Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Suomettuminen

Keskustelua yhteiskunnallisista ja vakaumuksellisista aiheista. Edellyttää kirjautumista. Muista kohteliaisuus, kunnioitus ja alueen säännöt.

Valvoja: Valvoja

Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Suomettuminen

Viesti Jussi Huusko »

Lasse on penännyt täällä useamman viestin yhteydessä esimerkkiä suomettuneisuudesta, niin pyrin yhden mielestäni varsin konkreettisen sellaisen antamaan.

Mtv:n Pekka Lehtinen uutisoi (Jari Aarnion mitä ilmeisemminkin vuodettua tiedon hänelle) huhtikuussa 2013, että Vladimir Putin oli kirjattu krp:ssä epäiltyjen rekisteriin, eli epriin. Aarniolle epri-vuodot olivat hyödyllisiä, koska rekisterin ylläpitämisestä vastannut krp sai näin kielteistä julkisuutta ja näin jälkikäteen ajateltuna hänellä saattoi olla myös muita syitä halvaannuttaa epäiltyjen rekisteriä.

Aivan samanlainen merkintä on ollut vastaavissa rekistereissä tehtynä Putinista niin Ruotsissa, Saksassa, kuin lukuisten muidenkin EU-maiden poliiseilla ja tiedustelupalveluilla, mutta vain Suomessa Putinin nimi poistettiin rekisteristä "virheellisenä" pahoitellen asiaa maan ylintä johtoa myoten (sisäministeri Räsänen, ulkoministeri Tuomioja, presidentti Niinistö jne.).

MTV3 oli pyytänyt poliisiylijohtaja Paaterolta rekistereitä koskevaa haastattelua. Haastatteluun laitettiin kuitenkin poliisijohtaja Robin Lardot, joka tuntee paremmin poliisin rekisterit. Lardot joutui yllättäen vastaamaan hankalaan kysymykseen: miksi Putin on rekisterissä? Lardot ei asiaa kommentoinut, mutta parin tunnin päästä Paatero vahvisti salaisen rekisterin tiedon: Putin löytyy tietokannasta. Putin-merkinnän vuotamisen jälkeen Poliisihallitus ja maan johto painoi paniikkinappulaa, vaikka olisi voinut nukkua yönkin yli.

Kohu Putin-merkinnästä levisi päivän aikana ulkomaiden tiedotusvälineisiin asti. Suomen poliisille ja poliitikoille naureskeltiin, ei niinkään merkinnän takia, vaan siksi, että anteeksipyytely oli niin tyylipuhdasta suomettuneisuutta kuin vain voi olla.

Kun moinen merkintä kerran leimattiin todella kiireisesti vain parissa tunnissa virheeksi, on tulkinnasta vaikea luopua, vaikka pöytään tuodaan minkälaisia järkeilyjä. Kaikissa maailman tiedusteluorganisaatioissa on todennäköisesti tehty sama havainto kuin keskusrikospoliisissa: Venäjän presidentti hengailee avoimesti moottoripyöräjengin johtajan kanssa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19636
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 846 kertaa
Tykätty: 430 kertaa

Suomettuminen

Viesti Lasse Candé »

En nyt ymmärrä tuota ”penäämis”-sanan käyttöä ja tässä on aika vahva blast from the past, niin viittauksessa vanhaan ketjuun kuin myös uutisessa vuodelta 2014.

Tuo uppoaa aika hyvin jo mainitsemaani diplomatia-kategoriaan. Minä en tiedä mitä Putin siellä rekisterissä tekee, mutta oletan että hänen nimensä funktio rekisterissä on puhdas nolla. Itsekin sivuat että Putiniin liittyvä data on nykyisellään melko hyvin yleisessä tiedossa. Putinia ei tar itse vältsisti etsiä rekisteristä, vaan voi vaikka googlata tai katsoa Wikipediasta.

Jos Trump olisi kyseisessä rekisterissä ja tämä olisi päätynyt jokseenkin vastaavanlaisissa merkeissä julkisuuteen, oletan passkahalvauksen olevan vielä suurempi. Etkö sinä oleta? Tai oletatko että sitten sanottaisiin, että siellä on ja pysyy?
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6060
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 414 kertaa
Tykätty: 208 kertaa

Suomettuminen

Viesti Ile »

Mulla jäi aikanaan tuon Epri-casen seuranta jotenkin kesken mutta muistelen, että yhtä vakavasti ei ole koskaan ollut mielessä, että pitääkö kerrankin itse tehdä kantelu oikeusasiamiehelle.

Toisin sanoen oli sellainen "keisarin uudet vaatteet"-fiilis, että eikö kukaan muu oikeesti tajua mitä tapahtuu, vai vaikeneeko media vain siksi, että toimittajat itse halusivat korostaa nimenomaan itse rekisteriä ja siellä olleita "kovia nimiä" eivätkä niinkään vuotopuolta, josta he itse "hyötyivät".

En muista kaikkia yksityiskohtia mutta mun mielestä oli pöyristyttävää, että poliisijohtaja lähtee julkisuudessa käymään salassapidettävän rekisterin sisältöä koskevaa keskustelua, jossa hän suoraan myöntää tietyn henkilön nimen olevan rekisterissä! Mielestäni hänellä (ja alaisillaan) ei olisi ollut mitään muuta juridisesti kestävää vaihtoehtoa, kuin kieltäytyä kommentoimasta asiaa tuolla tarkkuudella.

Ja kaiken lisäksi kohu olisi luultavasti jäänyt pienemmäksi, jos poliisi ei olisi kommentoinut. Tuskin vuotaja (poliisi) olisi antanut haastattelua, jossa olisi "todistanut" Putinin nimen olevan rekisterissä. Medialle olisi sitten jäänyt vähän ilmassa roikkuva väite siitä, että "Putinin nimi on kuulemma epäiltyjen rekisterissä". Olisi saattanut uutiskierto jäädä vähän lyhyemmäksi.
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suomettuminen

Viesti fudo »

Palasin pari päivää sitten Saamenmaalta pääsiäisenvietosta. Vuotson paikkeilla tuli vastaan tapaus, joka poiki hämmästystä herättävän tiedotteen (minun kursivointi):
Poliisipartio tapasi Sodankylän pohjoispuolella VT-4:llä perjantaina iltapäivällä kovaa ylinopeutta ajaneen kuljettajan. Nopeutta autolle mitattiin 163 km/h alueella missä nopeusrajoitus on 100 km/h. Auton kuljettajaksi osoittautui ulkomaalainen mies joka oli tullut suomeen vain 1,5 tuntia aiemmin. Miehen ylinopeus oli senverran kova, että miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Sen lisäksi, että mies vastaa tekosistaan aikanaan käräjäoikeudessa käännytettiin mies samantien takaisin kotimaahansa ja tälle määrättiin kaksi vuotta maahantulokieltoa.
空手に先手なし
Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suomettuminen

Viesti Totte »

Avaatko nyt vielä vähän mitä mieltä olet tästä ja miksi?
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1361
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 97 kertaa

Suomettuminen

Viesti Atticora »

Kai tässä hämmästyttää se, ettei ole tietoa mihin lakiin käännytys ja maahantulokielto perustuu. Ei tämä ole Suomen erityispiirre. Joka maa karkottaa turisteja aika mielivaltaisista syistä. Tykkää vaikka jalkapallosta tai moottoripyöräilystä. :) Rikoksesta täällä tuomitulle ulkomaalaiselle kuitenkin lähtökohtaisesti 2 vuoden maahantulo kielto tulee. Jos rikoksia tekevät turistit tosiaan pitää karkottaa, niin ainakin törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen kohdalla minusta ihan paikallaan.

Jaa, pliis vieno vinkki, ei kannata loistaa tyhmyydellään ja sotkea tätä uutista johonkin maahanmuuttoasiaan, kuten joillekin neropateille näyttää tuolla internetissä käyneen.
Kuvake
Jorge
etupotkija
Viestit: 10785
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 270 kertaa
Tykätty: 172 kertaa

Suomettuminen

Viesti Jorge »

Mitä tekemistä tällä on suomettumisen kanssa? Jos nyt uutisessa ei ole mainittu kansalaisuutta ja kaahari ilmiselvästi oli saapunut Venäjältä, niin ei kai se nyt sentään suomettumista ole?
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suomettuminen

Viesti fudo »

Tuskin on kyse perinteisestä suomettumisesta. Jäin kuitenkin ihmettelemään, miksi kaaharin kotimaata ei mainittu. Ehkä on vain niin, että poliisin tiedotuspolitiikka on viime vuosina muuttunut tältä osin. Nykyajan poliittista korrektiutta.
空手に先手なし
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

Suomettuminen

Viesti PetriP »

Suomettumisesta huomasin että voi Halla-Ahostakin sanoa jotain hyvää. Vaalitentissä oli ainoa joka vastasi suoraan "Venäjä" kun kysyttiin "mikä tai kuka suomea oikein uhkaa". Haastattelija pyysi yhdensananvastaust joka oli mahdotonta muille. Pientä suomettumista siis selkeästi puoluejohtajissa havaittavissa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000060 ... 5dc277d5f7
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19636
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 846 kertaa
Tykätty: 430 kertaa

Suomettuminen

Viesti Lasse Candé »

En pitäisi sitä suomettumisena, että ihan jokainen puoluejohtaja ei ole täysin vastuuton idiootti. Olisi ansaitusti skandaali, jos joku ihan oikea poliitikko laukoisi jotain niin tyhmää kuin että nimeäisi jonkin tietyn maan, kuten Venäjän, Suomen uhaksi.

Tuollaisessa tilanteessa melkeinpä ainoa huomio on että esittääpäs media tyhmiä kysymyksiä. Toki riippuen siitä miten hyvin poliitikot väistivät kysymyksen, tässä performanssissa voi olla jotain antia katsojille.

Silti on toki ilahduttavaa, että Halla-aho ei flirttaile Venäjän kanssa. Kannattajiansa kun olisi ollut johdatettavissa siihen suuntaan jos Halla-aho johdattaisi. Tämän eteen on jotkut vaihtoehtomedian tahot jo aivopesseetkin osan persujen kannattajista melko menestyksekkäästi. Tämä näkyi selvästi ainakin pari vuotta sitten. Voi olla että Halla-ahon puoluejohtajuus on parantanut tilannetta. Mitä muut mutuilevat?
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 6198
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 133 kertaa
Tykätty: 229 kertaa

Suomettuminen

Viesti AlexMachine »

Nopealla gallupilla omista tutuista jotka persuja äänestivät, ei kai kukaan ole millään tavalla Venäjä-myönteinen. Johtuu tosin otannan suppeudesta, koska suurin osa persujen kannattajista joita tunnen, ovat aktiivi reserviläisiä.
Sitten loppuosa on jotain lapsuuden tuttuja tai koulukavereita ns duunaritaustoilla ja näitä taas leimaa maahanmuuttajakriityisyys, mutta en osaa Venäjän sympatioita sieltäkään löytää.
We are the sons of winter and stars
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1361
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 97 kertaa

Suomettuminen

Viesti Atticora »

Häkämies sanoi, että taannoisen "Venäjä x3"-heittoon tuli palautetta suoraan Moskovasta: Kiittivät ja olivat ylpeitä. Kyllä Jussi siltä toiselta Jussilta tämän mehevän jutun kuuli ihan tuoreeltaan, joten ei tarvinnut edes lehdestä lukea. Sisäinen koiranleukani uumoileekin, että Jussi ite tässä taitaa ollakin puoluepampuista pahiten kontallaan. :pusu:
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19636
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 846 kertaa
Tykätty: 430 kertaa

Suomettuminen

Viesti Lasse Candé »

Joo, AM, tunnemme eri ihmisiä. Itse tunnen persulaisia maalaisjunttien, akateemisten änkyttäjien, reservihenkisten, urbaanien hippityyppisten jytkytyshenkisyysaddiktien ja typerimpien älämölöilijöiden genreistä ainakin. Varmaan myös muita.

Venäjä-sympatioita näkyi, kuten sanottua, pari vuotta sitten enemmän. Silloin havaitsin niitä ainakin älämölöilijöiden ja jytkyttäjän stooreissa. Silloin puhuttiin enemmän informaatiosodasta täälläkin ja se meni moniin läpi esim vaihtoehtomedioiden seuraajista. Voinet varmaan arvata mitä puoluetta suurin osa niistä jotka esim lukivat mv-lehteä äänesti nyt näissä vaaleissa.

Tällöin persut olivat repeämässä ja esim SKE:n porukoilla oli enemmän seuraajia. Halla-aho ei silloinkaan sympannut Venäjää ja on hienoa, että pysyy tällä linjallaan.

Ainoat minun millään tavalla oleelliset pointtini ovat tässä, että suomalaiseen mamukriittiseen ja nykypersuäänestäjiä kannattavaan massaan meni aikoinaan Venäjän propaganda jossain määrin läpi. Halla-aho ei edustanut eikä edusta sitä linjaa eikä nähtävästi edes flirttaile sen kanssa. Ja että spekuloin tämän vähentäneen Venäjä-sympatioita mamukriittisessä skenessä.
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

Suomettuminen

Viesti PetriP »

Varsinainen venäjä myönteisyys lienee liittynyt enempi sellaiseen tietynlaiseen arvokonservatiivisuuteen joka venäjällä on vahvana. Enempi ihannoitu yhtä yksityiskohtaa maassa.

mutta kyllä venäjän tunnustaminen suomen turvallisuus ongelmaksi onvastuullista käyttäytymistä. Mikä muu maa on hyökännyt kahden naapurinsa kimppuun tässä 2000 luvulla. Ja kuka meidän naapuri on harjoitellut ruotsia vastaan suoritettavia pommitushyökkäyksiä. Naivismismia ei arvosteta edes venäjällä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19636
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 846 kertaa
Tykätty: 430 kertaa

Suomettuminen

Viesti Lasse Candé »

Olen osittain samoilla mutta osittain eri linjoilla.

Niitä ääniä oli jotka toivoivat Putinin tulevan ja siivoavan ongelmat pois Suomesta. Aina vähän mystistä sekä ongelmat että mitä siivoaminen tarkoittaa, mutta sympaattisen juustojäbän voimakkaita otteita jotenkin kaivattiin johonkin. Tästä oli joitain meemejä noin viisi vuotta taaksepäin ja se oli silloin vitsi, kun taas näitä ääniä kuului pari vuotta sitten huomattavasti runsaammin ja Venäjä-sympaattinen tapa katsella globaalia ongelmaa (mikä ikinä se onkaan) oli yleisempi.

Nyt niitä ääniä ei ole niin paljoa kuulunut kun vissiin joitain kapuloita tuli mv-lehden rattaisiin ja Halla-ahon profiilissa Venäjämyönteisyys ei ole pop. Järkevää Halla-aholta, koska kyllä niille junteille ja juopoille vielä vanha kunnon isänmaallisuus kelpaa. Eikä siinä sen kummemmin mitään pahaa, juopoille, junteille tai isänmaallisillekaan, vaikka ymmärrän tuon virkkeen siltä näyttävän.
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Seuraajat

Jussi Huusko
Kuvake
Pasi Lunden
Kuvake
TimoS