Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Poliisin voimankäyttö

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 126
Viestit: 18892
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Poliisin voimankäyttö

#3136

Viesti Andy »

Itse lähtisin hakemaan niitä kokemuksia varusteista jostain ihan muualta kuin USAsta, koska siellä poliisityöhön vaikuttaa todella paljon sellaisia tekijöitä, joita Suomessa ei ole.

Vaikka siis muista Pohjoismaista, Belgiasta, Itävallasta tai jostain tämän tyyppisestä maasta. Niistä saadut kokemukset ennustavat luullakseni Suomen tilannetta aika paljon paremmin.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Poliisin voimankäyttö

#3137

Viesti Oar »

DeusVult kirjoitti: joulu 23, 2018, 12.20 Muttakun kyse ei ollut Suomen poliisista, vaan jenkkilän poliisista. Siellä kuolee ilmeisesti noin tuhatkunta ihmistä poliisin luoteihin joka vuosi.
Siellä, missä tutkittiin, ei kuollut tuhatkunta ihmistä poliisin luoteihin. Sillä ei ole väliä, kuinka monta ihmistä poliisin luoteihin kuolee tutkimuksen ulkopuolella olevissa paikoissa, koska nämä luvut eivät tietenkään sisälly tutkimuksen tuloksiin. Ja niin, ei puhuttu Suomen poliisista, enkä niin koskaan väittänytkään, vaan kyseessä oli ns. analogia, jonka tarkoitus oli osoittaa, että ne prosenttiluvut eivät ole paras tapa katsoa tuloksia.
DeusVult kirjoitti: joulu 23, 2018, 12.20 Passkapuhetta. Ensimmäisen kerran kun otin tutkimuksen puheeksi, aloitin sanoilla "on kuitenkin viitteitä siitä että..." Sen jälkeen olen pari kertaa kysynyt jotain tyyliin "mites ne koirat?", kun jengi vain itsepintaisesti väitti kausaliteetin olevan väärinpäin vaikka eivät olleet lukeneet sitä iltapulun juttua sen enempää kuin sitä washington postin juttua, siitä varsinaisesta tutkimuspaperista nyt puhumattakaan.
Sanoit mm. "ilmeisesti myös ne koirat ja muut lemmikkieläimet ovat riskimpiä niillä riskialueilla, koska niitäkin kuolee enemmän?" Kyllähän tämä vähän viittaa siihen, että se tutkimuksen tulos on suoralta käsin hyväksytty todeksi, mutta se ei ole nyt hirveän relevanttia, onko tutkimusta pidetty ihan täytenä totena vai onko keskustelu vain painottunut liian paljon yhden tutkimuksen ympärille, pointtini kannalta. Lasse myös sanoi, että tutkimusta "ohitetaan ikävästi." Pointtihan oli ja on se, että yhdelle tutkimukselle ei kannata antaa liikaa painoarvoa, varsinkaan jos se tutkii asiaa jenkkilän eri olosuhteissa, ja varsinkaan tälle spesifille tutkimukselle.

Tutkimuksessa katsottiin vain muuten koiria, ei muita lemmikkieläimiä.
DeusVult kirjoitti: joulu 23, 2018, 12.20
Lähtökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että tutkijat tietävät tutkimastaan asiasta oikeasti aika paljon enemmän, kuin tyypit jotka keskustelupalstoilla vetävät puhtaasti mutulla ja maalaisjärjellä.
Eli olet sitä mieltä, että koska ne on teh Tutkijoita, ne voivat vetää täysin tuulesta temmattuja päätelmiä, eikä heitä voi kritisoida? Muuttuuko heidän ilmiselvästi puutteellinen koirakuolemapäättelyketju jotenkin paremmaksi, koska he ovat Tutkijoita? Ja niin edespäin?

Ja johan olen jo linkittänyt useita tutkimuksia, joiden löydökset ovat täysin päinvastaisia tämän tutkimuksen kanssa. Eli jotkut Tutkijat ovat mokanneet pahasti datansa tai sen tulkinnan kanssa. Joku ei ilmiselvästi tiedä tutkimastaan asiasta niin kovinkaan paljoa.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 175
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Poliisin voimankäyttö

#3138

Viesti DeusVult »

On eri asia kritisoida jotain tutkimusta perustellusti, vähän niinku sä tossa teit, kuin vaan suoralta kädeltä tuomita scheisseksi kaikki sellaiset tutkimukset jotka eivät tue sitä omaa maailmankuvaa ja todeta päälle jotain että "no kaikenmaailman tutkijat nyt sanoo mitä sanoo ja sitäpaitsi se on vaa yks tutkimus".
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Poliisin voimankäyttö

#3139

Viesti Oar »

DeusVult kirjoitti: joulu 23, 2018, 20.48 On eri asia kritisoida jotain tutkimusta perustellusti, vähän niinku sä tossa teit, kuin vaan suoralta kädeltä tuomita scheisseksi kaikki sellaiset tutkimukset jotka eivät tue sitä omaa maailmankuvaa ja todeta päälle jotain että "no kaikenmaailman tutkijat nyt sanoo mitä sanoo ja sitäpaitsi se on vaa yks tutkimus".
En ole eri mieltä, ja vaikka tutkimuksiin kannattaa yleensä suhtautua jonkinasteisella skeptisyydellä, ne ovat silti usein paras saatavilla oleva asia jonka pohjalta muodostaa mielipiteitä. Internetissä kun on jokseenkin vaikea saada sävyeroja esille, niin on vaikea tehdä pesäeroa sen välille, että epätoivon vimmalla keksii oikein keksimällä asioita, jonka vuoksi joku tutkimus olisi väärässä, ja sen, että tuo esille asioita, jonka vuoksi yksittäisen tutkimuksen perusteella ei välttämättä kannata uskoa hirveän tosissaan sen löytämiin tuloksiin, mutta mikä ei tarkoita sitä, ettei sen pohjalta kannattaisi kuitenkin päivittää uskomuksia johonkin suuntaan, jos parempaa ei ole saatavilla ja tutkimuksen metodit eivät aivan ilmiselvästi ole kuraa.

Tämä oli ensimmäisen viestini pointti, kun olin nopeasti lukenut vain sen itse tutkimuksen läpi. Sen jälkeen, kun luin sen tutkijoiden kirjoittaman artikkelin jossa heidän kidutettu logiikkansa, mielipiteiden toteaminen faktana ja täysin perusteeton luottamuksensa tiettyihin tuloksiin olivat esillä, ja luin tutkimuksen uudelleen huolella läpi, olen kuitenkin sitä mieltä, että tähän nimenomaiseen tutkimukseen kannattaa suhtautua enemmän kuin yleisellä skeptisyydellä, joka oli myöhempien viestieni pointti. Ja katsoin, ovatko muut tutkijat saaneet ristiriitaisia tuloksia, jottei pelkästään Dunning-Kruger voisi olla kyseessä. Ja he olivat, eikä tarvinnut etsiä ensimmäistä googlesivua pidemmälle neutraaleilla hakusanoilla, joten vaikka olisi minun analyysistani mitä mieltä, niin tutkimuksen tulokset on syytä kyseenalaistaa ihan vain sen takia, että muut tutkijat ovat saaneet tulokseksi jotain ihan muuta.

Itselläni ei ole mitään G-mersuja vastaan, mutta Amerikan mallin militarisointi menee mielestäni liian pitkälle, ja uskon muuten myös siihen, että kyllä sillä on vaikutusta, jos huonosti koulutetulle ja väljistä valintakokeista läpipäässeille kavereille antaa maastopuvut ja rynkyt käteen ja rummutetaan jotain SWAT-honoria. Mutta uskon myös, että asia ei ole juuri verrannollinen Suomeen, koska Suomen poliisi on todella erilainen verrattuna jenkkien poliisiin, ihan siitä lähtien minkälaista materiaalia polamkkiin valitaan. Koulutus ja kulttuuri ovat mielestäni tärkeimpiä tekijöitä tässä(kin).
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 91
Viestit: 5273
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Poliisin voimankäyttö

#3140

Viesti MikaM »

Anteeksi pitkä vastausaika, en jouluna avannut laitteita.
Alkuun huomautan, että luin ainoastaan tuon Postin artikkelin, en linkkejä, enkä itse tutkimusta. Oar on tässä välissä jo ansiokkaasti kommentoinutkin taustoja. Artikkeli itsessään on kirjoitettu raflaavasti, mikä lienee nykyään ainoa keino saada se luetuksi. Se sivuun, mutta onhan tuo artikkeli kirjoitettu varsin kehnosti, huomioiden ainoastaan ne asiat, jotka tukevat omia ajatuksia. Ei hyvä.
Ehkä kannattaisi kuitenkin avata Suomen oloja enempi, kun ne vähätkin yhtymäkohdat tuntuvat olevan aika ahtaria tuonnepäin. Meiltä ei taida tutkimuksia olla, vai?
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 126
Viestit: 18892
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Poliisin voimankäyttö

#3141

Viesti Andy »

Suomessa kai poliisin surmaamat ihmiset ovat muutamien vuosikymmenten aikajänteellä vähentyneet samalla kun varustus on lisääntynyt. Toki sitten taas joskus 1920-50-luvuilla Suomen poliisin varustukseen kuului mm. kolmijalalta ammuttavia Maxim-konekivääreitä ja silloin ruumiitakin tuli enemmän.

Väittäisin että näissä muutoksissa on vaikuttamassa paljon merkittävämpinä muita tekijöitä kuin poliisin varustus ja sen sotilaallisuus.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 62
Viestit: 6418
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Poliisi pamputtaa taas

#3142

Viesti AlexMachine »

The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 201
Viestit: 16082
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Poliisi pamputtaa taas

#3143

Viesti Kari Aittomäki »

Sheriffillä oli sympatiseeraajia.

Hehe, tampio taputti.. mä aina taputin takas ja kerroin naurellen että nyt ei olla salilla, pyllynhaistelija.
Nauratti kun jengi potki hiekkaa raudoitetun urpon ylle. Hän ei ollut suosittu.

Sheriffillä riitti pinna ja luottamus siihen että kekään ei tee ylläriä.
Taisi vähä akku hyytyä.

Miksiköhän se oli soolona?
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 131
Viestit: 24789
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Poliisi pamputtaa taas

#3144

Viesti Mjölnir »

Jenkkilässä on sellainen strategia, että poliisiyksiköiden määrä kaduilla saadaan tuplattua kun partioidaan yksin
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 81
Viestit: 6397
Lauteille: Lokakuu 2009

Poliisi pamputtaa taas

#3145

Viesti Ile »

Olen ennenkin tätä muistellut ja toistan nyt itseäni entistä hatarammin muistikuvin, mutta saattoi olla jotain sellaista, että yksin partioinnin on siellä todettu vähentävän harkitsemattomia ampumisia (tms.), kun tilanteisiin ei voi mennä niin takki auki. Mutta se kai on lähinnä yksi asiaan liittyvä havainto eikä sinänsä varsinainen syy yksi partioinnille. Ja kai siinä nyt on itsestäänselviä huonoja puoliakin työturvallisuuden/-tehon kannalta...?
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Poliisi pamputtaa taas

#3146

Viesti Oar »

Olisin kyllä erittäin yllättynyt, jos yksin partiointi vähentäisi harkitsemattomia ampumisia. Löisin vaikka vetoa, että se on juuri päinvastoin. Jos on tukijoukkoja, niin ei tarvitse niin herkästi turvautua siihen ampuma-aseeseen kun on paljon enemmän pelivaraa.

Eiköhän kyse ole ihan puhtaasti rahasta.
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Poliisi pamputtaa taas

#3147

Viesti Oar »

Tulee mieleen esim. tämä:



Tilanne olisi varmasti näyttänyt todella erilaiselta, jos poliisilla olisi ollut kaveri mukana.

Oli varmaan muuten myös aika orpo olo odotella yksin apujoukkoja latinonaapurustossa sen jälkeen kuin ampui tuon miehen. Onni oli mukana siinäkin, että perheenjäsenet katsoivat vain sivusta. Ei ole herkkua toi yksinpartiointi.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 201
Viestit: 16082
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Poliisi pamputtaa taas

#3148

Viesti Kari Aittomäki »

Aika perseellinen tilanne kyllä.
Parin kanssa ampuminen olisi lie vältetty.
Mutta.. ampuko poliisimies todella viisi kertaa tolta etäisyydeltä perustellusti?
Yksi kuti jalkaterään ois kai ollu riittävä annostelu.

Mutta kys poliisi oli tilanteessa ja teki ratkaisunsa, turha sitä on arvottaa tilanteen vaakakieliä tuntematta. Tosiaan soolona latinokorttelissa.
Hyvin, oikeammin ihailtavasti pysy kontrolli ja hallinta.

Eniten raapii tuo tazerin (se kai se oli) toimimattomuus.
sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 234
Viestit: 3279
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Poliisi pamputtaa taas

#3149

Viesti sinappi »

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 18, 2019, 04.34 Aika perseellinen tilanne kyllä.
Parin kanssa ampuminen olisi lie vältetty.
Mutta.. ampuko poliisimies todella viisi kertaa tolta etäisyydeltä perustellusti?
Yksi kuti jalkaterään ois kai ollu riittävä annostelu.

Mutta kys poliisi oli tilanteessa ja teki ratkaisunsa, turha sitä on arvottaa tilanteen vaakakieliä tuntematta. Tosiaan soolona latinokorttelissa.
Hyvin, oikeammin ihailtavasti pysy kontrolli ja hallinta.

Eniten raapii tuo tazerin (se kai se oli) toimimattomuus.
Eivät he saa ampua elleivät perustellusti koe olevansa hengen tai vakavan loukkaantumisen vaarassa eikä lievempää keinoa ole. Sellaisessa tapauksessa taas joku jalkaterään ampuminen lähinnä kertoo, että käytettävissä oli vielä lievempiä keinoja, mutta ammuin silti, mikä ei ole hyvä juttu. Ja sitten kun ampumaan ryhdytään, ammutaan niin kauan että saadaan vaikutus. Mitä ihmiselle tapahtuu, jos sitä ammutaan kerran ysimillisellä rintaan? No ei välttämättä ainakaan kaikki liike lakkaa heti. Saati jalkaterästä. Jalkaterään ammuttuna taistelee vaikka loppupäivän, jos on motivaatiota.

Tazerihan toimi aluksi ihan hyvin. Olisiko toinen nuolista lähtenyt irti kaatuessa.
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 372
Viestit: 4144
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Poliisi pamputtaa taas

#3150

Viesti YJT »

Oar kirjoitti: tammi 18, 2019, 02.44 Olisin kyllä erittäin yllättynyt, jos yksin partiointi vähentäisi harkitsemattomia ampumisia. Löisin vaikka vetoa, että se on juuri päinvastoin. Jos on tukijoukkoja, niin ei tarvitse niin herkästi turvautua siihen ampuma-aseeseen kun on paljon enemmän pelivaraa.

Eiköhän kyse ole ihan puhtaasti rahasta.
Samaa mieltä; kun on yksin niin helpommin joutuu käyttämään välineitä (ei pelkästään ampuma-asetta) jos tilanne eskaloituu. Toki on myös niin, että jos mennään takki auki tilanteisiin, ne pääsevät helpommin eskaloitumaan kuin jos se tilanne olisi koko ajan näpeissä.

Rahasta on varmasti kysymys, saadaan kahdella miehellä melkein tuplanäkyvyys kadulla. Tosin aiheuttaa myös kaikenlaisia lisäkuluja kuten niinkin ilmeisiä lisäkuluja kuin että autoja pitää olla tuplamäärä, ja huolto- ja käyttökulut ovat myös kaksinkertaiset. Sitten tulee kaikkea sellaista yllättävää kuin että parkkihallien pitää olla myös tuplakokoiset, ja varmaan myös sellaisia mitä ei tule edes ajatelleeksi.

Toki saatetaan saada myös lyhennettyä vasteaikaa, kun partioita on tiheämmin niin on luultavampaa että joku partio on lähellä tapahtumapaikkaa, verrattuna kaksin partiointiin. Toisaalta, kaksin partionnissa toinen esim lukee karttaa, mikä voi osaltaan nopeuttaa paikalle pääsemistä kun kohde löytyy nopeammin. Ja käsittääkseni yksinpartioinnissa partiot eivät kuitenkaan ole täysin hajautettuna, vaan kaksi partiota ajaa koko ajan lähellä toisiaan niin että toinen pääsee nopeasti tukipartioksi.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Tsaar1 ja 3 kurkkijaa