Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Systema

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 16087
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Systema

#256

Viesti Kari Aittomäki »

Ei käytössä.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Systema

#257

Viesti Jani Rantalainen »

Olen nähnyt Systemaa muutaman kerran videolta ja pari kertaa livenä mutta minuun tämä laji ei vain tunnu tekevän mitään vaikutusta. Tiedän kyllä että kyseessä on ehkä kentällä testattu laji mutta silti...
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 93841
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Systema

#258

Viesti Mika »

Kari Aittomäki kirjoitti: loka 4, 2021, 03.03 Ei käytössä.
Ainakin minulle selain tarjoaa vaihtoehdon avata tuo video, jonka upottamista ei sen lataaja ole ilmeisesti sallinut, joko Instagramissa tai selaimessa. Katselin sen selaimessa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Systema

#259

Viesti Lasse Candé »

Videolla näkyy kuinka joku jolla on Systema-paita liikkuu yhden hyökkijäoletetun harjoitusveitsi kaulallaan epäintuitiivisesti samaan aikaan kuin kaksi muuta hyökkijäoletettua pitävät kiinni käsistä suorittajan sivuilla seisoen. Veitsihyökkijäoletettu pitää veistä kaulalla. Tilanne päättyy johonkin, mitä on vaikea kuvailla mutta mikä näyttäisi että kaikki myötäilevät kaikkia ja jotain.

Se miten tämä liittyy Andyn saatesanoissa mainitsemiin Systeman veitsipuolustuksiin ei yksiselitteisesti ilmene videolta, mutta tällä kertaa videon saatesanoissa mainittu alennuskoodi on MCRDX10 ja sillä saa tuolta videon jakaneelta McDojoLifelta 10 % alennuksen.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 18919
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Systema

#260

Viesti Andy »

Instagramissa on parhaillaan häiriötilanne, mikä luultavasti selittää videon katoamisen.

Jos henkilö julkaisee videon veitsipuolustustekniikasta Systema-paita päällä, siitä saattaisi äkkinäinen ajatella, että hän myös harjoittelee ja markkinoi Systemaa.

Voihan kyseessä tietysti myös olla joku random-jamppa, joka on ostanut Systema-paidan kirpputorilta. Jokainen voi tykönään miettiä, miten todennäköisiä nämä vaihtoehdot ovat.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Systema

#261

Viesti Lasse Candé »

Jaa, niin, että kun joku tunnistamaton tyyppi demoaa Systema-paita päällään jotakin missä on veitsi, niin että tämä on Systeman veitsipuolustusta vs. jokin monesta muusta vaihtoehdosta?

Kyllä tuota tietty voi tykönänsä arvailla ja näköjään jo arvailitkin saatesanoissasi.
Wehmas
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 49
Lauteille: Syyskuu 2008
Etulaji: Väkivallaton satakiloisuus
Sivulajit: Budoseikkailu, systema, DSM
Takalajit: Hapkido, Defendo, nippu kaikenlaista korkeushyppyä

Systema

#262

Viesti Wehmas »

Andy kirjoitti: loka 3, 2021, 23.58 Systeman veitsipuolustusta.

https://www.instagram.com/reel/CUksANUl41I/
Videolinkki ei näy FB:n fiksin jälkeenkään. Löytäisitkö klipin uudestaan?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Systema

#263

Viesti Lasse Candé »

Minulla näkyy.

Jos saan liitteen toimimaan, niin tässä on kuva videosta.

Voihan se olla että se näkyy minulle, koska olin ladannut jo aiemmin. Niin tai näin, tässä olisi tietenkin ensisijaisen tärkeää tietää kuka tuo demoaja on.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
Wehmas
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 49
Lauteille: Syyskuu 2008
Etulaji: Väkivallaton satakiloisuus
Sivulajit: Budoseikkailu, systema, DSM
Takalajit: Hapkido, Defendo, nippu kaikenlaista korkeushyppyä

Systema

#264

Viesti Wehmas »

Kiitos!
Kysyn huomenna tuosta kaverista treeneissä. Mielestäni toi kaveri pyörii yhdellä systema-kanavalla. Voisin veikata jo tässä kohtaa, että kyseessä on tuntemustreeni, ei veitsipuolustus.

Koitan jossain kohtaa vähän summailla näitä tässäkin ketjussa olleita asioita yhteen. Olen yhä aika aloittelija, mutta parissa vuodessa on tarttunut jotain ajatelmia.
Wehmas
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 49
Lauteille: Syyskuu 2008
Etulaji: Väkivallaton satakiloisuus
Sivulajit: Budoseikkailu, systema, DSM
Takalajit: Hapkido, Defendo, nippu kaikenlaista korkeushyppyä

Systema

#265

Viesti Wehmas »

No niin, pahoittelut vastauksen pitkittymisestä, uusioperhe-elämä, gradu, työt ja juoksu vie aikaa foorumitouhuilta.

En tietenkään muistanut kysyä tästä tyypistä treeneissä, mutta.
Kyseisessä videossa oleva kaveri on Lev Ivanov, josta mulla ei ole sen enempää tietoa. Kanavansa nimi aiheuttaa jo vähän syyhyilyä itsessäni, mutta ilm. kyseessä on Ryabkon hyväksymä opettaja. Nopeasti vilkuiltuna jotain perusmekaniikkaa selittäviä videoitakin tuolta kanavalta löytyy, mitkä ovat ihan asiallisia, siis mekaniikan demoina.

Videosta

Aiemmin mainittu "veitsipuolustus"-videoklippi on kokonaisuudessaan tämä:

Elikkäs. Kyseessä ei ole veitsipuolustusharjoitus, vaan ilmeisesti treeni, jossa harjoitellaan tilanteen hyväksymistä, rentoutta jne. Kuten joku yllä totesikin, kaikki peesailee kaikkia. Jos nyt yhtään seuraan harjoituksen ajatusta, niin tuossa on tarkoitus demota jännittämisen ja itseään vastaan taistelemisen periaatteita. Heti kun alkaa harmittaa ja pelottaa, keho ja psyyke jännittyy eikä keho ole enää vapaa liikkumaan tai toimimaan. Tietääkseni kukaan (OK, oon tavannut systemaharrastajia ja opettajia aika vähän) ei systemassa opeta varsinaista veitsipuolustustilannetta mitenkään tuolla tavoin. Muutamat "realistisemmat" veitsihyökkäystilannedrillit ovat korostaneet sitä, että puukko tulee osumaan ennemmin tai myöhemmin, ja se ongelma ei ole ensisijaisesti veitsi, vaan sitä käyttävä kaveri. Näin ollen kaikenlainen pehmeä huuruilu ja hiplaava tunnustelu on poissa, ja sen sijaan on keskitytty lyömään kaverilta älli ämpäriin heti kättelyssä.

Systemalle on hauskaa höhöttää, ja oon ensimmäisenä valmis allekirjoittamaan sen, että videolta yytsittynä tekeminen näyttää yleensä uskomattoman hölmöltä. Aika iso osa vaikkapa veitsityöskentelystä tähtää kehittämään "tuntemusta" tekemiseen ja auttaa löytämään oikeita liikeratoja lyönteihin, horjutuksiin ja what have you. Näitä jos kuvataan ja laitetaan Tubeen veitsipuolustusdemoina, niin saadaan taas höhöttelyä ja kainalopieruja. Mulla itselläni ei ole intressejä käydä loputonta "no mutta toimisko systema vai ei?"-vääntöä. Ajattelen itse, että saan lajin treenaamisesta sellaista kehotuntemusta, lihasrentoutta ja tekemisen/liikkumisen helppoutta, mitä en ole mistään muualta löytänyt. Tositilanteessa voisi olla, että osaisin käyttää tätä rentoutta jotenkin itsepuolustuksessaa, tai voi olla, että olisin kuin tönkkösuolattu muikku ja hakkaisin kädet jäykkinä kaveria silmiin. Ei voi tietää.

Yleisesti:
Netissä on myös hitosti luokattoman huonoja systemavideoita. SIis sellaista ihan hirveää tekemistä. Ryabkosta en osaa sanoa oikein mitään: videoilta saa hetkittäin enemmän ja vähemmän huuruisen kuvan kaverista ja tekemisestä. Siltikin useampi tuntemani täyspäinen ja muissa lajeissa pitkähkölle pötkinyt kaveri on todennut, että niin valtavan kokoiseksi kaveriksi siitä on mahdoton saada otetta, ja että "kukaan ei lyö niin lujaa". Näistä en osaa sanoa, mutta ilmeisesti seminaareissa jne. löytyy yhä kavereita jonoksi asti, jotka haluavat saada Ryabkolta pommin. Ei hullumpi bisnesidea?

Toinen samaisehkon tyylisuunnan kaveri on Vladimir Vasiliev, joka on Systema HQ:n pääjehu. Vasilievin liikkuminen on hämmentävää ja tarvittaessa hyvin pientä. Oma systemaopettaja on useamman kerran sanonut, että sen kanssa on turhauttavaa sparratsystema ancient'a, koska se ei "ottele" tai "tappele":
Vasilieviakaan en ole tavannut, mutta kokemus toki kiinnostaisi.

Kenttälapio-konekivääri-volttikirves-videoihin tai niiden funktioihin en nyt tässä ala ottamaan kantaa.

Treenaamisesta:

Ennen nykyistä systemaa treenasin Solovievin tyylisuuntaa, joka on Ryabkon tyyliä "jäykempää", jotenkin insinöörimäistä. Paljon vähemmän liikkumista ja "systema jiggleä", paljon enemmän puhetta kehon massan käytöstä ja todella hidasta tekemistä. Selvästikin historiallisesti enemmän velkaa Kadochnikovin vanhalle systemalle kuin ns. Ryabko-systema. Tubesta näitä treenivideioita (huom - ei demoja) löytää esim RusFight-kanavalta. Tätä Solovievin systemaa treenataan Tampereella ja Helsingissä Pasilassa. Pasilan treenien vetäjä Oleg on osaava kaveri. Jotain siinä neuvostoliittolaisessa biomekaniikassa on tehty oikein, kun hyvin pienellä ja olemattoman näköisellä liikkumisella yli yhdeksänkymmentäkiloiset kaverit lentelevät aika rajusti lattialle. Jos tämä kiinnostaa, niin voin antaa yhteystietoja.

Vasilievin/Ryabkon systemaa taas voi treenata ainakin Helsingin Myllypurossa, alkeiskurssi pidetään 2.11 - 9.12. Katsotaan, josko saisin liitettyä kuvan tähän postaukseen. Omasta mielestäni systema ei kehitä "nopeasti" itsepuolustustaitoja, mutta antaa valtavasti työkaluja itsepuolustustaidon oppimiseksi, rentouden kehittämiseksi ja auttaa ymmärtämään sitä, kuinka jäykkä, egoistinen ja satuttamisen haluinen sitä onkaan, kun stressitilanne lyö päälle. Treeniporukka on hyvä, treenien vetäjä(t) päteviä ja tekeminen hauskaa. Tietty jos haluaa supermeganopeasti kehittyä kaiken tappavaksi superkommandoksi, niin kannattaa katsella ehkä jotain muuta lajia.






Kuva
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 18919
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Systema

#266

Viesti Andy »

Onko Youtubessa nähtävillä yhtään videota, jossa näytettäisiin tehokasta ja täydellä vauhdilla tehtyä systemaharjoittelua?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Wehmas
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 49
Lauteille: Syyskuu 2008
Etulaji: Väkivallaton satakiloisuus
Sivulajit: Budoseikkailu, systema, DSM
Takalajit: Hapkido, Defendo, nippu kaikenlaista korkeushyppyä

Systema

#267

Viesti Wehmas »

Meinaatko jotain drillejä tms? Kevin Secoursin Combat systemasta saattaisi löytää jotain. Secours laitettiin matkoihinsa koska ei enää halunnut seurata Vasilievin ja Ryabkon kaikkia prinsiippejä, halusi painetestata tekniikoita, käyttää suojia jne. Secours loi omat tasojärjestelmänsä ja tekniikkarakenteet, on koulutukseltaan opettaja ja ilmeisen pidetty systemaopettajana. Miehen Handbook of Combat Systema (tjsp) antaa hyvän kuvan niistä eroista, joita hän ln halunnut tehdä suhteessa muihin systeman suuntiin. Kyseinen teos löytyi ainakin vielä jokin aika sitten googlaamalla pdf:nä.

Serbialainen(?) Alex Kostic treenasi ja treenautti ainakin joskus keskimääräistä systemaa räväkämmin jengiä.
Wehmas
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 49
Lauteille: Syyskuu 2008
Etulaji: Väkivallaton satakiloisuus
Sivulajit: Budoseikkailu, systema, DSM
Takalajit: Hapkido, Defendo, nippu kaikenlaista korkeushyppyä

Systema

#268

Viesti Wehmas »

Kosticilta löytyi pikagooglella tällainen kanavalla on muutakin kamaa.

Mutta tosissaan iso osa Ryabko-Vasiliev-Kadochnikova-videoista ei sisällä kuin hidasta työskentelyä jne. Miksi? Hyvä kysymys. Paljonhan hidasta treeniä toki tehdään meilläkin, jotta ns. perusprinsiipit saataisiin ajettua pikkuhiljaa sisään kehoon. Ihan helluntaikokousten hengissä ei kuitenkaan kaatuilla ja lennellä. Ylipäätään pehmeämmissä lajeissa ongelmana on joskus se, että hyökkäyksiin ei olla sitouduttu koko kehon massalla ja/tai liian herkästi pyllähtely, ellei tarkoitus ole treenata sit tuntemusta.

Anyway munkin näkemykset ja hölinät kannattaa ottaa varauksella, koska en ole ko. lajia treenannut mitenkään pitkään. Viisaammat osaisivat sanoa enemmän, mutta harva heistä roikkuu netissä yhtä paljon kuin allekirjoittanut.
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Systema

#269

Viesti Veepee »

Näillä videoilla japanilainen RIZINin vapaaottelija Yusuke Yachi (23-11) treenaa systemaa Tokiossa. Mukana myös Jeet Kune Do -opettaja Togo Ishii. Kielenä valitettavasti vain nippon.





Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
henkkakoo
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6
Lauteille: Helmikuu 2011

Systema

#270

Viesti henkkakoo »

Koitetaanpa kepillä jäätä varovasti.

Olisiko Seinäjoen alueella kiinnostuneita Systeman treenaajia? Tai jopa jollain tasolla treenaavia?
Itsellä on jäänyt lajista sen verran hyvä maku, että ajatuksena on saada täällä jollain aikavälillä treenit aikaiseksi.

Corollat ja kaikki on pistänyt asiat jäihin, mutta josko se nyt tästä taas lähtee :)
Snake building a formless bridge?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 38 kurkkijaa