Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
55
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
44
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
8%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 131

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#271

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#272

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#273

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

tapsaattori
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 974
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#274

Viesti tapsaattori »

Erikoisuuteni, englantilaishenkinen teemalounas (fish & chips) tarjoillaan porkkanaraasteen kanssa. Ananaksesta vähän eksoottista twistiä (carrots with pineapple)
Kuva

Kuvake
Pyrkele
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 1744
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Tai shin mun
Sivulajit: Pena
Takalajit: Mave
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 3 kertaa

Kokkaaminen

#275

Viesti Pyrkele »

Olen opetellut umpioimaan kalaa tässä vuoden parin aikana. Tällä reseptillä olen onnistunu tekemään purkkimuikkuja jotka maistuu naisellekkin. Eikä nuorimmainenkaan näitä pois sylkeny.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.

Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 9958
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#276

Viesti Jorge »

Pyrkele kirjoitti:
loka 24, 2019, 16.18
Olen opetellut umpioimaan kalaa tässä vuoden parin aikana. Tällä reseptillä olen onnistunu tekemään purkkimuikkuja jotka maistuu naisellekkin.
Naiselle maistuvia purkkimuikkuja? :niinpa:

Kuvake
Pyrkele
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 1744
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Tai shin mun
Sivulajit: Pena
Takalajit: Mave
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 3 kertaa

Kokkaaminen

#277

Viesti Pyrkele »

Uskomatonta mutta totta.
Yllätyin itsekin.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.

Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/

Kuvake
Pyrkele
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 1744
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Tai shin mun
Sivulajit: Pena
Takalajit: Mave
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 3 kertaa

Kokkaaminen

#278

Viesti Pyrkele »

Oho
Olipa työ- eikä fingerporimoodissa aivot :niinpa:
Eli ei
Ei maistu naiselle. Vaan suolalla, muikulle ja savulle
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.

Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#279

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 1274
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Kokkaaminen

#280

Viesti katar »

Mjölnir kirjoitti:
loka 28, 2019, 09.49
Ahhh; missäs sä oikeen asut, saako tulla syömään????
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13535
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Kokkaaminen

#281

Viesti Kari Aittomäki »

Tässä koulukunnassa kai haetaan vahvoja makukomboja?

Kuinka herkkää se haetun balanssin tavoittelu on?
Eihän tossa tarvi olla ku ku pippuria taijotain liikaa ja tapli.
Kai.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#282

Viesti Mjölnir »

Ei se kovin tarkkaa ole. Käytän harvoin mausteiden kanssa mittoja vaan laitan kämmeneltä arviolla. Kannatta laittaa ensin liian vähän, maistaa, ja lisätä. Pois on vaikea ottaa.

Mutta treenaamisella oppii, mikä määrä mitäkin sopii minkä kokoiseen annokseen. Ja maistamaan että mitä tästä puuttuu
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 5648
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Kokkaaminen

#283

Viesti AlexMachine »

Maustamisesta. Käytän kyllä suolaa, mutta aika varovasti. Lähinnä pastan keittämisessä, perunoiden keittämisessä, grillatussa lihassa yms.
Yritän sen sijaan käyttää mausteita ja tuoreita yrttejä taitavammin antamaan makua. Olen jättänyt pois kaikki valmiit lihaliemet yms.
Lisäksi suola - sokeri, hapan - makea yms eli vastakkaisilla mauilla saa ruokaan makua. Esimerkkinä vaikka karamellisoidut sipulit. Tai kalaa paistaessa saatan paistaa sitruunaviipaleet voin ja kalan seassa, jolloin sitruunassa olevat hedelmäsokerit karamellisoituvat ja antavat aivan uuden maun sitruunalle.
Karamellisoinnissakin ajoitus on tärkeä, alussa esiin tulevat toffeen maut, pähkinän ja hiukan makean rommin maut ja jos jatketaan liian kauan, sokerit palavat pois ja maku muuttuu kitkeräksi.


Sitten ihan perus ruskistaminen, joka osittain kulkee käsi kädessä karamellisoitumisen kanssa. Ruskistuminen on todella monimutkainen prosessi, johon liittyy olellisesti oikea lämpötila, nesteen määrä tuotteessa (tai lopputuotteessa/paljonko sitä poistuu), pelkistävien sokerien ja aminohappojen yhteistoiminta jne. Tässä vapautuu ilmesesti satoja maku- ja tuoksuaromeja, riippuen tuotteesta ja em. aineista, mikä tarkoittaa että taitavankaan kokin on todella vaikea saada aina 100% samanlainen tulos.

Ns molekyyligastronomia on kiinnostanut jo pitkään, eli lähestyn kokkaamista kemian ja fysiikan kautta.

Tässä on erittäin mielenkiintoinen blogi ja olen tämän rouvan kirjoja lukenut pari.
http://molekyyligastronomia.fi/blogi/
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 3800
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#284

Viesti MikaM »

Veli todistaa väkevästi. Tuo balanssimaustaminen on ytimessä.
Itsellä on usein silloin, kun menen fiiliksellä, ennakkoon suussa maku, jota lähden hakemaan ja sitten vaan hommiin, kunnes se on pannulla myös.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13535
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Kokkaaminen

#285

Viesti Kari Aittomäki »

Kiitoksia, antoisaa.
Yksi ikävimpiä taantuma-ilmiöitä (vanheneminen) on makuaistin tylsistyminen.
Nykyään menee pullo tabascoa viikossa kun sitä yrittää saada soundeja mässyihin.

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 11 kurkkijaa