Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Choy Lee Fut

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Re: Choy Lee Fut

#256

Viesti TimoS »

tigerfist9k kirjoitti: Suomen CLF perheestä löytyy todella taitavia harjoittelijoita. Sellaista taitoa, jota ei ilman suurta motivaatiota saavutettaisi. Se ei olisi mahdollista, mikäli opettajamme eivät tietäisi mitä tekevät.
Tätähän ei täällä ole minusta kukaan ollut kiistämässä. Kyse on nyt siitä, onko Suomen CLF yhä samaa kuin mitä muualla opetetaan ja eritysesti, onko Suomen CLF porukat yhä, kuten väittävät, suurmestarin organisaation jäseniä/hänen oppilaita ja vastaus ainakin tähän on, että eivät ole. Syitä en tiedä tällaiselle, eivätkä ne minua edes juuri kiinnosta.
Otan esimerkin itselleni tutummasta kuviosta: aikoinaan 2 maailmansodan jälkeen jotkut jenkit saivat karateoppia Okinawalta/pääsaarilta ja saivat jopa suhteellisen korkeita vyöarvoja melko lyhyellä treeniajalla (syitä voi vain arvailla). Tämän jälkeen he palasivat kotimaahansa ja alkoivat opettaa oppimaansa. He eivät kuitenkaan koskaan palanneet hakemaan ”täydennyskoulutusta”, päinvastoin. Jotkut jopa perustivat omia tyylejä tämän oppinsa perusteella ja myönsivät itselleen 10. danin. Voidaanko tällaisissa tapauksissa enää puhua samasta tyylistä, jos ei suhteellisen säännöllisesti käy tarkistuttamassa omaa tekemistään? Minusta ei


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
tigerfist9k
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Syyskuu 2018
Etulaji: Choy Lee Fut
Sivulajit: Baraw Sugbo
Takalajit: Tai Chi, BJJ, Systema

Choy Lee Fut

#257

Viesti tigerfist9k »

Mika kirjoitti: syys 15, 2018, 07.39
Aki, puhuttelet minua kovin tuttavallisesti. Olemme tavanneet?
Emme.
Mika kirjoitti: Varsinkin viimeisen viestisi perusteella vaikuttaa siltä, ettet halua uskoa tätä.
Käytä quotea, niin ei tarvitse arvailla mitä tarkoitat.
Onko kyse vain omasta uskostasi vai ovatko Sipilät tai onko joku muu kertonut, että Sipilät edelleen oppivat mestari Chen Yong-Falta?
En tiedä mistä uskosta puhut. En itseasiassa ole koskaan kysynyt, että kuinka paljon ovat yhteydessä Chen Yong-Fahan ja miten. Kysyin Markilta viimevuonna, ja sain tähän threadiin postaamani vastauksen - ja kysyin nimenomaan häneltä siksi että Michaelin kanssa alunperin jutellessa hän vastasi että tilanne on ollut jo viimeiset ~8 vuotta. Kyseessä on niin pitkä aika, että halua tehdä asioita toisin ei selvästikään ole.

Olen siinä mielessä ottanut tietoisen riskin, ja alkanut opiskella Sipilöiltä tätä järjestelmää luottaen siihen että opin vanhoja Kiinalaisia kamppailutaitoja. Minulla ei ole illuusioita siitä, että oppisin koko CLF järjestelmän. Vaikka he soittelisivat suurmestarin kanssa keskenään joka päivä, niin minulla ei ole sitä illuusiota.
Mika kirjoitti: Sipilöille ei ole siirretty koko Chan Family Choy Lee Fut -järjestelmää, joten heillä lajin opiskelu jäi kesken. Vai onko heillä joku muu saman tai vaikka toisen linjan opettaja nykyään?
En tiedä, mitä heille on "siirretty". En usko, että heillä on toisen linjan opettajaa.
Tiedätkö sinä siis, kuinka pitkään ja "mihin saakka" he sitä opiskelivat? Ja että oliko heillä useampi vai vain yksi opettaja matkan varrella?
tigerfist9k
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Syyskuu 2018
Etulaji: Choy Lee Fut
Sivulajit: Baraw Sugbo
Takalajit: Tai Chi, BJJ, Systema

Choy Lee Fut

#258

Viesti tigerfist9k »

TimoS kirjoitti: syys 15, 2018, 11.07 Kyse on nyt siitä, onko Suomen CLF yhä samaa kuin mitä muualla opetetaan ja eritysesti, onko Suomen CLF porukat yhä, kuten väittävät, suurmestarin organisaation jäseniä/hänen oppilaita ja vastaus ainakin tähän on, että eivät ole.
Näinpä. Oleellista olisi saada tosin tietää kuinka pitkään he olivat suurmestarin organisaation jäseniä / oppilaita, ja miten suurmestari näki Sipilöiden taidon ja ymmärryksen järjestelmästä ennenkuin osanotto organisaation seminaareihin loppui - mikäli siis haluaisi saada selkoa siitä mitä täällä on mahdollista oppia.

TimoS kirjoitti: Otan esimerkin itselleni tutummasta kuviosta: aikoinaan 2 maailmansodan jälkeen jotkut jenkit saivat karateoppia Okinawalta/pääsaarilta ja saivat jopa suhteellisen korkeita vyöarvoja melko lyhyellä treeniajalla (syitä voi vain arvailla). Tämän jälkeen he palasivat kotimaahansa ja alkoivat opettaa oppimaansa. He eivät kuitenkaan koskaan palanneet hakemaan ”täydennyskoulutusta”, päinvastoin. Jotkut jopa perustivat omia tyylejä tämän oppinsa perusteella ja myönsivät itselleen 10. danin. Voidaanko tällaisissa tapauksissa enää puhua samasta tyylistä, jos ei suhteellisen säännöllisesti käy tarkistuttamassa omaa tekemistään? Minusta ei
Ei minustakaan, mikäli kyseessä olisi faktojen tarkastelun jälkeen selvästi riittämätön ymmärrys, niin olisi huijaamista väittää olevansa 10. danin musta vyö.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Re: Choy Lee Fut

#259

Viesti TimoS »

tigerfist9k kirjoitti:
Onko kyse vain omasta uskostasi vai ovatko Sipilät tai onko joku muu kertonut, että Sipilät edelleen oppivat mestari Chen Yong-Falta?
En tiedä mistä uskosta puhut.
Aika selkeä tuo minusta on: uskotko, että Sipilät saavat edelleen oppia Chen Yong-Falta? Tai onko joku sanonut näin? Siis paino sanalla edelleen, ei esim. ovatko he saaneet oppia aikaisemmin.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
tigerfist9k
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9
Lauteille: Syyskuu 2018
Etulaji: Choy Lee Fut
Sivulajit: Baraw Sugbo
Takalajit: Tai Chi, BJJ, Systema

Choy Lee Fut

#260

Viesti tigerfist9k »

corlione kirjoitti: syys 15, 2018, 10.50 Kyllähän ne pois on potkittu. ...
Etsi tuosta tekstistä sana potkia, ja osoita se minulle. :)
corlione kirjoitti: Mitä turhaan sitä on jankuttaa vastaan.
Mielestäni sillä on väliä, onko meidät nimenomaan potkittu pois.. Se varmasti kantaisi kiinalaisessa kulttuurissa erilaista merkitystä, kuin meidän kulttuurissa se että meitä ei voi listata ko. organisaation edustajaksi X vuoden osallistumatta jättämisen takia vuosittaisille seminaareille.
corlione kirjoitti: ...väittää noita samoja juttuja vaikka mitään tekemistä heillä ei ole niiden kanssa? Miksi ei vain markkinoisi omana juttuna?
Koska Markku ja Martti saivat oppinsa mm. Chen Yong-Fa:lta, on kyseessä se Chan perheen Choy Lee Fut mitä Chen Yong-Fa opetti, eikä esim. jokin muu tyylisuunta tai "oma juttu". Laji koottiin vuonna 1836 ja on opetettu ja opittu useita kertoja, mikä Chen Yong-Fa:n ja Sipilöiden yhteisestä taipaleesta tekee niin erikoisen että nimen täytyisi nyt muuttua?
Kuvake
Shaolinsi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 856
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Dengfeng
Etulaji: Perinteinen Shaolin 少林拳
Sivulajit: Itsepuolustus

#261

Viesti Shaolinsi »

tigerfist9k kirjoitti:Laji koottiin vuonna 1836 ja on opetettu ja opittu useita kertoja, mikä Chen Yong-Fa:n ja Sipilöiden yhteisestä taipaleesta tekee niin erikoisen että nimen täytyisi nyt muuttua?
Terve, tigerfist9k! Minä kokeilen vielä hieman eri tavalla selittää. Ongelmana on se, että mainostetaan sellaista asiaa, mikä ei pidä paikkaansa. Nettisivuillanne lukee:
Sifut Markku Ja Martti kuuluvat suurmestari Chan Yong-Fan lähimpiin oppilaisiin ja heidät on otettu Chan-perheen jäseniksi
Tämähän ei pidä enää paikkaansa. Tuossa Mark Whelanin sähköpostissa lukee selvästi: "-- Finland CLF does not represent the Chen Family or Master Chen.". Tämä on se asia, joka aiheuttaa närkästystä. Kuuluitte näiden tietojen perusteella aiemmin perheeseen. Ette kuulu enää. Helpoiten asia hoituu, kun puhutte asiasta menneessä aikamuodossa myös nettisivuillanne. Luulen, että silloin ihmiset olisivat tyytyväisiä.

Sitten vielä vanhasta kiinalaisesta kung-fu-kulttuurista ja noista mainituista seremonioista: Minut vihittiin toisen kung-fu-perheen jäseneksi vastaavassa serenomiassa viime kuussa (olen käynyt Kiinassa 11 kertaa). Siinä tuli hyvin selväsanaisesti esille, että kung-fu-perheestä voidaan myös erottaa. Erottaminen ei ole edes kovin tavatonta. Meidänkin Wang-perheestä erotettiin yksi oppilas muutama vuosi sitten, mutta se ei kuulu enää tähän ketjuun.

Mark Whelan myös tuossa sähköpostissa toivottaa sinut tervetulleeksi virallisiin CLF-kouluihin ("offical schools and train in their programs") ja aukaisi sille oven. Otatko kutsun vastaan? Toivotan joka tapauksessa hyvää jatkoa kung-fu-urallesi. Suomessa ei ole koskaan liikaa kung-fu-harrastajia minun mielestäni. Lukisin mielelläni ajatuksiasi Choy Lee Futin näkökulmasta myös muissa Potku.netin keskustelussa. Tervetuloa keskustelemaan myös Potku-tapaamisiin. :jepa:
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 47
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Choy Lee Fut

#262

Viesti Mika »

Aki, alunperin Sipilät silloin kasarilla oppivat mestari Ciembroniewicziltä ( :rip: ) ja hänen oppilailtaan. Vuonna 1996 kutsuimme mestari Chen Yong-Fan Suomeen, kun hän muutenkin kiersi Eurooppaa. Silloin alkoi se opetussuhde. Sitä siis kesti kymmenisen vuotta.

Sipilöillä on sen verran pitkä tausta lajissa, että varmasti heiltä ja heidän vanhemmilta oppilailtaan opit vielä pitkään, jos lajissa jatkat. Sipilöille Choy Lee Fut ainakin oli aikamoinen intohimon kohde, joten he tutkivat lajia ahkerasti, mikä selvästi lisää arvoa heidän oppivuosilleen. Puolan suunnalta tietoa joskus jaettiin aika nihkeästi, mikä oli aika veemäistä vallankäyttöä ja pimittämistä, jos minulta kysytään, mutta Sipilöiden kunniaksi sanottakoon, että se vain lisäsi heidän nälkäänsä oppia lajia paremmin.

Jos viihdyt Choy Lee Futissa, varmasti sinulla on moniksi vuosiksi opittavaa ihan Suomessakin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
corlione
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 170
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tuusula

Choy Lee Fut

#263

Viesti corlione »



Vanhan liiton kavereita alkaa tippumaan, Gaspar García RIP. Pari kertaa miehen nähneenä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 47
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Choy Lee Fut

#264

Viesti Mika »

Tuo oli ikävä, ikävä uutinen. :rip:

Mestari Gaspar oli kyllä mielenkiintoinen herrasmies. Tykkäsin. Muistan myös eräänkin saunalaudekeskustelun hänen kasvissyönnistään.

Turussa Qi Gong -leirillä mieleeni jäi ikuisiksi ajoiksi hänen huomautuksensa siitä, että meidän kaikkien tulisi jatkuvasti tarkkailla hartioitamme. Ihan tottahan se on edelleen ja oikeastaan enemmänkin vielä nykyään, että jännitämme hartioitamme liikaa ja liian usein. Sitä oppia olen antaumuksella jakanut eteenpäin (viimeksi eilen).
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
corlione
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 170
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tuusula

Choy Lee Fut

#265

Viesti corlione »

tigerfist9k kirjoitti: syys 15, 2018, 14.26
corlione kirjoitti: syys 15, 2018, 10.50 Kyllähän ne pois on potkittu. ...
Etsi tuosta tekstistä sana potkia, ja osoita se minulle. :)
corlione kirjoitti: Mitä turhaan sitä on jankuttaa vastaan.
Mielestäni sillä on väliä, onko meidät nimenomaan potkittu pois.. Se varmasti kantaisi kiinalaisessa kulttuurissa erilaista merkitystä, kuin meidän kulttuurissa se että meitä ei voi listata ko. organisaation edustajaksi X vuoden osallistumatta jättämisen takia vuosittaisille seminaareille.
corlione kirjoitti: ...väittää noita samoja juttuja vaikka mitään tekemistä heillä ei ole niiden kanssa? Miksi ei vain markkinoisi omana juttuna?
Koska Markku ja Martti saivat oppinsa mm. Chen Yong-Fa:lta, on kyseessä se Chan perheen Choy Lee Fut mitä Chen Yong-Fa opetti, eikä esim. jokin muu tyylisuunta tai "oma juttu". Laji koottiin vuonna 1836 ja on opetettu ja opittu useita kertoja, mikä Chen Yong-Fa:n ja Sipilöiden yhteisestä taipaleesta tekee niin erikoisen että nimen täytyisi nyt muuttua?
8 vuotta lajin parissa ollessa (96-04) ja sitä opettaessa tutustuin Sipilöihin ja heidän oppilaisiin melko hyvin. Nuorena innokkaana miehenä otin kaiken vastaan mitä sain ja alkuun melko pureskelematta se menikin sisälle. Laji oli loistava ja viehättävä ja kanssa treenaajista tuli parhaita ystäviä. Vieläkin pidämme vuosittain yhteyttä käymällä syömässä ja juttelemassa vanhoja. Osan kanssa olen viikottain yhteyksissa ja joidenkin kanssa teen bisneksiä. Ilman hyviä ystäviä ja kanssatreenaajia olisi lajiin tutustuminen ollut hyvin paljon lyhyempää. Tämän vuosikymmenen aikana en juuri lajiin toiminnasta enää ole ollut tietoinen, mutta menneitten vuosien aikana olen jutellut monen vanhan CLF harjoittelijan kanssa ja uskon aika hyvin "tietäväni" miksi Sipilät eivät enään edusta Chan Family Choy Lee Futtia. Tämä siis minun mielipiteeni.

Shaolinssi tuossa avasikin hyvin mitä hain.
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Choy Lee Fut

#266

Viesti Alioppilas »

tigerfist9k kirjoitti: syys 14, 2018, 18.20
Sitten Mark Whelan itse, sähköpostikeskustelussamme vuodelta 2017:
Aki,

Thanks for your email and Choy lee Fut is deeply rooted in tradition of continuous learning from our Master, respect, Honour and the martial arts code. Our Master, Chen Yong Fa as the Patriarch of Chen Family Choy Lee fut and Lohan Qigong uphold with the highest honour the Chen family Mo Duc (Martial artists code) as attached.

Firstly I am not aware of who you are and you obviously do not know who I am. So I will introduce myself to you and your Instructor should you choose to share this with them.

I am the senior Disciple of Master Chen Yong Fa and the secretary of the Chen Family 5th Generation Association that maintains all registrations, International training seminars under Master Chen Yong Fa, Disciples country memberships,registrations and training, HSG Instructors licences for Choy Lee Fut and Lohan Qigong for all countries along with teaching on both International and National training camps. I also assisted Master Chen in teaching seminars in Finland.

Every Disciple, WST and HSG Instructor must maintain registration of their schools and themselves along with attendance each year at Master Chen’s International training seminar. Master Chen sends out every year the Membership registration notice in January of each year for the past 17 years. I have attached a sample of this notice from 2014 and 2017, the notice has never changed just the date and if you read the notice it is very clear rules and guidelines

Upon receipt of each countries and its members renewal or new memberships of Disciples, Wing Sing Tong Masters, Hung Sing Gwoon Instructors for both Choy Lee Fut, Master Chen sends out Certificates of registration for HSG Instructors, individual School and Country licences. This enables the countries and its members to attend National and International seminars taught by Master Chen and his Disciples. I have attached some samples from an Australian Instructors and a USA school certificates that are issued every year. All official schools and Instructors display these certificates in their schools.

No Finnish instructor or school has maintained registration for the past 8 years and more.

Failure to attend International training and maintain membership for over two years and no communication with master Chen for over 7 years is a clear indication that Finland CLF does not represent the Chen Family or Master Chen.

Over the past 8 years there has been 12 International seminars in China, Spain, Poland, North America, Argentina, Chile and Australia where Chen Family Disciples, Hung Sing Gwoon instructors should have attended to be graded by Master Chen personally, No body from Finland has attended these Training and Gradings.

The Chen Family Association under Master Chen holds high importance on all teachers attending regular training with Master Chen to ensure quality of teachers and their instructions of Choy Lee Fut Kung Fu and Lohan Qigong system.

The door remains open for Finland to re enter the family should their choose to follow the rules of our Association in addition to attend gradings and seminars held by Master Chen.

Any student wishing to follow Chen Family Choy Lee Fut kung Fu and Lohan Qigong can seek out offical schools and train in their programs. I am really happy that you train Choy Lee Fut and our door is open to all Choy Lee Fut students.



Mark Whelan
Di Si Hing of the Chen Family Disciples & High Office secretary of Master Chen Yong Fa
Kiitos Aki tästä eräänlaisen ikuisuuskysymyksen selvittämisestä. Kuten kaikki tällä foorumilla tiedämme, kamppailulajeissa jos jossain löytyy kaikenlaista legendaa, tarinaa, satuilua ja suoranaisia valheita. On mukavaa, että CLF:n parissa toimivat henkilöt eivät syyllisty tällaiseen vaan sanovat suoraan, mikä on homman nimi - että yhteys Chen-perheeseen on syystä tai toisesta katkaistu ja että Suomessa mennään omillaan. Tästähän se lähtee, tehdään rehellisesti sitä omaa juttua, eikä valehdella muille tai itselle, mistä on kysymys. Tämä koskee niin lajin historioita ja menneitä sekä olemassaolevia opetuslinjoja kuin lajin ydinasiaakin, sisältöä.

CLF:ssä se sisältö, siten kun sitä Australian organisaatiossa opetetaan, nojaa tietenkin vahvasti tyylin satoihin liikesarjoihin. Chen Yong Fa itse on toki oppinut asian edeltäjiltään perinteiseen tapaan - näin miehen ensimmäisen kerran viime vuosituhannen lopulla ja jo silloin täytenä kamppailulajinoviisina pystyi silti näkemään, että tässä on mestaritason tekijä - mutta ryhdyttyään opettamaan ammatikseen länsimaissa hän on nähdäkseni hieman muuttanut traditionaalista opetusmetodia. Tämä johtuu siitä, että suurin osa ihmisistä ei ole valmis eikä omista kärsivällisyyttä moiseen treeniin, vaan hakee lähinnä kivaa harrastusta. Ammattiopettajana haluaa tietenkin levittää toimintaa mahdollisimman laajalle, koska oma toimeentulo on suoraan riippuvainen siitä. Tämän vuoksi liikesarjojen - joita Chenin perheessä riittää - opettelu ja keräily on niin korostuneessa asemassa, ja jonka vuoksi organisaatiossa on noita lisenssimaksuja, rekisteröintejä ja muuta business as usual. Oletan, että sisäpiiriään Chen Yong Fa opettaa perinteiseen tapaan, ja kyllähän noita juttuja sitten tihkuu alaspäin. Sitä, miten Suomessa on jatkettu tämän yhteyksien katkaisun jälkeen, en tiedä enkä lähde arvailemaan, mutta jos tämä vähemmän perinteinen ja enemmän liiketoimintalähtöinen harjoittelumalli on harmittanut, niin siinä kohtaa on ollut varmasti sopiva paikka muuttaa kurssia.

Onnea ja menestystä CLF-harrastuksen parissa myös jatkossa.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Choy Lee Fut

#267

Viesti TimoS »

Minullehan tämä on sinällänsä yhdentekevää, mutta mielenkiintoista lukea. Muuten, tällainen pilkunviilauskysymys, mitä tämä tarkoittaa
Di Si Hing
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
corlione
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 170
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tuusula

Choy Lee Fut

#268

Viesti corlione »

TimoS kirjoitti: syys 17, 2018, 11.02 Minullehan tämä on sinällänsä yhdentekevää, mutta mielenkiintoista lukea. Muuten, tällainen pilkunviilauskysymys, mitä tämä tarkoittaa
Di Si Hing
http://www.kajukembo.org/LifeDance/tec/term.html

Si Hing = vanhempi veli.

Nyt en muista mitä tuo Di oli.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Choy Lee Fut

#269

Viesti Ile »

Diplomi-insinööri?
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Choy Lee Fut

#270

Viesti Alioppilas »

Si hingiksi puhutellaan tosiaan miespuolisia vanhempia harrastajia noissa kantoninkielisissä lajeissa, sen merkitys on jotakuinkin isoveli. Sitten jos isoveli sattuu olemaan joku kovemman luokan tyyppi, niin protokollan mukaan sitä puhutellaan di si hingiksi, joka kääntyy suunnilleen "vanhempi isoveli". Eikös japanilaisella puolellakin ole näitä sensei-senpai -juttuja käytössä?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 28 kurkkijaa