Mulla on jonkinlainen vähän jäsentymätön teoria siitä, mistä se meidän vähän vanhempien (itse 70-luvun alkupuolella syntynyt) hieman huvittava "kasviruoan" vastustus tulee.Eppu kirjoitti: Ja aika harva tajuaa/muistaa, että intissä on kautta aikain ollut todella useita lihattomia aterioita. Nyt joku luulee tämän olevan jotain mystistä ideologian tuputusta.
Ja se liittyy juuri siihen, että monelle meistä "kasvisruoka" terminä assosioituu johonkin muuhun kuin perinteisiin lihattomiin ruokiin.
Omalta kohdaltani tunnistan, että se assosioituu kasvikunnan tuotteista tehtyihin ruokiin, joista oli "väkisin" yritetty rakentaa proteiinipommeja ikään kuin liha-aterian korvikkeeksi (siis mielikuvatasolla "väkisin" ja "korvikkeeksi").
Monille kasvisruoka merkitsee siis jotain linssi-/papumuhennosta sellaisena kuin niitä 80- tai 90-luvulla tarjottiin. Ihan makuasioiden tasolla nekin olivat varmasti joidenkin mielestä hyviä, mutta aika monien mielestä eivät olleet.
Ja varsinkaan ne eivät monen mielestä olleet liha-aterioiden veroisia, joten kun silloin tuota ekologista ja ravitsemusopillista kokonaisuutta ei hahmotettu tavisten keskuudessa ihan samalla tavalla kuin nykyään, niin "kasviruokaan" jäi näille ikäpolville se pikkuisen huonomman ruoan leima.
Itse tykkään syödä paljon kasvikunnan tuotteista tehtyä ruokaa ja ajatus siitä, että joka aterialla pitäisi olla lihaa, on vastenmielinen.
Silti minullakin on edelleen se, että vierastan vähän noita kasvikunnan proteiinipommeja enkä kokeiluista huolimatta ole oikein innostunut nyhtökauroista (Sukulan gourmet-versio jota pääsin jossain tilaisuudessa maistamaan tosin menetteli ), härkiksistä ja soijarouheista. Sen sijaan syön tyypillisesti kalaa useampana päivänä viikosta.
Sori meni kyllä jo ketjun aiheesti ohi paitsi että mä oon reservin upseeri.