Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Defendojen historia ja opettajalinjat

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 89791
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 70 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Defendojen historia ja opettajalinjat

#136

Viesti Mika »

Kyllä, olen ihan loppuun asti miettinyt nuo kohdat. Mietin niitä itse asiassa useamman päivän. Jo muutama päivä sitten kävi selväksi, että olemme Nurmen kirjoituksesta eri mieltä. En ihan ymmärrä, mitä muokkaustoimintoja oletit näkeväsi. Kyse on siis samanlaisesta lähdekritiikistä kuin Wikipediassa tapaa. Kaikki nuo kohdat, joihin olen sen BBCoden lisännyt, ovat sellaisia, joita minusta ei tulisi esittää ilman kunnon perusteluja. Panetteluahan tuo teksti minun mielestäni aika pitkälti on - siis ilman konkretiaa. Se on sitten eri asia, jos Nurmi pystyy perustelemaan väitteensä.

Tämä ei kuitenkaan liity Defendoon, joten jos haluat jatkaa minun ajatusteni purkamista, pyydän sinua ottamaan minuun yhteyttä yksityisesti. Säästettäköön tämä ketju sen aiheelle eli Defendon historialle ja opettajalinjoille.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 17181
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#137

Viesti Lasse Candé »

OK. Käyn läpi joitain kohtia.
Mika kirjoitti:
heinä 16, 2019, 09.22
Olemme sopineet maksuista, mutta Defendon maavastaava ”varastaa” 1000 euroa ohjaajien rahaa [lähdeviite?]. Summa voi tuntua tekemääni päätökseen nähden mitättömältä, mutta periaatteeni on, että kukaan ei varasta keneltäkään. Lajin kehittäjä ei ota tapaukseen kantaa[lähdeviite?].
Jos Nurmi tietää että rahaa varastettiin, mutta hänellä ei ole esittää lähdettä tälle varkaudelle, hänen ei tule kertoa tätä? Miten niin muka ei ja miten tällainen vaatii sen kummempaa lähdettä Nurmelta sanoa asiasta kuin hänen oma tietonsa?

Täysin samat hämmästelyt osoitan tähän kohtaan, paitsi että miten muutenkaan lähteistetään tekstissä että maksua ei ole hoidettu:
Toimitin maahan yli 5000 euron arvosta treenivälineitä. En saanut tuotteista koskaan maksua[lähdeviite?].Yli vuoden ajan yritin hoitaa asiaa kuntoon useilla sähköposteilla, kunnes sain lopulta tylyn ”ei kiinnosta” vastauksen[lähdeviite?].
Tämä lähteistetäänkin alla:
Kamppailullisena isähahmona pitämäni Jyrki puolusti mieluummin Unkaria[lähdeviite?], kuin lähintä oppilastaan.
Lähde ylempänä olevalle on siis sähköpostikeskustelut Saarion kanssa, jos ymmärrän oikein. Se että puolusti mieluummin on taas itsestäänselvästi tulkinta eikä tällaisena kaipaa lähdettä.


Olin kuulemma itse aiheuttanut sotkun ja syyllinen löytyisi peilistä[lähdeviite?].
Myös tämän lähde ilmenee asiayhteydestä: Keskustelut Saarion kanssa. Mitäköhän mahdat muuten edes kaivata näissä, missä lähteistys tehdään? :niinpa:


Olen joutunut päättelemään asian niin, että liiketoiminta ja raha ovat ohjanneet enemmän, kuin oikeudenmukaisuus ja lojaalisuus.

Tämä on henkilökohtaista päätelmää ja sinänsä syyttelevää ilman tarkempia perusteluja.
(Lihavoitu siis Mikan kirjoittamaa.)

Pitää puoliksi paikkansa. Henkilökohtaiseksi päätelmäksi kerrottu tosiaankin on selvästi henkilökohtaista päätelmää. Sen sijaan perustelupuolikkaasi ei pidä paikkansa, kun suurin piirtein kaikki edellä kirjoitettu on nimenomaisesti sitä perustelua. Noista asianhaaroistahan se johtopäätös (joka kerrotaan avoimesti ja hyvän kirjoitustavan mukaisesti nimenomaan henkilökohtaiseksi päättelyksi) on vedetty ja tämä ilmenee tuosta kirjoitusasusta täysin.


Ohjasin pitkään Krav Magaa. I.D.D.I -pääkouluttajat, itseni, ja muutama kollegani mukaan lukien, saimme Defendon pääkouluttajalta pyynnön lopettaa lajin opettamisen[lähdeviite?].
Tämä on lähteistetty. Pyyntö on tullut Defendon pääkouluttajalta.

Ethän kai tarkoita että tällaista pitäisi todistella? Siis mahdollisesti tuoda nauhoja joita ei ole? Tai että jos tällaisia nauhoja tai muita todisteita ei ole, jotenkin todeta itselleen että asiaa ei koskaan tapahtunut?

Eikö tuossa mielestäsi riitä se, että tuon laatuinen asia asetetaan avoimesti kumottavaksi? Saa nähdä kumoaako kukaan. Mikään todistustaakkakysymys tämä ei ole.


Keskittäisimme aikamme ja energiamme Defendoon ja se sopi meille. Sovimme yhdessä pääopettajan kanssa myös siitä, että hän meidän mukana irtaantuu Krav Magasta. Pian Krav Maga Network nosti päätään. Oletin kyseessä olevan israelilaisten oman liiton tai tyylisuunnan, enkä tutustunut asiaan sen syvällisemmin. Ystäväni Irlannista antoi vinkin käydä katsomassa tarkemmin lajin verkkosivuja. Olin lentää perseelleni - tämähän on Jyrki Saarion kehittämä menetelmä! Uskoni Defendon kehittämiseen mureni hetkessä, kun tajusin, miten perustajan oma luottamus tekemiseen ei näyttäytynyt silmissäni kestävänä. Rahan takominen valmiilla tuotteella näytti menevän oman vahvan kehitystyön ohi. Itäblokin poikien mukana olon havaitseminen ei ollut enää kovin merkittävä järkytys. Jos asiasta oltaisiin edes puhuttu, olisin ehkäpä hyväksynyt asian jollakin tavalla. Nyt kaikki tapahtui selkäni takana; olin kuitenkin kumppanina liiketoiminnassa.[/i]

Tässä toki pitäisi ensin varmistaa, onko Saario sanonut noin. Jos on, sitten tämä herättää kysymyksiä. Koska tämä ei ole Nurmen ja Saarion välinen asia, nostan sen tähän esille, sillä Defendo-ohjaajat osaavat varmasti kommentoida tätä.
Tästä olemme samaa mieltä. Nyt en ole varma olemmeko eri mieltä sillä tavoin, että minun mielestäni juuri noin asia asetetaan julkisuudessa testiin oikeaoppisesti ja että sinun mielestäsi tämä on jotenkin vääräoppinen tapa?

Sehän on muuten sitten täysin toinen keskustelu, mitä kukakin tykkää asioiden julkisesta ruotimisesta.

(Ihan sivukommenttina, pidän jokseenkin hupaisana, kuinka tällä foorumilla lähtöoletus on monienkin kirjoittajien mielissä, että mahdollisimman paljon julkiseksi ja että organisaatioiden pitää kestää sellaista ja että se on hyväksi kamppailulajeille. Defendon ollessa kyseessä, kaiken maailman ummettuneiden itämaisten kulttien sijaan, sitten taas jostain syystä sävy on toinen ja asioita ei pidä levitellä muiden rasitteeksi.)


Mutta mitä tapahtui Defendolle? Lajin piti kehittyä, vanhojen ja toimimattomien tekniikoiden piti antaa tilaa paremmille. Näin ei tehty, sillä linjaus olikin pitää laji historiallisena, eli toisin sanoen pölyttymässä vanhojen sotakenttien tarinoiden alla[lähdeviite?]. Tekniikoita kuitenkin saatettiinkin muuttaa, eikä ohjaajien kesken enää oikein tiedetty, mikä on vaadittava suoritustapa.

Nurmi puhuu muiden suulla. Defendo-ohjaajat osannevat kertoa, onko tilanne ollut Nurmen kuvaileman kaltainen.
Samaa mieltä taas asiasisällöstä. Mjölnir jo onkin kertonut. Tämä on hyvä asia ja hyvä oli siis myös Nurmen avaus.

Toistan että omasta mielestäni lähdettä kaipaava kohta, jossa lähdettä ei ole on tuossa ja mainitsin jo edellä tuon luonnehdinnan Defendon kehityksestä (kuka sanoi?), mutta toki lähteistettäviin asioihin kuuluisi myös historiallisuuslinjaus, eli taidat tuossa yhden kerran osua minunkin mielestäni oikeaan.

Osaisiko joku tietävämpi kertoa tai arvailla mitä Nurmi tarkoittaa historiallisuusosalla vai onko tuo asia, jota Defendokat eivät tunnista ollenkaan ja sitä kautta kyseenalainen? Onko historiallisuus mainittu koskaan ja jos, niin mikä vaikutus tällä on tarkoitettu olevan lajille?


Yhden auktoriteetin päätöksellä vöiden värit voitiin tummentaa ja daneja jakaa ilman graduointeja. Ehdotimme valiokunnan perustamista, mutta pöytään lyötiin nyrkki: ”minulle ei ehtoja sanella”[lähdeviite?].
Tuossa lähteen puuttuminen on varmaan sellainen nimen käytön välttäminen, joka on tietoinen valinta, ettei tekstin sävy särähdä pahemmin kuin näin vaikeiden asioiden käsittely väistämättä särähtää. Mutta siis lähde on mitä ilmeisimmin Saario. En usko että Nurmi tarkoittaa kenenkään muun tummentaneen vöiden värejä yksin dan-tasolla.


Lajia ei kuitenkaan tuntunut johtavan kukaan. Krav Magasta tehtiin osalle ns. pakkopullaa. Kun kävit toisen lajin koulutuksen, alettiin myymään sitä. Jatkokoulutuksiin ei tuntunut löytyvän tulijoita. Parhaimpina aikoina ohjaajia oli jopa 30 ympäri Suomea. Viimeisin koulutus oli ilmainen, mutta kukaan ei saapunut paikalle[lähdeviite?]. Laji alkoi olla tuuliajolla ja hapertua käsiin.
Peräänkuulutatko tässä kuvaa tyhjästä salista vai mitä?


Ohjaajakoulutuksia alkoivat vetää kokemattomammat ohjaajat, koska he olivat ilmaisia tai halvempia[lähdeviite?].


Pitäisikö tässä siis mielestäsi listata nimiä näistä halvemmista ohjaajakouluttajista? Jos ei tuolle löydy lähteitä Defendon sivuilta, se ongelma on enemmän siinä päässä. Ei tuollaista väitettä tarvitse tukea lähtein eikä ole oikein sopivaakaan.


Näin myös koulutusten laatu kärsi[lähdeviite?]. Vyöarvot menettivät merkityksensä myös siinä, kuka ohjaa ja kenelle[lähdeviite?].
Ettäkö pitää erikseen tarjota lähde sille että huonommat kouluttajat ovat kouluttaneet huonommin?

Ymmärrän jälkimmäisen niin, että vyöarvot eivät mainitussa tilanteessa kuvasta opettaja-oppilassuhteita. Minulta menee ohi, mitä tällaisesta itsestäänselvyydestä tulisi lähteistää?


Defendo on muuttunut paljon myös lajina. Realistisuus ja tekemisen punainen lanka ovat kadonneet. [lähdeviite?]
Kysymykset realistisuudesta tai punaisesta langasta eivät ole faktatason kysymyksiä, jotka voisi tarkistaa jostain lähteestä. Ne ovat selkeästi kirjoittajan omia tulkintoja ja on selvää että kirjoittaja on tarkoittanut asian niin että lukija ymmärtää näiden myös olevan juuri sitä.


Valitettavasti vanha kaarti vähenee koko ajan[lähdeviite?].
Peräänkuulutatko sinä lähteitä sille että jostakin lajista siirtyy vanhempaa kaartia eri mittaisille tauoille ajan kuluessa? :o
Voin kertoa että pitkässä juoksussa näin käy jokaisessa lajissa. Defendon kokoisessa lajissa tämä näkynee joka vuosi.


Tänään Defendo tuntuu elävän seuraavaa muutostaan. Tai kaaostaan. Lajin nimi on viime aikoina muuttanut muotoaan, ja siihen on lisätty uusi etuliite. Pääopettajan ohjaamien lajien kirjo on niin ikään värikäs ja brändi sekava. Scandinavian Defendo, Defendo Alliance, Jyrki Saario Defendo, Saario Academy… Minä en enää pääse kiinni siihen, mitä mikäkin taho todellisuudessa edustaa ja mihin ne tähtäävät.

Nurmi kertoo oman kantansa. Defendo-opettajat voivat kertoa miten he saman asian kokevat.
Täysin samaa mieltä molemmista virkkeistäsi. Ensimmäinen ei ole teksissä mitenkään epäselvää ja on hienoa että teksti kirjoitettiin, niin päästään toivottavasti käsiksi myös toisen virkkeen juttuun.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 44
Viestit: 23388
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 31 kertaa
Viesti:

Defendojen historia ja opettajalinjat

#138

Viesti Mjölnir »

Mika kirjoitti:
heinä 16, 2019, 09.22
Poimin Nurmen blogikirjoituksesta ne väitteet, jotka vaatisivat tukea. Näiden perään olen lisännyt Wikipediasta tutun ja Potkuun asennetun BBCoden, jossa pyydetään lähdeviittausta. Kuten voi huomata, niitä kohtia on kosolti. On toki subjektiivista, miten kriittisesti tuota lukee.

Lainauslaatikot ovat hyvä tapa eritellä lainauksia, mutta jos niitä on yhdessä viestissä useampia, näyttää viesti vähän sekavalta monen silmään. Siksi alla Nurmen blogitekstin poiminnat ovat kursiivilla. Omat kommenttini niiden välissä ovat lihavoituna.


Tuohon aikaan vedin Unkarissa myös Spartanin toiminnallisen harjoittelun seminaareja ja koulutuksia. Toimitin maahan yli 5000 euron arvosta treenivälineitä. En saanut tuotteista koskaan maksua[lähdeviite?]. Yli vuoden ajan yritin hoitaa asiaa kuntoon useilla sähköposteilla, kunnes sain lopulta tylyn ”ei kiinnosta” vastauksen[lähdeviite?].

Tällä ei ole mitään tekoa Defendon kanssa

Olen joutunut päättelemään asian niin, että liiketoiminta ja raha ovat ohjanneet enemmän, kuin oikeudenmukaisuus ja lojaalisuus.

Ketkä ovat seuranneet Nurmen toimintaa pidempään saattaisivat pitää tätä lausetta hänen kynästään kornina

Mutta tosiaan tässä on siis yksi puoli asiasta, jonka toinen puoli kiistää, ottamatta kantaa siihen kuka puhuu totta

Irti vanhasta Ohjasin pitkään Krav Magaa. I.D.D.I -pääkouluttajat, itseni, ja muutama kollegani mukaan lukien, saimme Defendon pääkouluttajalta pyynnön lopettaa lajin opettamisen[lähdeviite?]. .

Itse ohjasin krav Magaa vuoteen 2018, jonka lopetin motivaation kadottua. Jyrki ei missään vaiheessa ole pyytänyt minua lopettamaan sen vetämistä. En tiedä mitä Nurmen kanssa on puhuttu, mutta väite ei pidä täysin paikkaansa, koska ainakaan minulta ei ole pyydetty.Mihin katosi Defendo?

Mutta mitä tapahtui Defendolle? Lajin piti kehittyä, vanhojen ja toimimattomien tekniikoiden piti antaa tilaa paremmille. Näin ei tehty, sillä linjaus olikin pitää laji historiallisena, eli toisin sanoen pölyttymässä vanhojen sotakenttien tarinoiden alla[lähdeviite?]. Tekniikoita kuitenkin saatettiinkin muuttaa, eikä ohjaajien kesken enää oikein tiedetty, mikä on vaadittava suoritustapa.


Tämäkin asia voidaan nähdä eri kantilta. Tällä hetkellä tiedossani on kehitettyjä tekniikoita, sekä esim omista oppilaistani ketään ei ole hylätty tasokokeista, joten jotenkin asia on toiminut.

Yhden auktoriteetin päätöksellä vöiden värit voitiin tummentaa ja daneja jakaa ilman graduointeja. Ehdotimme valiokunnan perustamista, mutta pöytään lyötiin nyrkki: ”minulle ei ehtoja sanella”[lähdeviite?]. Lajia ei kuitenkaan tuntunut johtavan kukaan.

Minulla ei ole tiedossa että kukaan muu kuin minä olisin saanut mustan vyön defendossa ilman graduointia vain ns. Aiempien näyttöjen perusteella. 😳


Krav Magasta tehtiin osalle ns. pakkopullaa. Kun kävit toisen lajin koulutuksen, alettiin myymään sitä.


Kokemus lienee subjektiivinen, meille ei ole väkisin kaupattu, tuskin Nurmelle itselleenkään, sillä hänhän ei ole pyörittänyt seuratoimintaa ei omannut salia edes ainakaan puoleen vuosikymmeneen tai pidempään. Myöskään KimS:n kommentti ei tue tätä blogikirjoituksen väitettä. Ei tietenkään ole mahdotonta että jollekin näin olisi tehty, mutta näyttöjen valossa pidän sitä epätodennäköisenä.


Ohjaajakoulutuksia alkoivat vetää kokemattomammat ohjaajat, koska he olivat ilmaisia tai halvempia[lähdeviite?]. Näin myös koulutusten laatu kärsi[lähdeviite?]. Vyöarvot menettivät merkityksensä myös siinä, kuka ohjaa ja kenelle[lähdeviite?].


Ohjaajakoulutuksia yksin ovat vetäneen perustajan lisäksi Nurmi itse, Jokinen ja Minä. Puolassa ja Unkarissa Nagy joka on kansainvälisen kehitysryhmän johtaja. Muut ohjaajat jotka ovat Saarion apuna vetäneet ovat mustat vyöt Hannu koskinen 3.dan, mika ojansivu 2.dan ja László Tóth 3.dan

Defendo on muuttunut paljon myös lajina. Realistisuus ja tekemisen punainen lanka ovat kadonneet. [lähdeviite?]Tehdään älyttömiä veitsitemppuleirejä ja ”siistejä” juttuja. Itse uskoin ja uskon vieläkin vanhaan alkuperäiseen Defendoon. Katukamppailua yksinkertasilla ja kovilla tekniikoilla.

Olen itse ollut vetämässä viimeisimmät ohjaajakoulutukset ja en näe asiaa samalla tavalla.

onneksi tietyt seurat noudattavat vanhan koulukunnan periaatteita. Defendossa on myös edelleen mukana maailman huippukouluttajia ja kamppailijoita. Valitettavasti vanha kaarti vähenee koko ajan[lähdeviite?]. Se tärkeä joukko, jolla on kokemusta eniten.

Tänään Defendo tuntuu elävän seuraavaa muutostaan. Tai kaaostaan. Lajin nimi on viime aikoina muuttanut muotoaan, ja siihen on lisätty uusi etuliite. Pääopettajan ohjaamien lajien kirjo on niin ikään värikäs ja brändi sekava. Scandinavian Defendo, Defendo Alliance, Jyrki Saario Defendo, Saario Academy… Minä en enää pääse kiinni siihen, mitä mikäkin taho todellisuudessa edustaa ja mihin ne tähtäävät.


Harmi, että Jyrkin ja Antin keskusteluyhteys on kadonnut, eikä keneltäkään ole kehdannut kysyä, jos tämä kerran on jäänyt arvoitukseksi.

Scandinavian Defendo - ensimmäinen nimi
Defendo Alliance - Nurmen keksimä nimi
Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Saario Academy - Jyrki Saarion firma joka kouluttaa Defendoa, classic krav magaa, iron man kick boxingia, Safe kid -lasten turvallisuuskoulutus ja grapplingia. Homma tietysti olisi varmaan selvinnyt katsomalla nettisivut saarioacademy.com

En olisi halunnut lähteä tällaiseen julkiseen ruotimiseen koska tästähän tulee sellainen kuva, että porukka on täysin apukoulutasolla kun pitää alkaa käymään netissä dialogia. Koen kuitenkin välttämättömänä kertoa miksi näkemykseni eroaa että en jää Defendoon tahallani opettamaan vesitettyä versiota kaupallisuus edellä 😆
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 17181
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#139

Viesti Lasse Candé »

Omasta mielestäni on ainakin juuri hyvä, että tällaista julkista keskustelua tulee ja mahdollisesti virheelliset käsitykset joko korjautuvat tai vähintään haastetaan.

Nyt jään vain odottamaan, että Mika heittää tuohon vastaukseen noita lähde-tageja samalla periaatteella kuin Nurmen tekstiin. ;)Jos kuitenkin ymmärsin alun oikein (Unkari), se käsittelee Saarion ja Nurmen suhdetta. En itse saa tuosta mitään selvää miten asia suhteutuu Defendoon tai yhteisöihin joissa harrastetaan Defendoa, mutta liittyyhän se Defendoon ainakin Saarion ja Nurmen suhteen osalta. Toisekseen ei ole paljoa väliä liittyykö asia Defendoon, jos sitä tiirailee Nurmen alkuperäisen tekstin kontekstissa. Joka siis on hänen syynsä jättää Defendo. Sen asian pätkä ajaa.

Voisiko tuota avata hieman että Nurmen toiminta tekee liiketoiminta vs oikeudenmukaisuus -kommentista kornin? Tai saisiko edes Mikan laittamaan lähdetägin siihen kohtaan? Ei vaan... Omasta mielestäni tuollaisiin ei tarvitse edes vastata. Jos joku tosin haluaa kysyä vakavissaan, niin kysyköön.

En tiedä mitä tarkoittaa I.D.D.I.-pääkouluttaja, mutta ketkä niitä on tai on ollut suurinpiirteisesti eri aikoina? Heille tai osalle heistä osoitettu pyyntö jättää Krav Maga on tekstissä vähän epäselvästi muotoiltu juuri niiltä osin että koskeeko tuo kaikkia vai vain osaa.

Tuosta kysyin jo aiemmin, tuosta Defendon historiallisuusväitteestä... Onko minkäänlaisella historiallisuudella koskaan missään merkittävässä yhteydessä nähty mitään merkitystä, eli mitäköhän Nurmi edes voisi tarkoittaa tuolla? Mjölnir jo antoi vastineen, joten siitä päätellen väite on ollut jollakin tasolla ymmärrettävä. Itse en ymmärrä sitä ollenkaan. Siis että "...sillä linjaus olikin pitää laji historiallisena". Voisiko joku, esim Mjölnir, yrittää avata tätä linjausta? Mikä ja kenen tekemä linjaus?

Sinänsä tasokokeissa hylkäämättömyys ei ihmisyhteisölajeissa kerro mitään mistään hyvästä standardista tai mitattavuudesta. Siis periaatteessa ja ottamatta tässä yhtään kantaa siihen kuinka täsmällistä toimintaa Defendon tasokoetoiminta on suoritustapojen ja mittausperiaatteiden kannalta. (Itse pidän lähinnä vitsinä luulla että mikään järkevä graduointi olisi mitään muuta kuin mielivaltaista karkeaa arvottamista, jossa katsojan omat mieltymykset ja kenties sosiaaliset realiteetit vaikuttavat.)

Kun Nurmi puhui danien jakamisesta, en itse tulkinnut sitä mustan vyön myöntämiseksi, vaan joko siksi tai jonkin muun dan-arvon myöntämiseksi. Onko muita dan-arvoja myönnetty ilman koetta?

En ihan saa selvää kuvaa ohjaajakoulutusten vetäjistöistä, mutta Mjölnirin teksti näyttää siltä että on ihan mahdollista että Nurmi puhui täyttä totta. Riippuu tietenkin siitä miten ne toteutettiin ennen kuin lista kasvoi noin isoksi.

Mika voisi kertoa miten Mjölnirin tulee lähteistää se, kun hän sanoo että ei ole kokenut punaisen langan katoamista jne samalla tavalla kuin Nurmi? Ymmärtäisin tätä kautta sen lähdeviiteviestin ja -pointin paremmin. Omasta mielestäni tuollaista ei tarvitse lähteistää, samoista syistä miten perustelin että myöskään Nurmen ei tarvitse lähteistää mutujaan.

Näkisin itse, että lopun nimiosion pointti on lähinnä kritisoida uusinta nimimuutosta, joka tapahtui vissiin noin viikon ennen Nurmen erotekstiä. Perustan tämän ihan vain tälle samanaikaisuudelle, mutta mutuni pohja on muuten erittäin heikko.

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22796
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 12 kertaa
Viesti:

Re: Defendojen historia ja opettajalinjat

#140

Viesti TimoS »

Mjölnir kirjoitti: Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Tällainen tyhmä kysymys heräsi tästä, että miksi koetaan Jyrki Saario Defendon olevan parempi nimi?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 19951
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#141

Viesti JanneM »

Voisiko tuota avata hieman että Nurmen toiminta tekee liiketoiminta vs oikeudenmukaisuus -kommentista kornin? Tai saisiko edes Mikan laittamaan lähdetägin siihen kohtaan? Ei vaan... Omasta mielestäni tuollaisiin ei tarvitse edes vastata. Jos joku tosin haluaa kysyä vakavissaan, niin kysyköön.
Vähän kuitenkin kysyit tosissasi niin vastaan tähän.
Antti on 100% ammattiopettaja ja hänen yhtenä motivaations minulle kerrottuna on ollut suurempien tulojen saaminen. Tai näin ainakin aiemmin on minulle sanonut kun on pohtinut lähtöaikeitaan.
Antin löhtö ei siis tullut yllätyksenä kenellekkään vasn asiaa on vetvottu vuosia.
Kun Nurmi puhui danien jakamisesta, en itse tulkinnut sitä mustan vyön myöntämiseksi, vaan joko siksi tai jonkin muun dan-arvon myöntämiseksi. Onko muita dan-arvoja myönnetty ilman koetta?
Defendossa ei toistaiseksi ainakaan ole pidetty kokeita kuin ensimäisen asteen mustalle vyölle. Eli kaikki muut korotukset ovat tulleet ilman koetta. Myös Nurmen kaikki danit.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 19951
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#142

Viesti JanneM »

TimoS kirjoitti:
heinä 17, 2019, 16.37
Mjölnir kirjoitti: Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Tällainen tyhmä kysymys heräsi tästä, että miksi koetaan Jyrki Saario Defendon olevan parempi nimi?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Koska joissain päin Suomen ja Ruotsin ulkopuolella tuota Scandinavian Defendo nimeä on karsastettu.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 44
Viestit: 23388
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 31 kertaa
Viesti:

Defendojen historia ja opettajalinjat

#143

Viesti Mjölnir »

TimoS kirjoitti:
heinä 17, 2019, 16.37
Mjölnir kirjoitti: Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Tällainen tyhmä kysymys heräsi tästä, että miksi koetaan Jyrki Saario Defendon olevan parempi nimi?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Puolalaiset ja unkarilaiset eivät halunneet nimeä Scandinavian Defendo. En usko että Suomessakaan vetoaisi esim iberian karate?
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 17181
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#144

Viesti Lasse Candé »

JanneM kirjoitti:
heinä 17, 2019, 17.05
Voisiko tuota avata hieman että Nurmen toiminta tekee liiketoiminta vs oikeudenmukaisuus -kommentista kornin? Tai saisiko edes Mikan laittamaan lähdetägin siihen kohtaan? Ei vaan... Omasta mielestäni tuollaisiin ei tarvitse edes vastata. Jos joku tosin haluaa kysyä vakavissaan, niin kysyköön.
Vähän kuitenkin kysyit tosissasi niin vastaan tähän.
Antti on 100% ammattiopettaja ja hänen yhtenä motivaations minulle kerrottuna on ollut suurempien tulojen saaminen. Tai näin ainakin aiemmin on minulle sanonut kun on pohtinut lähtöaikeitaan.
Antin löhtö ei siis tullut yllätyksenä kenellekkään vasn asiaa on vetvottu vuosia.
Kun Nurmi puhui danien jakamisesta, en itse tulkinnut sitä mustan vyön myöntämiseksi, vaan joko siksi tai jonkin muun dan-arvon myöntämiseksi. Onko muita dan-arvoja myönnetty ilman koetta?
Defendossa ei toistaiseksi ainakaan ole pidetty kokeita kuin ensimäisen asteen mustalle vyölle. Eli kaikki muut korotukset ovat tulleet ilman koetta. Myös Nurmen kaikki danit.
En kysynyt kovinkaan tosissani, vaan hieman demonstratiivisesti, koska mielestäni Mikan lähdehässäkkä oli sen verran yliampuva ja Nurmen tekstiä epäreilusti käsittelevä veto. Ja siis jota pidän myös lähteistämisen periaatteiden itsensä mielessä hutina.

Mutta onhan siinä asetelmassa eroa, että toimii lajin sisällä vs että toimii lajin johtajana joidenkin rahavirtojen päässä. Jos toimii siellä, mistä ohjataan rahavirtoja ylöspäin, kritiikki jo itsessään tarkoittaa itsestäänselvästi että oma talous kiinnostaa.

Tuolla katselutavalla minkään hintojen korkeuden hämmästely likaisena bisneksenä on kornia. Lähtökohdat katolla ja välikössä ovat vain niin erilaiset ja ylöspäin on aina suotuisaa kritisoida.Niin, siis ymmärsin että Nurmen kritiikki oli siinä että ehdotus raadeista ja kokeista ajettiin alas. Tuo mitä kirjoitat lähinnä tekee tämän ymmärrettäväksi, jos siis raadit ja kokeet nimenomaisesti puuttuvat vieläkin. Eikö?

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 19951
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#145

Viesti JanneM »

Lasse Candé kirjoitti:
heinä 17, 2019, 18.43
Niin, siis ymmärsin että Nurmen kritiikki oli siinä että ehdotus raadeista ja kokeista ajettiin alas. Tuo mitä kirjoitat lähinnä tekee tämän ymmärrettäväksi, jos siis raadit ja kokeet nimenomaisesti puuttuvat vieläkin. Eikö?
Tietääkseni Antti ei ole koskaan yrittänytkään tuoda kokeita korkeammille mustan vyön asteille. Ainakaan en ole kuullut hänen puhuvan moisesta ja mekin puhumme paljon kaikesta.
Tähän väliin on muuten hyvä heittää taas disclameri eli olen edelleen mielestäni Antin ystävä enkä parjaa häntä tai tekemisiään. Olen huomannut vain että ehkä osa asioista kaipaa jonkinlaista selittämistä siltä kannalta minkä minä olen havainnut olemassa olevaksi ja mikä vaikuttaa hämmentävän ihmisiä.

Mitä tulee komiteoihin niin IDDI ryhmä on nimenomaan sellainen komitea mikä lajia kehittää ja vie eteenpäin ja minkä inputtia varmasti kuunnellaan myös vyöarvokorotuksia suunniteltaessa. Tarkkaa työnjakoa en tässä ryhmässä tiedä koska en ole osa IDDI ryhmää.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 44
Viestit: 23388
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 31 kertaa
Viesti:

Defendojen historia ja opettajalinjat

#146

Viesti Mjölnir »

Palatakseni ihan asiaan, niin ymmärrän miksi Antti halusi perustaa oman jutun:

Ammattiopettajan halu olla rahavirran kärjessä
Halu saada oma laji jossa saa päättää jutuista

Ja jos kutittaa niin pitää raapia. Pitää lähteä kokeilemaan. Kritisoin lähinnä tuota blogikirjoitusta, jossa heitetään hyvin tulkinnanvaraisia asioita ja minusta mustamaalataan väärin perustein

”koin että tieni defendossa oli käyty ja oli aika siirtyä eteenpäin, koska haluan painottaa asioita eri tavalla. Taloudellisista epäselvyyksistä johtuen koen että en voi työskennellä luottamuksella joidenkin henkilöiden kanssa”
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 17181
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#147

Viesti Lasse Candé »

Onko "epäselvyys" se sana joka tökkii? Nähdäkseni se on samaa luokkaa kuin "tulkinnanvarainen" ja huomattavasti miedompi kuin "mustamaalaaminen".

Kirjaimellisesti en näe tuossa lainauksessa mitään pahaa. Viestinnällisesti en näe myöskään, koska molemmissa virkkeissä lukee selvästi että "koin"/"koen", mikä ei leimaa Defendoa vaan kuvastaa tilannetta jossa on aika jatkaa eri teille, niin kunnioittavasti kuin näitä asioita voi sanoa.

Tuossa ei ole nähdäkseni mitään muuta moittivaa tai mustamaalaavaa kuin että ylipäätään sanoo että
- haluaa tehdä eri tavalla
- on ollut taloudellisia epäselvyyksiä.

Minun mielestäni molemmat nämä asiat voi ihan hyvin nostaa julkisuuteen. Onko ongelma tässä vai siinä että asia sanotaan tuossa väärällä tavalla? Jos jälkimmäinen, niin mikä kohta erityisesti tökkii? (Ensimmäisen ymmärrän sellaisenaan ja siinä tapauksessa olen vain eri mieltä.)

Alapotku
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 227
Lauteille: Heinäkuu 2011
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Defendo
Sivulajit: Libre Fighting, Baraw Sugbo, kuntonyrkkeily, Combat Hapkido
Takalajit: Thaiboxing
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Defendojen historia ja opettajalinjat

#148

Viesti Alapotku »

Antti mainitsi taloudelliset epäselvyydet unkarilaisten kanssa Spartaniin liittyen. Vaikka kyseessä ei olekaan Defendo, niin jos kyseessä ovat samat henkilöt, voi yhteistyö olla vaikeaa ja vastapuoli voi tietysti olla eri mieltä siitä, kuka menetteli väärin. Jos menetetyksi koettu summa on 6000 euron luokkaa se varmasti harmittaa, mutta toisaalta on pieni raha oikeuskuluihin, jos asiasta pitäisi riidellä esim. unkarilaisessa tuomioistuimessa tai kansainvälisessä välimiesmenettelyssä (jota usein käytetään kansainvälisessä kaupassa).

Sitten defendojen eroista:
Miten suuri mahtaa olla sisällöllinen ero Jyrki Saario Defendon ja Antti Nurmen Defconin välillä? Onkohan periaatteissa tai tekemisessä jotain oleellisia eroja, vai onko kyseessä (tosiasiassa) saman lajin eri tyylisuunta tms.?

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 13551
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Defendojen historia ja opettajalinjat

#149

Viesti Kari Aittomäki »

Kyllähän nämä pystyyn jätetyt laskut ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Mullekin on ihan tää paikallisseura yhä velkaa aivan huomattavan summan.

Mikäli oikein ymmärsin oli tässä tapauksessa treenireleistä kyse, eli onko se 6 donaa hankintahinta vai liikevoitto.
Asiat voipi ilmaista monensorttisesti.

Jos Nurmi on päättänyt jättää asian sikseen niin se on hänen päätöksensä.
Niinkuin Äijä aina sanoi kusettajien kohdasta:
- Se oli senhintainen tuttavuus.

Eikä ikinä enää mitään kontaktia.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 89791
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 70 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Defendojen historia ja opettajalinjat

#150

Viesti Mika »

Toistan nyt vielä sen, että olin yhteydessä Unkariin, kun ehkä se viestini meni joiltakuilta ohi. Siellä ei olla lainkaan samaa mieltä tuosta Nurmen väittämästä kuuden tonnin kuprusta. Samoin siellä ollaan ihan päinvastaista mieltä siitä, kun Nurmi väittää ettei Saario puuttunut tilanteeseen mitenkään.

Voimme vaikka sopia ettei kukaan valehtele, koska emme oikeasti tiedä mistään mitään. Sopikaamme että osapuolten näkemykset eroavat huomattavasti toisistaan.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 1 kurkkija