Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 136
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

Viimeisin katsomasi elokuva

#9181

Viesti ka1 »

Kari Aittomäki kirjoitti: Miksi Bond mellastaa ja tappaa?
Tässä se vastaus annetaan: Eng-land.
"So was it all for England, then?’ he resumed. ‘There was a time, of course there was. But whose England? Which England? England all alone, a citizen of nowhere? I’m a European, Peter. If I had a mission – if I was ever aware of one beyond our business with the enemy, it was to Europe. If I was heartless, I was heartless for Europe. If I had an unattainable ideal, it was of leading Europe out of her darkness towards a new age of reason. I have it still."

Näin tiivistää motiivinsa se toinen fiktiivinen brittiagentti, George Smiley, juuri hetki sitten lukemani le Carrén uusimman, Legacy of Spiesin, lopussa. Huvittavasti kuin suora kommentti tuohon Skyfallista kiinnostavasti kaivamaasi. Leffaketjuun tämä liittyy muutoin aika löyhästi, paitsi että tietty Smiley on tasokkain myös valkokankaalla; Tinker, Tailor, Soldier, Spy lienee kaikkien aikojen agenttielokuva.

Skyfall pitäisi kyllä katsoa uudestaan. Mutta silti yhä liputan Casino Royalea parhaana Bondina.

Spectre oli huti, jota vielä korosti se, että samana vuonna Mission Impossible: Rogue Nation rakensi samankaltaisista juonielementeistä (viihteellisemmän, mutta) toimivamman leffan. Sääli että tuore MI: Fallout hylkää kiinnostuksen juoneen ja Hawken hahmokin alkaa maistua joltain Batman-pastissilta. En ymmärrä kyseisen elokuvan osakseen saamaa suitsutusta, sillä minusta se oli varsin keskinkertainen.
magamies
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 65
Viestit: 700
Lauteille: Joulukuu 2005

Viimeisin katsomasi elokuva

#9182

Viesti magamies »

Spectran katselin tänään nauhalta oli mielestäni ihan hyvä, parempi kuin muutama muu Bond leffa esim nämä Timothy Daltonin Bondit eivät olleet lainkaan makuuni.
Magamies
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9183

Viesti Kari Aittomäki »

Kattelin tossa ton panttaamani Deadpoolin kun se kerta tuli.
Viihdyttävä jytistely ikäänkuin.
Häiritsi vähä kun ei tajunnut läheskään kaikkia niitä Planet marvelin gimmickeja, mutta ne onki vihkiytyneille.

Positiivinen kokemus, ei vähimmin sen takia että käsittääkseni leffa on ohjaajalleen Se Kunnon Ikkuna.
Hysteerinen into näkyy, leffa on energinen ja huumorikin semmosta lähes sopivan viirupäistä.

Nojoo, aktiivisesti en pidä rakastumisjutuista, ne on määlyjä miltei aina.
Tossa leffassa outo kierrepallo.. tai ei nyt oikeestaan nyt niin outo, onhan se Ryanreynolds vaikuttavan lihaksikas ja komia sälli, hahmon romanssi varmaankin toi teatteriin läjäpäin mimmejä fantasioimaan.. etenkin kun se rakkkkkauskohde oli aikas rok hänkin.
Siinäsuhteessa hyvinpiirretty hahmo, kova , nokkela ja itsevarma muttei vieraannuttavan liianhyvännäkönen.
Just sellanen miksikä peruspirkkokin vois haaveilla itsensä bodaavansa.

Leffan huumoria on kehuttu ja kyllähän se huvittikin, yritteliäisyys pelitti jep.

Hyvä jytistys, en katto toista kertaa.
Ku emmää noista marveleista niin..
magamies
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 65
Viestit: 700
Lauteille: Joulukuu 2005

Viimeisin katsomasi elokuva

#9184

Viesti magamies »

The Book Of Eli oli ihan vaikuttava ja toiminnaltaan vahva elokuva.
Magamies
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9185

Viesti Kari Aittomäki »

No niinhän se on.
Vaikken minä ole tajunnut oikeen sen Raamatun merkitystä. jep.
Kun se on se King James käännös, jota siis käytetään käsittääkseni jonkinlaisena moukari-esimerkkinä raamatuntulkinnoista..

Enkä itseasaiassa tajua oikeen koko tarinaa. Zatoichi-versio juu, likaisissa väreissä ja esilletuonneissa.
Mila Kunis on vähä vanha näytteleen teiniä mutta hälläväliä, vanha kunnon fleshdancer Jennifer Beals on yhä kaunis ku mikä ja Denzel ja GaryO on sellasia pelimanneja että eihän ne vaan voi olla muuta ku loistavia.

En vaan ole ikinä saanu otetta siihen tarinaan. Niinku että mitvit..?
Tuo niinku kantaa sitä Raamattua kohti länttä ja odottaa jotain jumalaista jotain..
Ja joku hallitsijaveikkonen kaipaa raamattua jostain syystä..
Ei jymmärrä pukki venäjää.

No, kattelin tossa ton Killing them softly'n.
Viehättävän iljettävä.
Tässä tarinassa ei ole kaikuakaan krimien glorifioinnista, kaikki hahmot ja koko tarina on vaan rivoa ja rumaa.
Ray Liottan pahoinpitely on juuri niin ilkeää kuin hakkaaminen on, on vallan mahtavaa kuinka se loistava näyttelijä itkee ja välittää epätoivonsa kuitenkin niin minimaalisella tavalla.
Jokaikinen hahmo on ruma olemaltaan ja tavoiltaan, jota vallia vasten Brad Pittin ammattitappaja nousee puhtaimpana ja jotenkin eettisimpänä.
Olen aikaisemminkin pärissyt siitä että BPitt ei ikinä onnistu olemaan pelottava, ei hän sitä ole tässäkään mutta nytpä se jotenkin toimii.
Se hahmo, Jackie, ei piittaa ollenkaan muitten ajatuksista ja mielipiteistä, vaikka onkin valmis selittämään miksi ja minkätähden näin on.

Mukava, jäntevä ja mielenkiintoinen krimileffa.
Niin, ne varsinaiset teot on kaikki äärettömän jänteviä ja ammattimaisia, koko rainan viehätys on siinä esittämistavan epäromanttisuudessa.
Joka kuitenkin ujutetaan mukaan Jackien ammattimaisena tiukkuutena.

Noin Hyvä Elokuva vie katsojaa. Jep.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9186

Viesti Lasse Candé »

Onneksi laitoin nauhalle. Muistaakseni näin joskus pätkiä ja Gandolfinin ja Pittin kohtaamisissa oli sellaista meininkiä, että odotin siitä lähtien että leffa tulee jokin kerta tielleni. Palataan asiaan!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 444
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Viimeisin katsomasi elokuva

#9187

Viesti Mika »

Killing Them Softly oli niin puuduttava elokuva, että jätin sen kesken puolen tunnin jälkeen joitakin vuosia sitten. Siinä esiintyy Ben Mendelsohn, jonka tähdittää muutama päivä sitten julkaista elokuvaa, jonka sunnuntaina katselin.

The Land Of Steady Habits (2018)

Elokuvassa hyvin menestynyt pörssihai on ottanut tinat työstään ja avioliitostaan. Niitä jälkijäristyksiä elokuvassa puretaan.

Nämä niin sanotut elämänmakuiset elokuvat ovat parhaimmillaan kiehtovia, mutta toisinaan, kuten nyt, niissä ei vain tapahdu yhtään mitään mielenkiintoista. Olihan tämä elokuva ammattitaidolla tehty, mutta minä en saa tällaisten elokuvien tunnelmasta kiinni. Ehkä se alkuperäinen romaani loisi erilaisia mielikuvia.



ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9188

Viesti Lasse Candé »

Noni. Killing them softly tiirailtu. Ja oli kyllä perushyvä tekele. Juoni niin harvinaisen simppeli, etten ole tainnut vastaavaa nähdä. Ja tätä kautta juuri nuo Karin mainitsemat asiat nousevat etusijalle.

En muuten ymmärrä, kuinka tuo leffa on voinut keskeytyä juuri puolen tunnin jälkeen. Ymmärtäisin kymmenen minuuttia, kun siinä kohtaa näyttää että leffa saattaisi olla yhtä huono kuin Fear and Loathing in Las Vegas. ;)
Mutta siis tässä ollaan jännän äärellä puolen tunnin jälkeen ja alkaa juonen palikat olla pääpiirteittäin kasassa. Alku lupaili paljon huonompaa. Oikeastaan melko mielenkiintoisesti kasattu pätkä...

Tässä pätkässähän ei kukaan ollut pelottava. Enemmänkin kaikki jollakin tapaa huonoja ja kaikki glooria rikollisuudesta riisuttiin melko täysin. Normaaleimmat tyypit olivat Pittin hahmo ja hänen kanssakeskustelijansa autossa ja kapakassa. Varsinkin autossa, ikäänkuin suljettuna yhteisessä tilassa kommentoimassa oikean maailman menoja. Lopuksi olisi pitänyt kapakkaan mennessä olla politiikkaparalleeli jo riittävän vahva, jotta analogia toimisi ja siinä kohtaa rakennetaan myös tilannetta jossa nämä selkeämmin tuodaan todellisemmassa rikollisyhteydessä esiin, kun on palkkaneuvottelua ja kapakkaa on käytetty jo kahden muun hahmon kanssa, joista toinen kuoli ja toiselle viritettiin pidätysansa. Leffassa olisi ollut vahvoja aineksia todella tuoda kaikki yhteen tuossa viimeisessä kapakkakohtauksessa about tällaisilla linjoilla, mutta juttu ei ole riittävän hyvin pedattu siihen tarkoitukseen.

Mutta siis pelottavuuksista, yksi on niin tyhmä että lähtee kahden tyhmän tyypin voimin rullaamaan peli-iltaa, jota pitää niin tyhmä jäbä, että hän on rullannut oman peli-iltansa ja sitten hänen pomonsa ovat surkeasti päätöksiä tekevä kollegiaalinen poppoo joka arpoo miten sattuu. Toinen tappaja on rajusti alkoholisoitunut kusipäinen seksiriippuvainen joka ei pysty tekemään duunejaan ja pahoinpitelijät eivät myöskään tykkää hommastaan. Ehkäpä tässä enemmänkin juuri välttämällä mitään stereotyyppisiä pelottavuuksia tai muita normaaleja hommia, nostettiin esiin rikollisuuden puolisatunnaista mutta rumaa toimintamekanismia ja toisaalta sitä minkälaiset tyypit sitä pyörittää. Ja itse juoni oli vain tapa rakentaa tämä?

Jos sitten politiikkajuonne antoi jotakin, eikä pelkästään epäonnistunut, se oli ehkäpä tapa pitää mielessä että on muitakin mekanismeja ja että ehkä jotakin vertausta voi tehdä. Tämä muun maailman mukana pitäminen tällaisella vastaavasti arjesta irrallisella tavalla, mahdollisesti vaikutti siihen kuinka vahvasti minä itse koin leffan käsittelevän juuri mekanismeja ja sen toimijoita.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9189

Viesti Kari Aittomäki »

Juuri kuten pohdiskelit.
KTS:n juoni todella on ilmeisen tarkoituksellisen olematon ja tekojen seuraukset miltei sattumanvaraisia.
Tulee mieleen kirjailija Stieg Larssonin (Millenium) kuvaukset, jossa krimit ovat kaikkea muuta kuin kaikkivoipaisia.
Mukavasti rytmitetty juttu, nimenomaan se laahaava alku ja toiminnan epärytmisyys.
Ei tosiaankaan noudata perusrytinoitten ajoitusta tai muitakaan elementtejä.

Se politiikkarinnastus on niinikään minusta lievä ohilyönti, tarkoitus on kaiketi rinnastaa suuryhtiöitten sanelema jättivaltio vähintäänkin moraalisesti välinpitämättömäksi.
Mutta hienostihan se on kirjoitettu:
My friend, Jefferson's an American saint because he wrote the words, "All men are created equal." Words he clearly didn't believe, since he allowed his own children to live in slavery. He was a rich wine snob who was sick of paying taxes to the Brits.
So yeah, he wrote some lovely words and aroused the rabble, and they went out and died for those words, while he sat back and drank his wine and fucked his slave girl. This guy wants to tell me we're living in a community. Don't make me laugh.
I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business.
Now fucking pay me.


Hiton hyvä outro.
Tulee mieleen eräs dokumentti jossa terävä analyytikko kuvasi Hells Angels'eja "Angels is not outlaw-club. It's big business."

Kattelin tossa nuo Takenit.
Onhan ne.. ainaki tiukkoja paketteja.
Kellontarkasti kaavaan sidottuja, aivan kaikkineen.
Mukavan selittelemätöntä myöskin, tyttäräisen lauluhaaveet on ilm jääneet haaveeksi vaan..
Siellä Konstantinopolin katolla on nyt kyllä juostu riittämiin, muistan pingottamatta kolme ravausta lähivuosien leffoissa.

Se jaksaa vähä kummastuttaa kuinka americanmies voi hajottaa puoli kaupunkia ja tappaa jengiä läjäpäin, kakkosessa jopa poliisin - ja sitte lentää kotiin jätskille.
Mutta mitäs tuosta.
Sitä kolmatta Takenia en ole viitsinyt kotia asti tuoda.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 101
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Viimeisin katsomasi elokuva

#9190

Viesti obmijoy »

Taken 1 kertoo kyllä hyvin sen kuinka likaisesti vieraan kultuurin miehet kykenevät kohtelemaan toisen kultuurin naisia rahan vuoksi...

Jos tíetyt piirit kävisivät ajatusleikin siitä olisiko näin voineet toimia suomalaiset maahanmuutajat ruotsissa 70-luvulla? Ja jos pääsevät tulokseen... "mikseivät tekiväthän suomalaisetkin rikoksia ruotsissa, mikseivät siis olisi toimineet kuin Marko from Tropoja" Saattaisiko ajattelutämän jälkeen yltää tasolle "yksilöt voivat olla vaarallisia ja yksilöiden liikumista kuuluu valvoa".

nimimerkillä harmistunut työssään jatkuvaan romanikerjäläis perseilyyn
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 69
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Viimeisin katsomasi elokuva

#9191

Viesti Atticora »

^ Noh, ei kai nyt 60-luvulla volvon tehtaille duuniin lähteneitä voi verrata tuolleen Albanian mafiaan jossain väkivaltaelokuvassa. On siinä vähän "muuttujia".

-

Katselin Konna ja Koukku (1977) -elokuvaa eilen.. Tai no nukahdin kesken kaiken, mutta katson loppuun, nähtyhän tämä toki on. Varmaan "kaikille" tuttu hyvänmielen roadmovie, oluen salakuljetuksesta läpi osalvaltioiden. Elokuvan piti olla alunperin pienen budjetin b-luokan leffa. Siitä tuli sitten vähän isomman budjetin b-luokan leffa, kun Burt Reynolds jostain syystä lähti mukaan.
Tykkäsin pääparin, Reynoldsin ja Sally Fieldin, yhteistyöstä. Dialogi on ilmeisesti pitkälti improvisoitua, mikä ei voi olla kuin hyvä asia, kun käsikirjoitus on muuten mitä on.. Field varsinkin on sympaattinen outoine juttuineen. Pahan seriffin yksinkertainen poika on myös mainio havaintoineen. Poliisiautosta lentää katto kesken ajon: "Daddy, the top came off." :lol: Niin erekokkosta, mutta amerikan malliin.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9192

Viesti Kari Aittomäki »

No muttaku albanialaiset on niin mukavan likasen olosia ja takapajuisia kaikessa ja sopivia roistoja myös keskieurooppalaisin silmin vahdattuna.
Jonka tajus jo Mussolini.
Minusta se kohdennus oli aika hyvä oivallus. Arabit ja turkkilaiset ois ollu pariisilaisittain liika iso porukka ja afrikkalaiset etenkin. Union Corsa taas toimii enempi Marseillesissa.
Teh Vihollinen on Tärkeä!

Muistan myös lukeneeni että albaanit tosiaan ovat aika korkealla tossa ihmiskauppa-iljettävyydessä..
Eli kyllä ne kässäriveikot taidokkaita on, niinku.
Ja kyllähän ruottinsuomalaiset silloinjoskus ihan mainetta loi rikosteluillaan.

Niin erekokkosta.. :lol: :lol:
Smokey Bandit on loputon hyväntuulen lähde, siinä on vaan jotain niinku semmosta mukavaa. Rekallinen kaljaa ja Trans Am ja Burt. Ja sitä Etelää.
Siis niinku:


Eihän tuosta voi muutaku tykätä.
Mä olen muuten päässy tyypittään Trans Amia ja toivottoman etupainoinen oli hän, mutta kyllä siinä posket kramppas kokoajan. Idioottivirnistys, juusii.

Nyt on tullu noita ranskalaisleffoja, en ala edes avautumaan. Koska noissa sitä tyyliä vasta haetaan.
Nyt oli pakko katsella Shawshanks, taas kerran.
Siitä ei leffaa voi paremmaksi maalata.
Hitto ku ne kohtausrakenteet on maukkaita, klassikkoja on kateltu.
Ja onhan se loppu kauneimpia ikinä.
I hope.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9193

Viesti Lasse Candé »

Käytiin keskiviikkona mimmini kanssa katsomassa Mamma Mia 2.

Oli kyllä hyvää hömppää ja se Abban musa pelittää kyllä tällaisessa aikas hemmetin hyvin. Miinuksena että keskivaiheilla aika tylsä tekele, kun alkaa hommat hahmottumaan ja sitten vetelee niillä raiteillaan melko kauan.

Yksi parhaista asioista pätkässä on kun Bondi-Brosnan vetelee tunteella musiikkiesityksissä. :D

Mutta joo, vahva suositus kaikille jotka harkitsevat ja muille silleen ei, paitsi tuurilla. En ole itsekään otollista kohderyhmää, mutta toimi silti.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 444
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Viimeisin katsomasi elokuva

#9194

Viesti Mika »

[mention]Atticora[/mention]n viestin innoittamina katselimme Konnan ja Koukun eilen Netflixiltä. Se oli juuri sellainen hyvän mielen vauhdikas elokuva kuin muistelinkin. Ja Trans Am on Auto. :-8
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9195

Viesti Kari Aittomäki »

Niin on.

Katselin tossa oikeen uteliaana ton Gwyneth Paltrow'n tähdittämän Proof'n.
Gwy on yleensä aina kontrollissa mutta tässä hän oli mielisairaan matikkanero-isän (Anthony Hopkins) pönttö-ongelmainen tytär, mahdollisesti isänsä veroinen matemaatikko.
Näitä häähyilyjä mielenterveyden reunatiloissa on aika paljon eikä Paltrow ollut ollenkaan taitamaton. Ammattilainen hän on, ja vähän enemmänkin.
Esilletuonti ja tarinankuljetus olivat oikeen varmoja ja teknisesti kiintoisia kaikkine pastisseineen.
Kunnianhimoinen leffa ja tykkäsin.

Mutta vaikka Gwyneth ja AHopkins ovat tavattoman taitavia..
Leffa jää armotta Beuatiful mind'n (2001) varjoon.
Jossa Russell Crowe tekee niin järkyttävän hienosti mielisairauteen liukuvan henkilön sirahtelevan hajoamisen ettei vertaa vaan ole.
Oikeen pitää ihmetellä miksi Sir Anthony Hopskins tämän pestin otti, kun se vertailukohta on kuitenkin noin järeänsorttinen.
Kun herrat eivät kuulemma.. tai siis ovat vaikealuonteisia molemmat.
Hyvä ja päätävääntävä oli Proof.

Jumalauta missä vedossa Crowe muuten tuolloin huipussaan oli. Insider -99, Gladiator -00, Proof of life -00, tää Kaunis mieli -01 ja parivuotta myöhemmin Master and commander.
On se kova.

Tänään kattelin romanttisen komedian 50 first dates.
Koska jostain kumman syystä pidän Adam Sandlerista ja erittäinkin Drew Barrymoresta. Niissä on sellasta samanlaista "lempeää pöhköyttä" (Närhi), ne saa nää juttunsa toimimaan, ikäerosta huolimatta.
Tykkään myös sivuosassa mukeltavasta Roy Schneiderista, tajuamatta ittekään miksi.
Muutenkin leffa on hienosti kuvattu (Havaiji) ja osaavasti koostettu, mukavia sivuhahmoja, oikeesti sulosia mursuja(!) ja aitoja hauskuuksia vääränään.



Väkivalta viihteenä on hauskaa, jee.
Niin siis tarina on Murmelipäivä-ripoff, Drewin hahmon lähimuisti kestää vaan päivän ja Sandler joutuu hurmaamaan hänet jokapäivä uudestaan.
Mutta love conquers all.
Hauskana hoksauskarkkina on Dan Aykroydin pikkurooli, Murmelipäivän kun ohjasi ghostbusters-kaverinsa Harold Ramis.

On se romantiikka komediallisesti vaan sellasta häpeämättömän mukavaa kateltavaa, osuessaan siis.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 76 kurkkijaa