Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 134
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 5 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Morjesta kaikille, järkätään tasan kuukauden päästä eka kamppailutapahtuma Asola Fight Night Live - Point Sparring Maratooni ja streemataan koko setti!

Tervetuloa messiin, luvassa piste sparrii kymmenessä lajissa puoliltapäivin alkaen tasatunnein, paikan päällä tai ennakkoon voi ilmottautua haluumiinsa sarjoihin ja vedetään läpi karsinnat kolmesta pisteestä kolmea vastaan vapaavalintaisilla pareilla, jonka jälkeen semifinaalit ja finaalit.

Järjestyksessä Komba, veitsitaistelu, nyrkkeily, Muay Thai, vapari, BJJ, Senshido, bofferointi ja armorit päällä shinailla.
Tavote korostaa skillejä ja tyylii, haetaan selkeitä osumii puolustuksen ohi ja piste tulee kun pääsee poistuu tilanteesta ilman et toinen kerkee osumaan takasin. Tän pisteytystavan tavote on tosiaan mahdollistaa hyvät sparrit eri tasosten ja painosten kesken ja se tulee toimii paremmin toisissa lajeissa kun toisissa ja mielelläni kuulen potkulaisten mielipiteet ja ymmärrän että tää on epäortodoksinen tapa lähestyä varsinkin noita kovia lajeja, mut kyseessä ei niin vakava takapihaturnaus ja tavote tosiaan on kamppailumaratoonina vetää koko päivä läpi ja pyrimme näin ennaltaehkäisee ylilyöntejä ja loukkaantumisia.

Kirjotan alle tarkemmat lajikohtaiset sääntöaihiot joihin toivon myös kokeneempien kantaa, tavote tosiaan pistepelin ympärille saada lajeja ja ottelioita kunnioittavaa hauskaa ja teknistä taitoa painottavaa toimintaa.

Tapahtuman hinta 20e johon kuuluu kasvisruokaa koko päiväks, mut laitoin tohon et omilla armoreilla ja kamppailun legendat ilmaiseksi, esim. mustaa vyötä tai vastaavaa kokemusta niin tervetuloa mukaan temuamaan, ohjeistaa ja tuomaroimaan. Säännöt pyrkii olemaan mahdollisimman yksiselitteiset eli lähtökohtaisesti pystyotteluissa pitää osua toiseen riittävän hyvin puolustuksen ohi ja päästä tilanteesta, jotta toinen saa mahdollisuuden kuitata osuma pisteeksi kättä nostamalla.
Jos toinen kerkeää lyödä takaisin palataan etäämälle ja aloitetaan uudestaan haeskelemaan paikkoja.
Jos saa lyötyä hyvän osuman ja toinen pysyy kintereillä voi häntä lyödä uudestaan vastapalloon jolloin saa myös pisteen.

Voimankäytön tavoite on olla selkeä lyöntien kanssa, jolloin ne ei jätä toista arvailun varaan, eli sopivan kova että se riittää puolustajalle hyväksi osumaksi. Puolustuksen kautta osuvia lasketaan hipuiksi jos lyötävä näin kokee, mutta toki minkä vaan osuman saa kuitata hyökkääjän hyväksi, mutta tavoite on mahdollistaa älykäs etäpeli ja toisaalta lähitaistelutilanteet joissa molempiin osuu ja sit ottaa taas etäisyyttä mistä lähtee hakee pistettä.

Turnaus on meidän pihalla et säävarauksella, mut toivottavasti natsaa ja nostellaan sisältä 20m2 tatamia areenaks jolla koitetaan pysyä. Ei oo köysiä joten ei voi työnnellä ulos eli keskikenttää pelataan.

Kombassa saa pisteen kun saa käden tukevasti kaulalle.

Veitsitaistelussa lähetään hakee vakavaa osumaa, viilto kaulaan tai torsoon ja pistot torsoon ja pois tilanteesta niin pojo. Raajoihin viiltelyllä voi härnää ja näpäyttää.

Nyrkkeilyssä kans päästä ja torsosta pojo, näis hammasuojat pakolliset ja pehmee nyrkkeilykypärä suosituksena.

Muay Thaissa pojot puhtaista iskuista ja potkuista torsoon, kaadosta ja clinhistä jos pystyy vetää toisen kumoon, sekä polvista ja kyynärpäistä puolustuksen ohi.

Vaparissa samat kun yllä sekä piste maahanviennistä ja jos pystyy lukottaa niin kerrasta poikki.

BJJ ja lukkopaini kimonoilla tai ilman, lukotuksesta voitto, pisteitä voi laskea jos katsotaan hyödylliseks.

Senshidosta sain Jasselta introa ja tutustunut shredder materiaaleihin ja tää olis tarkoitus vetää about kurkusta kiinni ja piste ja sit lumipesua ja läpsimistä naamaan voi käyttää tehokeinona ja hämäyksenä. Kombaamalla oppima tekniikka tuntu soveltuvan tähän hyvin ja mielelläni kokeilen tätä myös muuten vaikka kaikkien potkulaisten kanssa ketä kiinnostaa niin pystyy testaa tota lähiottelun mekaniikkaa suht realistisissa mut riittävän suppeessa ja rauhallisissa merkeissä.

Bofferointi näillä mukautetuilla säännöillä eli täytyy päästä tilanteesta niin saadaan hieman erilaista peliä kuin miten bofferointia yleensä kilpaillaan hipuilla.

Shinailla panssarit päälle ja full contact, miekat on kuitenkin niin kevyitä että voi laittaa melko täpöllä.

Et tämmöstä luvas toivottavasti tulee porukkaa niin saadaan kunnon mayhem ja tavote tosiaan tuoda alan taitajia yhteen ja pitää hauskaa hyväs hengessä, et ei mitään super vakavaa tappelua. Ite kehittänyt taitoja kehää varten, mut kamppailen näköjään vieläkin arjen kanssa enkä ole onnistunut pääsee varsinaiselle kisatasolle koviin lajeihin, mut tää point sparring on nyt kevytversio jossa päästäis matsaa ja paljon ihmisiä tuntuu olevan samassa veneessä että kiinnostaa kisaa mut täysiä on liian kovaa.

Jos haluutte ilmottautua mukaan mulle voi laittaa vaikka mailia jusukin@gmail.com niin tiedän miten löytyy ottelioita eri lajeihin ja jos joku haluu vetää mun kaa koko maratoonin niin mucho respeto ja game on! :-8

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit: 3068
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu
Sivulajit: IP, BJJ, SW, KB, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi
Tykännyt: 62 kertaa
Tykätty: 201 kertaa

Komba

Viesti Jasse »

Särähti tuo Senshido nimen käyttö niin piti vastata omasta puolesta heti vaikka en ehtinyt koko viestiä ajatuksella lukea. Itse siis olen käynyt tässä kesän aikana pari kertaa Jusukin ninja-pihalla treenailemassa ja vaihtamassa ajatuksia. Senhidon osalta minulla ei tietysti ole mitään auktoriteettiä, mitä nyt YouTubesta ja Puolustaudu videoita vakoillut ja Rojolan opissa vähän kokeillut hommaa. Sanon jusukille että kannattaa tutustua systeemiin jos haluaa lisää eväitä ja ajatuksia itsepuolustusta ajatellen. Kokeiltiinkin sitten komban tyylistä harjoitetta naamaan ja kurkkuun tarttumalla. Mutta on aika rohkeaa sanoa tätä Senshidoksi :D Miten olisi "käsikähmä" tai "penkominen"?

Itse osallistun tulevaan maratooniin. Olen skepitinen point-sparring systeemin soveltamista täyskontaktilajeissa, mutta varsinkin veitsi ja miekkataistelua sekä käsikähmää odotan innolla. Toivottavasti mahdollisimman mini potkulainen tulee mukaan pitämään hauskaa avoimin mielein :)
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Jasse viestistä:
Lasse Candé
"Tyyneys on lepäävää rohkeutta." - Bushido/Nitobe
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 134
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 5 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Joo Senshido nimen käyttö pyrki olemaan fanitus lajia kohtaan ja toivottavasti tulee lajin taitajia paikalle niin saadaan sen oppeja kunniottavaa drilliä kehiin, mut käsikähmä ois varmasti osuvampi nimi tälle. En ole itsepuolustuksen ammattilainen, niin en voi sitä valmentaa mut mielellään helppoja versioita drillaan ja yksinkertaistetuilla säännöillä toivottavasti päästään kisaamaan joitan fiksua versioo :jepa:

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
antti_lk
Ars Dimicatio
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Jasse
JKOO
Kuvake
Joeli T.
Kuvake
Jorge
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Jusukin
Kuvake
kallev
Kari Aittomäki
Kuvake
Kuhmu
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Nico
Oar
Kuvake
Paanari
Petri Puolakka
Kuvake
Pyrkele
sinappi
Taijin harjoittaja
tapsaattori
tohtorismies
Kuvake
Valvoja
Veepee
zzxx
Kuvake
Ôari