Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
58
41%
Olen mies ja osaan jonkin verran
46
33%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
10
7%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
13
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 140

katar
kylkeenpotkija
Viestit: 2108
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Kokkaaminen

Viesti katar »

Syötiin sunnuntaina blinejä lisukkeiden (mäti, punasipuli, smetana, sienisalaatti) kera. Ja snapsia tietty. Eilen syötiin pitkästä aikaa paahtopaistia valkosipuliperunoiden ja punaviinikastikken kanssa. Vähän oikaistiin ja käytettiin valmista soosia. Menee mainoksen puolelle, mutta Pirkka Parhaat punaviinikastike oli kyllä tosi hyvää, tetrapakkaus, jossa on 200ml, maksoi vain 1,65€. Ja oli hyvää! Iso suositus tuolle. :jepa: Löytyy myös pippuri-kermakastike, jota pitänee testata joku päivä.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Nyhtörusakko, parempi perunamuusi, paistetut porkkanat ja sinappikermakastike
Sulatin rusakon lavat, kyljet ja yhden takajalan yön yli 10% suolavedessä, paistoin voissa lihat ja laitoin uunivuokaan, peittelin lihat pekoniviipaleilla, pilkoin joukkoon pari porkkanaa rouheiksi paloiksi sekä suikaloin yhden fenkolin. Päälle siroittelin hieman suolaa ja mustapippuria sekä vuoan pohjalle laitoin kiehuvan kuumaa itsekeiteltyä riistalientä noin litran.
Uuniin 125C noin seitsemäksi tunniksi, välillä muutaman tunnin jälkeen kääntelin lihat ympäri, ettei nesteen päällä olevat osat kuivu liikaa. Kun luut irtoavat vetämällä, lihat ovat valmiit. Irroitin lihat luista ja riivin lihat pannulle sekä ennen tarjoilua paistoin voissa. Liemen siivilöin kattilaan ja keitin kokoon, lopuksi lisäsin ruokalusikallisen vahvaa sinappia ja desilitran kermaa. Liemestä poimitut porkkanat paistoin rapeaksi öljyssä ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi tein ”paremman perunamuusin”, eli kilo perunoita, 50g voita ja 2 dl kuohukermaa sekä puoli teelusikallista suolaa.
Kyllä maistui.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3955
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

Kokkaaminen

Viesti Puni »

Kuva
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 2627
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Kokkaaminen

Viesti tapsaattori »

Sinunkin swastikat kiertävät myötäpäivään. Yleensä oikeakätisten tähtitortut ovat tuon suuntaisia koska koordinaatioltaan paremmalla kädellä taitetaan sakara ja huonommalla kädellä pidetään torttua paikallaan. Oikeakätinen siis kääntää viillon oikean puoleisen kärjen keskelle. Tuli vaan mieleen yks päivä tähtitorttuja tehdessä.

Kuva
nipsuli
munillepotkija
Viestit: 965
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima

Kokkaaminen

Viesti nipsuli »

Kuva

Löysin jo jokin aika sitten kaupasta MÖ:n uutta vegefetaa (ilmeisesti kaurapohjaista?) ja päätin vihdoinkin kokeilla sitä shaksukassa. Oli kyllä hyvää. Tähän tuli lisäksi punasipulia, valkosipulia, kikherneitä, tomaattimurskaa ja paljon mausteita.

Muoks: ja paprikaa, se meinasi unohtua :D
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Kauriinlapaa ja palvihirveä joulupöytään
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Rusakkotacoja
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16238
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11478
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kokkaaminen

Viesti Jorge »

Tarpeeksi pitkään keittäminen lienee paras tapa mureuttaa liha ts. "ylikypsät" liharuoat. Padassa, joka on liedellä tai uunissa; jälkimmäisessäkin riittävän kosteuden ylläpito on tarkeää.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 2, 2022, 04.07 Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Ei ole kauttaaltaan sitkeää, file on mureaa ja menee sellaisenaan puoliraakana, muut osat kannattaa hauduttaa pitkään miedolla lämmöllä. Viulusta tuli tosi hyvää kun uitin sitä päivän lihaliemessä 120C uunissa
Viimeksi muokannut Mjölnir, tammi 2, 2022, 06.10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Vanhan kansan luottamisen tarkoitus oli saada metsäinen maku pois. Täysin järjetöntä viedä riistasta sen maku
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 2, 2022, 04.07 Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Myös tuo jauhelihaksi jauhaminen on hyvä tapa saada tehokkaasti ”arkikäyttöön” lihaa, joka valmistuu nopeasti
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16238
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Mjölnir kirjoitti: tammi 2, 2022, 06.09 Vanhan kansan luottamisen tarkoitus oli saada metsäinen maku pois. Täysin järjetöntä viedä riistasta sen maku.
Tämä kyllä pitää niin paikkansa.
Mua niin harmitti kossina kun vein rusakon mutsille ja se roikotti sitä ja keitti painekattilassa, ei mitään riistantuntua.
Ois ees paistanu. "Joka keitetyn paistaa se makian maistaa."
Vähä niinku ois kumikanaa syöny.

Mä yritin itte mettänuotiolla paahtamista ja hautomista rosvopaistimaisesti ja ties mitä suikalointia.

Ranskalaisilla oli joku mässy mutta resepti jäi poimimatta, se oli joku pataruoka ja varsin pirukkaan maukas.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24896
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Luottaminen = liottaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16238
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

Viesti Kari Aittomäki »

Ei ollut vaikea päätelmä.

Seuraajat

aatus
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
halmehe
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kerkko
MikkeM
Kuvake
Mjölnir
nipsuli
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
Pyrkele
Sitav Abdullah
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Tyrsky
Ville Heinonen
xYm