Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle.
✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Jasse kirjoitti: ↑maalis 23, 2021, 20.55
Tänään yksi ehkä 80v pappa sanoi: "Se harrasti sitä ota-kiinni-mistä-saat."
Minä: Ai vapaapainia?
Kaverini: Vai vapaaottelua?
Pappa: Juu, juuri sitä!
Pitää haastatella pappaa enemmän kun ensi kerran tapaan.
Haastattelin tänään pappaa lisää, mutta eipä ollut lajeja harrastanut tai niistä tietoa.
Tein äsken digi-tutkimusta. Yhdessä vanhassa lehdessä nimitettiin CACCtä lempinimellä "Kätskänni" ja toisessa Jiujitsua nimellä "Tinisku".
Onhan nuita.
Kätskännistä olen kans kuullu, varsin hauska oli eräässä oppaassa termi jäkettipaini. Fingelskaa.
Valokuvassa tosiaan oli suomalaisen näkönen naattikorva jonkinlaisessa repimistakissa, valkoisessa.
Kari Aittomäki kirjoitti: ↑huhti 8, 2021, 08.48
Onhan nuita.
Kätskännistä olen kans kuullu, varsin hauska oli eräässä oppaassa termi jäkettipaini. Fingelskaa.
Valokuvassa tosiaan oli suomalaisen näkönen naattikorva jonkinlaisessa repimistakissa, valkoisessa.
Oli varmaan Kalle Lehto. Hän aloitti ammattipaininsa jäkettipainill" ja siirtyi sitten Kätskänniin. otteli esim Hackendsittiä, Bzytskoa ja Gotchia vastaan. Näille maailman parhaille kuitenkin häviten. Tässä leike vuoden 1910 amerikansuomalaisten urheilulehdestä jossa esiintyä tuo termi "jäkettipani."
Tässä pätkä hyvä laatuista catchiä huono laatuisella kuvalla. Ian tekee kravaatin, tuplarannelukon ja naamalukon. Itse olen Ianille hävinnyt kaksi kertaa kisoissa. Paras tuntemani catch-painija. Nyt jo edesmennyt..
Catch on kyllä hieno väkevä painimuoto.. Mutta en usko että sille on tilaa tai kysyntää muuta kun reliikkinä ja mausteena. Amerikan koulupainissa on kuitenkin kaikki samat tekniikat, miinus noi koukut/lukot ja lukkopaini on monipuolisempaa kun voi selälläänkin pötköttää. Oma lajinsa, mutta liian samanlainen kun muut jo vakiintuneet ja suositut painimudot.
Cätshissähän ei pisteitä jaella eikä välttämättä aikarajaakaan ole. Ja sehän on makeeta - sillon kun on - mutta sitten voi tulla tällasia kyttäysmatseja niin kun alla. Vähintäänkin pistetytys ja aikarajat olisi pakko kehittää jos haluttaisiin kehitää/kasvattaa lajia. Itse olen ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen että ainosta catchistä kiinnostuneet pitää lajia hengissä. Painilajien ko-ryu.
1931 vuonna ammattipainijat osasivat vielä hakea kunnon koukkuja vaikka sopuotteluja enimmäkseen ottelivatkin.
Lainaan ystäväni - painihistorioitsijan Nathan Hattonin FB-alustusta tähän videoon:
"Remarkable exhibition footage of professional catch-as-catch-can wrestling featuring Frank Judson, filmed in 1931. Maybe the best I have seen, coming from the era when pro wrestling was transitioning away from this kind of style."
Nää jannut selkeesti osais painia ihan tosissaankin. Toi varsinkin alussa oli sellasta flowroll tyyppistä kikkailua, mutta siinä oli ihan oikeeta ja hyvää tekniikkaa.
Mä sain hiukan kaikuja tosta flowista Larry Hartsellin osaavissa otteissa, kun se veteli niitä sarjojaan ja aloin tajuta että jokaista otetta seuras otepurku-ikkuna, minkä hyökkääjä sitten hyödynti seuraavaan koukkuun.