Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#46

Viesti Eizei »

Daddy kirjoitti: touko 2, 2019, 18.35 Homma on tietty eri kuin niissä lajeissa, joissa haetaan potkulla lisää pisteitä omaan plakkariin - silloinhan on huono jos "sähköttää" aikeistaan etukäteen.
No juu. Sähköttäminen varmaan mikään valoisa asia ylipäätään ole, mutta näyttäytyyhän se eri tavalla eri koukeroissa. Näin esimerkiksi, kun satuin latailemaan instaan vanhaa matskua juuri kiertopotkun vastatekniikoista: Meillä tuo sähköttäminen on erityisen huono juttu seuraavista syistä.

Ensinnäkin ollaan avoimella ja nurkkaan ajaminen on eri kuin kehässä tai jossain muualla. Kynnys väistämiseen pieni ja sen helppous maximum. Aina voi väistää (lisäys: myös pakittaa), vaikka sitten ulos, jos on varaa. Voimavedon perille saattaminen on vaikeaa, sillä harva on aktiivisesti kohtaamassa, vaan sen sijaan tanssimassa ympärillä ja kontraamassa. Tosin aggressiivinen tyyli toimii hippastelussa tosi hyvin, mutta sitä ei ehkä nähdä kovin lajinmukaisena.

Toisekseen potkuun saa tarttua ja tehdä moninaisia juttuja. Sähköttävä potku näkyy ja on helppo noukkia kiinni. Ei tietysti jos voimakkaasti osuu, mutta läpivetävänkin potkun suhteen voi liikkua niin, että etu kääntyy kiinniottajalle. Vastatekniikan korkeaan tasoon liittyy lajissa juuri sitä, ettei voimaa kohdata vaan uidaan myöten, eli asiaa aktiivisesti myös treenataan. Ohjaa entisestään pois sähköttämisestä.

Kolmanneksi päähänlyönnit on kielletty, eli esim. allaolevanlaista hulluutta (toi jalkasweeppi) voi rohkeasti kokeilla. Jos oma potku on havaittu ja jää kiinni, on vaihtoehtona painia tai lyödä vartaloon yhden jalan varassa. Lyödäkin saa vain, jos ei pidä itse kiinni vastustajasta. Tai tietysti potkaista vapaalla jalalla. Jos vastatekniikka on tehty täydellisesti liikkeenmyötä, ei siinä kerkeä kissaa sanoa. Tavallaan jos kerkeää, niin kontraus nähdään jo epäonnistuneena ideaalista (ei välttämättä pisteissä, mutta lajiarvoissa ei nähdä korkean tason esityksenä), vaikka lopulta lähtisikin ja tilanne kääntyisi eduksi. Onnistuu toi sweeppi lyöntietäisyyden ulkopuoleltakin, mutta on selkeästi vaikeampaa. Kaveri ilahdutti tällä häkissä joku vuosi sitten.

Mutta siinä jotain sähköttämisestä ja mitä siitä voi meidän tyylisessä ottelumuodossa seurata. Toisissa hommissa taas toisin.

Sitten 3D-lasit, lukulasit ja kaikkimuutlasit päähän, nimittäin kuvanlaatu häikäisee (vaikka ovatkin vain 15vuoden takaa. VHS, huono decoderi ja tehoton kone hoitaneet homman):







Ps. Aika hauska sattuma, että noi kaks heittoo lähti ekan kameramiehen perspektiivistä aika samasta kulmasta kun stillikuvat laittoi alekkain.
Antti Junikka
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 46
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#47

Viesti Kari Aittomäki »

Daddy kirjoitti: touko 2, 2019, 18.35
Andy kirjoitti: touko 1, 2019, 17.54 Itsepuolustuslajeissa en ole ekspertti, mutta kyseenalaistaisin sen, onko kiertopotku vartaloon ylipäätään sellainen tekniikka, mitä kannattaa itsepuolustuksessa tehdä ja harjoitella.
Mitä minulle on itsepuolustus-potkuista opetettu, niin nyrkkisääntönä potkitaan korkeintaan polven korkeudelle. Koska se tositilanne ei ole sali: alusta saattaa olla petollinen (lumi/jää/irtosora), oma toimintakyky ei paras mahdollinen (päihtymys/tilanne) ja asustus saattaa vaikeuttaa, tai jopa estää ne komeimmat potkut. Kun on vähän eri asia potkia saliverkkareissa vs juhlafarkuissa.
Ahdasta on ajattelu jos noin nähdään.
Voimakaspainava kiertari on oikein hyvä pelote myös ja etenkin kadulla, mä olen itse tarjoillut sen vastineeksi jollekulle oii-alapotkijalle, katkes.
Tää siis oli silloin kun thaibokraus tuli ja jengi mielsi alapotkun taikatempuksi.
Kiertari jymähtää hyvin ja tuntuu pelottavalta etenkin stabiilisti jököttävälle.
Vaikka olisi vasta varoitus.

Tuo korkeitten potkujen hasardius on juu konsensus reality-puolella mutta miten mä sen näen..
Jos ei osata niin kerrotaan että ei onstu.
Mä olen monenmonet kerrat antanut korkeita vetoja, jopa kakatogerin. Toimiihan ne.
Eräs tuttu mimmi veti korkkarinpiikin marokkolaisposkesta läpi kireässä hameessa ja olen nähnyt kun osaaja taputtaa puukkosankaria jalalla poskelle tap-tap-tap samalla kun kaverinsa kollaa konnan taskut että löytyykö sitä keklua.
- Putoot heti jos liikut.

Pelottava Taidonnäyte. Katsojatkin on varovaisempia, ei toki varmaan nykyään.
Nykyään taltioidaan ja etsitään jokutaho jolle kannella.
Joka lie muovannut nää realityjututkin sellaisiksi kuin ovat.
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 1617
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#48

Viesti injunjack »

Kyynikko kirjoitti: touko 2, 2019, 21.45
injunjack kirjoitti: touko 2, 2019, 14.02
Kyynikko kirjoitti: touko 2, 2019, 12.27
injunjack kirjoitti: huhti 30, 2019, 08.45
Voisin saarnata pitkään paketin kasassa pitämisestä ja miten sen paketin saa rikki huitomalla käsillä kiertopotkun aikana, mutta riittäköön kun sanon, ett potkujalan puoleisen käden tehtävä on minusta pysyä kylkilinjalla "osoittamassa" potkun suuntaan.
Miksi ihmeessä?
Miksi ihmeessä mitä?
Miksi ihmeessä käden pitää pysyä kylkilinjalla osoittamassa potkun suuntaan.
No vaikka siksi, että minusta (ja opppimastani) etukäden tehtävä on olla suojaamassa (siinä kohtaa), tai jos suojausta ei tarvita, on käsi välittömästi edessä valmiina etukädellä tehtävään lyöntiin. Samalla perustelulla, käsi jossain muualla kuin siinä kylkilinjalla vie yleensä siltä pertti perusharrastajalta tasapainon tai kropan väärään asentoon, joka taas vaikuttaa suoraan, jälleen kerran, siihen tasapainoon ja paketin kasassa pysymiseen. Sama koskee tukijalan puoleista kättä, "kainalo kiinni" ja pysyy se keskivartalon paketti kasassa paremmin... Oliko tässä jotain uutta?
Toki jos verbaalinen ulosantini on ollut heikkoa, nin sit.
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 4951
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#49

Viesti Mänzy »

injunjack kirjoitti: touko 3, 2019, 08.36 No vaikka siksi, että minusta (ja opppimastani) etukäden tehtävä on olla suojaamassa (siinä kohtaa), tai jos suojausta ei tarvita, on käsi välittömästi edessä valmiina etukädellä tehtävään lyöntiin. Samalla perustelulla, käsi jossain muualla kuin siinä kylkilinjalla vie yleensä siltä pertti perusharrastajalta tasapainon tai kropan väärään asentoon, joka taas vaikuttaa suoraan, jälleen kerran, siihen tasapainoon ja paketin kasassa pysymiseen. Sama koskee tukijalan puoleista kättä, "kainalo kiinni" ja pysyy se keskivartalon paketti kasassa paremmin... Oliko tässä jotain uutta?
Tuskin tuota on kukaan aiemmin Potkussa tuolla tavalla avannut, joten kyllä, siinä oli uutta. Kiitos tuosta, selvensi ainakin minulle asiaa miten Seibukan karatessa homma tehdään ja miksi.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#50

Viesti Mika »

Ymmärsin Jackin ensimmäisestä tätä koskevasta viestistä sen ajatuksen, koska noin minäkin tuon olen oppinut. Suojaaminen on siinä ollut perustelu. Keskivartalotuen ja ylipäätään ns. paketin pitämisen kasassa olen päätellyt ja huomannut itse. Olen siis Jackin kanssa samaa mieltä. Tuo on siis yksi tapa kiskaista kiertari - muitakin tietenkin on. Päämäärä määrittelee aika lailla, miten mitäkin tehdään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#51

Viesti Kyynikko »

injunjack kirjoitti: touko 3, 2019, 08.36
käsi jossain muualla kuin siinä kylkilinjalla vie yleensä siltä pertti perusharrastajalta tasapainon tai kropan väärään asentoon, joka taas vaikuttaa suoraan, jälleen kerran, siihen tasapainoon ja paketin kasassa pysymiseen. Sama koskee tukijalan puoleista kättä, "kainalo kiinni" ja pysyy se keskivartalon paketti kasassa paremmin... Oliko tässä jotain uutta?
Toki jos verbaalinen ulosantini on ollut heikkoa, nin sit.
No tuohan ei pidä paikkaansa. Käden liike "vastavetona" nimenomaan parantaa ja helpottaa vartalon liikettä ja tasapainoa kun potkitaan silleen tosissaan. Ja jos sillä olisi jotain käytännön merkitystä suojauksen kannalta uskoisin että muutama ammatikseen kehässä ihmisiä lyövä ottelija olisi tämän huomannut. Jos siis potkitaan siltä etäisyydeltä kun ihmisiä tupataan potkimaan. Ja eihän näitä asioita varmaan sen vuoksi tehdä että perusharrastaja ei vaan huoju rivissä, vaan siksi että vastustajaan sattuu mahdollisimman paljon sitten kun jotain osataan? Mutta onhan se särmemmän näköistä kun rivissä potkitaan ja ollaan kaikki silleen ryhdikkäästi :)
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 4951
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#52

Viesti Mänzy »

Kyynikko, on vähän hedelmätöntä arvostella kehälajin mekaniikkatarpeilla karatea, joka on eri eläin.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 85
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#53

Viesti Andy »

Mikä kiertopotkun tavoite Seibukan-karatessa on?

Jos kiertopotkun osaa, niin sitä voi tietenkin käyttää itsepuolustuksessa. (Peilijäinen jalkakäytävä, tiukat farkut jalassa ja 2 promillen känni ei ehkä ole se oikea tilanne, mutta ei mikään tekniikka sovellu joka tilanteeseen.) Tunnen esimerkiksi henkilön, joka puolusti itseään kiertopotkulla päähän niin tehokkaasti, että tyrmäsi sillä hyökkääjän.

Kuitenkin jos ajatellaan sillä tavalla, että meillä on 30 henkilöä, jotka tulevat itsepuolustuslajin alkeiskurssille oppiakseen puolustamaan itseään, niin kiertopotku vartaloon saati päähän ei ehkä ole se tekniikka, jonka opettelussa panos-tuotos-suhde on paras.
Viimeksi muokannut Andy, touko 3, 2019, 11.01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#54

Viesti Mika »

Kyynikko kirjoitti: touko 3, 2019, 10.08 vastustajaan sattuu mahdollisimman paljon sitten kun jotain osataan?
Kun tässä on juuri ajatusmaailman ero. Tuo on samaa ajattelumaailmaa kuin se, että odotetaan paikkaa sille maailman kiertoradaltaan työntävälle takakäden suoralle.

Kyllä se on monasti havaittu, että kiertarin kanssa suojauksen putoaminen voi tehdä potkaisijalle kipeää. Kun ei siis ole painoluokkia ja matchmakingia, joten taitotasossa voi olla melkoisesti eroa - ihan kuten itsepuolustustilanteessa (ja ne muut tekijät päälle vielä).

Ilen mainitsema lantion asento on melkeinpä ainoa kiertaria koskeva universaali lainalaisuus - tai siis siihen pyrkiminen, kun tilanteet elävät.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 1617
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#55

Viesti injunjack »

Mänzy kirjoitti: touko 3, 2019, 10.39 Kyynikko, on vähän hedelmätöntä arvostella kehälajin mekaniikkatarpeilla karatea, joka on eri eläin.
Mänzy kerkes ensin.

Kyynikko, provoatko ihan vaan lämpimikses? Koska mä sanoin ihan ekaks et millä kiikareilla katselen asiaa.

Andy, mawan merkitys on lopultakin hyvin pieni. Tavoite "lienee" vastustajan toimintakyvyttömäksi saattaminen hetkellisesti, jotta saadaan paikkaa muulle tekniikalle. Esiintyy vain kihonissa, ja yhdessa Ippon Kumitessa. vastapalloon vetona....

Yleisesti, katson, että mawa on hyvä osata, samoin eri variaatiot siitä, vaikkeivät kurrikulumiin kuulukkaan. Ihan yleissivistyksen vuoksi. Tämän vuoksi harjoittelemme myös ihan tavallista "karateottelua" eli sparraamme välillä pistekaratemaisesti. Seibukan on kumminkin karatea....

Ylipotkija: viestiä muokattu
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3354
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#56

Viesti Daddy »

Kari Aittomäki kirjoitti: touko 3, 2019, 02.08
Daddy kirjoitti: touko 2, 2019, 18.35

Mitä minulle on itsepuolustus-potkuista opetettu, niin nyrkkisääntönä potkitaan korkeintaan polven korkeudelle. Koska se tositilanne ei ole sali: alusta saattaa olla petollinen (lumi/jää/irtosora), oma toimintakyky ei paras mahdollinen (päihtymys/tilanne) ja asustus saattaa vaikeuttaa, tai jopa estää ne komeimmat potkut. Kun on vähän eri asia potkia saliverkkareissa vs juhlafarkuissa.
Ahdasta on ajattelu jos noin nähdään.
No ahdasta joo, jos puhutaan sinun osaamistasosta. Mihin lienee tarvittu treenivuosi jos toinenkin - kunnioitettavaa, mutta lienee melko harvinaista. Niinkuin Andy totesi, niin IP-alkeiskursilla (eikä oikein heti jatkokursseillakaan) ole mielekästä opettaa kiertaria päähän, se osaamistaso kun ei ole vielä lähelläkään kariaittomäkeä. Sitten kun on, niin eikun antaa palaa vaan!
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#57

Viesti Ile »

Eiköhän ketjun kirjoittajissa ole useampikin, joka pystyisi tehokkaasti monottamaan ylempiinkin kerroksiin keskimääräistä känniöykkäriä. Eizeihän naputtelisi koripallojoukkuettakin kupoliin.

Mutta kyllähän ip-lajien suhtautuminen korkeisiin potkuihin on ihan järkevää optimointia. Eikä pelkästään "tehokkuuden" vaan myös seurausten kontrolloinnin kannalta.

Kun toimintamallit yritetään pitää yksinkertaisina, niin miksi ihmeessä käytettäisiin rajallista aikaa siihen, että tehtäisiin valtava määrä toistoja jossain komboissa, joihin sisältyy esim. kiertopotku päähän. Sellaisen perusteltu käyttöala - ja vielä siten, että haluttua vaikutusta ei saada aikaiseksi jollain yleiskäyttöisemmällä työkalulla - on jo lähtökohtaisestikin harvinaisten hätävarjelutilanteiden joukossa vielä ihan marginaalinen (Sori Kari, tiedän että hätävarjelutilanteet ja perusteltu käyttöala on juridis-normatiivista hapatusta... :) )
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#58

Viesti Eizei »

Ile, vain joukkue puuttuu. :P



Palataan sen verran todellisuuteen, että kerran mut otettiin takakuristukseen kaupungilla ja muutama koripalloilija tuli eteen seisomaan. Ainoa kaverini lähti juoksemaan kuin hauki rannasta ja oma fiilis oli notta jaahas ei hyvä. Onneksi kuristaja oli silloinen koulukaverini Virtasen Pete ja ihan läpällä. Olis ollu kiertopotkut aika vähissä. Mutta kiva fiilisjälki jäi.
Antti Junikka
airakti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 695
Lauteille: Marraskuu 2007

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#59

Viesti airakti »

Monta näkökulmaa tullut kiertopotkun tekemiseen, tekniikkaan ja vähän vähemmän sitä tukeviin harjoitteisiin. ja mun mielestä oikeastaan hyvä niin. Itse olen Inunjackin kanssa samaa mieltä kun tehdään karatea, Andyn kanssa samaa mieltä kick/thaiboxing potkuissa, Taekwondo tyypit tekee upeita kiertareita, Aittomäen tekniikka riittää/ tai riitti, joka lajiin. Jokaiselle on paikkansa, mutta missä ja miten, sehän selviää siitä miten kukin on hommassansa pärjännyt. Itse olen aina ollut hidas ja kankea, siis just luotu kamppailuun :-) Mutta omasta mielestäni kiertopotkuni on olleet aina salin kovimpia, riippumatta salista, joitain kovimpia potkijoita olen tavannut (halmehe ja aittomäki), joskus nuoruudessani noitten jätkien kanssa paljon harjoitelleeni, menin 90-luvun alussa nuorena miehenä ovelle jököttää, painoin 73kg ja luotin että täältä kyllä tarvittaessa lähtee. En tiedä nykytouhusta, mutta silloin kaikki baarin kovimmat jätkät haastoi portsarin ulos tappelemaan, kun olin määrännyt poistumaan, siitähän mä tykkäsin, silloin ei ollut kännykameroita tai youtubea, joten otin kaikki haasteet aina ilolla vastaan. Siihen aikaan kävin ahkerasti kiukkari treeneissä ja alapotkut oli kovinta mitä tiesin, tämän lisäksi treenasin budo centterissä kick-boxinkia alapotku säännöin. Omilla kiertopotkuillani noista baari tilanteista en saanut oikein mitään mainittavaa aikaan, vaikka mielikuvitelmissani oli kuinka toinen putoaa kun potkaisen reiteen. Kukaan, monesta yrityksestä huolimatta, ei pudonnut, hiukan ehkä kiroili. Opin paljon noista tilanteista, ja tiedän että itsepuolustus/tappelu tilanteessa, mawan tehokas käyttö, on harvojen herkkua.
TimppaA
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#60

Viesti Veepee »

Tässä kuva kiertopotkusta ja yhdestä sen vähän erikoisesta torjunnasta kuten ne esiintyvät Seiken Shukuminen kirjassa Shinkaratedoo Kyoohan vuodelta 1964. Huomaa käden vienti keskilinjan yli ja sen vieno kiertäminen sen sijaan, että se jätettäisiin keskilinjalle tai auta armias kellien eteen (mitä jotkut ihmiset taidon puolella tekevät).

Shukumine oli kirjansa julkaisun aikaan 41 eli suht vetreä vielä. Kannattaa myös muistaa, että Shukumine oli okinawalaisittain koulutettu; Kyoohanissaan hän viittaa paljon erilaisiin perinteisiin "vanhan tyylin" opetuksiin sekä kuvailee monenmoisia tekniikoita, joita ei kovin usein karatessa nähdä. Tuo kyseinen kuva on yhdestä hänen pariharjoitteestaan (Chuudan soto godan henka), jossa käsitekniikat etenevät potkutekniikoiksi.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 53 kurkkijaa