Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Yuishinkai karate

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 19105
Lauteille: Helmikuu 2005

Perinteinen Karate

#46

Viesti Jussi Häkkinen »

Jessen dojo tekee Motokatsu Inouen Yuishinkai Shito-ryuta. Noin tyyli on määritetty sekä Täbyn Combat Academy -dojolla ja dojon sivustolla virallisesti.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 20845
Lauteille: Joulukuu 2007

Perinteinen Karate

#47

Viesti Lasse Candé »

Tuleeko tuo nimi tulkita Yuishinkain ja Shitoryun yhdistävänä nimenä? Koska minä en oikein löydä tuollaista nimeä Yuishinkaille muualta ja Yuishinkai oli tämän Inouen tyyli. Nettisivulla:
Vår karate grundar sig på ett traditionellt system grundat av den japanske mästaren Inoue Motokatsu och kallas för Yuishinkai Shito-ryu. Träningen består av kihon (grundtekniker), kumite (par-övningar) och kata (solo-övningar).


Tuo näyttää vähän siltä että Inouen perustama tyyli olisi nimeltään Yuishinkai Shitoryu. Kirjaimellisesti tuossa sanotaan kuitenkin vain että seuran karate pohjautuu (...) Inouen tyyliin (system) ja sitä kutsutaan Yuishinkai Shitoryuksi. Tämän voi tulkita edellä esittämäni lisäksi niin että kutsuvat karateansa Yuishinkai Shitoryuksi ja että Inouen karate on sen perustana.

Inoue ei käsittääkseni ollut Mabunin oppilas, jolloin Yuishinkai ei varmaankaan ole Shitoryun variantti.

(Tässä on tärkeä erottaa tuossa mainittu Motokatsu Inoue ja Jesseen myös vaikuttanut toinen Inoue (Yoshimi) Shitoryusta.)


Wikipediasta kuitenkin Konishista, joka oli Inouen opettaja:
Konishi trained with Kenwa Mabuni, who resided at Konishi's house for ten months in 1927 and 1928. Mabuni was known for his knowledge of kata. Mabuni and Konishi later worked together to develop the kata Seiryu.
Tuo pitää tulkita ehkä mieluiten niin että Konishin karatessa Mabuni ei ehkä (?) ollut kovin tärkeänä vaikuttimena.
saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1567
Lauteille: Maaliskuu 2005

Perinteinen Karate

#48

Viesti saarikko »

Jessen äiti on pitkän linjan shito ryuka, tässä yksi syy mainita tuo tyyli. Toiseksi yuishinkain geneologia todellakin menee Konishiin ja hänen tyyliinsä, ja itse ainakin löydän lähimmät suoritustyylit juuri shito ryusta. Mutta, yuishinkai/Inoue shitoryu on Jessen oma määritelmä.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 19105
Lauteille: Helmikuu 2005

Perinteinen Karate

#49

Viesti Jussi Häkkinen »

Saattaa olla äitinsä - hänhän jossain määrin johtanee tuota Combat Academyä. Tai sitten Jesse on uudelleennimennyt tyylin tuoreeltaan, sekään ei toki mahdotonta ole.

Sinällään mielenkiintoista, mutta olen itsekin joskus ihmetellyt sitä, miten Shito-ryu ja Yuishinkai ovat niin lähellä toisiaan.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Lasse J
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 443
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Vantaa
Etulaji: 少林寺流空手道
Sivulajit: Yang Taiji Quan
Takalajit: Wadoryu karate, Kokondo karatejutsu, Shorinjiryu Renshinkan, Xing Yi Quan
Yhteystiedot:

Perinteinen Karate

#50

Viesti Lasse J »

Yuishinkain yhteys Shitoryuhun löytyy tätä kautta: ” The main influence for Sensei Inoue in the creation of Yuishin Kai karate was Yasuhiro Konishi (1893-1982) the founder of Ryobu Kai and a close friend of both Seiko Fujita and Shinken Taira. Konishi was a man of great energy and studied his karate mainly from Gichin Funakoshi (Nihon Karate Kyokai) in Tokyo and Kenwa Mabuni (Shito Ryu) in Osaka.

https://www.rkagb.com/yuishinkai_about.karate
Si vis pacem, para bellum
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Perinteinen Karate

#51

Viesti Veepee »

Oman koulunsa Shindo Jinen-ryun perustanut Konishi oli myös Motobun oppilas ja hänen perheensä läheinen tuttava.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 20845
Lauteille: Joulukuu 2007

Yuishinkai karate

#52

Viesti Lasse Candé »

Tuossa kaimani löysi saman Mabuni-Konishi(-Yuishinkai) -yhteyden, minkä jo itse mainitsinkin. Minä vain aiemmin meinasin sitä, että ajallisesti Mabuni ei vaikuta tärkeältä vaikuttimelta Konishin karateen, mutta voihan se olla että se on sitä. Tämä kai ratkeaisi (ehkä) sitä kautta, että onko tuo Konishin Shindo Jinen-ryu kovin lähellä Shitoryuta/Yuishinkaita?

On tuossa vielä sellainenkin juttu, että aiemmin siteeraamani...
"Konishi trained with Kenwa Mabuni, who resided at Konishi's house for ten months in 1927 and 1928."
...ei kirjaimellisesti sano että "trained with" -suhde olisi kestänyt vain kymmenen kuukautta, vaan ainoastaan että asumisjärjestely kesti. Tuossa mielessä vähän aiemmin ylitulkitsin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 34 kurkkijaa