Potku päivitetään perjantaina 7.8.2020. Lue lisää täältä. 🛠️

Matkailu

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
katar
kylkeenpotkija
Viestit: 1268
Lauteille: tammi 24, 2008, 19.55
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 150 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Matkailu

Viesti katar » syys 18, 2017, 11.14

Jepa. Perjantaina kotiuduttiin Epsanjasta (Alicante, Valencia, pikainen pyrähdys Benidormissa :enmä: ), oli kivaa. Lämpöä riitti, olutta ja viiniä myöskin (sen verran olutta, että närästi aika tehokkaasti välillä...). Ruoka oli hyvää ja edukasta. Asuttiin ihan asunnoissa, ei ollenkaan hotelleissa, niin oli edukkaampaakin. Kaikki varattiin booking.comin kautta kuitenkin, mutta ihan asuntoja olivat. Eli siis pystyi syömään aamiaista ja muutenkin kämpillä. Hinnat oli halvimmillaan 50 euroa per yö (tämä oli vika kämppä Alicantessa), eka kämppä oli vissiin 60 euroa yö, Valencian kämppä oli kai 70 euroa yö. Oli pesukoneet ja kaikki, tosi jees. Vika kämppä oli kyllä tosi siivoton, venäläinen omistaja (tiedä nyt liittyykö toisiinsa moinen, mutta...); lattia oli pölyn ja hiekan peitossa, tunsi kun käveli paljain jaloin, että hiekkaa ja pölyä on pirusti. Samoin siellä haisi pölylle, niin kuin ei olisi asuttu moneen kuukauteen kämpässä. Wc oli kans tosi likainen, kukkakärpäsiä ja muita pörriäisiä vilisi silmissä liiankin kanssa. Eurgh. :eviL Valencian kämppä oli kyllä tosi hyvä, uunit ja kaikki, siisti ja vuokraajapariskunta tosi mukava ja perusteellinen; selittivät kaiken vähän turhankin tarkasti (miten wc:ssä voi käyttää shampoita ja ym. ym. :jepa: ). Hyvä reissu ja meinataan tommonen kämppälinja ottaa jatkossakin. Säästettiin kyllä huomattava summa, kun ei joka päivä käynyt aamiaisella eikä syömässä. Muutamia kertoja syötiin ulkona, pääasiallisesti mies teki ruokaa kämpillä. Iso peukku sille. :jepa:
Ja jos joku lähtee Alicanteen, niin sitten ei apartamento Carolinas, se oli kyllä... joo ei. Ja Isla Tabarca, sille merirosvosaarelle iso peukku, käytiin päiväretkeilemässä siellä, tosi jees. Ja syötiin tosi hyvää paella mariscoa; njam.
Frankly my dear, I don`t give a damn.


MikkeM
etupotkija
Viestit: 1574
Lauteille: heinä 29, 2009, 19.06
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 27 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Matkailu

Viesti MikkeM » syys 30, 2017, 12.52

Roomassa käyty, paljon tuli nähtyä ja paljon jäi näkemättä.
Vatikaanissa käytiin, museon kiertelyä ja Sikstuksen kappelissa pyörähdetty, jonon ohi passilla sisään ja hyvä niin, pihalla oli iltapäivällä usean tunnin jono.

Colosseum kierrettiin ulkopuolelta.
Applesiinipuistosta oli hyvät näköalat Rooman ylle.
Käytiin yhden Michelin tähden paikassa lounaalla, edullinen 25 € oli kolme ruokalajia, otimme neljä ruokalajia kummatkin ja kahdet lasilliset viiniä = 90€.

Suomen kieli oli kovasti esillä, ensimmäisenä iltana hotellin viereiseen suositeltuun ruokapaikkaan ja tarjoilija kysyi mistä olette ja vastasimme suomesta, alkoi heti "huutamaan" speak the finnish" ihmeteltiin minkä takia se haluaa meidän puhuvan suomea, kuulostaako se jotankin hauskalta.

Seuraava tarjoilija tuli pöytään ja sanoi "iltaa", kävi ilmi, että hänen isänsä oli suomesta, niin me sitten puhuttiin suomea Roomassa italialaisessa ravintolossa.

Seuraava suomi kytkentä tuli Michelin ravintolassa, samat mistä olette - suomesta ja sommelier oli opiskellut helsingissä aikoinaan yliopistossa.

Kolmas oli yhdessä suositellussa burgerpaikassa, tarjoilija oli islannista ja osasi pari sanaa suomea, eli suomellakin pärjää ihan kivasta roomassa :)

Hotellin vieressä oli leipomo joka oli 24/7 auki, ja todella edullinen.

Ero esim Tsekkeihin oli, ettei tullut kertaakaan syötyä ns ylikylkien, annoskoot oli pienehköjä(mutta maukkaita) ja aina väliin vähän gelatoa jne, tosin lämpötilakin saattoi hieman vaikuttaa +24-27 c , sekä iski flunssa kesken reissun.

Metrot olivat ulkoa täynnä tägejä yms töhryjä,metroasemat likaisempia ja suhtautuminen sääntöihin muutenkin välinpitämätöntä.

Esim taksilla lentokentältä hotellille, nopeus max n 145 km/h, rajoitus max 110 km/h ja vilkkua ei varmaan näytetty kertaakaan ja turvaväli minimissään n puoli metriä, hieman jännitti.

Taskuvarkaista ja huijareista varoiteltiin, onnistuttiin välttämään molemmat.

Rooma teki vaikutuksen, joskus täytyy käydä uudestaan.

Sagumo
ilmaanpotkija
Viestit: 9
Lauteille: syys 11, 2017, 13.43
Etulaji: Aikido
Takalajit: Taekwondo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Sagumo » loka 1, 2017, 13.27

Onko kenelläkään kokemuksia Pripyatista?

Alkaa olla viimeiset hetket, kun rakennuksiin voi vielä mennä romahtamisvaaran vuoksi sisään. Osittain kaiketi nyt jo kiellettyä.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89596
Lauteille: joulu 24, 2004, 10.15
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: [url=https://potku.net/kurssit/]Pilates, HIIT[/url]
Sivulajit: [url=https://potku.net/kurssit/]Girya, Yin-jooga[/url]
Takalajit: [url=https://tanglang.fi]Tanglang[/url]
Tykännyt: 961 kertaa
Tykätty: 310 kertaa
Viesti:

Matkailu

Viesti Mika » loka 4, 2017, 10.22

MikkeM, jos en olisi käynyt Roomassa, nyt viimeistään haluaisin sinne. Tai ehkä haluankin uudelleen. :D

Olipa hienosti kirjoitettu matkaraportti. :jepa:


Sagumo, melkoisella varmuudella Pasi Lunden tietää tuosta jotain. Vinkkaan hänelle. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Disturbed
etupotkija
Viestit: 753
Lauteille: loka 29, 2011, 19.39
Paikkakunta: Europa
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 2 kertaa

Matkailu

Viesti Disturbed » loka 9, 2017, 19.15

Hirveä matkakuume alkaa taas olla. On tullut mietittyä mm. Georgiaa (maa, ei se osavaltio Jenkeissä), Marokkoa (eräs kaveri pyysi käymään), Skotlantikin kiinnostaa ja on ollut suunnitelmissa joskus tehdä myös Thaimaa-Vietnam-Kambodza tyylinen reissu. Helvetin matkakuume... Saa nähdä mihin sitä oikeasti sitten tulee seuraavan kerran lähdettyä ja milloin
There is no peace, no release, no cure for this disease

Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit: 635
Lauteille: syys 19, 2010, 09.58
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Pasi Lunden » loka 10, 2017, 15.59

Sagumo kirjoitti:Onko kenelläkään kokemuksia Pripyatista?

Alkaa olla viimeiset hetket, kun rakennuksiin voi vielä mennä romahtamisvaaran vuoksi sisään. Osittain kaiketi nyt jo kiellettyä.
Ei ole tullut käytyä Prypjatissa. Tänäkesäinen ja toistaiseksi ainoa Ukrainan matkamme kulki etelämpänä reittiä RO - Tšernivtsi - Vinnytsja - Lviv - PL.

Ensi kesänä on tarkoitus taas mennä, ehkäpä jokusen päivän kaupunkilomalle Lviviin tai Kiovaan.

Tšernobylissä oleva jättimäinen onnettomuusvoimalan suojakuori lienee myös jonkinlainen nähtävyys, vai onkohan jo liian vaarallista turistin päästä näköetäisyydelle? Voin tarvittaessa vähän kysellä yhdeltä Vinnytsjalaiselta.

Oletko @Sagumo ennen matkustellut Ukrainassa? Mukava maa majoittua ja syödä. Tiet on paikoin :eviL, mutta näemmä niitä korjataan kovaa vauhtia.

Yksi jännä juttu oli, että maasta sai viedä vain kaksi askia tupakkaa per naama, jos autolla oli liikkeellä. Lentäen taisi olla koko kartonki.

Sagumo
ilmaanpotkija
Viestit: 9
Lauteille: syys 11, 2017, 13.43
Etulaji: Aikido
Takalajit: Taekwondo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Sagumo » loka 11, 2017, 13.03

En ole käynyt aiemmin. Todennäköisesti ensi kesänä pitäisi käydä tutustumassa. Kiova tai Odessa voisi olla muuten mukavia, mutta tuo Pripyat on edelleen sellainen lapsenomainen haave jossa haluaisi käydä. Ihan liian kaukana vaan noista kummastakaan.

Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit: 635
Lauteille: syys 19, 2010, 09.58
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Pasi Lunden » loka 11, 2017, 18.52

Luulen, että on säännöllisiä Kiovasta lähteviä Tšernobyl-kierroksia.

Ainakin tämä löytyi: https://chernobyl-tour.com/english/

Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: joulu 8, 2008, 23.19
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Matkailu

Viesti Jussi Huusko » loka 11, 2017, 20.36

Sagumo kirjoitti:Onko kenelläkään kokemuksia Pripyatista?

Alkaa olla viimeiset hetket, kun rakennuksiin voi vielä mennä romahtamisvaaran vuoksi sisään. Osittain kaiketi nyt jo kiellettyä.
Joo, olen ollut mestoilla. Onko jotakin erityisiä kysymyksiä mielessä? Voin vastailla täällä, kun vain kerkiän langoille.

Todellakin viimeiset hetket mennä, kun iso osa taloista heikohkossa kondiksessa jo.

Tämä kulkupeli on käynyt muuten sielläkin. :lol:

http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/tag/pripyat/

Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: joulu 8, 2008, 23.19
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

RE: Matkailu

Viesti Jussi Huusko » loka 12, 2017, 03.02

Pasi Lunden kirjoitti:Tšernobylissä oleva jättimäinen onnettomuusvoimalan suojakuori lienee myös jonkinlainen nähtävyys, vai onkohan jo liian vaarallista turistin päästä näköetäisyydelle?
Pääsee siihen vielä viidenkymmenen metrin päähän. Ydinvoimalan duunarien lounasruokalassakin voi poiketa.

Kuva

Pripjatin poliisivankilaankin voi päätyä.

Kuva

Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: joulu 8, 2008, 23.19
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Matkailu

Viesti Jussi Huusko » loka 13, 2017, 21.18

Pasi Lunden kirjoitti:Luulen, että on säännöllisiä Kiovasta lähteviä Tšernobyl-kierroksia.

Ainakin tämä löytyi: https://chernobyl-tour.com/english/
Joo, Kiovasta ainakin kolme-neljä eri firmaa järjestää noita meno-paluu kyydityksillä siitä keskustasta. Kannattaa vaikka vertailla noita firmoja Tripadvisorin kokemuksia lukemalla ja sitten valitsee niistä itselleen miellyttävimmän vaihtoehdon. Useimmille firmoille voi maksaa luottokortilla, kun heillä on kortinlukijat siinä lähtöpaikalla. Toki PayPal ja muutkin systeemit toimii.

On päivän reissuja ja kahden päivän retkiä yöpymisineen. Yleensä se yöpyminen on järjestetty siellä Tšernobylin kaupungin kulmilla ja siellä voi kyllä illanvietossa ottaa vähän hyvää paikallista olutta. Esimerkiksi Solo East Travelilla on kolme vaihtoehtoa yöpymiseen, eli Tourist hotel "Rektan" Tšernobylin kaupungissa (suosittelen tätä), Neuvostotyylinen hotelli "Pripyat" (ei ole lämmintä suihkua ja muutenkin karuhko vaihtoehto) tai sitten "Luxury cottage" Oranessa (hiukan Tšernobylin alueen ulkopuolella).

Solo East Travel on ihan loistava vaihtoehto ja matkalla voi katsella videolta historiikkia tapahtumista. Oppaat ovat heillä tosi ammattitaitoisia ja mukavia. Tai ainakin nämä kaksi mimmiä, jotka olen tavannut.

Suosittelen ehdottomasti ottamaan kahden päivän reissun, kun sitä nähtävää on todella paljon ja esimerkiksi suojavyöyhykkeelle takaisin muuttaneita vanhuksia on todella antoisaa päästä jututtamaan. Siihenkin on viimeiset hetket käsillä ennenkuin he poistuvat keskuudestamme. Itse pääsin jututtamaan tässä dokumentissa (kohdasta 16:30) esiintyvää Ivania. Hänen vaimonsa, joka esiintyy dokkarissa on jo menehtynyt.

https://www.youtube.com/watch?v=dDgGPLc5-p4

Kun tuonne kerrankin lähtee, niin ei kannata pihistellä yhden päivän reissulla. Kaksi päivää lienee aika sopiva, kun sitten voi jo rueta puuduttamaan loputon raunioissa suhaaminen. Onhan siinä fiiliksensä myös ottaa bisseä tuolla illan päätteeksi, jos on hyvä porukka mukana. Siksi joku kolmen hengen oma jengi lienee aika optimaalinen reissussa, että saa oman huoneen kolmelle vaikkapa tuonne hotelli Rektaniin.

Sagumo
ilmaanpotkija
Viestit: 9
Lauteille: syys 11, 2017, 13.43
Etulaji: Aikido
Takalajit: Taekwondo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Sagumo » loka 30, 2017, 13.45

Kiitos vinkeistä, pitää neuvotella matkaseuran kanssa :)

Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: joulu 8, 2008, 23.19
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Matkailu

Viesti Jussi Huusko » loka 30, 2017, 18.48

Sagumo kirjoitti:Kiitos vinkeistä, pitää neuvotella matkaseuran kanssa :)
:jepa:

Ukraine International Airlines (UIA) lentää edullisesti suoraan Kiovaan ja siinä kentällä on todella hyvin toimiva taksitolppa mittaritakseihin, sekä rahanvaihto. Noin 350-400 UAH tulee taksin mittariin kentältä keskustaan.

Kiovan metro toimii klo 06:00-24:00 oikein hienosti ja 5 UAH per matka maksaa ne matkapoletit (muovikolikot). Arsenalnan asema on muuten maailman syvimmällä (105,5 metriä) oleva metroasema.

Itselle on muodostunut tästä hotellista sellainen vakkarimajoitus Kiovassa, mutta se on enemmän poikamiesten valinta alakerran strippibaareineen. Tuosta hotellilta on jonkun verran matkaa keskustaan, mutta metroasema sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä ja yöllä taksi ei maksa mitään aivan mahdottomia (60-100 UAH) keskustasta, jos on lipsahtanut metro jo kiinni.

Kiovassa kannattanee käydä tsekkaamassa myös Ukrainian National Chernobyl Museum vaikka pohjille ennen tuonne onnettomuusalueelle menoa. Muutenkin todella miellyttävä kaupunki, eli suosittelen varaamaan vähintään muutaman päivän Kiovaan tutustumiseen.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89596
Lauteille: joulu 24, 2004, 10.15
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: [url=https://potku.net/kurssit/]Pilates, HIIT[/url]
Sivulajit: [url=https://potku.net/kurssit/]Girya, Yin-jooga[/url]
Takalajit: [url=https://tanglang.fi]Tanglang[/url]
Tykännyt: 961 kertaa
Tykätty: 310 kertaa
Viesti:

Matkailu

Viesti Mika » marras 1, 2017, 06.56

No, nyt rupesi sitten kiinnostamaan Ukraina. :D Näitä matkakuvauksia ja -kertomuksia on todella mukava lueskella. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit: 12733
Lauteille: syys 9, 2005, 12.23
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

Matkailu

Viesti Paappa » marras 27, 2017, 13.02

Jos tilaatte lippuja Opodon kautta niin seuraava voi käydä. Vaimo osti lentolippuja ja maksoi pankkiyhteydellä eli suoraan. Kun maksu oli tehty ja piti siirtyä takaisin palveluntarjoajan sivulle tapahtui jokin virhe. Rahat lähti tililtä mutta lippuja ei tullut. Ruutuun tuli ilmoitus virheestä ja kehotus soittaa asiakaspalveluun, joka on auki vain arkena. Osto tapahtui viikonloppuna.

Soitin tänään ja piiiitkääään odotuksen jälkeen pääsin läpi. Onneksi siellä systeemi sellainen, että näissä tapauksissa rahat tulevat 1-7 arkipäivän jälkeen automaattisesti takaisin. Silti kysymys oli isohkosta summasta eli ennätti aiheuttaa sydämentykytystä.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)


Vastaa