Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Rinno
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2
Lauteille: Joulukuu 2015
Etulaji: Hema-Fiore
Takalajit: Karate

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

#1

Viesti Rinno »

Kuinka usein, jos ollenkaan, tehdään minkäänlaista sparria teräksisillä aseilla kiinalaisissa lajeissa? Millaista se on?
Pohjani on enemmän HEMA-lajeissa, ja mietin, että minkälainen kiinalaisten lajien aseharjoituskulttuuri on. HEMAssa on kaikenlaisia suojavälineitä, ja pyritty aseilla simuloimaan historiallisten aseiden käyttäytymistä. En kovinkaan paljoa kiinalaisista lajeista tiedä, mutta heti ensimmäisenä tulee itselle mieleen väpättävät wushu/teatterimiekat.
Olisiko tylpille aseille, jotka on tehty joustamaan sopivasti pistossa, mutta muuten pyritty pääsemään mahdollisimman lähelle oikeiden käyttäytymistä, kysyntää kiinalaisissa lajeissa, joko suomessa tai yleisemmin maailmalla? Kiinassa itsessäänhän lajien tilanne on ilmeisesti hieman erillainen kuin muualla maailmalla?
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

#2

Viesti Alioppilas »

Jollain aseilla on huidottu tämän kiinalaispromootion väliaikaviihteenä.



Suomessa aiheeseen on perehdytty jossain määrin ainakin Tampereen Tang Lang -seurassa.

Voisi kuvitella, että asiaa kannattaisi lähestyä suojavarusteiden ja harjoitteiden kannalta kuten HEMAssa, sillä erotuksella, että kiinalaisen puolen tekniikoita ei tarvitse tulkita vanhoista manuaaleista. Niillä kaikista eniten väpättävillä peltimiekoilla ei ehkä kannata lähteä toteuttamaan, laadukkaat harjoitusvälineet lienevät kuitenkin aseellisessa kamppailussa olennaisia.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 27 kurkkijaa