Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Poliisin voimankäyttö

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Poista käyttäjä 1747

Poliisin voimankäyttö

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

sikajudoka kirjoitti: marras 26, 2021, 05.14 Yllättävän kova tuomio ottaen huomioon, että poliisi ei loukkaantunut tilanteessa.
Mun vanha työkaveri sai joskus vuonna keppi ja kivi puukon vatsaansa, sai kilarit ja jahtasi kirjaimellisesti puukottajaansa astalolla ympäri kapakan edustalla odottanutta taksia (lukitsi ovet) kunnes poliisi saapui paikalle. Lyhyt terä ei ylettynyt vauvalihan läpi vatsaonteloon asti.

Tutkittiin ja tuomittiin törkeänä pahoinpitelynä. Vrt. samoihin aikoihin yli 2 promillen pierussa ollut apina törmäsi poliisiin ratsian yhteydessä, jolloin sitä tutkittiin automaattisesti murhan yrityksenä. Muistaakseni törmäys oli tahaton eikä siitä syntynyt edes pahemmin vammoja.

IMO virkavallan vastustamisesta saatavat kovennetut sanktiot eivät ole ongelma, vaan muiden väkivaltarikosten rangaistusten lapsellinen taso. Saivathan ne Porvoon tapauksen veljeksetkin yhtä kovan tuomion, kuin murhasta vapautuneen ja kolme ihmistä Porvoon mäkkärin ajokaistalla tappanut rehabilitoitunut kansalainen.


:)
Viimeksi muokannut Poista käyttäjä 1747, marras 26, 2021, 09.50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19081
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Poliisin voimankäyttö

Viesti Andy »

Kelvoton yritys tekee teosta ei-rangaistavan. Kelvoton yritys voisi olla siis vaikka sellainen, että yrittää surmata poliisin pistelemällä neuloja tätä esittävään voodoo-nukkeen. Tässä ei kuitenkaan ole kyse sellaisesta, koska puukottamiseen voi aivan hyvin kuolla.

Poliisin tappaminen virkatoimessa on automaattisesti murha ja sen yritys murhan yritys. Se ei siis edes voi olla tapon yritys, mitä se yleensä olisi tavan kansalaisen kohdalla. Näin on siksi, että poliisilla on viran puolesta myös velvollisuus hakeutua tilanteisiin, joissa on riskejä, eikä pakeneminen ole vaihtoehto.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Ars Dimicatio
reiteenpotkija
Viestit: 416
Lauteille: Lokakuu 2020
Etulaji: HEMA
Sivulajit: Hyoho Niten Ichi Ryu, Voimankäyttö, Gekiken
Takalajit: Aikido, Hokutoryu Ju-Jutsu, Nyrkkeily

Poliisin voimankäyttö

Viesti Ars Dimicatio »

MikaM kirjoitti: marras 26, 2021, 09.36 Eikös kelvoton yritys ole kevennysperuste?
Kelvoton yritys määritellään siten, että rikoksella ei ole edes teoreettista mahdollisuutta onnistua. Esimerkkinä syytetty on vakaissa aikomuksissa liikkeellä puukottaakseen naapuriaan ja napppaa stiletin mukaansa tätä tekoa varten. Hän menee soittamaan naapurin ovikelloa ja tämän avatessa oven alkaa hakkaamaan puukolla naapuriaan. Naapuri ei vahingoitu, mutta teko on silti aikomuksen perusteella tapon tai murhan yritys. Tutkinnassa todetaan, että syytetty nappasi vahingossa oikean stiletin sijasta stilettikamman. Koska oikeus katsoo, että kammalla ei pahallakaan tahdolla pysty tappamaan naapuria, kyseessä on kelvoton yritys.

Olen kuullut vitsinä myös "kelvottomasta yrittäjästä", eli epäillystä, joka aikaisemman toiminnan perusteella ei vain ole kykenevä (voimat ja taidot ei riitä) toteuttamaan rikostaan. Kelvoton yrittäjä ei kuitenkaan ole oikeudessa lievennysperuste, vaikka tässä siihen ilmeisesti yritettiin vedota. :D
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 5349
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Poliisin voimankäyttö

Viesti MikaM »

Minähän siis kommentoin Pyrkeleen ehdotusta, että pitäisi koventaa tuomiota, koska kelvoton. En mitään tapausta.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Kari Mäki-Kuutti
munillepotkija
Viestit: 961
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: Shorinji Kempo

Poliisin voimankäyttö

Viesti Kari Mäki-Kuutti »

Kuva
Kari Mäki-Kuutti
sikajudoka
munillepotkija
Viestit: 604
Lauteille: Helmikuu 2009

Poliisin voimankäyttö

Viesti sikajudoka »

Eleetöntä ja rauhallista voimankäyttöä on aina mukava katsoa.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24872
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Poliisin voimankäyttö

Viesti Mjölnir »

etälamautin olisi saakelin hyvä myös yksityiselle turva-alalle. Todennäköisesti monta vammautumista voitaisiin välttää
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
taikaviitta
munillepotkija
Viestit: 612
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT

Poliisin voimankäyttö

Viesti taikaviitta »

Mjölnir kirjoitti: helmi 11, 2022, 18.35 etälamautin olisi saakelin hyvä myös yksityiselle turva-alalle. Todennäköisesti monta vammautumista voitaisiin välttää
Näinhän se olis. Helpottais aika hemmetisti (hikoilua) monta kertaa, varsinkin kun yksin pääasiassa joutuu työskentelemää. Sitä päivää tai oikeastaan vuotta odotellessa. En pidättele hengitystä.
sikajudoka
munillepotkija
Viestit: 604
Lauteille: Helmikuu 2009

Poliisin voimankäyttö

Viesti sikajudoka »

Vanhat Lainvalvojat-sarjan jaksot on paljon mukavampia kuin uudet Poliisit-sarjan jaksot. Vanhan liiton rikostutkija opettaa jonnelle käytöstapoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Poliisin voimankäyttö

Viesti Mika »

Ammattitaitoisesti oli poliisi valppaana tilanteessa. Näin vain yhden kerran videon nähneenä se huitominen tuli minulle yllätyksenä. Jos poliisi ei olisi ollut tilanteen tasalla, kaikenlaista olisi voinut sattua. Nyt meni hyvin. :jepa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
sinappi
etupotkija
Viestit: 3393
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Poliisi pamputtaa taas

Viesti sinappi »

Poliisin vasteaika Texasin Uvalden kouiluampujan pysäyttämisessä puhuttaa internetissä. Ainakin itse olen törmännyt useisiin väitteisiin, että poliisi odotti tunnin eristäen aluetta ennen kuin meni pysäyttämään ampujaa. Ampuja surmasi 19 alakoululaista lasta sekä 2 opettajaa.

Uutisen tietojen mukaan tapahtumien aikajana on ollut jotakuinkin seuraava:
- Klo 11.40 ampuja menee sisälle koulurakennukseen
Ampuja menee luokkahuoneisiin ja ampuu enemmän kuin 25 laukausta
- Poliisi saapuu paikalle 11.44
- Poliisit saavat kontaktin ampujaan, mutta kohtaavat tulitusta ja suojautuvat
- Poliisit kutsuvat paikalle lisäresurssia ja aloittavat oppilaiden ja opettajien evakuoinnin
- Tekijä on eristettynä linnoittamaansa toiseen huoneeseen yhteydesä olevaan luokkahuoneeseen. Tila on sama, jossa uhrit olivat.
- jossakin kohtaa poliisit saavat neuvotteluyhteyden tekijään
- Ilmeisesti 30 minuutin kuluttua linnoittautumisesta rajavartiolaitoksen taktinen ryhmä tekee luokkahuoneeseen sisäänmenon murtamalla ja surmaa tekijän laukaustenvaihdossa

https://edition.cnn.com/2022/05/26/us/u ... index.html

Nykyäänhän perustoimintatapa tuolla on joukkoampumisissa pyrkiä nopeasti kontaktiin ja pysäyttää tekijä, jotta mahdollisimman moni pelastuisi. Osoitettiinko tuolla anteeksiantamatonta pelkuruutta poliisin puolesta vai ei? Murhasiko tekijä ihmisiä vielä sinä aikana, kun poliisi odotti? Varmaankin lisätietoja ja vastauksia on vielä luvassa. Itse olen sitä mieltä, että kouluampumisessa pikkulasten elämä on tärkeämpi kuin pelastajien. Toisaalta kuitenkaan en pidä järkevänä taktiikkana heittää ukkoja teuraalle kevyessä varustuksessa murtamaan kivääritulessa ovea, jos on vaihtoehtona myös jäädyttää tilanne esimerkiksi eristämällä tekijä potentiaalisista lisäuhreista.
Aihki
päähänpotkija
Viestit: 6247
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliisi pamputtaa taas

Viesti Aihki »

sinappi kirjoitti: touko 27, 2022, 08.33 Toisaalta kuitenkaan en pidä järkevänä taktiikkana heittää ukkoja teuraalle kevyessä varustuksessa murtamaan kivääritulessa ovea, jos on vaihtoehtona myös jäädyttää tilanne esimerkiksi eristämällä tekijä potentiaalisista lisäuhreista.
Hmm ... eikös Suomessa autopartioilla usein ole liivit mukana jos ei päällä (hirvikivääri takakontissa on hyvä vara-ase)? Tuolla ilmeisesti ei. Olisihan sitä voinut kuvitella pitävänsä ammuntakontaktin hörhöön, jolloin ehkä joku oppilas olisi säästynyt kun ammuskelijan huomio on muualla.

Rikki ammutusta lippalakista päätellen osa rajavartioston ryhmästä ei ollut ainakaan täysvarustuksessa.

Tällåä hetkellä uutiset tuntuvat siltä, että tätä puidaan vielä pitkään. Varsinkin kun tämä taitaa olla ensimmäinen transuampuja,[lähdeviite?] siitä tulee riittämään meemihupia.
sinappi
etupotkija
Viestit: 3393
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Poliisi pamputtaa taas

Viesti sinappi »

Aihki kirjoitti: touko 27, 2022, 09.17
sinappi kirjoitti: touko 27, 2022, 08.33 Toisaalta kuitenkaan en pidä järkevänä taktiikkana heittää ukkoja teuraalle kevyessä varustuksessa murtamaan kivääritulessa ovea, jos on vaihtoehtona myös jäädyttää tilanne esimerkiksi eristämällä tekijä potentiaalisista lisäuhreista.
Hmm ... eikös Suomessa autopartioilla usein ole liivit mukana jos ei päällä (hirvikivääri takakontissa on hyvä vara-ase)? Tuolla ilmeisesti ei. Olisihan sitä voinut kuvitella pitävänsä ammuntakontaktin hörhöön, jolloin ehkä joku oppilas olisi säästynyt kun ammuskelijan huomio on muualla.

Rikki ammutusta lippalakista päätellen osa rajavartioston ryhmästä ei ollut ainakaan täysvarustuksessa.

Tällåä hetkellä uutiset tuntuvat siltä, että tätä puidaan vielä pitkään. Varsinkin kun tämä taitaa olla ensimmäinen transuampuja, siitä tulee riittämään meemihupia.
Suomen poliisin suojavarusteista tai niiden suojaavuudesta ei minulla ole lupaa kertoa yhtään mitään. Voimankäyttöön saa Suomessa käyttää vain käytöön hyväksyttyjä aseita. Tyypillinen "hirvikivääri" olisi myös huonosti soveltuva koulun sisätiloihin itselataavalla kiväärillä varustautunutta epäiltyä vastaan, koska "hirvikivääri" on pitkä, usein pulttilukkoinen ja sen kiikari on yleensä moninkertaisesti suurentava.

Kyllä Yhdysvalloissa poliiseilla on tyypillisesti partioautoissaan mukana myös plate carrier. Kuvassa keltaisella ääriviivalla rajattuna alue, miltä kyseisenlainen suojaväline suojaa kohtisuoraan edestä osumalta ampujan käyttämän aseen kaltaisesta AR-15-kivääristä:

Kuva
Aihki
päähänpotkija
Viestit: 6247
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliisi pamputtaa taas

Viesti Aihki »

sinappi kirjoitti: touko 27, 2022, 09.49 Tyypillinen "hirvikivääri" olisi myös huonosti soveltuva koulun sisätiloihin itselataavalla kiväärillä varustautunutta epäiltyä vastaan, koska "hirvikivääri" on pitkä, usein pulttilukkoinen ja sen kiikari on yleensä moninkertaisesti suurentava.
Harjoittelukysymys pitkälti, kiikarin suurennokseen tottuu, mutta aluksi se tuntuu hieman oudolta. Sen sijaan hirvikiväärillä voi hyvin ampua seinien läpi, joskin 223 täysvaipat läpäisevät kyllä normaalit eikantavat sisäseinät myös. Sitä käytetään mitä on käsillä.

Plate carrier ei kyllä ole paras mahdollinen tuossa tilanteessa rynnäköintiin, mutta edelleen jos muuta ei ole niin ei siinä odottaminen välttämättä auta. Edelleen nyt näyttäisi, että se rajavartioston ryhmä ei ollut ainakaan missään täydessä rynnäkkövarustuksessa sisään mennessään, joskin ihan selvää ei taida olla. Hörhön transustatuskin on näköjään epävarmaa.

Jos nyt pillkkuja viilataan niin aseet eivät näyttäisi olevan AR15 vaan klooneja, toinen niin kallis huipputähtäimellä, että se on herättänyt ihmetystä.
sinappi
etupotkija
Viestit: 3393
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Poliisi pamputtaa taas

Viesti sinappi »

Ei se ole mikään harjoittelukysymys, että lähietäisyyksillä nopea maalin hakeminen on helpompaa punapisteellä tai suurentamattomalla LPVO-optiikalla kuin sellaisella kiinteällä suurentavalla optiikalla, joka tyypillisessä hirvikiväärissä on. Asia nyt vain sattuu olemaan niin. Poliisitoiminnassa pitää tunnistaa ammuttava maali. Varsinkaan täynnä sivullisia olevassa koulussa ei voi ammuskella hirvikiväärillä summamutikassa seinien läpi, minkä voisi tietysti äkkiseltään luulla olevan oletettavasti sotilaskoulutetulle suomalaiselle reserviläiselle päivänselvä asia. :ainiin:

Mitä tarkoitat AR-15 kloonilla? Sitäkö, ettei se ole Coltin AR-15? Ei kukaan sano noin. Kaikista AR-15-tyypin kivääreistä puhutaan yleisesti AR-15:tä.

Seuraajat

Ale
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Anapiros
Kuvake
Andy
Anonyymi Apina
Anthak
Kuvake
Antti
Kuvake
Antti_X
apunahasapee
Ars Dimicatio
Kuvake
Beefcake
bullmastif
cdr
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
Daddy
Kuvake
Daveli80
Kuvake
DeusVult
Kuvake
Dojon Jäykin
Faust
Kuvake
Fubarbarian
Heittokone
Hemmukka
hightower
Kuvake
Hukka
Kuvake
Huppu
hvh
Kuvake
Invictus
Jaakko Suhonen
jantik
Kuvake
JariR
Kuvake
JariR
Jarppa
Jaska
Jesmu
jjs
Kuvake
Joni Samanen
Jukka
junior
Kai Kastemato
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kari Mäki-Kuutti
kartsa_bjj
Kuvake
Kiehinen
kimmokammo
KingBuzzo
kinko
kojiro
Kuvake
Kompastelija
Korpinkivi
Kuvake
Kuhmu
Kuvake
kukuska
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
Le1kkola
Lybeck
magamies
Mantti
Kuvake
Matti Pulkkinen
Mikael Falck
MikkeM
MikkoVilkastus
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
mronkain
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Neo
Kuvake
ninja
Nogiukko
Oar
obmijoy
Ohiampuja
Kuvake
OlliM
P.Laton
Kuvake
Paanari
Kuvake
Pasi Lunden
Patriootti
Petri Puolakka
Petri Puolakka
PetriP
Kuvake
Point
pukeonfloor
Puut
Kuvake
Pyrkele
Raipe
Reid
Kuvake
Ruukie
Kuvake
Räikkönen
saarikko
Sakuk
Samuksi
Samuli Suoniemi
shakkinyrkkeilija
sihteerilintu
sikajudoka
sinappi
Sitav Abdullah
Kuvake
sundaywarrior
Sven Kornie
T-T
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Teurassika
Kuvake
Timpa
tohtorismies
Kuvake
TommyV
Kuvake
Totte
tubulaari
Veepee
viljo
Villi Sika
xYm
yanyan
YJT
zzxx