Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Pandemiat

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Timpa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1347
Lauteille: Maaliskuu 2012

Pandemiat

#121

Viesti Timpa »

Vielä vessapaperitaisteluihin liityen:
Tein vähän ohjetta, miten pärjätä markettien vessapaperihyllyillä:

Ei hää oo mikään "helevetin idiootti". Hää on Elvis.
Sliipparit/Viemäri TV
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2036
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

#122

Viesti katar »

Mieheni meinasi mennä kamppailusalille, mutta sielläkin on vähän hiljaista, treenejä on jos on. Eli käsitin, että ei. Kuntosali, jossa käymme, on vielä toistaiseksi auki, käydään siis siellä. Siellä oli eilen meidän lisäksi huimat kolme ihmistä samaan aikaan, eli hyvin pystyi pitämään etäisyyttä. Ei kukaan ihan iholle ole siellä muutenkaan tunkenut. Mutta nyt vallankaan. Kaupassa oli taas lauantaina kyllä ihan normisti väkeä. Myös niitä yli 70-vuotiaita sivumennen. Eikö ne usko vai haluaako ne taudin? Ei tajua.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

#123

Viesti PetriP »

No jos on elänyt talvisodan ja jatkosodan aikana lapsuuden (niinkuin mun isä) selvinnyt honkogilaisesta epidemiasta (joka tappio muistaakseni reilun miljoonan) niin ei tätä välttämättä jaksa pelätä, varsinkaan kun joskus täältä lähtee kuitenkin.

Mutta pieniä punttisaleja on tosiaan auki. Sellaisissa jossa harvoin on yli kolmeasiaskasta kerrallaan niin nyt niitä on vähemmän. Pintoja tarttee varmasti jollain puhdistella jos haluaa kohtuu turvallisesti treenata
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2036
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

#124

Viesti katar »

Suihkepullot oli kovassa käytössä ainakin osalla meistä; yks herraseurue sen sijaan ei käyttänyt niitä. En mennyt samoille laittelle. Heillä tosin muutenkin tuntui tuo treenaus olevan vähintääkin omintakeista; reuhomista ilman lämmittelyä siis.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 15

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

#125

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

PetriP kirjoitti: maalis 23, 2020, 10.55 No jos on elänyt talvisodan ja jatkosodan aikana lapsuuden (niinkuin mun isä) selvinnyt honkogilaisesta epidemiasta (joka tappio muistaakseni reilun miljoonan) niin ei tätä välttämättä jaksa pelätä, varsinkaan kun joskus täältä lähtee kuitenkin.

En nyt viittaa isääsi tai keneenkään muuhunkaan tähän ketjuun osallisuneeseen...mutta oman kokemukseni mukaan se eniten "voi kun kuolema korjaisi" huomiokerjuuta harrastavat vanhukset ovat ensimmäisenä soittamassa ambulanssia ja tukkimassa terkkareita. Talk the talk, walk the walk. Sama pätee myös nuorempiin muuten vaan välinpitämättömiin. Jos ei kiinnosta toimia oikein, niin IMO ei pidä myöskään soittaa hätänumeroon jos hengittäminen alkaa olemaan työlästä.

Kyse ei edelleenkään ole siitä pelkääkö itsensä puolesta vaan siitä, ettei edistetä turhaa leviämistä eikä kuluteta valmiiksi riittämättömiä resursseja typeryyden ja välinpitämättömyyden hoitamiseen.

:P
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Pandemiat

#126

Viesti Atticora »

^ :D Kauppaan astuessa on saattanut hysterian alkuvaiheessa lipsahtaa vahingossa liian kovalla äänellä vaimolle neuvoja makaronin ja vessapaperin tärkeydestä tms. Idiootit yskijävitsailijat ei naurattaneet silloinkaan, mutta oma nokkela huumori naurattaa aina. Nyt ei enää käydä kahdestaan kaupassa, enkä uskalla yksin huudella mitään.
katar kirjoitti: maalis 23, 2020, 10.50 Kaupassa oli taas lauantaina kyllä ihan normisti väkeä. Myös niitä yli 70-vuotiaita sivumennen. Eikö ne usko vai haluaako ne taudin? Ei tajua.
Otin tämän kommentin tuolta kamppailuosastolta.
Osalla vanhuksista ei ole vaihtoehtoa. Ei ole varaa suhata taksilla kauppaan, jaksaa kantaa maks. parin päivän ruuat, eikä ketään auttamassa.
Peliautomaattien sulkeminen oli kyllä oiva täsmäase eläkeläisten ja heidän rahojensa suojelemiseksi.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 6423
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Pandemiat

#127

Viesti AlexMachine »

Kävin aamulla kaupassa ostoksilla. Isossa marketissa noin 8 aikaan. Tankkasin vähän ruokaa varastoon ja muita välttämättömyystuotteita kuten pesuainetta yms. Inventoin ruoat mitä kotona on ja totesin että tarvittaessa muutaman kuukaudenkin bunkkeroitumisen kestää kyllä. Ilo oli huomata ettei marketissa juuri ollut eläkeläisiä, yksi tai kaksi ainoastaan. Muuten ehkä noin 20 ihmistä koko kaupassa ja hyllyt melkoisen täynnä tavaraa.
Mutsi ja faija ovat riskiryhmässä ja yli 70-vuotiaita. Avasin niille Netflixin niin riittää tekemistä - mutsi oli sitten heti jäänyt koukkuun ja katsonut The Crown-sarjaa 4 jaksoa putkeen. Naapurinsa käy heille kaupassa kerran viikossa ja mutsi on laittanut faijan 30 min pihatöihin per päivä ettei sen pää hajoa. Hienosti ovat pitäneet karanteenia päällä.
The beatings will continue until morale improves.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 15

Pandemiat

#128

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

AlexMachine kirjoitti: maalis 23, 2020, 13.05 ...inventoin ruoat mitä kotona on ja totesin että tarvittaessa muutaman kuukaudenkin bunkkeroitumisen kestää kyllä...


Toi on muuten addiktoivaa puuhaa...

:D
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Pandemiat

#129

Viesti PetriP »

[mention]AlexMachine[/mention] ei vanhempiesi seuduilla oo kaupoilla kotiinkuljetusta. Mun isä siirtyi tilaamaan ruuat ja toimittajia on parikin. Tietty jos naapurit hoitaa se on kiva. mut jos ei halua vaivata liian usein. Tää tilanne tulee nimittäin kestämään
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 6423
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Pandemiat

#130

Viesti AlexMachine »

PetriP kirjoitti: maalis 23, 2020, 13.25 @AlexMachine ei vanhempiesi seuduilla oo kaupoilla kotiinkuljetusta. Mun isä siirtyi tilaamaan ruuat ja toimittajia on parikin. Tietty jos naapurit hoitaa se on kiva. mut jos ei halua vaivata liian usein. Tää tilanne tulee nimittäin kestämään
Asuvat sen verran kaukana keskustasta että harva toimittaa. Naapuri käy kerran viikossa kaupassa eikä ole kuulemma vaivaksi. Mutsi on kokki ammatiltaan joten yllätys, sillä on safkaa komppanialle kotona.
Olen lupautunut viemään ruokaa yms jos tarvivat, ei sinne ole kuin 30 min matka per suunta, mutta kun naapuri vie niin mikäs siinä.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Pandemiat

#131

Viesti Ile »

Lopunajat ovat juhlaa valmistautuneille... :P

Mitä mieltä mahdollisista tiukemmista liikkumisrajoituksista?

Itseänikin ärsyttää vastuuton hölmöily ja allekirjoitan tuon mitä luupää sanoi edellä.

Samalla kuitenkin ajattelen, että jo nykyisen tason lock down vaikuttaa ihan radikaalisti epidemian leviämisnopeuteen harvaan asutussa maassamme.

Mitä tiukemmaksi mennään, niin tavallaan sitä pienemminstä "vastuuttomuuksista" saadaan otsikkoja aikaiseksi ja asioiden mittasuhteet ehkä samalla hieman hämärtyvät.

Minulla on sellainen käsitys, että rajoitusten taustalla olevissa vaikuttavuusennusteissa on itse asiassa melko reippaalla kädellä huomioitu se, että rajoituksia ei täysin noudateta.

Siis jos ei nyt mennä poliittiseen vänkäykseen vaan oletetaan keskustelun vuoksi, että hallitus toimii rationaalisesti, niin uskaltaisin veikata, että tällä hetkellä voimassa olevilla rajoituksilla on itse asiassa saavutettu se, mitä oikeasti odotettiinkin. Toki erityistapauksena mahdollisesti on ollut Lappiin suuntautuva paine, ottaen huomioon sikäläisen terveydenhoitokapasiteetin rajallisuuden.

Samalla on väistämätöntä, että tottelemattomia pitää julkisesti patistella toimimaan vastuullisemmin. Hallitus ei siis voi ilmaista asiaa niin, että "tämän tason vastuuttomuus oli täysin odotettavissa eli kaikki on mennyt niin kuin odotettiinkin", koska se tavallaan antaisi luvan olla noudattamatta suosituksia.

En kiukuttele jos nyt vaikka Uusimaa "suljetaan" kohta, se voi olla kustannus-/hyötysuhteeltaan järkevää.

Samalla on kuitenkin fiilis, että homman pitkittyessä keskusteluun ja yhteiskunnan toimien arviointiin alkaa tulla muitakin muuttujia. Enkä tässä vaiheessa jakaisi minkään maan osalta palkintoja/risuja kokonaisuuden hanskaamisesta. Tilanteet voi kääntyä vielä monella tavalla.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Pandemiat

#132

Viesti Lasse Candé »

Riippuen siitä, miten tällaisia (ja erityisesti juuri tätä) tautia pitää leviämisen puolesta oikeasti mallintaa, toimenpiteet eivät vielä välttämättä riitä pitkälle.

Syy on se, että jotta niillä on vaikutusta, pitää riittävän monen olla sairastanut tauti tai olla sairastuneita. (Tarkoitan olla tartunnan joskus saaneita.) Jos tilanne pelkästään tallaisi paikallaan, olisimme koko ajan lähtöruudussa.

Mutta jos on huomattavia eroja siinä kuinka helposti ihmiset saavat tartunnan, riittää isoon vaikutukseen että ne helposti tartunnan saavat saavat sen. Tällöin aalto saattaa vaimeta pienemmälläkin tartunnan saaneiden osuudella.



Kaikki tämä riippuu siitä minkälaisilla parametreillä tässä oikeasti pelataan. Mutta normikansalaisen kannalta on siis huomattava, että mahdolliset uutiset siitä että toimenpiteet purevat eivät tarkoita muuta kuin että niitä on vain sitkeästi jatkettava. Niin pieni osuus on kuitenkin sairastunut ja jäljellä on tilastojen valossa vielä yli 99% kansasta. Eli tässä suhteessa emme ole oikein edes päässeet alkuun ja meidän pitää päästä alkuun ennen kuin voimme lopettaa.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Pandemiat

#133

Viesti Ile »

Kyllä. Tosin rokotteen eteen kai paiskitaan todella kovaa töitä, joten periaatteessa tartuntaryöpsähdysten eteenpäin siirtäminen voisi jossain kohdassa maksaa itsensä siltä kannalta takaisin. Mutta tämän hetkiset akuutit toimet eivät kai juurikaan perustu siihen, että laskettaisiin rokotteen varaan. Eli kyse on ensisijaisesti terveydenhuollon kapasiteetin riittävyydestä, kun yritetään jaksottaa tapauksia pidemmälle aikavälille.

Mutta kyllähän tässä jotkut ihan asiantuntijatkin on esittäneet varovaisen optimistisia ajatuksia siitä, että jospa epidemia rauhoittuisi "kun kesä tulee"....

Laumasuojastahan ehti tulla tässä jo melkein kirosana, mutta ilmeisesti se nyt ilmiönä kuitenkin sisältyy kaikkiin realistisiin korona-strategioihin. Kyse on vain siitä, että millä keinoilla ja aikavälillä se saavutetaan.
kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 421
Lauteille: Joulukuu 2009

Pandemiat

#134

Viesti kimmokammo »

millainen näppituntuma teillä on paikallisesti tämän taudin kanssa? täällä on hiihtoloman jälkeen tuntunut yleistyvän tämä kurkku kipeä, hyvin pientä lämpöä ja kuivahkoa yskää, ei nuhaa tauti, täältä päin mennään joka vuosi keskieurooppaan ja ruotsiin laskettelemaan, ja koulu tuntui levittävän hyvin sitä.
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Pandemiat

#135

Viesti Ile »

Hirveän vaikea arvioida. Näin jossain luvun siitä, että kuinka monella suomalaisella tähän aikaan vuodesta yleensä on joku perus kausiflunssa tms., niin se oli kyllä todella iso luku (en nyt muista varmaksi mikä se oli).

Mutta pakko kai siellä nyt on pikkuhiljaa joukossa olla jo kortsua, jos ei asu jollain pienellä paikkakunnalla, joka olis vielä sattunut säästymään. Edelleen oletettavasti isompi osuus tavallista flunssaa kuitenkin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 61 kurkkijaa