta toistoilla. Ip-juttuja tehty enemmän, joten niissä toiminta varmempaa, kuitenkin ottelutekniikoissakin taso on ihan riittävä. Pehmeys ja pyöreys tulevat mukaan vielä ajan kanssa. Itse tein keltavöisen kaverin kanssa tekniikkaa, sekä ottelujuttuja että ip:tä. Ei suurempia korjattavia ja ihan napakkaa tekemistä.
Sunnuntain ojelmassa sitten viimein vyökokeet. Valitettavasti perumisia tuli aika paljon, tuli äkillisiä työkiireitä, loukkaantumisia ja sairastumisia. Paikalle saatiin kuitenkin kaikkiaan seitsemän vyökokelasta, pari peruskurssilaista ja loput hieman pidempään harrastaneita. Hienosti meni ja seuraan saatiinkin kaikkiaan seitsemän uutta vyöarvoa: kolme oranssia, kaksi vihreää ja kaksi keltaista. Pääsin itsekin ottamaan hikeä pintaan, kun olin avustamassa keltavöistä harrastajaamme, joka suoritti kaksi vyöarvoa kerralla, johtuen loukkaantumisen takia väliin jääneestä vihreän vyön kokeesta. Tämän porukan kanssa on treenattu aika pitkään ja hartaasti ennen vyökoetta, joten osasin odottaa hyviä suorituksia. Kaikki tekivätkin todella hyvällä asenteella, muistivat hyvin vyökokeeseen tulevat tekniikat ja ne olivat pääpiirteissään hyvin hallussakin. Toki korjattavaa löytyy aina, mutta vaikutti että kaikilla oli vyökokeiden jälkeen positiiviset fiilikset. Toivotaan että tästä saatiin kipinää jatkoa varten ja näemme kaikkia treeneissä myös jatkossa! Vyökoe oli nyt aika intensiivinen, tekniikat käytiin läpi aika perusteellisesti ja hiki virtasi. Toisaalta itselle tuo tuntui todella hyvältä tavalta vyöt tuli varmasti ansaittua ja oli mukava olla itsekin omaa harrastajaa avustamassa. Vyökokeen vastaanottajalta saatiin vielä lopuksi hyviä vinkkejä jatkotreeniä ajatellen. Todella onnistuneet vyökokeet siis!
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Töitä tullut tehtyä taas siihen malliin, että meinasi treenipäivyrin päivittäminenkin unohtua. Maanantaina mentiin kuudella harastajalla, porukalla hieman loukkaantumisia ja sairastumisia. Vyökokeet ovat ohi, joten mentiin hieman asioissa eteenpäin, vaikka kerrattiin hieman vanhaakin asiaa. Korjailtiin samalla juttuja, mitä vyökokeessa tuli esille. Alkuun vähän liikkumisjuttuja, ensin perusliikkumiset, jotka olivat jo vyökokeessa, sen jälkeen vastalyönti- ja vastapotkuaskelta. Lyöntien osalta etu-taka- ja taka-etu-yhdistelmiä, bonuksena hieman myös lyöntiä liikkeestä. Potkuissa kerrattiin etu- ja kiertopotkut, jonka lisäksi otettiin tuntumaa sivupotkuun. Aika hyvään alkuun päästiin, kaikilla tuntui treenien päätteeksi olevan tekniikasta ihan hyvä kuva, vaikka varmasti kehitettävääkin tekemisessä vielä on. Loppuun vielä ensimmäistä keltaisen vyön ip-tekniikkaa.
Tiistaina vaihteeksi vain mustat vyöt paikalla. Oli paikat hieman juntturassa, joten otettiin vähän iisimpi treeni, kunnon lihashuollot alkuun ja sen jälkeen aseita, nunchakua, keppiä ja miekkaa. Ensin Borealin perussysteemit kaikilla aseilla läpi, sen jälkeen pikaisesti Finlandin puolen jutut ja sen jälkeen vapaampaa pyörittelyä ja aseen käsittelyä. Aika paljon tulee höylättyä noita perusjuttuja, joten kokeiltiin vaihteeksi tehdä hieman vapaammin soveltaen. Ei ole vähään aikaan tullut aseita pyöriteltyä, mutta itse asiassa meni paremmin kuin oletin. Ihan mukava fiilis eikä nunchakukaan lentänyt kädestä kovin montaa kertaa.
Torstai jäi välistä taas töiden takia.
Lauantaina leiripäivä Helsingissä, Karkkilasta mukana kolme harrastajaa. Oli hienoa saada taas vaihteeksi uusi kaveri mukaan leirille! Ohjelmassa oli ottelutekniikkaa, ip:tä ja hieman murskauslevyjen murskaustakin. Välillä oli myös vyökokeita, mutta meidän seurastamme ei tällä kertaa ollut mukana vyökokelaita. Ottelutekniikoiden osalta katsottiin vähän ottelusilmän kehittämistä ja etäisyyttä. Näissä onkin itselläni paljon kehittämistä. Päivä oli todella kuuma, joten nestetasapaino meinasi hieman järkkyä, etenkin kun suojien kanssa hikosi todella kovasti. Sparrit menivätkin hieman hissutteluksi. Muutamia kohtalaisia iskusuorituksia ja painissa pari kohtalaista heittoa kuitenkin, joten ei voine valittaa. Onneksi tauolla nautittu urheilujuoma helpotti fiilistä huomattavasti. Ip-osiossa käytiin läpi painetestiä, jälleen asia, jossa on vielä paljon kehitettävää. Hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen, suoritukset pysyivät suhteellisen hyvin aisoissa, kun tehtiin riittävän maltillisella tempolla. Kun vauhtia lisättiin, homma pysyi aluksi kohtuullisesti aisoissa, mutta hajosi hieman loppua kohden. Tätä varmasti kehitetään treeneissä vielä eteenpäin. Loppuun sitten murskaukset. Itse olen enemmän käsivarsimurskausmiehiä ja potkumurskaukset ovat heikommin hallinnassa. Murskauslehyt hajosivat kuitenkin potkiessa nyt kohtuullisesti etu- ja sivupotkulla. Takapotkulla muutaman yrityksen jälkeen onnistunut suoritus, mutta koska potku on minulla niin epätarkka, en oikein uskalla laittaa siihen riittävästi voimaa. Takakiertopotku onnistui myös melko hyvin. Koukkupotku tuotti kuitenkin vaikeuksia. En saanut siitä riittävän terävää. Heikoin levy meni kuitenkin silläkin. Kaiken kaikkiaan hyvä leirisetti!
Sunnuntaina thainyrkkeilyt jäivät töiden takia taas väliin (näyttäisi siltä, että ensi viikonloppunakin jää). Hanmoodossa paikalla kolme aikuista ja kuusi junnua. Lähdettiin ottamaan oranssin vyön ip-tekniikoita. Vähän olivat paikat juntturassa, joten lonkkaheitto skipattiin tällä kertaa. Tekniikoiden perustason jälkeen haettiin pientä soveltamista myös ip-tekniikoihin. Loppuun otettiin hieman myös nunchakua. Ihan mukavasti pysyi lapasessa.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Vuoden vilkkain aika duunissa alkaa olla käsillä ja tällä viikolla onkin tullut tehtyä aika paljon duunia. Thainyrkkeilyt jäivät tältäkin viikolta väliin, aion kuitenkin jatkaa sitä kyllä, kunhan töissä vähän hellittää. Maanantaina paikalla viisi harrastajaa. Niskassa taas jumituksia, onneksi treenit sujuivat erinomaisesti. Tällä kertaa teemana oli erityisesti jalkakaato perusmuodossa ja pyyhkäisyllä. Tekniikka on osalle harrastajista pieni kompastuskivi, sillä se saattaa tuntua alkuvaiheessa rajulta, kun ei ole vielä tottunut kaatumaan turvallisesti ja rennosti. Lähdettiinkin palastelemaan tekniikkaa osasiin ja hakemaan sitä kautta tasoa tekniikkaan keltavöisille. Askelia otettiin ensin paikallaan ja tutkittiin, miten ne toimivat verrattuna kaaritorjuntaan, sen jälkeen haettiin hieman kiertopotkua sekä taaksepäin kaatumista. Kaatumista otettiin perusmuodon lisäksi myös pyörähtämällä. Olemme huomanneet sellaista ongelmaa aloittelijoilla, että moni ei välttämättä hahmota, kuinka kaatumisen pitäisi tekniikassa tapahtua. Siksi otimme sitä myös jatkona kiertopotkuun: jalka heilahtaa, kroppa kääntyy jalan mukana ympäri ja siitä nätisti jatkona taaksepäinkaatuminen. Loppujen lopuksi aika yksinkertainen juttu, mutta saatiin hyvä tuntuma siihen, kuinka kaatumisen pitäisi jalkakaadossa mennä. Kun homma oli saatu näyttämään ilmaan asialliselta, vasta sitten lähdettiin tekemään parin kanssa. Ensin hitaasti, lopussa pehmentäen kaverin laskua. Kerettiin tekemään sekä perusmuotoista että pyyhkäisyversiota ja pakko sanoa, että mielestäni onnistuimme todella hyvin. Vaikka keltavöiset tekivät tekniikkaa nyt ensimmäistä kertaa, se alkoi näyttää heillä jo ihan toimivalta. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin!
Tiistaina treenattiin neljän harrastajan voimin. Mustien vöiden lisäksi paikalla oranssivöiset, lähdettiin ottamaan vähän heidän tekniikoitaan. Liikkumisjuttuja, 90 asteen käännös, heittoaskel ja hieman alakoukkua. Enemmän keskityttiin nyt tuplapotkuihin, jotka kavereilla seuraavassa vyökokeessa ilman etäisyysaskelta. Tahti melko rauhallinen. Taaksepäin kaatumista kerien ja hyppytaaksepäin kaatumista. Niska vieläkin jumissa, joten tuo kerien tehtävä kaatuminen teki hyvää. Hyppytaaksepäinkaatuminen tuntui kuitenkin vähän ikävämmältä nyt. Loppuun ip-juttuja, ehdittiin käydä pari seuraavaa ip-tekniikkaa.
Torstaina paikalla viisi harrastajaa. Jatkettiin aika pitkälti samoilla linjoilla kuin maanantaina. Kertailtiin jalkakaatoa ja siihen liittyviä muita juttuja, kuten kaatumista. Rutiinia haettiin tekemällä sitä kolmen ryhmässä siten, että yksi on keskellä ja kaataa kahta muuta. Tätä tehtiin joskus myös Finlandin puolella. Ihan hyvältä kaadot alkoivatkin näyttää keltvöisillämme. Loppuun otettiin myös hieman sparria ensimmäistä kertaa. Peruskurssilla mentiin enemmän perustekniikka edellä, joten sparrailemaan ei hirveästi päästy. Nyt oli kuitenkin sille sopiva hetki ja aloitettiin todella rauhallisesti. Homma toimi itse asiassa todella hienosti ja keltavöiset tuntuivat olevan sparrista ihan innoissaan. Ehkäpä tästä saataisiin jossain välissä joku kisaamaankin...
Sunnuntaina paikalla mustat vyöt sekä 6 junnua. Junnuryhmän treenit lähenevät loppuaan kevään osalta. Aikuisia ei tällä kertaa ollut paikalla, joten kun toinen vetäjämme veti junnuille treeniä, treenailin itse omiani salin perällä. Viikonloppu vierähtänyt taas aika vahvasti työn merkeissä, joten otin taas aika iisisti. Kunnon kehonhuollot ja päälle vähän kaikkia potkuja kaikilla systeemeillä. Ei ihan paras fiilis, mutta paikat alkoivat avautua hieman potkiessa. Hieman myös aseita, rentoa nunchakunpyörittelyä ilman sen suurempaa ajatusta, lähinnä tuntumaa hakien ja ihan hyvältä pyörittely tuntuikin, ase pysyi aika hyvin lapasessa, tosin vasurilla pientä hakemista. Kepillä perusjuttuja läpi. Ei tässäkään mitään ihmeempää, hain tekniikoihin vähän virtaavuutta. Miekkatekniikassa kiinnitin huomiota käsien asentoon tekniikoissa. Pidän helposti ranteita hieman sivussa, vaikka niiden pitäisi olla paremmin miekan takana. Keskittyminen hyvä, mutta rutiinia tarvitaan vielä lisää.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Tämä viikko ollut taas treenien suhteen rikkonainen töiden takia. Maanantaina töitä, joten en kerennyt treenaamaan. Tiistaina ei paikalla muita, joten vedin omaa treeniä. Kevään ja oikeastaan koko vuoden vilkkaimmat työviikot ovat yleensä toukokuussa ja tämä toukokuu tuntuu olleen jotenkin vielä erityisen vilkas. Oli vähän takki tyhjä, joten oli oikeastaan mukavakin keskittyä omiin juttuihin. Oikein kunnon lihashuollot alkuun, lihaskuntoliikkeillä paikat lämpimiksi ja sen jälkeen perusteelliset staattiset ja dynaamiset venyttelyt ja nivelten pyörittelyt. Teki todella hyvää, kun olin koko päivän vain istunut koneella. Tekniikoista kaatumisia rauhalliseen tahtiin kroppaa availlen. Loppuun vähän sykkeen nostoa potkuilla. Oli kyllä paljon rennompi fiilis kropassa treenin jälkeen!
Torstaina paikalla kuusi harrastajaa, takana taas kova työpäivä ja illalla aivoissa pelkkää puuroa. Päätin siis vetää aika perustekniikkapainotteiset treenit. Lämppäreitä vähän tavallisesta poikkeavilla liikkeillä. Pääasiallinen pihvi tällä kertaa potkut. Etupotkua ja kiertopotkua kertauksena, jonka lisäksi tarkemmin sivupotkua ja takapotkua. Ykkössysteemi vaikea sivu- ja takapotkuissa ja siinä olikin eniten hankaluuksia. Haettiin kroppaan vähän rentoutta ja haettiin potkuihin koko kropan liikeratoja myös tuen kanssa. Sivupotkun loppuasennon saamiseksi oikeanlaiseksi tehtiin hieman myös etujalan sivupotkua. Itsellä se on auttanut kaikista parhaiten oikean loppuasennon hahmottamisessa. Niin sivupotkussa kuin takapotkussakin kakkos- ja kolmossysteemit menivät selkeästi paremmin. Hyvään alkuun päästiin! Loppuun vielä hieman viimeistä keltaisen vyön ip-tekniikkaa eli polvilukkoa. Keltavöisillä niin venyvät paikat, että välillä hankalaa saada lukko tuntumaan. Muuten sujui kyllä mallikkaasti.
Sunnuntaina taas töitä, joten hanmoodotreenit jäivät taas väliin, onneksi kerkesin kuitenkin vaihteeksi taas thainyrkkeilemään. Tällä kertaa tehtiin erityisesti polvia, haettiin niitä perus otteluetäisyydeltä potkun vastatekniikkana, puolietäisyydeltä käsistä kaveria halliten sekä clinchistä. Hieman myös kaverin vapaasta hyökkäilystä. Hiki tuli ja mukavaa oli. Ensi viikolla pitäisi aavistuksen verran hellittää työrintamalla, mutta kesätapahtumia tahtoo olla viikonloppuisin aika paljon kesäkuussakin. Toivotaan, että ehdin kuitenkin paremmin käydä treenaamassa kuin toukokuussa.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Kun viime viikolla treenejä jäi väliin, tällä viikolla kerkesin huomattavasti paremmin treenaamaan. Maanantaina mentiin 9 harrastajan voimin aika perustekniikkalinjalla, kertailtiin vähän potkuja keskittyen taas erityisesti sivu- ja takapotkuun. Sivupotkua haettiin takajalan lisäksi myös etujalalla ja se tuntuikin olevan aika hyvä keino saada tuntumaa siihen, missä asennossa jalkojen pitäisi potkun loppuvaiheessa olla. Takapotkua on tehty vähemmän, joten siihen käytettiin myös nyt paljon aikaa. Potkittiin niin tuen kanssa kuin ilman. Aika hyviäkin suorituksia näkyi ja toistojen kanssa hommaa saadaan varmasti vielä terävöitettyä. Loppuun käytiin läpi vielä ip-juttuja. Seuraavan vyökokeen kaikki ip:t on nyt käyty läpi. Toistoja hyvä saada näissäkin vielä lisää, hyvin kuitenkin tuntui olevan jo selvillä, mitä liikkeissä pitäisi tehdä.
Tiistaina kolme harrastajaa, itseni lisäksi kaksi oranssivöistä kaveria, joten otettiin hieman heidän seuraavan vyökokeensa juttuja. Ensin vähän yksilötekniikkaa, liikkumista, torjumista ja alakoukkua. Kaikki potkut läpi tuplapotkuina. Kaatumisia perustekniikkana ja pari harjoitusta hyppytaaksepäinkaatumista varten. Nunchakua pyöriteltiin myös vähän. Ihan kivasti pysyi lapasessa. Loppuun vielä ip-juttuja. Aika hyvin saatiin käytyä kolme ensimmäistä tekniikkaa läpi. Lonkkaheitto jäi vielä käymättä. Ajattelin siihen käyttää tulevissa treeneissä vähän enemmän aikaa turvallisuussyistä. Siinä kuitenkin tullaan aika korkealta alas. Hyvin maistui taas! Onneksi työrintamallakin pitäisi vähän helpottaa, niin ehtii ehkä suunnitellakin treenejä vähän paremmin.
Torstaina viisi harrastajaa, haettiin vähän ottelujuttuja. Alkuun etu-, kierto-, sivu- ja takapotkuja ilmaan, pistariin ja isoon tyynyyn tehtiin muita paitsi takapotkua. Päästiin välillä tekemään potkuja vähän voimakkaamminkin. Sivupotkua taas myös etujalan versiona. Liikeradat alkoivat löytyä taas paremmin, nyt vaan toistoja, että homma menee selkärankaan. Lisäksi väistöjä ja niistä vastahyökkäämistä lyönneillä ja kiertopotkulla. Nyt vasta ensimmäistä kertaa tehtiin näitä, mutta hyviä suorituksia näkyi jo. Oikean etäisyyden kanssa vielä jonkin verran tekemistä ja terävyyttä ehkä paikka paikoin vielä lisää, mutta muuten oikein hyvään alkuun päästiin.
Tänään sunnuntaina kerkesin taas vaihteeksi sekä thainyrkkeilemään että hanmoodoilemaan. Thainyrkkeilyssä haettiin tällä kertaa alapotkuja ja niiden väistämistä sekä vastaan hyökkäämistä eri tavoin. Hieman myös sparria erilaisilla rooleilla ja loppuun myös ihan perussparria muutama erä. Nyt tuntui vaihteeksi onnistuvan yllättävänkin hyvin, vaikka en toukokuussa thaikkutreenit jäivätkin vähemmälle. Kiertopotkun lisäksi myös pysärit upposivat ilahduttavasti ja lyönneilläkin tunnuin saavan jotain aikaan. Parannettavaakin toki oli, erityisesti pidempiä vastustajia vastaan hyökkäsin taas vähän liian kaukaa ja osumat tulivat välillä enemmän jalkapöydällä kuin sääriluulla. Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella positiiviset fiilikset!
Hanmoodon puolella mentiin niin ikään otteluteemalla, paikalla kolme harrastajaa. Lämpöjä otettiin vähän aseita pyörittelemällä. Keppiä ja miekkaa, perusjuttuja, ei mitään ihmeellistä. Päivän varsinainen pihvi oli vt2-väistöstä tehtävät vastahyökkäykset alakoukuilla, jalasta kaatamalla ja karhukaadolla. Vaikeimmalta tuntui tuo sivupotkusta kaataminen, pyyhkäisy ei tuntunut jotenkin ollenkaan luontevalta nyt. Loppuun otettiin myös hieman sparria, perus 1 vs 1 ja hieman kokeiltiin myös 2 vs 1. 1 vs 1 meni mukavasti, hyviä hyökkäyksiä ja touhu pysyi asiallisena, vedettiin aika rauhassa. Hyviä suorituksia taas etu-, kierto- ja sivupotkuilla, lisäksi myös jalkakaato onnistui vaihteeksi. Muutamaa koukkupotkua ja takakiertopotkuakin yritin välillä, mutta eivät oikein osuneet tällä kertaa. Oli kyllä todella innostavia treenejä taas tänään!
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Kesä etenee ja loma lähestyy. Vielä olisi kuitenkin pari viikkoa duunia tehtävänä. Kerkesin tällä viikolla kuitenkin hyvin treeneihin. Maanantaina paikalla 7 harrastajaa. Pientä inhottavaa jumitusta havaittavissa taas lapaluiden välissä, juuri sellaisessa paikassa, mitä on hankala venyttää. Lämppäreitä ensin vähän tikkaiden avulla ja sen jälkeen kaatuilua yläselän avaamiseksi, mikä auttoikin kivasti. Päivän teemana oli tällä kertaa ip-jutut. Toinen musta vyömme otti ruskeavöisten kanssa natsajuttuja, itse vedin tällä kertaa alavöisiä. Porukka ollut sen verran vaihtelevasti paikalla, että päätettiin kertailla vihreän vyön kokeessa tulevia tekniikoita. Pienen alkuhakemisen jälkeen tekniikat lähtivät ihan mukavasti. Liikeratoja viilattiin hieman ja saatiin niitä säädettyä oikeaan suuntaan. Pientä lisänapakkuutta ehkä suorittamisessa voisi olla. Otettiinkin loppuun pientä sykkeen nostoa padeja potkimalla. Erityisesti nuorella harrastajallamme potkut tuntuivat heti erilaisilta, kun pääsi vetämään tyynyihin oikein kunnolla. Toivottavasti hän saa tätä virtaa tuotua myös muuhun tekemiseen. Tulipa taas hyvä fiilis treenistä, upeaa nähdä kun porukka kehittyy!
Tiistaina meinasi taas mennä töissä vähän pitkäksi. Paikalla neljä harrastajaa. Muut ehtivät pyöritellä vähän nunchakua alkuun. Pientä potkutreeniä, hallittuja potkuja hitaasti, sen jälkeen normaalisti tuplapotkusettinä. Ei oikein taas ihan skarpein fiilis. Näillä kuitenkin mentiin. Lopuksi perusteellisemmin ip-settiä ja erityisesti lonkkaheittoa, jota kokeiltiin varovaisesti myös potkun jatkoksi. Kohtuullisia suorituksia paremmalla puolella, heikommalla puolella taas homma ei osunut aina ihan kohdilleen, toistoja vaatii vielä lisää, että lähtee paremmin. Asento hieman huono heikommalla puolella, askeleet jäävät jotenkin hieman vajaiksi, tosin yläselässä ja hartioissa taas jumeja, joten voi olla, että niilläkin on osuutensa asiaan. Avustaminen ja kaatumiset tuntuivat kuitenkin hyviltä, joten pitänee näitä ottaa jatkossa vähän enemmän, niin saa taas itsekin vähän paremmin tuntumaa heittoihin.
Torstaina taas iltakeikkaa sen verran, että myöhästyin hieman aloituksesta. Paikalla 7 harrastajaa. Pää taas töiden jäljiltä hieman tyhjä, joten mentiin potkuilla, niitä ei tule koskaan tehtyä liikaa. Haettiin nyt enemmän ajatusta tuplapotkuihin. Pientä juntturaa jaloissa havaittavissa, mutta ihan ok potkuja ja stepit tuntuivat itse asiassa oikeinkin hyviltä nyt. Vähän kaatuilua myös, kuperkeikkaa ja kissakaatumista erityisesti, sillä oranssivöisten kanssa otettiin lonkkaheittoja. Niissä oli nyt selkeästi parempi tuntuma kuin viimeksi. Paremmalla puolella ne tuntuivat suorastaan hyviltä, heikommalla puolella tekniikka hieman hajosi, mutta tasapaino ja heittoasento olivat nyt paremmat kuin edellisellä kerralla. Kyllä se heikompikin puoli saadaan tästä kulkemaan! Ilo oli huomata myös se, että heitosta putoamiset tuntuivat nyt mukavilta molemmilta puolilta.
Sunnuntain thainyrkkeilyt jäivät taas väliin, mutta hanmoodoilemaan onneksi pääsin. Paikalla kolme harrastajaa. Alkuun vähän potkutreeniä ja sen jälkeen kaatuilua. Päätettiin ottaa vaihteeksi lopupään ip-juttuja, joita emme ole oranssivöisen kaverin kanssa aikaisemmin vielä ottaneet. Ihan mukavasti sujui, vaikka ihan kaikkia ei ehdittykään käydä läpi. Ensi viikolla voikin olla treeneissä hiljaisempaa, porukkaa on aika paljon reissussa. Itselläkin edessä kesän toinen isompi työrupeama, mutta onneksi kohta on kesäloma.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Kiirettä pitänyt taas työrintamalla ja väkeä oli viikolla muutenkin taas vähemmän treeneissä. Maanantaina pari alavöistä paikalla minun lisäkseni. Eivät päässeet suorittamaan keltaista vyötä ennen kesää, joten kertailtiin keltaisen vyön kokeessa tulevia juttuja. Käytiin läpi, mitä tekniikoissa haetaan ja sen jälkeen haettiin toistoja. Vyökokeet menevät varmaankin loppukesään tai alkusyksyyn, niin nyt onkin hyvää aikaa treenata, kunhan malttavat käydä.
Tiistaina mentiin kolmella harrastajalla. Käytiin läpi hieman potkuja, varjoharjoittelusettiä ja loppuun ip-juttuja. Potkuissa ihan kohtuumukava tuntuma, varjoharjoittelussa eka erä meni taas hätiköidessä ja pari seuraavaa rauhallisemmin ja paremmalla tekniikalla ja ajatuksella. Ip-jutuissa vaikutti kaikilla olevan ihan hyvä rutiini, pieniä oivalluksiakin saatiin vielä.
Torstaina paikalla vain mustat vyöt. Otettiin vähän iisimpi treeni, pyöriteltiin nunchakua. Ihan peruspyörittelyä, mutta myös vähän haastavampia vaihtoja sekä liikkeessä pyörittelyä. Kummasti se kapula alkaa pysyä paremmin lapasessa, kun pyörittelee pidempään.
Sunnuntain thainyrkkeilyt jäivät (taas) työjuttujen takia väliin. Toinen vetäjämme ei päässyt paikalle ja aavistelin, että saattaa mennä taas itsekseen treenaamiseksi, joten otin oman muovimiekan mukaan. Päätin mennä kehonhuolto edellä. Alkuun perusjuoksut ja kuntoliikkeet. Vasen olkapää kenkkuilee taas hieman, punnertaminen tuntuu hieman vaikealta. Aloitinkin vähän pienemmällä liikkeellä ja suurensin sitä, kun sain olkapään vähän lämpiämään. Jalkoja venytellessä huomasi myös hyvin, että viime päivät ovat menneet taas pitkälti seisoskeluksi. Venyttely kuitenkin auttoi mukavasti. Tekniikkana tein vähän potkuja sekä keppiä ja miekkaa. Peruspotkut läpi kaikilla systeemeillä. Ei mikään kauhean lennokas fiilis, erityisesti sivupotkua tuntui olevan vaikea saada pään korkeuteen. Hieman lisää kippiä yläkroppaan ja homma alkoi näyttää paljon paremmalta. Koukkupotku tuntui jostain syystä nyt todella hyvältä ja terävältä, ehkä sain noissa alkupään potkuissa kroppaa hieman aukeamaan. Takakiertopotkussa kuitenkin melko tavanomainen fiilis. Kepillä hain hieman perusjuttuja sekä yläkroppaa avaavia jumppaliikkeitä läpi, hieman myös Finlandin puolen liikesarjoja, jotta pysyvät mielessä. Miekkaa lähdin tekemään hitaasti ja tekniikkaan keskittyen. Ei suurempia valittamisen aiheita siinäkään. Tupen kanssa liikkeet tuntuivat menevän jotenkin napakammin. Ensi viikolla onkin sitten taas paljon vähemmän töitä (huomista lukuun ottamatta) ja kesälomakin häämöttää jo horisontissa, joten eiköhän tästä vielä kohta löydy taas enemmän aikaa treenaamisellekin!
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Töissä ollut viimeinkin vähän kevyempää. Maanantai jäi silti väliin työkeikan takia. Tiistaina kerkesin kuitenkin treenaamaan. Ei muita paikalla, joten perustekniikkalinjalla mentiin. Peruspotkuja kaikilla systeemeillä, näitä ei voi koskaan tehdä liikaa, mukavaa vastapainoa koneen ääressä kököttämiselle. Ei ihan yhtä lennokas fiilis kuin edellisellä kerralla, mutta ihan suht mukiinmeneviä potkuja. Pientä heittoa takapotkun suuntauksessa, mutta sain onneksi korjattua sen hidastamalla vähän tahtia. Olkapään jumitus on jatkunut, joten päätin lämmittää sitä hieman pienellä säkinlyömissessiolla. Se tuntuikin avaavan olkapäätä hieman. Eiköhän se tästä.
Torstaina paikalla viisi harrastajaa, ihan mukavasti kesätreeniin. Itse kerkesin paikalle työkeikasta johtuen hieman myöhässä. Ohjelmassa oli kaatumisia eri tasoilta sekä potkuja niin perusmuodossaan kuin hyppypotkuinakin. Keltavöiset ovat tehneet näitä vähemmän, mutta mukavasti alkoi tekniikka löytymään. Vielä kun osaisi itse näyttää nuo vähän paremmalla tekniikalla... Peruspotkujen osalta ajatus terävöityi myös erityisesti sivupotkun kohdalla, joten taas mentiin eteenpäin. Itselläkin mono tuntui nousevan yllättävänkin hyvin, vaikka olosuhteet olivat taas aika hikiset, puku tuntui koko ajan liimaantuvan kroppaan kiinni.
Sunnuntaitreenissä paikalla kaksi harrastajaa. Otettiin hieman vt2-väistöstä tehtäviä juttuja, koukut, kaato eteenpäin sekä takapotkusta karhukaato. Tuo vt2-torjunta/väistö onkin aika tekninen juttu ja vaatii paljon treeniä. Teki itsellekin hyvää kerrata sitä taas. Otettiin myös muutamat sparrierät ja touhu pysyi aika järkevänä. Miinuksena liikkuminen oli nyt jotenkin laahavaa, ei oikein ollut sellaista terävyyttä, mitä olisin toivonut, vaikka yritin siihen välillä oikein erityisesti keskittyäkin. Eri potkuihin voisi jatkossa ottaa ehkä enemmän erilaisia drillejä, että millaisiin paikkoihin niitä kannattaa heittää, vielä tulee aika paljon huteja. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin ihan kohtuu hyvät sparrit, potkuja tuli tehtyä monipuolisesti, torjunta piti pääosin hyvin ja hyökkäykset olivat pääosin järkeviä. Vielä lisää rohkeutta mukaan, vielä tulee vedettyä sparrissakin vähän varman päälle, vaikka siinä juuri kannattaisi kokeilla juttuja, jotka eivät vielä toimi. Ihan mukiinmenevää tekemistä kuitenkin. Loppuun otettiin myös hieman padien potkimista, haettiin vähän rentoutta muutamaan eri potkuyhdistelmään.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Tulihan se kesälomakin vihdoin sieltä! Pääsee rentoutumaan ja toivon mukaan porukkaa käy sen verran treenaamassa, ettei tarvitse yksin heilua. Tällä viikolla sellaisia tilanteita tuli pariinkin otteeseen. Maanantaina paikalla kuusi harrastajaa. Vedettiin vaihteeksi oikein kunnon potkutreenit. Käytiin oikeastaan vähän kaikkia peruspotkuja. Etupotkua ja sivupotkua hieman eri ajatuksella, sillä ne ovat jo tutumpia potkuja. Haettiin niihin pientä tuplapotkutuntumaa ja otettiin myös pientä pariharjoitusta, jossa avustajan kiertopotku väistettiin ja siihen vastattiin etupotku-kiertopotku -yhdistelmällä. Kevyt kontakti ja ilman suojia. Mukava harjoitus, jossa potkutekniikan lisäksi tuli harjoiteltua hieman liikkumista ja torjumista sekä etäisyydenhallintaa ja potkukontrollia. Sivu- ja takapotkuja lähestyttiin perinteisemmästä näkökulmasta. Minulla olisi ollut tähänkin pieni pariharjoitus, mutta aikataulusyistä jätettiin se myöhemmäksi. Sivu- ja takapotkuissa oikein hyviä oivalluksia ja varsinkin sivupotkua saatiin taas eteenpäin. Takapotku on vaikea ja siinä vielä hieman viilaamista. Näitä ei ollakaan kyllä alimpien vyöarvojen kanssa hirveästi vielä ehditty käydä tällä tavalla ajatuksen kanssa läpi. Ehdittiin käydä myös koukkupotkua hieman, mutta takakiertopotku jäi tällä kertaa kokeiluasteelle ajan loppumisen takia. Koukkupotkussa kropan tekemä suunnanvaihdos on selkeästi hankala, mitä se on pitkään ollut itsellenikin. Mutta ihan mukavaan alkuun päästiin taas. Pariharjoitus osoittautui oikein mukavaksi ja mieluisaksi tavaksi tuoda vaihtelua potkutreeniin, otetaan saman tyyppisiä juttuja varmasti jatkossa muidenkin potkujen osalta.
Tiistaina treeneissä ei muita. Siispä kehonhuoltojuttuja ja pientä aseiden pyörittelyä. Torstaina paikalla neljä harrastajaa. Jatkettiin pitkälti samalla teemalla kuin maanantainakin. Pienet lämppärit, jonka jälkeen paljon potkuja. Nyt keskityttiin vähemmän etu- ja kiertopotkuun, haettiin vain lähinnä maanantailta tuttua paritekniikkasettiä. Sivu- ja takapotkuja haettiin sekä ilmaan että tyynyyn. Mono nousi taas hyvin ja oudosti takapotkuissa tasapaino tuntui jostain syystä nyt tosi vakaalta. Tyynyihin osumatarkkuus oli myös hyvä, joskin vetelin aika kevyellä kontaktilla tarkkuusosumia. Sivupotkuun haettiin myös pientä otteluajatusta paritekniikkaharjoituksen kautta, kiertopotkun väistöstä vastattiin sivupotkulla. Takakiertopotku käytiin nyt paikalla olleelle keltavöiselle uutena potkuna. Ilmaan tehdessä oli pientä hakemista, mikä korjaantui kun laitettiin eteen pistari kohteeksi. Loppuun tehtiin bonuksena vielä pistareihin kiertopotku-takakiertopotkukombinaatiota. Todella hyvän näköistä tekemistä!
Vaihteeksi taas thainyrkkeilyä. Kunnon hikitreenit. Aika lailla non-stoppina padien läiskimistä niin lyönneillä, potkuilla kuin polvillakin. Kunto kesti kohtuullisesti, vaikka välillä pientä väsähtämistä meinasikin tapahtua. Pientä kankeutta havaittavissa. Vasen olkapää kipuili myös, tuntui kovimpien settien aikana hankalalta loppuvaiheessa pitää kättä ylhäällä. Treenin jälkeen kuitenkin paljon parempi fiilis. Hanmoodotreeneissä ei muita paikalla, joten pyörittelin taas aseita. Itse asiassa sopi oikein hyvin rankan thaikkutreenin jälkeen. Perusjutut kaikilla aseilla läpi, jonka lisäksi pientä vapaata pyörittelyä.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Vähän vähemmän porukkaa tällä viikolla treeneissä. Sunnuntain thaikuista paikat olivat vielä alkuviikosta aika jumissa. Käytiin vähän potkuja ja lyöntijuttuja läpi. Lämppäreissä kaikkia potkuja polvennostoina sekä kokonaisina hitaasti kontrolloiden, millä saatiinkin lihakset mukavasti lämpimiksi. Takakiertopotkua eivät kaikki olleet tehneet, joten käytiin sitä vielä tarkemmin läpi. Lyöntejä haettiin nyt myös pistareihin ja eteenpäin päästiinkin mukavasti, suorien lisäksi käytiin läpi koukut ja haettiin etu-taka ja taka-etu -yhdistelmiä. Thaipadeihin haettiin vielä vähän vahvempia osumia, yhdisteltiin lyöntejä ja potkuja, lisäksi loppuun otettiin kiertopotku-takakiertopotku -yhdistelmää. Hienosti meni! Jos kaikki kävisivät yhtä ahkerasti treenaamassa, niin taso nousisi porukalla kohisten!
Tiistaina ei muita treeneissä ja paikat aika tukossa, joten päätin keskittyä kehonhuoltoon.
Torstaina neljä harrastajaa paikalla. Haettiin kaatumisia pitkästä aikaa kaatumisradan kautta. Samalla korjattiin hieman niitä kaatumisia, joissa oli ongelmia. Selkeästi saatiin taas porukalla menemään tekniikat parempaan suuntaan. Lisäksi haettiin vähän lyöntijuttuja. Suoria lyöntejä liikkeestä ja käännöksellä, vähän koukkuja yksittäin ja ylemmillä vöillä tulevat kombot. Alkuun tekniikat tulivat porukalla hieman käsillä itse tehden, mutta saatiin onneksi korostettua hieman kropan merkitystä lyönneissä.
Lauantaina vaihteeksi yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Lyöntipotkukomboja kaveriin ja vähän tyynyihinkin. Hieman kankea fiilis taas, mutta lopulta kuitenkin ihan hyvää tekemistä. Erikoismaininta lopun kiertopotku-takakiertopotku -yhdistelmistä, jotka tuntuivat jostain syystä nyt tosi hyviltä.
Sunnuntain thaikussa taas kunnon hikitreenit, paljon juoksemista ja tyynyjen paukuttelua niin lyönneillä, potkuilla, polvilla kuin vähän kyynärpäilläkin. Kyynärpäät tuntuivat nyt jotenkin heikoilta, mutta muuten meni ihan kivasti. Kunto meinasi paikoin loppua, mutta onnistuin siitä huolimatta pitämään tekniikan aika napakkana, mikä oli mukava huomata. Hanmoodossa paikalla kaksi harrastajaa. Thaikkutreenit alla olivat sen verran kovat, että nyt kaipasi hieman rauhallisempaa tekemistä. Päätettiinkin keskittyä nyt enemmän asetekniikoihin, jotka kerittiinkin parin tunnin aikana käymään aika mukavasti läpi. Nunchakulla hyvää pyörittelyä ja saatiin oranssivöiselle kaverille käytyä systeemit mukavasti läpi. Kepistä käytiin myös molemmat vyökoesarjat läpi. Miekalla käytiin tarkemmin ensimmäinen setti ja kokeiltiin hieman myös tupetuksia. Varsinkin perushyökkäyksiin saatiinkin jo ihan mukavasti ajatusta. Itse hain hieman myös Finlandin puolen juttuja niin kepillä kuin miekallakin.
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Hiljaisempi viikko taas, maanantaina paikalla kaksi harrastajaa. Kertailtiin hieman potkuja ja kaatumisia. Ongelmia oli ollut tiikerikaatumisessa ja kissakaatumisissa, joten käytiin niitä tarkemmin läpi. Potkut käytiin kaikki läpi, sivu- ja takapotkujen tekniikkaa katsottiin hieman myös ison tyynyn kanssa. Myös koukkupotkua ja takakiertopotkua otettiin takremmin. Kropan avautumisen kanssa oli takakiertopotkussa hieman ongelmaa, mutta saatiin sitä myös korjattua jonkin verran. Vielä kun ajetaan hommaa enemmän sisään toistojen kanssa, niin hyvä tulee!
Tiistaina niin ikään paikalla kaksi harrastajaa. Nyt käytiin oranssivöisen kaverin kanssa hieman yksilötekniikoita läpi. Potkujen annettiin vaihteeksi olla jalkaongelmien vuoksi. Sen sijaan päätettiin paritekniikoiden puolelta hakea hieman tasoa ip-juttuihin.
Torstaina paikalla neljä henkeä, tutulla porukalla mentiin. Jatkettiin aika lailla siitä, mihin oli kaatumisten ja potkujen osalta keltavöisen kanssa jääty. Tiikerikaatumisessa pieniä ongelmia käsivoimien kanssa, joten otettiin sitä silmälläpitäen muutama käsivoimaharjoitus. Kissakaatumisia katsottiin nyt hieman myös esteen yli ja saatiinkin parannettua tasoa. Potkujen osalta katsottiin nyt hieman tarkemmin sivu- ja takapotkuja. Ilahduttavaa huomata, että opetus on mennyt perille ja jalka ei enää tule sivulta kiertopotkumaisesti, vaan edestä kuten kuuluukin. Lantion ojennuksen kanssa oli vielä pientä tekemistä, mutta sekin sisäistettiin nopeasti. Hieman käytiin loppuun myös takakiertopotkua. Jalka tuli potkussa hieman koukussa, vaikka kävikin suorana hetkellisesti. Hieman laajempi kaari olisi parempi. Hieman saatiin potkua parempaan suuntaan, selvästi kohteeseen potkiessa potku vaikuttaisi tulevan paremmin. Hyvässä alussa kuitenkin ollaan!
Sunnuntain thainyrkkeilyssä haettiin tällä kertaa virtaavuutta komboihin. Taas vedettiin aika hyvällä sykkeellä puolitoista tuntia. Onneksi suoritustapa on hanmoodon puolelta aika tuttu, joten teknisesti ei tällä kertaa ollut suurempia ongelmia. Muutama sparrieräkin ehdittiin loppuun ottaa. Ihan mukavat sparrit, vaikka mitään uusia oivalluksia tai poikkeuksellisia onnistumisia ei nyt tullutkaan.
Hanmoodossa ei paikalla muita, joten pyörittelin taas hieman aseita. Nunchakua, keppiä ja miekkaa. Perusjutut niin borealin kuin finlandinkin puolelta läpi kaikilla aseilla sekä pientä vapaata pyörittelyä. Vapaa tekeminen tuntuu nunchakulla luontevimmalta ja miekallakin pyörittely tuntuu suhteellisen mukavalta, vaikka en mikään grandmasteri sen suhteen olekaan. Keppi sen sijaan ei tunnu oikein hyvältä, tuntuu jotenkin hieman hankalalta yhdistää sitä vapaampaan liikkeeseen. Ehkä olen vain tottunut sen kanssa sellaiseen staattisempaan ja jämäkämpään tekemiseen. Pitänee treenata sitä siis vielä lisää!
error404
munillepotkija
Viestit: 580
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

Viesti error404 »

Hieman hiljaisempi viikko taas, kun porukkaa on ollut mm. matkoilla. Maanantaina meikäläisen lisäksi paikalla pari keltavöistä. Sen verran paljon käyty kaatumisia viime aikoina, että päätettiin mennä tällä kertaa enemmän potkujen kanssa. Polven nostoja ja hitaita, kontrolloituja potkuja lämppäreiden yhteydessä, hieman haettin myös helpompia komboja, etupotku-kiertopotku -yhdistelmää ja kiertopotku-takakiertopotku -yhdistelmää. Käytiin taas vaihteeksi tarkemmin myös ip-juttuja. Kertailtiin valkoisen vyön ip:t ja keltaisen vyön ip:t. Pientä muistelua tarvittiin, mutta tekniikat löytyivät lopulta. Pienen viilaamisen jälkeen oikein hyvää tekemistä! Koska aikaa jäi yli, haettiin hieman rentoutta lyönteihin veroharjoituksen avulla ja kertailtiin jalkakaatoja niin perusmuodossa kuin pyyhkäisylläkin.
Tiistaina paikalla kaksi harrastajaa. Kertailtiin hieman oranssin vyön ip-juttuja sekä ottelutekniikoita. Saksikaadoissa ei isompaa moitittavaa, lyöntiin vastapotku ja siitä käsilukko tuntui myös hyvältä. Kainalolukon kanssa pientä kertaamista, jotta saatiin se heti napakasti kohdalleen. Lonkkaheitossa parempi puoli meni tuttuun tapaan ihan mallikkaasti, mutta heikommalla puolella jään hieman liian pystyyn ja kaverin painopiste jää alemmaksi kuin oma painopisteeni, joten heittäminen on työlästä, hidasta ja hankalaa. Olkapääjumitkin varmasti vaikuttavat tähän osaltaan. Totesimme, että pitää tulevissa treeneissä keskittyä vielä tarkemmin sisäänmenoon ja siihen, että heittoasento on varmasti hyvä ennen suoritukseen lähtemistä myös huonommalla puolella. Ottelutekniikoissa ihan mukava fiilis, vt2-väistöstä vastalyönnit tuntuivat lähtevän ihan napakasti ja liikkuminenkin tuntui suhteellisen mukavalta. Sivupotkusta pyyhkäisykaadossa oli pientä hakemista, ei tuntunut oikein hyvältä ja luontevalta. Lisäsimme kuitenkin hieman lisävetoa jalkaan, niin pyyhkäisy sujuikin huomattavasti paremmin. Näki taas hyvin, että pienilläkin muutoksilla voi saada tekniikassa ihmeitä aikaan. Takapotkusta karhukaadossa kohtuullinen fiilis, joskin hieman kankeaa tekemistä, terävyyttä voisi olla lisää. Olen niin tottunut tekemään itseäni paljon kevyempien kanssa, että varon tuossa tekniikassa ehkä vähän liikaakin. Hyviä oivalluksia tuli taas!
Torstaina kolme harrastajaa paikalla. Yleisön pyynnöstä matsijuttuja. Alkuun ihan perusjuttuja lyöntien ja potkun torjuntaa ja siitä vastahyökkäämistä lyönneillä ja potkuilla, hieman liikkumisjuttuja ja potkuja perustekniikkana myös. Loppuun muutamat erät sparria. Tekniikoissa ihan hyvä meininki, sparrissa ei omalta osalta niinkään. Homma puuroutui nyt taas todella herkästi ja oli vaikeaa saada kunnollisia suorituksia sisään, lisäksi peräännyin taas liikaa, kuten minulle usein erittäin aktiivisesti hyökkäävien kanssa usein käy. Varsinkin ekoissa erissä tempoa oli vähän liikaakin ja tekeminen sen mukaista hosumista. Onneksi muutamia onnistumisiakin tuli, muun muassa onnistuneen jalkakaadon muodossa. Ensi kerralla pitää kuitenkin keskittyä vielä tarkemmin selkeisiin hyökkäyksiin. Nyt kävi vähän liiaksi niin, että mentiin sisään ja sitten jäätiin sinne vaihtelemaan iskuja, jolloin tekemisessä ei päässyt tulemaan hengähdystaukoja ja tekniikka kärsi. Onneksi näitä samoja vikoja on pitänyt korjata ennenkin, joten hyvä siitä vielä tulee! Plussana myös keltavöisemme otteli todella hienolla asenteella, tätä lisää!
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin muun kanssa. Lyöntipotkukomboja kaveriin. Tarkoitus oli ottaa myös hieman sparria, mutta treenikaverin loukkaantumisesta johtuen jätettiin ne tällä kertaa väliin. Sen sijaan kuritettiin hieman padeja potkuilla, kovia potkuja ja kiertopotkukomboja alas-ylös, mukavasti irtosi.
Lauantaina illalla jokin veti pakin aivan sekaisin ja koska mahaa särki jonkin verran vielä sunnuntaina aamullakin, päätin jättää thainyrkkeilyt väliin. Olo onneksi koheni hieman päivän aikana ja kävin katsomassa, olisiko hanmoodotreeneihin ollut tulijoita. Hiljaista oli taas, paikalla vain minä, joten taas kevyttä aseiden heiluttelua. Perussysteemit nunchakulla, kepillä ja miekalla läpi, jonka lisäksi myös Finlandin puolen juttuja ja vähän vapaata pyörittelyä myös. Nunchaku ja miekka tuntuivat nyt taas aika hyvältä ja kepinkin sain tuntumaan nyt järkevämmältä vapaassa pyörittelyssä. Loma alkaa lähenemään loppuaan, toivottavasti myös harrastajat alkavat taas löytää hieman sankemmin joukoin treenisalille.

Seuraajat

Boreal Hanmoodo
Kuvake
Eizei
error404
Jopo
MikkoA