Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Mitä seuraavaksi?

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6488
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 56 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti luupää »

Kyynikko kirjoitti: heinä 8, 2019, 06.57
Turussa on vedetty iät ajat öljyttynä vaparia keppi kädessä ja korkkarit jalassa. Niva-jutsuksi me sitä kutsuttiin. Kyllä nauratti kun oltiin kaikki ostettu jotain ruokaöljyä ekoihin reeneihin ja Harri selitti että tietty sen pitää olla Johnson baby oilia. :ihq:

(Ja se keppi ei kyllä ollut mikään pieni. Viis senttiä tuli kaikilla lisää heti kun sai seuran hupparin ostettua.)

xxx

Ehkä vaparista tulisi old-school-versio minkä puolesta voisin vaikka rukoilla joka ilta jos uskoisin sen auttavan. Hedarit takaisin ja soccer kickit. Niillä jo muuttuisivat matsit jonkun verran. Ja hanskat pois. Hankala olis tietenkin löytää nimi-matsaajia ellei joku hullu sheikki laita isolla rahalla turnajaisia pystyyn.Kyynikko on puhe- ja rotuvammastaan huolimatta spot on!

Niin ja muistaakaa tarkistaa että purkissa lukee baby oil eikä baby bath oil. Viimeiksi mainittu saattaa alkaa vaahtoamaan ei toivotuissa paikoissa.

:)
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20008
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 35 kertaa
Tykätty: 34 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti JanneM »

Muhahaha

Mä lähden tekeen kyllä mitä vaan Kiva-Niva suosittelee.
Tulkoon tuosta siis uusi hittilaji. :)

Vetäisköhän [mention]HarriN[/mention] seminaareja aiheesta...?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
voipa
kylkeenpotkija
Viestit: 1002
Lauteille: Huhtikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 3 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti voipa »

Mika kirjoitti: heinä 8, 2019, 06.24Hokuton tila 10 vuotta sitten olikin minulle uutta. Enpä olisi uskonut.
Niin minullekin. Keskimäärin ei ollut valtakunnallisesti tuonkokoisia "normaalitilanteen" kursseja silloin enkä ymmärrä mihin lajinsisäisiin toiminnan muutoksiin Andy tuossa viittaa juuri tuossa ajankohdassa. Pohjois-Suomen seuroissa tilanne on tietysti voinut olla tuollainen silloin.

Varsin hyvin pitää kuitenkin paikkansa julkisuuden tuoma boosti lajiin kuin lajiin. Sali-ohjelman myötä vaparikurssit olivat pitkään täynnä jo ennakolta vaikka jatkokurssien puolelle ei into sitten enää riittänytkään. Ehkä syynä oli havainto, että siinähän lyödään oikeasti lättyyn. Jostain syystä potkis saa edelleen peruskursseille runsaasti varsinkin naisia joka puolella Suomea mutta ei kai siinäkään jatkokurssien puolella tupa ole enää täynnä.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti PetriP »

toi on missä tahansa lajissa. Korostuneesti varmaan joissain lajeissa. Kravmagassa kun kävin alkeiskurssin niin tupa oli täynnä mutta jatkokurssin treeneissä pääsääntöisesti peippaustilaa riitti. Judossa on ollut aiva vakio että alkeiskurssinjälkeen puolet putoaa ja toinen puolet vuoden sisään. Itsepuolustuslajeissa voi olla enemmänkin niitä joilla alunalkaenkin ajatus oli käydä vain se alkeiskurssi. Ja lajeissa joissa lyödään osumia toi todellisuus olla vaan liikaa aika monelle
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5537
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 103 kertaa
Tykätty: 96 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti Ile »

luupää kirjoitti: heinä 8, 2019, 08.03 Niin ja muistaakaa tarkistaa että purkissa lukee baby oil eikä baby bath oil. Viimeiksi mainittu saattaa alkaa vaahtoamaan ei toivotuissa paikoissa.
Yhdelle kaverin kaverille kävi vauhdissa niin, että käytti vahingossa kuorintavoidetta...

Itselläkin oli mielessä noi Dog(gy style) brothers jutut ja se, että voisiko asepuolelta tulla jotain uutta mutta ei siellä taida isoa hittiä tulla.

Aseeton nahistelu on kuitenkin se universaali pohja, joka eri muodoissaan vetää isompaa massaa tatameille. Aseet on niin marginaalissa, että tuskin sieltä mitään isompaa tulee (joku mediailmiö tai e-versio (VR tms.) voisi tulla mutta isoa-isoa harrastajamäärää tuskin kovin nopeasti).
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 4023
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti MikaM »

Me ollaan inan päässä tuosta VR hommasta. Se joka ensinnä ymmärtää laittaa tommosen salin pystyyn, kun teknologia hiukan vielä etenee, tekee isot massit. Loppuu nuo laser-jutut ja Tekkenit ja CoD justiinsa.
Time and tide won't wait, you know
kojiro
polveenpotkija
Viestit: 186
Lauteille: Toukokuu 2006
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti kojiro »

Tuossa on Karille vähän suuntaa antavaa e-urheilun mahdollisuuksista:Juuri sellaista sen pitäisi olla että liikkeet tehdään oikeasti, eli jos potkaisee vaikka päähän niin sen tennarin on sinne myös noustava ja jotta sillä potkulla olisi (virtuaali)vaikutusta, olisi siinä oltava tehojakin takana. Jollain antureilla sitä pystynee mittailemaan ja jossain vaiheessa kehitys menee varmaan niin pitkälle että antureista ja piuhoista päästään eroon, jolloin liikkuminen on vapaampaa,ja tilassa jossa ottelija liikkuu olisi jotkut näkymättömät säteet tms. jotka mittaavat tehot.

Sitten se osuman tuntuma olisi myös hyvä saada jotenkin ettei ihan pelkkää ilmaan huitomista olisi. Pystymatsiin kehitys voi olla suht nopeaakin mutta painiksi laittaminen voi olla haastavampaa.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 842
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti Eizei »

Sitten sellanen salisimulaatio. Kosketat kehäköyttä virtuaalimaailmassa, niin kosketat kehäköyttä salilla. Ainoa mikä poikkeaa kehän sisäpuolella todellisuudessa ja veeärrässä on vastustaja. Ja miksei koko sali. Aattele kävelet yksin salille. Kamat päälle ja lasien kanssa kehään. Valitse Tyson ja menoks. Laittaa vaan kaikille niille keljuille treenikavereille SMS-viestin, ettei enää tarvii niitä.

Mikäs muistuttaa muksijaa? Vaihteleva sähköisku? :P Monta vuotta menee, ennen kuin virtuaaliwanderlei tappaa ensimmäisen?
Antti Junikka
Boreal Hanmoodo 4.dan
Haedong Kumdo 3.dan
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 4023
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti MikaM »

Eksoskeleton pukuja on jo, niitä pitää vaan käyttää "toisinpäin" kun nyt, eli antamaan vaste eikä auttamaan.
Time and tide won't wait, you know
Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6488
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 56 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti luupää »

Ile kirjoitti: kaverin kaverille

Kuva
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10893
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 9 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti flammee »

Potkunyrkkeilyn tatamilajeilla lienee ihan hyvä mahdollisuus nousta jonkinasteiseksi jutuksi, muualla maailmassa kun ovat jo. Samalla mainio tapa imuroida perinteisistä lajeista ne jotka haluavat pelkästään matsata, tai tehdä liikesarjoja suuremmalla trikkipainotuksella ja vähemmällä milliviilauksella. Suomessa esteenä lienee pääasiassa se että potkunyrkkeilivät eivät halua tätä.
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13870
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 45 kertaa
Tykätty: 124 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti Kari Aittomäki »

Itseasiassa tuosta tatamiversiosta haaveiltiin uutena hittilajina jo kauankauan sitten. Koska tekniikat olivat moni-ilmeisempia kuin tsisaa-karaten vatsaantökkimiset.
Näin ei jostainsyystä tapahtunut.

Suomenmaalla tuo potkunyrkkeilijöitten haluttomuus taitaa pitää paikkansa, porukoille oli kovin tärkeää olla kovaa jätkää.
Sama ilmiö toistui sitten shootfightingin vaihtuessa vapaaotteluun, kaikki tahto olla kovia vapaaottelijoita eli muksia matossa.
Ruotsissa niin ei käynyt ja niinpä niitten veikkojen parhaat olivat todella mukavan teknisiä ja osaavia.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti PetriP »

Potkunyrkkeilijät jotka harrastavat tällä hetkellä ovat luonnollisestikkin kiinnostuneita siitä lajista jota harrastavat. Tatamilajeihin tarttis varmaan kouluttaa uudet ohjaajat/valmentajat ja se ei tämän hetkistä "henkilökuntaa" välttiskiinnosta. Mutta näkisin että tatamilajit olisivat lajin tulevaisuuden kannalta aivan A1 juttu. Se voidaan helpommin myydä junnulajina ja sitä kautta saada sankoin joukoin niitä pikkunassikoita haalittua omaan lajinn eikä päästetä niitä takeen. Sitten vuosine päästä sieltä muuta saattaa vaihtaa kehälajiin. Junnuista aikuisen harrastajan kasvattaminen on työlästä. Sataa aloittaajaa kohti saadaan ehkä yksi nuoriaikuinen, mutta siinä välissä saatiin rahoitusta yhdistykselle.

Siksi voisin uskoa että potkispuolellla voisi olla into lähteä tatami lajeja kasvattamaan
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17468
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 63 kertaa
Tykätty: 187 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti Andy »

Itsehän ennustin jo ensimmäisessä viestissäni tähän keskusteluun vuonna 2006 jotain tatamipotkunyrkkeilyn tyylistä tulevaksi. Ja Keski-Euroopassa sekä Amerikassa se onkin ollut varsin suosittua jo vuosikymmenet. Nimenomaan pikemmin vakaassa suosiossa kuin hittinä. Ongelma on tosiaan se, että se on Suomessa Potkunyrkkeilyliiton alla ja siinä taas olemassaolevat harrastajat ja valmentajat ovat olleet pääsääntöisesti kiinnostuneita kehälajeista ja niiden kehittämisestä, eivätkä myöskään osaa tatamiottelua. Siten sen harrastaminen on ollut hankalaa.

Paras osaaminen ja kiinnostus tämäntyyppiseen toimintaan on ollut ITF taekwon-don parissa, mutta heillä taas ei ole ollut pääsyä lajin kansainvälisiin kisoihin. Nyt ihan viime vuosina tähän on saatu sellaista edistystä, että muutamat ITF-seurat ovat liittyneet Potkunyrkkeilyliittoon ja lähettäneet myös ottelijoita kansainvälisiin tatamikisoihin. Menestystäkin on tullut.

En oikeastaan tiedä, mikä heidän motiivinsa tähän on. Siis otteleminen näissä sen sijaan että kiertäisi ITF-kisoja. Lieneekö ITFn puolella sitten esim. liittohajaannuksen takia aiempaa heikommin kilpailumahdollisuuksia? Heidän kannaltaan tässä on tietenkin myös se järki, että tatamipotkunyrkkeily lienee nykynuorten näkökulmasta houkuttelevamman näköistä kuin taekwon-do ihan asujenkin puolesta. Siinä voi myös keskittyä pelkkään otteluun ilman että tarvitsee vyökokeisiin harjoitella jotain liikesarjoja ja murskaamista.

Kuva

vs.

Kuva

Käsittelin tatamikisoja myös podcastissa. Alkaa kohdasta 2 min ja jatkuu siitä noin 12 minuuttia. Loppuosa podcastista on sitten muita aiheita.En nyt sano, että tatamipotkis välttämättä on se seuraava hittilaji, mutta se on yksi sellainen, jolla olisi realistiset mahdollisuudet, jos hommat hoidetaan oikein lajista kiinnostuneiden piirissä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10893
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 9 kertaa

Mitä seuraavaksi?

Viesti flammee »

Andy kirjoitti: heinä 9, 2019, 19.54 Ongelma on tosiaan se, että se on Suomessa Potkunyrkkeilyliiton alla ja siinä taas olemassaolevat harrastajat ja valmentajat ovat olleet pääsääntöisesti kiinnostuneita kehälajeista ja niiden kehittämisestä, eivätkä myöskään osaa tatamiottelua. Siten sen harrastaminen on ollut hankalaa.

Paras osaaminen ja kiinnostus tämäntyyppiseen toimintaan on ollut ITF taekwon-don parissa, mutta heillä taas ei ole ollut pääsyä lajin kansainvälisiin kisoihin. Nyt ihan viime vuosina tähän on saatu sellaista edistystä, että muutamat ITF-seurat ovat liittyneet Potkunyrkkeilyliittoon ja lähettäneet myös ottelijoita kansainvälisiin tatamikisoihin. Menestystäkin on tullut.

En oikeastaan tiedä, mikä heidän motiivinsa tähän on. Siis otteleminen näissä sen sijaan että kiertäisi ITF-kisoja. Lieneekö ITFn puolella sitten esim. liittohajaannuksen takia aiempaa heikommin kilpailumahdollisuuksia? Heidän kannaltaan tässä on tietenkin myös se järki, että tatamipotkunyrkkeily lienee nykynuorten näkökulmasta houkuttelevamman näköistä kuin taekwon-do ihan asujenkin puolesta. Siinä voi myös keskittyä pelkkään otteluun ilman että tarvitsee vyökokeisiin harjoitella jotain liikesarjoja ja murskaamista.
Veikkaisin että tatamipotkunyrkkeilyssä on korkeampi taso, edellämainituista syistä ja myös siksi että wakon kisoissa ottelee väkeä niin monenlaisella lajitaustalla..

Suomessa kait lähinnä se järkevin kehityskulku olisi että ne jotka liittyvät potkunyrkkeilyliittoon, perustaisivat tatamilajipotkunyrkkeilyseuran, eikä siis niinkään niin että kehälajiseurojen pitäisi alkaa valmentamaan tatamipotkunyrkkeilyä.. En sitten tiedä onko Suomen potkunyrkkeilyliiton puolesta jotain estettä tällaiselle.

Seuraajat

Ale
Kuvake
Andy
Kuvake
flammee
Kuvake
JanneM
Kuvake
Jorge
Kari Aittomäki
kojiro
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
PetriP
Veepee
voipa