Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

error404

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#451

Viesti error404 »

Nyt kun kuntotestistä alkaa olla jo jonkin verran aikaa, alkaa kroppakin hiljalleen palautua. Keskiviikon lenkki piti mennä vielä todella hitaasti, mutta perjantaina tuntuma alkoi olemaan pikku hiljaa sama kuin ennen kuntotestiä. Kamppistreeneissä mitään suurempaa haittaa ei onneksi ole ollut ja ne ovat sujuneet ja maistuneet ihan kivasti tässä kroppaa palautellessakin.
Maanantaina paikalla peräti kuusi harrastajaa. Mentiin peruskurssin juttuja eteenpäin. Haettiin vähän kaatumisia, kuperkeikkaa, taaksepäinkaatumista ja uutena kolmiokaatumista. Lyöntejä kerrattiin ilmaan ja pistariin. Potkuissa kerrattiin etupotkua eri systeemeillä ja uutena otettiin kiertopotku. Myös näitä ilman ohella pistariin. Ip-osiossa kertailtiin vähän rannekaatoa ja haettiin uutena kinokkia. Selvästi ip-jutut tuntuvat olevan kiinnostavia. Myös potkuissa ja lyönneissä ihan hyvää tekemistä, vaikka terävyyttä voisikin olla vielä lisää. Toki tässä vaiheessa se ei ole vielä niin tarkkaa. Jalka nousi peruskurssilaisilla ihan kivasti, mutta vielä pitää saada tukijalan käyttö kevyemmäksi. Nyt se on vähän liimattuna tatamiin, mikä ei ole nivelten kannalta kiva juttu. Oikein hyvässä alussa kuitenkin ollaan jo. Ilahduttavaa myös nähdä, että kuntoliikkeiden osalta myös siltakaaripunnerruksen kaltaiset haastavammat liikkeet onnistuvat jo tässä vaiheessa kohtuullisesti.
Tiistaina ei muita treeneissä, joten vähemmän yllättäen tuli tehtyä yksilötekniikkaa. Nunchaku-, keppi- ja miekkajutut läpi, lyömäjutut alusta loppuun ja treenin päätteeksi vielä tuplapotkuja, distance-stepillä ja ilman. Jalat hieman tukossa, joten en nyt lähtenyt tekemään sekapotkuja. Lyöntihommissa ihan kiva, terävä fiilis, jaloissa taas vähemmän skarppi. Liikeradat kuitenkin suhteellisen hyvät, vaikka potkut eivät taivaita nyt hiponeetkaan. Loppuun vielä kunnon venyttelyt, niin torstaina oltiin taas iskussa.
Torstaina mentiin kuitenkin vetäjäporukalla taas. Vetäjäporukalla mentiin taas. Alkuun potkuja ja kaatumisia, sen jälkeen lähdettiin käymään ottelutekniikoita alusta lähtien läpi. Haettiin tekniikoita nyt vähän syvällisemmin ja pyrittiin sitä kautta miettimään, kuinka tasoa voisi vielä nostaa. Perus lyöntipotkujutut ovat onneksi pitkälti tuttuja jo Finlandin puolelta, joten sikäli näitä on tullut vuosien varrella treenattua jo aika paljon. Kertaaminen ei tietenkään tee koskaan pahaa ja taso ei koskaan ole niin hyvä, etteikö sitäkin voisi vielä nostaa. Päätimme jättää painikuviot seuraavaan kertaan. Niitä on treenattu vähemmän, joten niihin pitää keskittyä vielä paremmin kuin näihin perus pystyjuttuihin.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin kaverin kanssa. Lyöntipotkukomboja kaveriin ja välineisiin. Otettiin nyt loppuun myös hieman vatsapanssarin kanssa ja nytkin se osoittautui todella käteväksi apuvälineeksi, kun haluaa treenata suoria potkuja sisältäviä komboja kaveriin.
Sunnuntaina päivällä taas thainyrkkeilyä. Paikalla neljä harrastajaa, joten vedettiin vähän vähemmän ohjatusti. Omat lämppärit, jonka jälkeen sparria, pelkästään lyönneillä, pelkästään potkuilla ja sen jälkeen kaikilla tekniikoilla. Loppuun vielä kehässä kaikilla tekniikoilla, niin pääsi hyödyntämään myös kehää. Vähän vaihtelevasti meni, välillä ihan hyvääkin tekemistä, välillä taas olin aivan kädetön. Varsinkin pelkillä lyönneillä sparratessa suojaus vuosi aika pahasti, mutta tilanne korjaantui kun sai potkutkin käyttöön. Ei parasta tekemistä, mutta huonompiakin sparreja on vedetty.
Hanmoodossa paikalla taas vain kolme ruskeavöistä harrastajaa. Vedettiin siis hieman edistyneempää asiaa. Yhdellä kaverilla seuraavassa vyökokeessa painia, joten otettiin siitä perusteita, alkaen ihan siitä, miten kroppaa kannattaa pystyssä käyttää, miten liikkua ja hieman myös matossa toimimista hanmoodon näkökulmasta, vähän myös peilaten siihen, mitä olen itse noista mattohommista vuosien varrella oppinut. Oma painitausta on krekossa, joten mikään ekspertti en tällaisessa lukkopainityyppisessä tekemisessä ole, mutta tiettyjä perusjuttuja osaan kyllä vetää. Kivat painit saatiinkin aikaiseksi! Oikein aktiivista tekemistä, alussa ehkä näkyi pientä jäätymistä, kun tätä on vähemmän meidän seurassa tehty, mutta ohjeet menivät hyvin perille ja pienillä neuvoilla taso saatiin nousemaan mukavasti. Tietysti jos haluaa pysyvämpää kehitystä, pitäisi tätä tehdä selvästi useammin. Hyvä pohja tuntuisi kuitenkin olevan kasassa. Loppuun vielä pari viimeistä ip-settiä. Järjestystä piti taas hieman muistella, mutta muuten varsin napakkaa ja hyvää tekemistä! Ennen kotiin lähtöä vielä kunnon venyttelyt.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#452

Viesti error404 »

Maanantaita lukuun ottamatta taas hiljaisempi viikko. Toivottavasti porukkaa alkaisi näkymään treeneissä muulloinkin kuin maanantaisin. Harmittavasti osalla harrastajista tullut aika pitkiä taukoja. Toivottavasti mielenkiinto pysyy kuitenkin yllä, eivätkä lopeta kokonaan. Joka tapauksessa maanantaina treenaamassa peräti 8 harrastajaa, mikä taitaa olla syksyn ennätys! Peruskurssitreenit, joten keskityttiin erityisesti heidän juttuihinsa. Alkuun haettiin hieman ajatusta alkulämmittely- ja lihaskuntoiikkeisiin. Vähän kaatuilua, torjuntoja, suoria lyöntejä ja ottelutekniikoiden alkeita, kiertopotkun torjuntaa ristitorjunnalla ja hieman vastahyökkäämistä lyönneillä. Ristitorjuntaa käytiin nyt ensimmäistä kertaa läpi ja vaikka varsinkin alakäden asennon kanssa on vielä tekemistä, ei torjunta vatsapuolelle tehtäessä ainakaan lähtenyt kääntymään liikaa, niinkuin monella harrastajalla usein aluksi käy. Ihan mukava alku siis. Parityöskentelyssäkin voisi olla hieman enemmän napakkuutta, mutta tässä vaiheessa ihan mukavaa tekemistä. Ip-tekniikoiden osalta kertailtiin hieman viimeksi uutena otettua kolmostekniikkaa eli kinokkia otteesta, jonka lisäksi loppuun uutena neljäs ja viimeinen vyökoetekniikka eli etupotkukaadot. Ajatus tuli ihan hyvin selville, mutta huomaa selvästi, että tämä on hankalin noista peruskurssin ip-tekniikoista. Miettimiseksi siis välillä menee, mutta onneksi näitä ehditään kyllä treenata vielä moneen otteeseen ennen vyökokeita.
Tiistaina ei muita treeneissä, joten tein yksilöjuttuja. Nunchakua, keppiä, miekkaa, lyöntijuttuja ja hieman tuplapotkuja. Jalat olivat kuitenkin hieman tönköt, joten tein potkuja aika vähän ja venyttelin enemmän.
Torstaina paikalla vetäjät. Kaatumisia ja potkuja. Kaatumisissa haettiin nyt rentoutta ja pehmeyttä, mikä onnistuikin nyt melko hyvin, olisi varmasti tehnyt monelle muullekin harrastajalle hyvää. Potkuissa keskityttiin nyt erityisesti tuplapotkuihin, joita otettiin niin paikaltaan kuin distance-stepin kanssa. Perustekniikoiden osalta alussa pientä kankeutta, pienen venyttelyn jälkeen mono nousi kuitenkin mukavasti. Paikaltaan tehdessä keskityin tekemään hieman rauhallisemmin ja tekemään potkut hyvillä, laajoilla liikeradoilla. Distance-stepin kanssa taas keskityin enemmän liikkumiseen ja siihen, että tekeminen on virtaavaa. Alkuun ehkä vähän liikaa nopeutta tekemisessä ja fiilis oli hieman epätasapainoinen. Vähensin hieman tempoa ja potkut tuntuivat heti paranevan huomattavasti. Koukkupotkussa nyt pientä kankeutta, muuten potkufiilis oikein hyvä.
Tänään sunnuntaina päivällä taas thainyrkkeilyä, tällä kertaa paikalla neljä harrastajaa. Nyt keskityttiin etenemiseen hyökätessä, eli kaveri perääntyi hyökkäksien edessä ja lähdettiin ottamaan sitä kiinni. Kaveri heitteli välillä myös vastahyökkäystä ja niitä yritettiin torjua sekä pyrkiä vielä kontraamaan. Vähän meinasin välillä pudota kelkasta, mutta ihan hyvää tekemistä kuitenkin. Isommalla porukalla saisi toki esim. paremmat sparrit aikaiseksi, mutta kyllä tällaiset pienimuotoisemmatkin treenit maistuvat.
Hanmoodossa paikalla taas vain vetäjät, joten vedimme omia juttuja. Ottelutekniikoita on tullut käytyä hieman vähemmän läpi, joten nyt kerrattiin alkupään juttuja, kiertopotkun kontraamista eri tavoin ja hieman myös edistyneempää asiaa, etupotkun vt2-väistöstä vastalyönnit, sivupotkuun kaato ja viimeisenä karhukaato takapotkuun. Näitä on tehty hieman harvemmin, joten olin yllättynyt, että ne menivät niin hyvin. Tosin tahti pidettiin aika rauhallisena ja toistoja tarvitaan varmasti vielä lisää. Tekniikat sinänsä ovat pitkälti tuttuja jo Finlandin puolelta, joten jonkinlaista pohjaa on kyllä näihin jo valmiiksi.
Ensi viikolla onkin sitten taas töissä hieman tiukempi viikko. Maanantain treenit jäävät väliin työkeikan takia ja myös tiistaille ja torstaille on tiedossa iltakeikkaa. Yritän kuitenkin silloin ehtiä treenaamaan. Toivottavasti muutkin innostuisivat, niin saataisiin muitakin vyökokeen suorittajia syksylle kuin peruskurssilaiset ja mustan vyön kokelaamme.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#453

Viesti error404 »

Tällä viikolla ollut taas hieman esteitä treenaamisen tiellä. Maanantaina treenit jäivät väliin töiden takia. Ei muita treenaamassa, joten yksilötekniikkaa taas. Pientä liikkumistreeniä, lyöntijutut läpi, tuplapotkuja distance-stepillä ja ilman, vähän sekapotkujakin. Loppuun aseita, nunchakua, keppiä ja miekkaa. Hartiat jotenkin tönköt nyt, lyönnit eivät tuntuneet oikein rennoilta alkuun. Onneksi helpotti hieman, kun lämpisivät. Potkut yllättävänkin ok, vaikka ihan kaikista freesein tuntuma ei jaloissa ollutkaan. Takapotkut hieman epätarkkoja, hain niitä vielä erikseen, jolloin meni vähän paremmin. Nunchaku pyöri mukavasti oikeassa kädessä, vasurilla tuntuma vähän kadoksissa. Miekka- ja erityisesti keppijutuissa todella mukava fiilis. Borealin ja Finlandin puolen juttuja molemmilla. Miekassa ehkä vielä lisää huomiota voisi kiinnittää tupetuksiin. Keppi tuntui nyt hyvältä, hain asentoihin myös hieman selkeyttä. Keppi pyöri hyvin, mutta borealin torjuntasetissä olisi voinut olla hieman parempi flow (tämäkin tosin parani hieman hidastamalla). Loppuun muistelin vielä kolmosnatsan keppinäytöksessä tehtyjä juttuja.
Torstaina pelkät vetäjät paikalla. Tuplapotkusettiä ja ip-settiä alusta noin puoleen väliin. Potkuissa suht hyvä fiilis, hieman tönköt jalat, mutta liikkuminen tuntui hyvältä. Potkutekniikat pääosin ok, joskin koukkupotku jäi hieman matalaksi. Ip-setissä hyvää tekemistä, mukavan napakkaa ja hyvällä asenteella. Oma avustaminen tuntui nyt myös tosi hyvältä ja tuntui, että saatiin nostettua molempien tasoa näissä hieman.
Tänään sunnuntaina treenaamaan OLISI tullut kolme harrastajaa. Salin ulko-ovessa oleva, jo pidempään reistaillut sähkölukko päätti kuitenkin ilmeisesti irtisanoutua juuri nyt. Kahdella avainkortilla yritimme päästä sisään, mutta lukija oli täysin mykkä ja ovi pysyi kiinni. Tästä viallisesta lukosta on laittanut kaupungille valitusta useampikin seura varmaan puolen vuoden aikana, mutta vähemmän yllättäen kukaan ei ole tehnyt asialle mitään. Kiva juttu. Toivottavasti huomenna päästään tavalla tai toisella sisään, maanantait ovat olleet nyt vilkkaimpia treenipäiviä. Onneksi pääsin kuitenkin thainyrkkeilemään. Paikalla kolme harrastajaa, joten piestiin välineitä. Erilaisia lyönti-potku-kyynärpää-polvikomboja ja välillä vähän torjumistakin väliin. Oikein hyvä hikitreeni, vähän meinasi alkaa lonkissa polttelemaan, mutta jaksoin kyllä loppuun asti.
Täytyy vaan toivoa, että kaupunki korjaisi tuon salimme kortinlukijan pikaisesti. Hieman ketuttaa maksaa isoja rahoja treenivuoroista, joita ei pääse käyttämään. Ihme juttu, ettei tuollaista asiaa voi korjata, vaikka monta kertaa on kaupungille asiasta sanottu. No, jospa tällä kertaa joku vihdoin tekisikin asialle jotain.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#454

Viesti error404 »

Kaupungilta vihdoin ja viimein ripeää toimintaa, kun valitin heti saman tien tuosta kortinlukijasta. Homma oli pian hoidettu ja treenit jatkuivat normaalisti tällä viikolla. Joskus näinkin päin! Maanantaina paikalla 7 harrastajaa. Peruskurssitreenit. Alkulämppäreiden jälkeen kerrattiin etupotkua ja kiertopotkua eri systeemeillä. Pienenä maistiaisena otettiin hieman myös hyppyetupotkua sekä etupotku-kiertopotku -yhdistelmää. Edellisellä kerralla oli käyty kaikki ip-jutut läpi, joten nyt keskityttiin ottelutekniikkaan. Suojien kanssa torjuntaa, vastahyökkäämistä lyönneillä ja kiertopotkulla. Hyvään alkuun päästiin, mutta toistoja tarvitaan vielä.
Tiistaitreeneissäkään ei vaihteeksi tarvinnut treenata yksin, paikalla oli viisi harrastajaa. Pelkkiä ruskeavöisiä paikalla, joten haettiin natsakoejuttuja. Rytmin rikkovaa lyöntisarjaa, distance-askeleesta ja lyönnin sivuväistöstä vartalokoukku, hieman kaatumisia sekä sekapotkuja. Loppuun ip-juttuja. Vanhemmat herrat ottivat omaa ip-settiään, joka pitää sisällään neljän ensimmäisen vyöasteen ip-tekniikat, me mustan vyön kokelaat taas otimme kakkosnatsakokeeseen tähtäävän junnumme kanssa hänen ip-settiään, joka taas pitää sisällään sinisen ja punaisen vyön ip-tekniikat. Tiistait ovat yleensä itselläni viikon rankimmat työpäivät ja tuntui taas, että olin alkuun taas hieman pihalla erityisesti noissa ip-tekniikoissa, mutta loppuakohti parani. Ihan napakan näköistä tekemistä, joskin omalla kohdalla keskittyminen hieman hajosi välillä. Muuten kyllä oikein hyvä treeni.
Torstaina myöhästyin työkeikan takia treeneistä hieman. Paljoa en menettänyt, sillä paikalla taas vain mustan vyön kokelaamme. Myöhästyin työkeikan takia treeneistä hieman. Paikalla kuitenkin vain mustan vyön kokelaamme. Vedettiin vaihteeksi ihan rehelliset potkutreenit, eli pelkkiä potkuja. Kaikki potkut eri systeemeillä läpi ja samalla yritettiin nostaa hieman tasoa. Jalat tuntuivat hieman tönköiltä, mutta loppujen lopuksi potkut menivät yllättävänkin hyvin. Etupotkuissa jalat tuntuivat olevan hieman kohmeessa, mutta hetken aikaa kun potkittiin, niin alkoivat paikat vertyä. Etupotkut lämmittivät paikkoja ja kiertopotkut avasivat kivasti lantiota, jolloin sivupotkut tuntuivatkin jo oikein mukavilta. Sivupotkussa käytiin myös vähän tarkemmin läpi potkun palautusta. Takapotkussa ykkössysteemissä oli nyt taas vähän epätarkkuutta, muuten tuntui suht napakalta, kakkos- ja kolmossysteemit sujuivatkin paremmin. Koukkupotkussa hain mukavaa kaarta ja yritin olla kiskomatta liikaa kropalla ja onnistuinkin mielestäni kohtalaisesti. Takakiertopotkuissa myös hyvä fiilis, potkuja ihan rauhallisesti ja lopussa hain muutamaa vähän terävämpää potkua. Hyvää teki pitkästä aikaa potkia vähän tarkemmin yksityiskohtiin keskittyen.
Tänään sunnuntaina päivällä thainyrkkeilemässä vaihteeksi kuusi harrastajaa, joten saatiin välillä vaihtaa kaveriakin. Lyöntipotkujuttuja ensin kaveriin, lopuksi välineisiin. Nyt otettiin pientä etäisyydenhallinta/väistämistreeniä. Pelkkää yläkropalla väistämistä ja siitä vastahyökkäystä, potkun väistöä minimaalisella liikkeellä lantiota taaksepäin vetämällä ja siitä vastahyökkäystä sekä koko kropan liikuttamista pois hyökkäyksen alta. Mukavasti monipuolisuutta lisää siis myös torjumisen puolelle. Hanmoodossa ei tällä kertaa muita paikalla, kun toinen vetäjämme oli reissussa. Koska alla oli jo thaikkutreeni ja jaloissa oli pientä jumitusta torstain potkutreenin jäljiltä, päätin pitää asepäivän. Nunchaku-, keppi- ja miekkasetit läpi, kepillä ja miekalla myös Finlandin puolen sarjoja. Kepillä kertailin taas myös natsakokeen näytössä olleita juttuja. Ihan kiva kevyempi treeni, joka avasi kroppaa mukavasti.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#455

Viesti error404 »

Tämä viikko alkoi hieman heikommissa merkeissä. Peruskurssilaisia ei sairastelun ja loukkaantumisten takia paikalla ja ilmeisesti siellä on ainakin yhdellä pidempää paussia tulossa. Tiukemman työpäivän jälkeen oli hieman vaikea saada itsensä liikkeelle, joten päätettiin tehdä ip-juttuja. Kaikki ip:t läpi alusta loppuun, jonka jälkeen muisteltiin hieman juttuja, jotka oli kolmosnatsakokeen ip-näytöksessä. Näytösjutut vaativat aika paljon muistelua. Itse tekniikat kuitenkin nyt mielestäni aika hyvät. Ei isompia jäätymisiä tai muuta vastaavaa, hyvää perusvarmaa tekemistä.
Tiistaina paikalla neljä ruskeavöistä harrastajaa. Ykkösnatsaan tähtääville kavereille alkuun hieman yksilötekniikkaa, rytmin rikkova lyntisarja, u-väistöt, pehmeää kissakaatumista hyppyajatuksella sekä keppijuttuja. Lopuksi kaverit kävivät omaa ip-settiään läpi, korjattiin vähän virheitä ja haettiin kokonaisia suorituksia. Itse hain toisen mustan vyön kokelaamme kanssa hieman kolmosnatsan ip-näytöksessä olleita juttuja. Samalla kertailtiin hieman jo aiemmin suunnittelemiamme ip-sovelluksia, joita pitäisi osata esittää ja opettaa tuolla tekniikkakokeessa. Näitä suunnittelimme jo aiemmin korona-aikana, niin aseettomia kuin pari veistä vastaan tehtävää yksinkertaista juttua. Nämä ovat suhteellisen simppeleitä, voi olla, että suunnittelemme jotain vähän pidempiäkin juttuja varmuuden vuoksi tuota tekniikkakoetta varten. Näillä kuitenkin mennään nyt aluksi.
Torstaina paikalla kolme harrastajaa, jälleen ruskeavöisiä. Lämppäreinä hieman potkuja ensin ihan perustasolla ja sen jälkeen vaihteeksi hieman hypystäkin. Pientä kankeutta paikka paikoin havaittavissa, mutta saatiin myös korjattua virheitä hieman. Kaatumisissa haettiin hyvän perustekniikan lisäksi nyt jatkuvaa, virtaavaa sarjaa ja kohtuullisesti onnistuttiinkin. Loppupään ip-juttuja kerrattiin myös, näissäkin on jo aika hyvin rutiinia alla, joten menevät ihan mallikkaasti, kunhan järjestyksen muistaa. Loppuun vielä pikaisesti hieman ottelutekniikkaa, vt2-väistöstä etupotkuun vastalyöntejä, sivupotkuun jalkapyyhkäisyä ja takapotkuun karhukaatoa. Etupotkun vastatekniikassa ihan kiva fiilis tänään ja myös karhukaadossa ihan hyvä fiilis. Tuo sivupotkupyyhkäisy oli kuitenkin jotenkin nihkeä tällä kertaa. Ensi viikolla on syyslomaviikko ja väkeä varmaan tavallistakin vähemmän treeneissä. Päätimmekin toisen mustan vyön kokelaamme kanssa keskittyä silloin erityisesti ottelutekniikkaan.
Lauantaina taas vaihteeksi yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Ensin haettiin vähän liikkumisesta lyöntipotkujuttuja kaveriin ja paikan hakemista vähän erikoisemmillekin potkuille. Takakiertopotkut onnistuivat ihan hyvin, takapotkut taas eivät oikein löytäneet maaliaan. Sivupotkuissa myös kohtuullisen hyvä fiilis. Muutamat sparrierätkin tuli vedettyä, yritettiin saada noita treenin alussa otettuja juttuja toimimaan myös ottelutilanteessa. Onnistui vaihtelevasti. Kun tempo ja intensiteetti kasvoivat, homma alkoi hajota, mutta kun rauhoitettiin tekemistä hieman, alkoi homma taas sujua. Kaiken kaikkiaan todella hyvä ja opettavainen treeni, mutta toistoja tarvitaan vielä lisää.
Tänään sunnuntaina thainyrkkeilyä ja hanmoodoa. Nukuin ilmeisesti hieman huonossa asennossa yöllä ja niska oli aikamoisessa juntturassa aamulla. Ajattelinkin, ettei treeneistä varmaan tule oikein mitään. Kannatti kuitenkin lähteä, sillä sekä thaikkutreenit että hanmoodotreenit onnistuivat oikein hyvin. Thaikussa lämpöjä tikkailla ja välineillä, loppuun sparria. Sparrit menivät vähän vaihtelevasti. Toisaalta pari erää meni todella kivasti, suojaus pysyi kohtalaisesti ja sain itsekin tehtyä pisteitä, toisaalta taas pari erää meni heikommin ja lähinnä taas imuroin osumia. Selvästi kuitenkin tekeminen mennyt taas hieman eteenpäin, joten todella makoisat fiilikset jäi näistä treeneistä!
Hanmoodossa paikalla mustan vyön kokelaat. Koska nyt ei ollut muita, kävimme lähinnä omia juttuja. Kroppaa aukaistiin pyörittelemällä vähän nunchakua ja keppiä. Kertailtiin myös vähän kolmosnatsakokeen keppinäytössettiämme. Pääosassa olivat kuitenkin ottelutekniikat. Niitä käytiin alusta lähtien läpi. Yllättävän mukavalta ja varmalta tuntui tekeminen, vaikka vähän nuutunut fiilis olikin treenien alussa. Varmasti kuitenkin tekemisessä vielä kehitettävää. Ainakin tuossa jo viikolla vaivanneessa sivupotkukaadossa ja takapotkusta karhukaadossa pyrimme vielä nostamaan tasoa ennen tekniikkakoetta. Ihan kohtuullisesti kuitenkin meni, erityisesti painoeron huomioon ottaen.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#456

Viesti error404 »

Maanantaina saatiin vieraita dan-kollegiosta treeneihimme ja pääsimme myös näyttämään uudelleen kuntotestissä heikommn menneet parit kuntoliikkeet. Ja paljon mukavamminhan ne nyt menivätkin! Ei paineita tai jäätävää juoksu/hyppyvääntöä alla, joten saatiin rentoja, puhtaita ja hyviä suorituksia tehtyä. Hyviä kehonhuoltojuttuja, joita tuli syksyn vetäjäleirillä, joka valitettavasti jäi meiltä väliin. Ip-juttujen osalta käytiin hieman läpi lähtötilannetta, kuinka kaveriin kannattaa ottaa ensikontaktia. Kaverin hyökkäyksen neutralointia eteenpäin menemällä, kroppaa sivulle kiertämällä ja pienellä pakituksella ja siitä hallinta. Todella hyödyllistä settiä niin ip-näytöksiä kuin painetestiä ajatellen. Vt2-torjunta on tuntunut vähän huteralta ja saimme tähän nyt todella hyviä vinkkejä. Vaatii kuitenkin vielä toistoja, että saadaan homma todella toimimaan. Saatiin siis hyvin henkilökohtaista ohjausta, mikä tulikin tarpeeseen ennen tekniikkakoetta! Loppuun vielä kolmosnatsan keppijuttujamme.
Tiistaina ei muita treenaamassa, joten lihashuollon lisäksi hieman tuplapotkuja ja aseita. Borealin setit läpi niin nunchakulla, kepillä kuin miekallakin, lisäksi kepillä ja miekalla myös vähän Finlandin puolen settejä. Nunchakulla perussettien lisäksi myös vähän vapaata pyörittelyä. Ottelutekniikoilla mentiin taas. Alkuun vähän peruspotkuja ja tuplapotkuja, että saatiin paikat auki.
Torstain treenissä käytiin läpi maanantain oppeja, paikalla vain mustan vyön kokelaamme. Etupotkuun vastaaminen lyönneillä onnistui taas suht mukavasti, mutta takapotkusta karhukaato ja erityisesti sivupotkusta jalkapyyhkäisy menivät vähän heikommin, oli jotenkin vähän tuntuma kadoksissa niistä itsellä. Muutamia ihan kohtalaisiakin suorituksia sentään mahtui sekaan, joten nämä varmasti paranevat lisätoistoilla. Kävimme läpi myös seuraavaa settiä, jossa painiotteesta lähdetään hakemaan kaatoa suoraa taaksepäin, saksikaatoa sekä karhukaatoa. Tuntui jotenkin mukavammalta ja luontevammalta lähteä painiotteesta liikenteeseen. Vähän meni välillä myös pieneksi painisparriksi. Näitäkin kyllä hyvä ottaa vielä lisää ennen tekniikkakoetta.
Sunnuntaina samat harrastajat ja sama teema. Työkeikoilla tuli seistyä paikallaan aika pitkään, joten selkä oli hieman juntturassa ja ajattelin, ettei potkimisesta tule oikein mitään. Alkuun tuli otettua kuitenkin sen verran kehonhuoltoa, että lopulta potkut sujuivat oikein kivasti. Peruspotkuja ja tuplapotkuja. Lisäksi tuttuja ottelujuttuja. Aika samat fiilikset kuin torstainakin. Lyöntivastauksessa sai jo ihan kivasti maanantaina esille tulleita pointteja. Karhukaatokin sujui pääosin kohtalaisesti, tosin kaverin kanssa on sen verran painoeroa, että pyrin tekemään nämä painijutut aika varovaisesti. Sivupotkukaadossa vielä vähän hutera fiilis, mutta varmasti toistoilla paranee. Sen sijaan painiotteesta tehtävät jutut tuntuivat paljon luontevammilta niihin sai vielä torstaita paremman tuntuman. Ensi viikolla suunnitelmissa olisi ottaa myös kahta viimeistä ottelusettiä. Enää alle kuukausi aikaa H-hetkeen!
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#457

Viesti error404 »

Maanantaina kuusi harrastajaa treenaamassa. Itsensä loukannut peruskurssilaisemme pääsikin odotettua nopeammin tolpilleen, mutta tekeminen piti pitää vielä suht varovaisena. Lämppäriksi tikkaita, liikkumista ja lyöntejä. Nyt keskityttiin enemmän yksilötekniikkaan. Peruskurssin potkuja eli etu- ja kiertopotkua käytiin perusteellisesti läpi. Ilmaan kaikki systeemit, samalla korjailtiin vähän virheitä. Kun ilmaanpotkut alkoivat näyttää sopivan hyviltä, potkittiin hieman pistareita. Kiertopotkussa tukijalan käytössä oli viel hieman viilaamista, joten siihen liittyen pari harjoitusta, joita on yleensä kyllä otettu vasta vähän edistyneempien kanssa. Tuntui kyllä auttavan, toivottavasti vinkit ovat mielessä myös ensi kerralla. Loppuun otettiin hieman nunchakua, vaikka peruskurssilaisilla ei sitä vyökokeessa vielä olekaan, tuntui kuitenkin sekin kiinnostavan kovasti.
Tiistaina meinasi taas mennä töissä hieman pitkäksi, mutta onneksi kerkesin paikalle vain pari minuuttia myöhässä, paikalla neljä harrastajaa. Toisen mustan vyön kokelaamme kanssa vedettiin nyt hieman kevyempi treeni, pyöriteltiin lähinnä aseita. Natsakokeisiin tähtäävät kaverit kävivät läpi ip-settiään ja aseiden pyörittelyn lomassa haettiin heille vähän lisäpointteja tekemiseen.
Torstaina paikalla kolme harrastajaa. Viime viikko otettiin ottelujuttuja, joten nyt keskityttiin taas vähän enemmän ip-juttuihin, erityisesti alkupäästä. Lämppäriksi otettiin kuitenkin ensin hieman potkuja. Haettiin ihan perustekniikkaa, siihen vähän rentoutta. Hieman myös tuplapotkuja, niin saatiin sotkettua vähän liikkumista mukaan potkuihin. Loppuun vähän ottelujuttuja, painiotteesta tehtvät setit läpi. Perustasolla homma jo melko ok, mutta vielä tekeminen vähän epävarman oloista. Toistoja tarvitaan siis lisää.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Ihan hyvät setit tuli taas vedettyä. Lyöntipotkujuttuja kaveriin, hieman sparria sekä potkimista padeihin. Oikea olkapää hieman jumissa, joten ei ihan kaikista paras treenifiilis, siitä huolimatta kuitenkin ihan mukiinmenevää tekemistä. Potkut lähtivät ihan napakasti, mutta lyönneistä oli vaikeaa saada rentoja jumitusten takia. Sparrit menivät vähän kyttäilyksi. Nyt tehtiin vähän aiempaa napakammin, joten ei tullut yritettyä ihan niin monipuolisesti erilaista tekniikkaa kuin parilla edellisellä kerralla. Sekaan mahtui kuitenkin ihan hyviäkin tilanteita. Parhaat onnistumiset tulivat kiertopotkuilla, mutta myös sivupotkulla tuli pari hyvää vetoa. Hyviä yrityksiä tuli muutamia myös koukkupotkuilla ja yritin heittää sekaan myös hieman takakiertopotkua ja osuinkin sillä, mutta koska osuma tuli kroppaan, ei sillä ollut hirveästi vaikutusta eikä sillä olisi pisteitä tullut. Mukava kuitenkin huomata, että nuo erikoisemmatkin potkut alkavat edes joskus löytää jossain määrin paikkansa. Loppuun vielä padeihin parit lyöntipotkukombot. Taas keskityin enemmän erikoisempiin potkuihin ja takakiertopotkulla sainkin pari ihan hyvää vetoa.
Sunnuntaina thaikkua ja hanmoodoa. Thaikussa paikalla 8 harrastajaa, joten saatiin ihan kunnon treeniä aikaan. Lyöntipotkujuttuja kaveriin, nyt teemana oli hyvä asento ja suojaus, joihin keksityttiin noissa parijutuissa. Loppuun myös hieman sparria. Olkapäät jumittivat alkuun, joten oli vaikea saada tehtyä lyöntipuolen juttuja kovin rennosti nyt. Onneksi sain ne hieman rentoutumaan ennen sparria. Sparrit menivät vähän kaksijakoisesti. Toisaalta torjuminen ja lyöminen oli vähän kankeaa ja etäisyydenhallinnan kanssa oli taas vähän tekemistä. Toisaalta sain kuitenkin joitakin ihan hyviä vastaiskujakin tehtyä, joten loppujen lopuksi ihan onnistuneet treenit taas.
Hanmoodon puolella paikalla vain mustan vyön kokelaamme, joten keskityttiin taas omiin juttuihimme. Ottelusettejä vt2-setistä eteenpäin. Pientä hakemista taas sivupotkukaadossa, mutta kaiken kaikkiaan tuntui hieman paremmalta kuin aiemmilla kerroilla. Painijutuissakin on alettu jo saada hommaan hieman rutiinia. Nyt käytiin myös viimeistä ottelusettiä, jossa kiertopotkusta ensin uhrautumisheittoa, sen jälkeen korkeaa heittoa ja taklausta, kaikkia mattohallinnan kanssa. Uhrautumisheitto meni vanhasta tottumuksesta, mutta vaatii kyllä vielä toistoja, jotta saa sen vähän miellyttävämmäksi tehdä, heitossa ja taklauksessa parempi fiilis. Alle kuukausi aikaa tekniikkakokeeseen, joten nyt on aika kertailla erityisesti näitä itselle hankalampia juttuja.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#458

Viesti error404 »

Tämä viikko ollut taas hieman tiukempi työrintamalla, mikä on hieman haitannut treenaamista. Maanantaina paikalla viisi harrastajaa, peruskurssitreenit. Alkuun otettiin hieman liikkumista, lyöntijuttuja sekä etupotkua ja kiertopotkua. Tälläkin kertaa otettiin mukaan hieman edistyneempää asiaa ja haettiin potkuun voiman lisäksi kontrollia. Ensin kunnon potkuja pistariin, sen jälkeen kontrolloituja potkuja, joista voima ei välity samalla tavalla. Tällä haettiin vähän sitä, että harrastajat tunnistaisivat, mistä se voima omasta kropasta potkuihin löytyy ja kuinka sitä voi kontrolloida, vaikka potkuissa nopeus säilyisikin. Mukavasti näkyy edistystä potkuissa, vaikka paikoin vielä onkin tekemistä. Peruskurssilaisille myös ip-jutut ja ottelujutut läpi kerraten. Mustan vyön kokelaiden lisäksi paikalla yksi ruskeavöinen kaveri, jonka kanssa myös hieman potkujuttuja läpi. Sekapotkuja sekä takakiertopotkun tekniikkaa. Taso tuntui kaverilla nousevan, vaikka ei vielä aivan tasalaatuisesti aina tulekaan. Varmasti kuitenkin saadaan potkut paranemaan, kun saa vähän lisää rutiinia alle.
Tiistaina ei muita paikalla, joten pyörittelin aseita. Nunchakua, keppiä ja miekkaa. Hieman myös lyöntijuttuja läpi ja vähän liikkumista.
Torstaina vain mustan vyön kokelaat paikalla, joten omia juttuja. Liikkumista, lyöntijuttuja läpi ilmaan ja vähän säkkiinkin. Ottelujuttuja kertailtiin myös. Vt2-setissä nyt hieman aiempaa parempi fiilis. Painiotteesta tehtävissä jutuissa myös ihan kiva fiilis. Tosin selvästi tuntee, että ovat vähän uusia juttuja, tekemisessä ei ole ihan samaa varmuutta kuin tutummissa jutuissa. Mutta treenillähän se paranee.
Sunnuntain osalta thainyrkkeilyt jäivät työjuttujen takia väliin. Hanmoodotreeneihin sentään kerkesin. Paikalla kolme harrastajaa. Tällä kertaa ohjelmassa hieman liikkumisjuttuja, haettiin natsakokeeseen tähtäävälle kaverille hieman heittoliikettä kohdilleen. Lisäksi myös hieman sekapotkuja, niitä ei tule koskaan otettua liikaa. Loppuun käytiin myös hieman vt2-torjuntaa läpi kevyesti ilman suojia. Tuntui, että ollaan tässä hieman edistyttykin, mutta sen näkee paremmin vasta, kun otamme niitä ensi viikolla suojien kanssa. Seuraava viikko olisi vielä tarkoitus mennä hieman ottelutekniikkapainotteisemmin, viimeisellä viikolla ennen vyökoetta panostetaan varmaan taas enemmän ip-juttuihin ja perustekniikkaan.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#459

Viesti error404 »

Viimeistä viikkoa viedään! Mustan vyön projektimme on edennyt siihen vaiheeseen, että tekniikkakoe häämöttää viikon päässä lauantaina. Perhosia lentelee vatsassa jo jonkin verran. Vaikka tässä on tehty jo aika monta vyökoetta ennen tätä, silti edelleen tuntuu yhtä jännältä kuin ennen keltaisen vyön koetta. Katsotaan miten äijän (tai äijien) käy!
Maanantaina saatiin yllättäen taas vieraita dan-kollegiosta. Tulin itse paikalle melkein suoraa töistä, joten olin hieman nollat taulussa, mutta treenit saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi. Peruskurssitreenit, joten mentiin valkovöisten ehdoilla taas pitkälti. Lämppäriksi ensialkuun hieman tikkaita. Lisäksi muuta pientä kivaa, liskokävelyä, kylkimyyryä, raahautumista ensin pelkillä käsillä, ryömimistä ilman käsien apua ja yhtä painitreeneistä peräisin olevaa liikkuvuusharjoitusta, jossa heitetään jalat pään yli niin, että varpaat koskevat tatamin pintaan ja sen jälkeen kaadutaan sivulle. Natsakokeeseen tähtäävällä kaverilla oli vierailevalle danillemme muutamia kysymyksiä ip-tekniikoihin liittyen, joten pääsivät ottamaan niitä rauhassa, samoin toinen ruskeavöinen kaverimme pääsi tekemään omia yksilötekniikoitaan. Itse vedimme toisen mustan vyön kokelaamme kanssa peruskurssilaisille hieman kaatumisia, ip-juttuja ja ottelutekniikkaa. Ip-jutuissa saatiin tekniikat näyttämään jo melko kivalta, kunhan keskittyminen pysyy. Ottelutekniikoissa vielä hieman miettimistä ja etäisyyden kanssa vielä hieman tekemistä. Nekin alkavat kuitenkin näyttää paljon paremmalta, kun saadaan vielä lisää varmuutta perustekniikoihin.
Tiistaina paikalla neljä ruskeavöistä harrastajaa. Alkuun vähän yksilöjuttuja, liikkumista ja lyöntijuttuja. Paikalla vain ruskeavöisiä, joten haettiin kaikille vähän tasoa. Päivän pääasiallinen aihe oli kuitenkin itsepuolustus. Lähdettiin käymään alusta lähtien tekniikoita läpi ja käytiin läpi yksityiskohtia, joihin saatiin edellisissä treeneissä vinkkiä. Mukavasti saatiin uutta asiaa kaikille paikalla olleille.
Torstaina paikalla taas neljä ruskeavöistä harrastajaa, taisi tulla tällä viikolla kävijäennätys! Lämppäriksi kaatumisia matalalla tasolla, lähinnä kropan avaamiseksi. Oikea olkapää jostain syystä vieläkin aivan tukossa. Hiukan huolestuttava merkki ensi viikon vyökoetta ajatellen. Kaatumisten jälkeen vielä sekapotkut läpi setti kerrallaan ihan ajatuksen kanssa ja mietittiin, mikä on vaikeaa ja mitä voisi tehdä toisin, jotta saisi tehtyä sujuvammin. Hyvää potkuasentoa, liikkumista jne. Ottelujuttujen osalta aloitettiin ihan alusta. Aika tuttuja juttuja, mutta hyvä kerrata. Vt2-setissä ja painijutuissa näytti tulleen edistystä. Viimeinen setti jätettiin nyt väliin, pientä kremppaa molemmilla mustan vyön kokeilailla.
Sunnuntain treenissä vain mustan vyön kokelaat paikalla, mikä oli tällä kertaa hyvä asia, sillä päästiin keskittymään omiin juttuihin. Mustan vyön tekniikkakoe häämöttää jo edessä ensi lauantaina ja nyt tehdään vielä viimeisiä treenejä ennen sitä. Olkapää oli vieläkin kipeä, joten jätin varmuuden vuoksi thainyrkkeilyt vielä väliin. Tässä vaiheessa ei kannata riskeerata loukkaantumista. Tällä kertaa vedettiin viimeinen ottelutekniikkatreeni ennen vyökoetta ja oli ilo huomata, että fiilis oli nyt aika hyvä. Lämppäreiksi vähän potkuja sekä lyöntijuttuja säkkiin, jotta saatiin olkapäille vähän hierontaa. Se auttoikin mukavasti ja kiristykset helpottivat huomattavasti. Hieman tehtiin nyt myös potkuja, joissa oli yllättävän hyvä fiilis, vaikka töissä on parin viime päivän aikana tullut seisoskeltua aika tavalla. Ottelutekniikan osalta keskityimme taas loppupään setteihin ja rauhallisesti tekemällä saatiin homma tuntumaan ihan hyvältä. Painijutuissa tuntui kyllä hieman hankalalta käyttää suojia, sillä niiden kanssa on huomattavasti vaikeampi ottaa kaverista kiinni kuin ilman niitä. Hieman rauhoittamalla tekemistä ja pienellä lisäfokuksella saatiin homma kuitenkin pelaamaan. Parannettavaa on varmasti vielä, mutta ainakin danikokeen eteen on tehty kovasti töitä. Ensi viikolla sitten hieman jarrutellaan ja kevennetään treeniä, jotta äijät pysyvät kunnossa. Silloin tiedossa siis yksilötekniikkaa, ip-juttuja ja aseita.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#460

Viesti error404 »

Tällä viikolla olikin sitten edessä h-hetki eli mustan vyön tekniikkakoe, joten viikko meni pitkälti siihen valmistautuessa. Maanantaina treenit jäivät harmillisesti väliin työkeikan takia. Tiistaina paikalla oli itseni lisäksi kaksi ruskeavöistä kaveria. Ruskeavöisille ykkösnatsan juttuja. Ip-settiä läpi, käytiin läpi korjauksia, mitä kavereille oli settiin tullut. Itse tein sivussa samalla myös hieman potkuja ja asetekniikkaa. Potkut tuntuivat aika kankeilta nyt alkuun, eivät meinanneet millään nousta pään korkeudelle. Kuitenkin kun sain lihakset lämpimäksi, alkoi potkukorkeuskin nousta. Olkapää vieläkin aika jäykkä ja kipeä. Nunchakun pyörittely ja erityisesti keppi- ja miekkatekniikoiden jauhaminen tuntui kuitenkin auttavan ja tuo olkapää tuntuikin treenin päätteeksi paljon liikkuvammalta.
Torstaina vedettiin viimeiset treenit ennen tekniikkakoetta! Paikalla mustan vyön kokelaidemme lisäksi yksi ruskeavöinen kaveri. Olkapää vieläkin hieman jäykkä ja kipeä. Vedettiin aika rauhallisesti, että oltiin lauantaina hyvässä kunnossa. Aluksi vähän yksilötekniikkaa, lyönti- ja potkujuttuja sekä liikkumista. Tekniikkana haettiin ip-juttuja. Kaikki ip:t kerraten rauhallisesti läpi. Loppuun vielä omia sovelluksia, joita piti opettaa vyökokeessa. Nyt oli kaikki tehtävissä oleva tehty ja jäljellä ei ollut muuta kuin antaa kaikkensa!

Ja sitten:

Lauantaina mustan vyön tekniikkakoe. Yleensä vyökokeissa itsellä tahtoo jännitys tehdä sen, että aina kokeen jälkeen on hieman pettynyt omaan suoritukseensa ja löytää hirveän määrän asioita, minkä olisi voinut tehdä paremminkin ja tuntuu vaikealta saavuttaa se oma paras taso. Nyt kuitenkin fiilis oli todella hyvä ja vyökokeen jälkeen tuntui siltä, että pystyin näyttämään sitä omaa tasoani todella hyvin, mikä lämmitti mieltä todella paljon. Kun mustan vyön kokeesta puhutaan, niin ohjelmassa oli tietenkin vähän kaikenlaista, perustekniikkaa, sparria, ip-tekniikoita ja painetestiä, aseita, murskausta jne. Perustekniikkaosuus meni mielestäni tällä kertaa huonoimmin, oli jotenkin kankea fiilis testin alussa. Kun paikat sai kunnolla lämpimäksi ja vähän paremmin tuntumaa omaan kroppaan, niin suoritustaso alkoi kuitenkin parantua huomattavasti. Oli ilo huomata, että sparrissa on tullut mukavasti edistystä ja painetestissäkään ei tullut suurempia jäätymisiä. Vaikka en edelleenkään ole mikään matsatessa mikään terminaattori tai tee mitään ihmeellisyyksiä painetestissä, niin sain mielestäni hyvät, sujuvat suoritukset tehtyä molemmissa. Ja se tuntui kyllä todella hyvältä. Murskauksessa löin sekä käsivarrella leca-harkkoja että potkin etupotkulla kattotiiltä. Käsivarsimurskauksessa oma ennätykseni on 10 tiiltä, mutta koska takana oli pitkä päivä, enkä ole pariin vuoteen tiiliä lyönyt ja koska tuo kymppi ei minulla aina mene, päätin mennä kahdeksalla tiilellä. Mukava, rento lyöntifiilis ja varman tuntuinen suoritus, kaikki tiilet palasiksi. Jälkiviisaana voi todeta, että kymppikin olisi hyvin saattanut mennä. Mutta näillä mentiin nyt. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tuohon testiin ja omaan suoriutumiseeni siinä. Koe menikin molemmilla karkkilalaisilla hyväksytysti läpi. Vyötä ei kuitenkaan vielä tullut, sillä kuntotestin puolelta kaivattiin vielä joitakin lisänäyttöjä, jota suorittanemme jossain vaiheessa pikapuoliin. Kaiken kaikkiaan kokeesta jäi todella hyvät fiilikset, ehkä jopa parhaat kaikkiin aikaisempiin vyökokeisiin verrattuna. Oli ilo olla mukana!
Valitettavasti hyvästä suorituksesta ei päässyt kovin pitkään nauttimaan, sillä illalla kun palasimme kotiin, iski aivan kaamea vatsatauti. Edes vesi ei tuntunut pysyvän miehessä sisällä. Vaiva jatkui vielä sunnuntaiaamunakin, joten treenit jäivät sunnuntailta väliin. Sain kuitenkin itseni sen verran kasaan, että sain hoidettua sunnuntaille sovitut työkeikkani. Tätä kirjoittaessa fiilis on onneksi jo huomattavasti parempi ja huomenna olo on varmasti jo normaali.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#461

Viesti error404 »

Tällä viikolla treeneissä hiljaisempaa. Maanantaina paikalla molemmat peruskurssilaisemme. Koska kondis ei ollut vielä aivan sataprosenttinen, vedin treenit vähän kevyemmin. Alkujuoksujen jälkeen kuntoliikkeitä hieman syvällisemmin läpi, tämä samalla preppausta itselleni, sillä mustaa vyötä varten pitää vielä näyttää muutama kuntoliike uudestaan. Tekniikkana peruskurssin ip:t, vähän lyöntiä ja torjuntaa sekä hieman lisää tasoa potkuihin, jotka alkavatkin jo näyttää oikein hyviltä. Loppuun jäi vielä hieman aikaa, joten otettiin kepit ja harjoiteltiin hieman peruspyöritystä.
Tiistaina ei muita treeneissä. Kokeilin hieman tehdä noita kuntoliikkeitä, joita pitää näyttää vielä mustan vyön saamiseksi. Vatsoissa aika hyvä fiilis ja sain sata väännettyä hampaat irvessä. Alussa tekniikka selvästi aiempaa parempi, mutta lopussa hieman hajoaa edelleen, kun kroppa väsyy. Punnerrukset menivät hieman heikommin. Olkapäiden seutu sen verran tukossa, että aika tuskaista vääntämistä oli. Pyrin pitämään tekniikan mahdollisimman hyvänä, joten tein 60 ja sen jälkeen loput kympin seteissä siten, että rentoutin käsiä hieman välissä. Tekniikkana taas aseita. Nunchaku pyöri kivasti. Tuntuu siltä, että suhteellisen pienelläkin pyörittelyllä tuon tuntuman saa pysymään aika hyvänä ja jopa parantumaan, kun vaan muistaa säännöllisesti tehdä. Kepillä hain niin borealin sarjat kuin finlandin puolen setitkin. Sama miekalla. Tahti nyt aika rauhallinen, miekalla varsinkin tupesta veto sivulle tuntui hieman ikävältä olkapäässä. Rauhallisella tahdilla kun teki, tuntuivat asetekniikat onneksi kuitenkin hieman helpottavan noita yläkropan jumeja.
Torstaina paikalla yksi ruskeavöinen kaveri, Lihaskuntoa taas ja lihashuoltoa, kunnon venyttelyt. Olkapää jumittaa edelleen. Varovaisesti hieman lyöntijuttuja ja potkuja.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin kaverin kanssa. Olkapää tuntui nyt hieman paremmalta, vaikka vieläkin jumittaa selvästi tavallista enemmän. Uskalsin siis lähteä ottamaan sillä hieman rohkeammin tekniikkaa. Lyöntipotkukomboja kaveriin ja sparria. Vyökokeissa sparrit menivät todella hyvin ja vieläkin oli kiva tunne. Hyviä osumia ja paikkoja, vaikka välillä tuli omaankin päätyyn. Mono nousi myös kivasti. Loppuun hieman padeja. Erikoisempia potkuja lyönteihin yhdisteltynä. Nyt taas mukava virtaus tekniikassa, etäisyyden sain nyt myös pysymään hyvänä. Padeja pitäessä hieman tuntui tuo olkapää. Treenin jälkeen kyllä liikkuvuus tuntui olevan aiempaa parempi. Toivotaan, että selvitään tällä eikä tarvitse mennä lekuriin näyttämään.
Sunnuntaina kerkesin taas vaihteeksi hieman thainyrkkeilemäänkin. Ohjelmassa vastahyökkäämistä lyöntiä ja potkua vastaan niin lyömällä kuin potkimallakin. Ajoitus vähän falskasi taas aika ajoin kun tuli monimutkaisempia iskujenvaihtoja. Hieman tahtia hidastamalla alkoi kuitenkin sujua paremmin. Loppuun sparria ensin rooleilla siten, että toinen hyökkäilee normaalisti ja toinen vain vastaiskee ja seuraava erä osienvaihdolla. Lopuksi normisparria. Nyt oli taas todella hyvä sparrifiilis, vaikka olkapää juilii vieläkin. Hyviä vastaiskuja ja vauhdikkaita iskujenvaihtoja tuli nyt paljon ja vaikka suojaus välillä rakoili, oli fiilis kuitenkin koko ajan turvallinen. Olkapäät väsyivät kyllä taas todella nopeasti.
Hanmoodossa ei paikalla muita ja yhdet treenit jo päivälle alla, niin keskityin enemmän kehonhuoltoon. Pientä aseiden pyörittelyä myös ja kepin kanssa hain vähän liikkuvuutta myös tuonne olkapäihin. Oikein mukava fiilis kropassa tämän pienen palauttelun jälkeen.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#462

Viesti error404 »

Työt tulivat tällä viikolla hieman harrastusten tielle ja työkeikkoja onkin parin seuraavankin viikon aikana aika tavalla. Yritän kuitenkin ehtiä treenaamaan mahdollisuuksien mukaan. Maanantaina peruskurssitreenit, paikalla kuusi harrastajaa. Otettiin nyt enemmän potkuja. Peruskurssilaisilla etu- ja kiertopotkut alkavat näyttää jo aika hyvältä. Kaikilla systeemeillä haettiin nyt potkuihin vähän lisätasoa. Päivän pääasiallinen pihvi olivat kuitenkin ip-jutut. Kolme ensimmäistä menee ihan kivasti, viimeinen vaatii vielä hieman toistoja. Haettiin loppuun peruskurssilaisten kanssa ensimmäistä kertaa myös hieman painetestiharjoitusta, pelkillä otteilla.
Tiistaina paikalla kolme harrastajaa, itseni lisäksi kaksi natsakokeisiin tähtäävää kaveria. Ykkösnatsaan tähtäävällä ruskeavöisellä veteraanillamme ollut pientä epävarmuutta lonkkaheiton osalta kaatumisissa, joten nyt haettiin hänelle erityisesti rentoutta ja varmuutta kaatumisiin. Samalla nuoriso-osastolaisemme pääsi tekemään omassa natsakokeessaan edessä olevaa vapaata kaatumisohjelmaa. Veteraanin kanssa haettiin myös polvelta heittoa takaa kuristusotteesta sekä lonkkaheittoa pehmeämmälle alustalle. Siitä olikin paljon apua ja niin heitto kuin avustajana oleminenkin näyttivät pehmeälle alustalle oikein mallikkailta. Suurempi ongelma kaverilla ollut kuitenkin heikompi puoli, joka vaatii vielä toistoja. Kaatuminen sinne ei lähde yhtä rennosti kuin paremmalle puolelle, mikä johtaa helposti kolahduksiin. Eteenpäin mentiin kuitenkin selvästi! Nuoremman kaverin kanssa käytiin myös hänen ip-settiään läpi. Mukavasti meni, vaikka haettiinkin nyt vähän enemmän vauhtia, toki rentoudesta tinkimättä. Loppuun otettiin vielä muutamia ip-sovelluksia, jota suunnittelimme aikaisemmin kolmosnatsakokeessa ollutta ip-näytöstä varten.
Torstain treenit jäivät töiden takia harmittavasti väliin, sunnuntaina paikalla vain mustan vyön kokelaamme. Thainyrkkeilyt jäivät tältä viikolta väliin töiden takia ja pahalta näyttää myös parin seuraavan viikon osalta. Hanmoodotreeneihin sentään kerkesin. Molemmilla kavereilla vähän kremppaa ja jotta toipuminen ei häiriintyisi, päätettiin vetää enemmän kehonhuoltopainotteiset treenit. Itsellä olkapää oli taas aika pahana, piti ottaa särkylääkettä. Lämmittelyliikkeisiin haettiin hieman niitä ajatuksia, joita tuli esille tuolla tekniikkakokeessa. Availin hieman olkapäitä myös pienen keppijumpan avulla. Tein näitä jo aikaisemminkin ja tuntuivat auttavan hieman tuon olkapään kanssa, kun muistaa varovaisesti tehdä. Mukavasti auttoi nytkin. Tekniikkana vähän kaatumisia ja potkuja. Hain myös hieman lyöntejä ilmaan ja varovaisesti myös säkkiin. Kaatumisissa olkapää tuntui olevan ihan ok, joskin takaperin kuperkeikassa vihloi aika ikävästi. Myös tiikerikaatumisessa se tuntui hieman, mutta kun ei laittanut käsillä liikaa vastaan, sai tekniikan tehtyä ihan hyvällä tekniikalla. Potkuissa ei ihmeempiä, pientä kankeutta havaittavissa mutta muuten ihan ok fiilis. Lyönneissä sivukoukuissa tuntui tuo olkapää, mutta hieman kun himmasi eikä vedellyt täysivoimaisia lyöntejä, niin oli ihan siedettävä fiilis.
Viikolla on kotona tullut tehtyä myös noita mustasta vyöstä puuttuvia kuntoliikkeitä. Linkkareissa ja seljissä jo ihan mukava fiilis, punnerrusten osalta sen sijaan hieman huolestuttavalta tuntuu tuo olkapää, kivun takia on hieman hankalaa tehdä kovin rentoja suorituksia, joten niissä tuntuu, että väsyn vähän tavallista nopeammin. Toivottavasti se kestää näyttää nuo puuttuvat suoritukset.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#463

Viesti error404 »

Joulu alkaa lähestyä, mikä tarkoittaa lisääntyvää työmäärää meikäläiselle. Nyt onkin vähän tiukkaa treeneihin ehtimisen kanssa. Maanantaina paikalla neljä harrastajaa. Äijät hieman romuna, joten aika rauhassa mentiin taas. Kaatumisia tasonnostomeiningillä. Rauhassa yksityiskohtia tarkemmin läpi käyden. Kuntoliikkeissä katsottiin nyt myös tekniikkaa, tekee itsellekin hyvää miettiä näitä välillä. Ykkösnatsaan tähtäävälle veteraanillemme ip-juttuja läpi, tässäkin katsottiin asioita pitkälti tason nostamisen vinkkelistä. Haettiin tapoja, jolla tekniikoista saataisiin sujuvampia ja sulavampia. Voimaa pois tekniikoista ja lisää rentoutta ja pyöreyttä. Paljon kaveri on kyllä jo oppinutkin. Hieman itsekkäästi vedin loppuun vähän keppijumppaa olkapäitä aukaisemaan. Hyvin tuntui kuitenkin porukalle maistuvan. Treenien lopussa olkapäissä vähän parempi fiilis, toivottavasti vaikutus on pysyvä.
Tiistaina itsenäisyyspäivä, joten ei treenejä. Torstaina paikalla kolme harrastajaa. Paikalla taas natsakokeisiin tähtääviä ruskeavöisiä. Alkulämppäreihin haettiin niin juoksujen kuin kuntoliikkeidenkin ostalta hieman tasoa. Tässä taas ajattelin hieman itseäni, kun noita kuntojuttuja pitää vielä suoritella pois alta. Melko hyvä fiilis oli nyt kaiken kaikkiaan, vaikka punnerruksissa hieman vihloikin olkapäätä. Selvästi leveä asento on nyt olkapäälle parempi. Kapealla otteella vihloo aika ikävästi. Tekniikoiden osalta haettiin sekapotkuja vaihteeksi hieman paritekniikkana siten, että molemmilla on potkulätkä kädessä ja potkitaan vuorotellen siten, että toinen suorittaa potkunsa toisen perääntyessä. Vähemmän ollaan tuota settiä tällä tavalla treenattu, joten alussa pientä hakemista. Ihan kivasti lähti kuitenkin sujumaan. Skarppina pitää olla. Nyt tehtiin aina yhtä yhdistelmää kerralla ja jos oltaisiin tehty koko settiä, olisi pitänyt olla todella tarkkana potkulätkän asennon kanssa. Kaikki ip-tekniikatkin ehdittiin käydä pikaisesti läpi, näitä on höylätty aika paljon, joten kummallakin omat setit menivät ihan mallikkaasti. Muissa sitten oli hieman enemmän hakemista. Ihan hyvä, että kaikki pääsivät käymään kaikkia tekniikoita läpi. Mustaa vyötä kohti mentäessä pitäisi alkaa olla jonkinlainen kokonaiskuva hallussa. Ehdin myös tekemään kepin kanssa olkapäälle hieman liikkuvuusharjoitteita. Treenin jälkeen fiilis olikin taas vähän parempi.
Duunia tänä viikonloppuna taas siihen malliin, että sunnuntain thainyrkkeilyt jäivät taas väliin ja hanmoodotreeneihinkin kerkesin vain tunniksi. Tein hieman kevyemmän treenin, vähän lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyä sekä hieman keppijumppaa olkapäälle. Paikalla ykkösnatsaan tähtäävät kaverit itseni lisäksi, joten keskityttiin nyt enemmän heidän juttuihinsa. Ip:t alkavat olla jo melko hyvin hallussa, toisella kaverilla pientä parannettavaa lonkkaheiton putoamisessa heikommalle puolelle. Oikein mallikkaan näköistä tekemistä paremmalle puolelle, mutta heikommalla lähtee kaatumaan jotenkin jäykästi ja tulee vähän kyljen kautta alas. Monenlaisia juttuja kokeiltiin ja saatiinkin sitä hieman paremmalle tolalle. Lisää varmuutta kaivataan kuitenkin vielä, että kaveri saa tasaisemmin oikeanlaisia suorituksia. Itse pieksin myös hieman säkkiä kevyesti. Kun malttaa tehdä rauhassa eikä repien, se tuntuu auttavan myös olkapäähän. Ensi viikolla onkin tiukka työviikko, treenit jäävät väliin ainakin maanantaina ja torstaina. Tiistaina sentään pääsen ja sunnuntaina olisi tarkoitus myös päästä, vaikka keikkaa on silloinkin.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#464

Viesti error404 »

Tällä viikolla treenit jäivät taas töiden takia vähemmälle. Maanantaina jäätävän pitkä työpäivä, joten treenit jäivät väliin. Tiistainakin takki aika tyhjä, pari päivää taas lähes putkeen duunia. Hieman nollat taulussa siis taas treeneissä. Natsakokeeseen tähtäävät kaverit taas paikalla. Edelleen
tehtiin kissakaatumisen kanssa töitä. Lisää pyöreyttä siihen, jotta uskaltaa paremmin sitten lonkkaheitostakin tulla alas. Aika paljon toistoja tehtiin taas ja hiottiin tekniikkaa. Vielä ajoittain kulmikkuutta, mutta eteenpäin mennään koko ajan. Itse ip-tekniikoiden osalta kavereilla alkaa näyttää jo ihan mallikkaalta. Lisää toistoja vaan alle, niin liikkeet tulevat sitten selkärangasta.
Torstain treenit jäivät tutusta syystä väliin, eli töitä taas. Sunnuntaina samasta syystä en ehtinyt taaskaan thainyrkkeilemään. Hanmoodotreeneihin sentään kerkesin. Paikalla vain mustan vyön kokelaamme. Molemmilla kremppaa, joten otettiin iisisti. Kaatumisia, potkuja, vähän lyöntejäkin ilmaan ja säkkiin sekä liikkuvuusjuttuja olkapäälle. Olkapää alkaa tuntua nyt hieman paremmalta. Tietyissä liikkeissä ja asennoissa vielä tuntuu, mutta esimerkiksi koukkulyönnit alkavat taas sujua kivuttomasti. Toivottavasti vaiva menee pian ohi. Päätin myös, että jatkossa panostan yläkropan liikkuvuusjuttuihin hieman enemmän. Olen pitänyt jalkoja heikoimpana kohtanani, joten olen tehnyt todella paljon liikkuvuusjuttuja niille, mutta yläkroppa on jäänyt vähemmälle. Siihenkin olisi kuitenkin hyvä panostaa, sillä se varmasti pienentäisi myös loukkaantumisriskiä.
Ensi viikolla taas rauhoittuu myös työrintamalla, joten treenaamisenkin pitäisi onnistua paremmin. Välipäivinä olisi myös tarkoitus käydä heilumassa.
error404
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 491
Viestit: 568
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini

error404

#465

Viesti error404 »

Pari vuotta on tehty tiukasti töitä ja nyt mustan vyön projektimme on tullut päätökseen. Maanantaina suoritettiin vielä viimeiset näytöt muutaman kuntoliikkeen osalta ja sieltähän se ensimmäinen dani tuli sopivasti vielä ennen joulua. Melkein 20 vuotta siihen meni ja välillä oma eteneminen on ollut aika pitkäänkin jäissä. Onneksi löytyi vihdoin omasta seurasta sopiva kaveri, joka oli valmis panostamaan sen verran, mitä tuon vyön saaminen vaati. Yksin sen suorittaminen olisi ollut huomattavasti vaikeampaa. Tälle on uhrattu paljon aikaa parin viime vuoden aikana. Toden teolla homma lähti käyntiin, kun seuramme päätti lähteä mukaan Boreal Hanmoodoon. Siinä vaiheessa alkoi herätä ajatus siitä, että meilläkin voisi olla hyvät mahdollisuudet suorittaa mustat vyöt. Saavutus oli itselle tärkeä etappi, koska vaikka treenivuosia on takana paljon, mustan vyön suorittaminen ei ollut itselle mikään itsestään selvyys, välillä tuntui todella siltä, että en tänne asti pääse koskaan. Borealin puolella polku on kuitenkin ollut hyvin selkeä. Neuvoja ja tukea on saatu aina kun on tarvittu. Lajiorganisaatiolle tästä kyllä pisteet kotiin. 20 vuoden aikana on tullut treenattua todella mahtavien tyyppien kanssa, kaikilta olen oppinut jotain iästä ja tasosta riippumatta ja se kulminoitui nyt näissä mustan vyön näytöissä, erityisesti erinomaisesti sujuneessa tekniikkakokessa. Iso kiitos kuuluu oman seuran porukalle, jolta on tullut paljon tukea projektissamme. Paljon apua on ollut myös thainyrkkeilytreeneistä, joista olen saanut paljon lisää kovuutta ja ottelutuntumaa, joka ei ole itselläni ollut vahvin alue.
Toki kivikoiltakaan ei polulla vältytty, korona haittasi treeniä aika paljon, kun tilat menivät kiinni. Välillä treenattiin pihalla räntäsateessa ja pakkasessa sitä mitä pystyttiin. Välillä päästiin onneksi sisätiloihinkin treenaamaan, kun sitä tarvittiin, eikä treeni tauonnut kokonaan oikeastaan missään vaiheessa. Välillä takaiskuja tuli myös loukkaantumisista, joista kuitenkin onneksi selvittiin aika hyvin. Korona meinasi yllättää vielä kalkkiviivoilla, mutta onneksi tästäkin selvittiin maaliin asti. Tavoitteena meillä oli ottaa koko uusi systeemi haltuun mahdollisimman perusteellisesti ja mielestäni onnistuimmekin ihan kohtuullisesti. Parannettavaa toki varmasti on ja siksi treeni jatkuukin tästä uudella innolla! Seuraavana päätavoitteena on saada seura uuteen nousuun. Nyt ollaan oltu hieman aallonpohjassa ja olemme treenanneet aika pienellä porukalla. Toivottavasti keväällä alkavalle uudelle alkeiskurssille löytyy paljon innokkaita harrastajia. Käynnistämme myös junnukurssin 7-11-vuotiaille, ehkäpä sitäkin kautta saadaan kasvatettua seuralle uusia mustia vöitä! Pieneksi paikkakunnaksi Karkkilassa on kuitenkin aika paljon lajitarjontaa (paljon enemmän kuin silloin, kun itse aloitin!) ja uusien harrastajien saaminen ei ole aina niin yksinkertaista. Parhaamme kuitenkin tehdään!
Maanantaina ehdittiin myös treenata tekniikkaa vyönäytön lisäksi. Paikalla seitsemän harrastajaa. Tuoreet mustat vyöt saatiin siis heti käyttöön. Alavöisille nuorille heidän vyökoejuttuaan, ruskeavöisille ikämiehille ip-settiä, joka sujuikin jo oikein vauhdikkaasti. Valitettavasti toinen tuli heitosta hieman huonossa asennossa alas ja kolautti olkapäänsä. Toivottavasti ei tullut mitään isompaa haaveria, kaverit ovat kuitenkin jo pian valmiita natsakokeeseen. Loppuun vedettiin sitten hieman potkuja niin peruspotkujen kuin sekapotkujenkin muodossa.
Ei muita treeneissä, joten omia juttuja taas. Kävin vähän läpi kuntoliikkeistä pointteja, joita tuli maanantaina tuossa viimeisessä näytössä esille. Rauhallista tekemistä tekniikkaan keskittyen. Nyt on aika hioa tekniikkaa, kun ei tarvitse miettiä sen kummemmin määriä. Hieman myös liikkuvuusjumppaa olkapäälle, näistä on ollut kyllä apua. Tekniikkakokeen jälkeen olkapää oli välillä todella jumissa, mutta nyt se liikkuu jo paljon normaalimmin. Lähinnä tietyissä asennoissa jos kädelle varaa painoa, vihlaisee olkapäässä. Esimerkiksi ojentajapunnerruksissa tuntuu vielä aika pahalta, vaikka niitäkin kokeilin tehdä varovaisesti parikymmentä. Aika pientä liikettä, mutta paraneminen ottaakin aikansa ja eteenpäin on kuitenkin menty. Tekniikkana liikkumista, lyöntijuttuja ilmaan ja säkkiin sekä potkuja perusmuodossa, tuplina ja sekapotkuistakin muutamaa ekaa settiä. Jaloissa havaittavissa hieman kankeutta, joten ei kaikista notkein fiilis. Tuntuu siltä, että tuo järkyttävä liukkaus pihalla aiheuttaa sen, että jalat ovat tavallistakin tönkömmät. Potkuissa kuitenkin kaiken kaikkiaan kohtalainen fiilis, kun sai jalat lämpimäksi. Kyllä ne alkavat tuosta taas notkistumaan, kun pääsee taas säännöllisemmin lenkille.
Torstaina muut olivat jo joulun vietossa, treeneissä vain tuoreet mustat vyömme. Molemmat vielä hieman romuna, joten otettiin treenit taas enemmän kehonhuollon kannalta. Käytiin läpi kuntoliikkeissä olevia korjausta kaipaavia yksityiskohtia. Nopeasti tehdessä vielä vähän kankeaa tekemistä, mutta sain kulmia hiottua pois tahtia hidastamalla. Kaatumistekniikoita syvällisemmin läpi. Tehtiin varovaisesti kroppaa avaten, mutta samalla teknisiä yksityiskohtia hioen. Pientä potkutreeniä myös. Olkapäiden avaamista taas kepin kanssa. Joulun pyhinä ei sitten olekaan treenejä, joten tiistaina jatketaan.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 89 kurkkijaa