Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kerkko

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Kerkko

Viesti Kerkko »

Aloitetaan nyt tällainen, vaikken ihan varmaksi voi sanoa, että kaikkia harjoituksia tänne kirjoitan. Riippuu kirjoitusinnosta, tähtien asennosta sun muusta. Kokeillaan nyt kuitenki.

Elikkäs, olen 22-vuotias mieshenkilö, mitat 179/70. Lajina on taekwondo, jota olen harrastanut n. 2,5 vuotta. Aiempaa lajitaustaa ei ole, eikä sen puoleen hirveesti liikuntataustaakaan parin vuoden suht aktiivista korttelijalkapalloilua lukuunottamatta. :) Ainiin, ja kyllähän joku vuosi sitten kävin punttisalillakin pari kuukautta. Sekään ei hirvittävän vakavamielistä treeniä ollut.

Jonkin verran ois tarkoitus tehdä myös voimaharjoittelua, kun tuli kotiinkin penkki ostettua tuolloin pari vuotta sitten. Nyt on taas tullut hieman innostusta asiaan.

Treenejä on hieman varsinkin viime aikoina haitannut jonkin verran rannevamma. Lääkärille olen sitä taas menossa näyttämään. Mutta tästä syystä varsinkin tuo punttitreeni on jäänyt vähille, ku en haluu liikaa rasittaa kättä.

Jos kommentoitavaa löytyy, otan mieluusti vastaan ohjeita, kysymyksiä ja ehkä jopa kritiikkiä. :)
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ma 20. 2
Puoltoista tuntia tkd:tä. Perustekniikkaa, askelotteluita ja poomsea. Kyllä huomasi, ettei ollut aikoihin tullu tehtyä noita. Varsinki askelottelut meni tosi haparoiden. Poomset meni yllättävän hyvin, vaikka tuntu hirmu epävarmalta.

Ti 21.2
Tkd 1,5 h. Pitkät mutta kamppailulliset alkulämmittelyt. Hiukan kevyttä sparria ja painia. Painissa sattui nolohkosti. Alkuvaiheessa parikseni osui nuorehko, mua ehkä parikymmentä kiloa kevyempi jätkä, jonka kanssa en ennen ollut juurikaan treenannu. Ajattelin, että "jaaha, tästä tulikin kevyt erä". Parin sekunnin väännön jälkeen huomasin, että nyt on jotain vialla. 5-10 sek. myöhemmin olin selälläni. :shock: Sanoin jätkälle, et "tais tulla vähän aliarvioitua vastustaja. Oot vissiin tehny tätä ennenki?" Kaveri myönsi harrastaneensa ennen judoa. Enpä pärjännyt siinä kakkoserässä juurikaan paremmin kuin ekassa. :) Sitä se tekniikka teettää.

Lopputreeni poomsea. Tuli ainaki kivasti rutiinia siihen.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 23.2
1,5 h kwondoilua. Saman tyyppiset alkulämpöttelyt kuin tiistaina, joskin väkeä oli selkeästi vähemmän. Painittaessa tosin enemmän haettiin vaan erilaisia tilanteita, ja niistä pois pääsyä, sen sijaan että oltais tosissaan kamppailtu paremmuudesta.

Toinen puolisko treeneistä askelotteluja. Mukavata oli. Loppua kohti alkoi jo hiukan sujuakin. Vieläkin tosin ihmeellisiä sekoiluja asentojen ja suuntien kanssa, mutta sellaista se on mulla aina ollut.

Kaiken kaikkiaan melko kevyet, mutta rennon mukavat treenaukset
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Pe 24.2
Ei ohjattuja reenejä. Treenasin kuitenkin kotona itsekseni tunnin verran. Pääasiassa askelottelukuvioiden harjoittelua. Kulkivat jo ihan kelvokkaasti, mutta se onkin toinen juttu, miten menisi vastustajan kanssa. Hiukan hain myös vapaampia itsepuolustuksellisia juttuja juttuja, mutta niitä vielä hankalampi tehdä yksin. Mietintää tuo vain olikin.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Tuntui maanantaina siltä, ettei ole treenannut viikkoon, vaikka viikonloppuhan tuossa oli vain välissä. Ehkä nyt tuntui niin erikoisesti treenaamattomalta siksi, että viikonloppunakin oli tarkoitus tehdä jotain, mutten vaan löytänyt aikaa ja innostusta.

Ma 27.2 Puolentoista tunnin harjoitukset. Perustekniikkaa ja itsepuolustusjuttuja. Jälkimmäiset varsinkin kivoja. Lyöntitorjuntoja tehtiin pääasiassa. Menihän tuo jotenkuten, mutta repertuaarini on ärsyttävän suppea. Käytän pääasiassa paria hassua lukkoa, ja polvia sekä kyynärpäitä tungen joka väliin. No, en nyt ihan hirveästi oo löytäny valitsemistani tekniikoista vikaa (lukuunottamatta sangen surkiata suoritustapaani), mut oishan se kiva ku sais varioitua. Nuo vaan jotenki aina tulevat ensimmäisenä päähän.

Ti 28.2 1,5 h. Puhdas potkutreeni. Ei kauheasti sanottavaa.
Pyörähdyskiertopotkujen kanssa oli yllättävän paljon ongelmia. Ehdoton plussa oli se, että opin ehkä hieman paremmin käyttämään lantion voimaa koukkupotkuissa. Tai ainakin sain vähän ideaa siitä, mitä pitäisi tehdä.

Note: käytän pääasiassa tekniikoista suomenkielisiä nimiä. Tämä johtuu paristakin syystä. Ensinnäkin lajia tuntematonkin voi näin hieman paremmin ymmärtää mistä puhutaan (jos tätä nyt kukaan edes lukee :)). Toiseksi, mitä olen tkdfoorumia lukenut, myös eri puolella Suomea käytetään hieman erilaisia termejä. Johtuuko tämä sitten Kukkiwonin uusien ja vanhojen linjausten eroista, vai jostain muusta, siitä en ole varma. Kuitenkin, koen, että näin on helpompi.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 2.3 1,5 tuntia. Ip:tä, askelotteluja ja pumsea. Askelottelut meni melko mielikuvituksettomasti. Liikaa hätäilyäkin oli ilmassa. Itsepuolustusosio masensi. Parini oli jumalattoman kokoinen rotjake, eikä sille mitään saanu tehtyä, jos hän pisti vähänki vastaan. No, pienen atemin jälkeen nyt hiukan sai väännettyä, mut en oo varma johtuko se atemistani, vai hellittikö hän muuten. En kovaa lyönyt, ei meillä tehdä noita rajusti. Btw, onko atemille koreankielistä termiä?

Liikesarjatki ärsytti. Mun tekniikkani poomsessa on pelkkiä kädenojennuksia, ei tuntunu yhtään voimakkaalta. Lisäksi kakkosessa tuli taas kerran virheitä. Jotenkin siinä menee aina sekasin, vaikka ei enää tässä vaiheessa koulutusta pitäis.

Pe 3.3 Kotireeniä tunnin verran. Samoja juttuja kuin eilenki, joskin parijutut yksikseen hahmotellen. Niissä keksinki jotain ihan hyviä juttuja, joskaan en varmaan enää osaa niitä varsinaisissa treeneissä. Tai sit ne ei toimikaan yhtä hyvin ku kuviteltuun vastustajaan.

Mutta ne poomset taas. Voi helevetti sentään. Askeleet väärän pituisia ja horjuvia, tekniikat pääosin voimattomia, etupotkussa jalka ihan kierossa. Ei pitäis olla perusjutuissa näin paljon huonoutta. Ainoa positiivinen juttu oli näennäinen räväkkyys. Ainiin, ja rentoushan multa puuttuu kokonaan. Näin on ollut aikojen alusta lähtien. Ei vain taekwondossa, vaan muutenkin elämässä. Rentona oleminen on jotain mahdotonta.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ma 6.3 1,5 h. Pitkät lämmittelyt jalkapallon muodossa. Oli melko mukavaa, tän tyyppisiä ku ei oo hetkeen ollu. Näitähän jossain ketjussa kritisoitiinkin. Omasta mielestäni silloin tällöin ovat muksia. Vaihtelevuus on pop.

Lopputreeni poomsea nopealla tahdilla. Tyyli siis sellainen, että seuraava alkoi heti edellisen loppumisen jälkeen. Eri pituisia sarjoja, pisin taisi olla 1-6-1, elikkäs yhteensä 11 samaan putkeen. Tekniikka meni ihan rikki loppuvaiheissa. Muutenkin samaa veltto p*aska -ilmiötä, josta valitin viime kirjoituksessani, oli havaittavissa tekemisissäni. No, ainakin tunsi treenanneensa lopussa, ja rutiinia tuli taas lisää.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ti 7.3 Miltei täysin samanlaiset reenit ku eilenki. Poomset ei ollu ehkä ihan niin velttoja tänään, mutta sekoilin tekniikoissa enemmän ku laki sallii. Potkuista sain palautetta, mikä on hyvä. Nyt tiedän melko hyvin mihin kiinnittää huomiota.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 9.3 Puoltoista hoota potkuttelua tällä kertaa. Kuitenkin hiukan normaalista potkutreenistä poikkeava. Jonnin verran potkiskeltiin ottelutyyliin läpysköihin. Myös hyppypotkuja tehtiin. Harmittavaa vain, että takareidet ei innostunu. Tiedä sitte olinko venytelly liian huonosti, vai muuten vaan jäykkä päivä. Molempi parempi kai. Yleensä hyppypotkut on hauskoja, mut nyt ei oikeen innostunu em. syystä. Onneksi treenin lopuksi venyteltiin melko pitkästi. Venyttelin vielä illalla kotona hiukan lisää, ja kas ihmettä, aamulla jalat olivat just fine.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ma 13. 3 1,5 tuntia. Perustekniikkaa ja poomsea. Basicci meni hirmu haparoiden. Liikkeet ei tahtonu luonnistua, ja voimakin oli heikko. Sitte koitin väkisin vetää voimalla, ja ikuisuusongelmani, eli rentouden puute, iski. Poomse meni ihan kohtalaisesti. Siinä oli helppoutta ja rentouttakin. Voima ja räväkkyys tosin osittain puuttu, ku en oikeen huomannu keskittyä niihin. Liikkeissä en seonnut kertaakaan.

Alkulämmittelyssä tuli potku varpaaseen, tai vois melkeen sanoa, että itse potkaisin sen rikki. Tämä haittasi jonkin verran treeneissä, siksikin tein kevyesti. Nyt se onkin yllättävän kipeä. Saas nähdä täytyykö jättää huomiset treenit väliin. :(
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ti 14.4 Varpunen tuntui jonkin verran paremmalta, joten menin reeneihin. Hieman vamma häiritsi, mutta pystyi suoriutumaan. Tehtiin pääasiassa ip:tä, melko kovallakin sykkeellä ja kontaktilla. Mukavata oli, ja sujuikin ihan jotenkuten. Välissä painittiin, se ei sujunut sitte olleskaan. Treeniparikin oli niin tuhottomasti isompi ja vahvempi, etten saanu mitään tehtyä, ellei se antanu täysin periksi. Ja tekniikastahan mulla ei oo tietoakaan.

Loppuun muutama poomse. Jumalatonta hätäilyä. Jäi puolittain huono maku harjoituksista, koska jälkimmäinen puolisko meni miten meni. Kuitenkin järjellä aateltuna, alkupuoli oli oikein hyvää treeniä.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 16. 3 Nokka oli jonkin verran vuotanut koko päivän, mutta koska muita oireita ei tuntunu, menin reeniin. Tukkoistahan se oli, ja illalla kuumemittari näytti jotain 37,7. En silti kadu menemistä, ois tauti varmaan tullut ilman treenaustakin.

Potkuja tehtiin treeneissä. Läpysköihin ja panssariin. Ei kuitenkaan matsattu. Pääasiassa oli tosiaan aika tukkoista meno, mut jotku kombinaatiot läpyskään meni melko hyvin.

Varsinainen helvettipäivä oli tänään. Kuumetta oli aamullakin, mutta tenttipäivä, ni pakko oli olla liikkeellä koko päivän. Tentit ku sijaitsee tuolla 140 kilometrin päässä. Huonostihan nekin menivät, ku ei pää toiminu. No, ehkä tämä alkuviikkoon paranee. Ei ehkä ihan treenikuntoon, mutta kuitenki jollain tapaa.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ti 21.3 Maanantaina olin jo terve, mutta en mennyt vielä silloin treeneihin, koska emo on opettanut, että aina on oltava lepopäivä. :smt083 Kuitenkin, nyt on kai taudit lopullisesti kukistettu, ja harjoittelu jatkukoon.

Tehtiin potkuja, lyöntejä ja poomsea. Alun potkuttelut tuntu menevän peräti hyvin. Sujuvasti ja helposti. Sitten ku tuli lyönnit mukaan, alkoi takuta enemmän. Tekniikka on hakusessa, mut eipä sitä ihan hirveesti oo treenattukaan. Kotona koitan usein hakea lyöntejä, mutta en ilmeisesti tarpeeksi.

Säkkiin tehdyt kombinaatiot meni jo hiukan paremmin. Yhtenä positiivisena juttuna lyönneistä voi kyllä sanoa sen, että rystyset ei auennu. Yksi perusvirheeni on se, että nyrkki hinkkaa kohdetta, ja tuo aukaisee tehokkaasti rystyset. Pikkasen tälläkin kertaa huomasin tuota, mutta ei niin paljoa, että ois tullu mitään haavoja.

Poomset meni kohtuullisesti. Hiukkasen väkinäisyyttä oli havaittavissa, mut sain kuitenkin melko hyvin vältettyä normaalia hosumistani. En kuitenkaan oo ihan tyytyväinen noihinkaan pumsesuorituksiin.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 23.3 Suurin osa treenistä itsepuolustusta keppiä vastaan. Alkuun hiukan perustekniikkaa ja pari poomsea. Meni aika hyvin, varsinkin alkutreeni. Ainaki tuntu hirmu hyvältä tekeminen. Ip:ssä taas alko vähän mielikuvitus loppua, joten pääasiassa vaan rynnin päälle. No, jossain vaiheessa sai jotain vähän koordinoidumpaakin tehtyä. On vaan niin hemmetin hankalaa alkaa tekemään mitään taiteellista, kun satakiloinen pamputtaja rynnii päälle. Ärsyttää, mutta opettaa realistiksi. Jonkinlaista vaihtelua olisi kuitenkin kiva saada aikaiseksi.

Edit: Illalla tein vielä melko kovat vatsalihassarjat. Jonkinlaista lihaskuntoa teen useinkin iltaisin, mutta en mainitse kuin tällaiset hiukan pidemmät rupeamat.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1621
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ma 27.3 1,5 h. Potkuja ja hieman lyöntejä sekä poomsea. Ihme takeltelua oli. Jotenkin vaan jäykkää toiminta. Ei juuri muuta valittamista. Poomset tein hyvin rauhallisesti. Osittain tähän vaikutti toki se, että kaikki eivät osanneet kaikkia hyvin, joten tehtiin hitaalla tahdilla. Silti muutenkin tarkoituksella jarruttelin.

Ti 28.3 Perustekniikkaa, poomsea ja hiukan ip:tä. Meni suhteellisen hyvin, varsinkin poomset. Ei kauheasti hätäilyä, ja tekniikat tuli sujuvasti. Opettivat mulle seiskapoomseakin, ja sitä olen nyt hiukan tässä treenien jälkeenkin hionut. Ei nyt vielä ihan sujuvasti mene, mutta eiköhän se siitä pienen reenin jälkeen ala jäädä mieleen.

Lopun ip:t meni melko persiilleen. Ei vaan sujunut. Lisäksi käsi on taas normaalia kipeempi, joten piti aika paljon jarrutella. Tällä ei tosin puolustella oman tekemisen huonoutta, ainoastaan ukeilua.

Seuraajat

Kuvake
Kerkko