Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Nyt lukuvuorossa...

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Nyt lukuvuorossa...

#1561

Viesti Jorge »

luupää kirjoitti:
HP on vaan paljon rosoisempi rääväsuu. No maailmassa ei voi olla koskaan liikaa anarkistisia sekopäitä. Sääli että kimittävä ääni ja epävarman hipsterin olemus syö liveuskottavuutta.
No onhan Teh Nallekin kenties jopa Jorma Ollilaa kapeahartiaisempi, ja silti jengin peput on kipeinä pelkästään hänen olemassaolostaan. :lol:
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 31

Nyt lukuvuorossa...

#1562

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Katsoin aikoinaan yhden Teh Nallen haastattelun kahdesti: kerran äänellä ja kerran ilman. Siinä missä haastattelijan elekieli kertoi lähinnä varautuneisuudesta, hyökkäävyydestä ja vaivautuneisuudesta, niin haastateltava näytti siltä kuin isoisä istuisi kotisohvalla kertomassa lapsenlapselleen kalastamisesta. Servasi leppoisasti jokaisen miinaksi tarkoitetulta kysymys-jatkokysymyksen.

:lol:

Pursiainen on ansioitunut, varsinaisen taloustutkimuksen lisäksi, somessa servaamalla huolella aivopieruja suoltavia politiikkoja ja "asiantuntijoita". Kirjassakin herran valioinhokit saivat jokaisen puolueen lisäksi osansa. Hyvä trolli ei sorru asia- ja päättelyvirheisiin vaikka välillä vetäisikin mutkia suoraksi. Tää on niitä kirjoja jossa ensin nauraa vääränä ja nyökkäilee itsekseen ja sitten harmistuu ja tulee tyhjä olo kun alkaa miettimään.

Sääli että kirjoitustapa ja rytmi sopii paremmin blogeihin, pakinoihin ja pamfletteihin. Hunter S Thompsoniksi hänestä ei ole. Oli ensimmäinen suomenkielinen kirja pitkästä aikaa. Alexmasinan tavoin tulee luettua enimmäkseen lontooksi tai ruåtsiksi.

Vko.loppuna tuli luettua myös Hemigway green hills of africa. Jostain syystä oli jäänyt rästiin vaikka suurin osa kyseisen genren klassikoista on tullut luettua aikaa sitten. Oli juuri niin hyvä kun Hemingwayltä voi odottaa. On se kummaa kun jostain vajaa 100v takaisesta tapaamisesta ja tyhjänpäiväisestä dialogista voi saada sivutolkulla antoisaa luettavaa...

Vagina mustakin on tullut nössö. Saa olla yksin himassa koko viikonlopun ja mitä luupää tekee? Lukee pari kirjaa ja katsoo nyrkkeilyä...
Melko Teuvoa...
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Nyt lukuvuorossa...

#1563

Viesti AlexMachine »

Scifiä, kauhua, jännitystä noin pääsääntöisesti. Asetin itselleni GoodReads sivustolla lukuhaasteen, samalla kun luetteloin lukemiani.
50 kirjaa tänä vuonna. Tavoitevauhdissa ollaan, eli 37 luettu.
Pitää joulun aikohin ottaa sitten loppukiri jotta pääsee tavoitteeseen.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Disturbed
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 753
Lauteille: Lokakuu 2011
Paikkakunta: Europa

Nyt lukuvuorossa...

#1564

Viesti Disturbed »

Vastikään tuli aloiteltua "Pohjolan Onnelat", kirja jossa britti muuttaa Tanskaan asumaan ja rupeaa tutkimaan pohjoismaita. Mukava nähdä eri maiden vertailuja sekä muutenkin yleisiä mietteitä näistä maista "ulkolaisen" suusta

Samasta syystä kiinnosti myös "hulluja nuo venäläiset" kirja jonka kirjoittu suomalainen toimittaja joka muutti Venäjään. Oli mielenkiintoista lukea miten hän koki heidät, heidän kulttuurinsa ja historiansa
There is no peace, no release, no cure for this disease
bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017

Nyt lukuvuorossa...

#1565

Viesti bucago chill »

Wolf Halsti: Lapin sodassa. Mielenkiintoinen kirja. Rykmentin komentajana toimineen Halstin 70-luvulla kirjoittamat muistelmat Lapin sodasta. Vaikka olin aiemmin lukenut aiheesta jotakin, yllätyin, miten kovia taistelut erityisesti lokakuussa 1944 saksalaisia vastaan olivat olleet.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Nyt lukuvuorossa...

#1566

Viesti Ile »

Disturbed kirjoitti: Samasta syystä kiinnosti myös "hulluja nuo venäläiset" kirja jonka kirjoittu suomalainen toimittaja joka muutti Venäjään. Oli mielenkiintoista lukea miten hän koki heidät, heidän kulttuurinsa ja historiansa
Toi oli kyllä hyvä, avasi mielestäni hyvin nimenomaan sikäläisten ajattelua ja systeemin toimintaa.

Tuon luettuaan ymmärtää esimerkiksi sen, että ei ole kiinnostavaa pohtia antoiko valtionjohto käskyn sen tai sen toimittajan tai muun politkovskajan murhaamiseen. Koska ei sellaiseen käskyttämiseen ole tarvetta ja hommaa voi olla vaikea hallita vaikka haluaisikin. Siellä on mätä virkakoneisto ja muu hang around osasto joka vanhastaan jo itse "tietää" minkälaisia tyyppejä "kuuluu" vainota jne...

Ja siis toi on sikäläistä kulttuuria ja ihmisiä rakastavan tyypin kirjoittama kirja.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Nyt lukuvuorossa...

#1567

Viesti Ile »

Nyt lukuvuorossa Tapio Hiisivaara: Olinhan siellä minäkin (vuodelta 1941).

Tilasin divarista ja onnistuivat myymään minulle kolme muutakin Hiisivaaran teosta.

Tämä Hiisivaara oli muuten aika mielenkiintoinen tyyppi, maailmanmatkaaja, lehtimies, TK-upseeri, kirjailija.

Kannattaa tsekata https://fi.wikipedia.org/wiki/Tapio_Hiisivaara . Kirjoitti muun muassa mielenkiintoisia tietokirjoja, kuten "Vakoilua toisessa maailmansodassa", "Saksan voitto lännessä 1940", "Tuhannenpa verran poikia läksi: Suomen kaarti Balkanin sodassa 1877–1878" ja monta muuta.

Nyt kesken oleva teos kertoo Hiisivaaran omista talvisotakokemuksista, aika jännittävää ja karuakin settiä. Jollain tapaa mukavammin soljuvaa tekstiä, kuin joitakin viikkoja sitten lukemani Tuntematon sotilas, vaikkei kirjallisesti niin korkeatasoista. Vähän sellaisella seikkailijan ja kovanaaman otteella - ja luultavasti melko vauhdikkaasti - kirjoitettu, mutta samalla myös jotenkin herkkävainuista tekstiä.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Nyt lukuvuorossa...

#1568

Viesti AlexMachine »

Päivitysta. Lukuhaasteessa mennään 44/50 luettua, 45 työn alla ja 46 odottaa viikonloppua.
Tuota numeroa 46 olen säästellyt, eli Dee Brownin Bury my heart at Wounded knee.
Sen verran raskaampaa lukemista että halusin varata aikaa ja rauhaa.

Toinen mikä odottaa lukemista on kotimainen uutuus. Kai Alhanen ja Tuukka Perhoniemi - Demokraattinen perintömme.
"Demokraattinen perintömme on jokaisen kansalaisen käsikirja, joka tarjoaa työkaluja kansanvallan puolustamiseen ja kehittämiseen. Teoksessa esitellään 30 kansanvallan ydinideaa, joihin tutustumalla ymmärtää julkista keskustelua syvemmin. "

Kuulin tuon viimeisen kirjoittajien haastattelun Yle Puheessa ja sen verran kiinnostavalle vaikutti että meni tilaukseen.
The beatings will continue until morale improves.
bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017

Nyt lukuvuorossa...

#1569

Viesti bucago chill »

Teemu Keskisarjan Tolvajärven jälkeen. Pidän Keskisarjasta muutenkin ja tämäkin kirja on erittäin mielenkiintoista luettavaa.
Jörri
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 426
Lauteille: Joulukuu 2013
Etulaji: Taekwondo

Nyt lukuvuorossa...

#1570

Viesti Jörri »

Sapkowskin Witcher saagan viimeisin, "Myrskykausi". Mukavaa, hieman rouheaa fantasiaa mutta odotettavaa kun on jo 8. - osa. Menee Joulun riisisuklaita syödessä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 63
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nyt lukuvuorossa...

#1571

Viesti Mika »

bucago chill kirjoitti:Teemu Keskisarjan Tolvajärven jälkeen. Pidän Keskisarjasta muutenkin ja tämäkin kirja on erittäin mielenkiintoista luettavaa.
Televisiossa Keskisarja on vähän yksitotinen mies. Ovatko hänen kirjansa - vaikka tietysti asiakirjoja ovatkin - rennompia?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Nyt lukuvuorossa...

#1572

Viesti YJT »

Mulle joku töissä suositteli Lee Childin kirjoja. Yhden olen lukenut ja toista aloitellut. On ihan sujuvaa ja kevyttä lukemista, ja siinä on sellaista tiettyä fiilistä josta kyllä tykkään, mutta muuten pidän lähestulkoon kioskikirjallisuutena tällaisen lyhyen lukemisen perusteella. Mikä ei tietenkään ole yksinomaan huono asia; mis sie tarviit oikein kevyttä lukemista, niin tässä siulla ois sellaista.

Asiapitoisemmasta mulla on työn alla Guns & Ammo Guide to Concealed Carry - a comprehensive guide to carrying a personal defense firearm. On pitkästä aikaa jotain massasta erottuvaa asekirjaa; ei välttämättä käsittele paljoakaan sellaista jota en olisi tiennyt jo valmiiksi; ampumisessa tai aseenkäsittelyssähan ei paljoa ole edistyneitä juttuja vaan enemmänkin "perusteita jotka suoritetaan erittäin hyvin". Mutta on varsin hyvä kirja jos haluaa lukea jotain beginner´s guidea pidemmälle menevää ja tavanomaisista aiheista poikkeavaa juttua. Eikä ne Advanced guidetkaan pääsääntöisesti mitään kovin omaperäisiä ole.

Tässä ketjussa on näköjään ollut keskustelua Kindle-laitteesta, joten:
Olen lukenut varsinkin ammattikirjallisuutta iPadin Kindle-appilla. Olen päässyt lyhyesti käpistelemään myös aitoa Kindle -laitetta ja onhan se lukukokemus ihan eri luokkaa, joten olen kiinnostunut sellaisenkin hankkimisesta. Se toki olisi yksi mukana raahattava laite lisää, ja iPadilla pystyy tekemään paljon muutakin kuin Kindlellä, joten toistaiseksi olen jättänyt hankkimatta. Lisäksi olen ymmärtänyt, että suomalaiset e-kirjat eivät välttämättä toimi Kindlessä; ainakin Elisan e-kirjat eivät kuulemma toimi (tarkastettu Elisan myymälästä). Miten on esimerkiksi kirjastosta lainattavien e-kirjojen kanssa, tai vaikka Helsingin sanomien Kirjaston valikoimien kanssa? Jos Kindlellä ei voi lukea kuin Amazonin Kindle storesta hankittuja kirjoja, niin se vaikuttaa tietysti myös hankintapäätökseen (tai lähinnä sen lykkäämiseen).
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Nyt lukuvuorossa...

#1573

Viesti Ile »

Nyt vuorossa Hiisivaaran "Vakoilua toisessa maailmansodassa", muistaakseni vuodelta 1951.

Kiehtovaa ja helposti sulavaa settiä eri maiden vakoiluorganisaatioiden toimimnasta. Paljon anekdoottityyppisiä muutaman sivun juttuja yksittäisistä henkilöistä ja heidän seikkailuistaan.

Piristävän rempseää, ironista ja rasistista tekstiä. :)
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 45
Viestit: 6493
Lauteille: Maaliskuu 2005

Nyt lukuvuorossa...

#1574

Viesti MarkkuT »

Mika kirjoitti:Televisiossa Keskisarja on vähän yksitotinen mies. Ovatko hänen kirjansa - vaikka tietysti asiakirjoja ovatkin - rennompia?
Mitä hittoa? Minusta Keskisarja on ihan hulvaton kaveri TV:ssä ja radiossa. :D

Hyvä muistutus, kun on ollut tarkoitus miehen kirjoihin tutustua. Nyt itselläni menossa Matka muinaiseen Suomeen. Pyhän Laurentiuksen tarina jäi mieleen.
wikipedia kirjoitti:Laurentius sai määräyksen viedä Rooman seurakunnan omaisuuden keisarille. Hän jakoi varat kuitenkin köyhille ja vei heidät keisarin eteen sanoen, että he ovat kirkon oikea aarre. Laurentiusta piinattiin ensin ruoskilla ja asetettiin sitten halsterin tapaiselle rautalankaverkolle poltettavaksi. Hänen kerrotaan pysyneen lujana ja tyynenä keskellä tuskiaan, jopa pilkanneen pyöveleitään pyytämällä, että nämä kääntäisivät hänet toiselle kyljelleen, jotta sekin puoli paistuisi.
Huumorintajunsa ja kuolintapansa vuoksi Laurentius on koomikoiden ja kokkien pyhimys. :lol:
Ain't no one.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

Nyt lukuvuorossa...

#1575

Viesti ka1 »

MarkkuT kirjoitti:
Mika kirjoitti:Televisiossa Keskisarja on vähän yksitotinen mies. Ovatko hänen kirjansa - vaikka tietysti asiakirjoja ovatkin - rennompia?
Mitä hittoa? Minusta Keskisarja on ihan hulvaton kaveri TV:ssä ja radiossa. :D
Samaa piti sanomani. Tykkään esiintymisestään, joka toki on hieman omintakeista.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AlexMachine, tapsaattori ja 75 kurkkijaa