Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Hermopistekamppailusta

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 901
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hermopistekamppailusta

#736

Viesti MikaelF »

Mietin vähän aikaa viitsiikö osallistua tähän keskusteluun vai ei mutta kun oli niistä valistuneista arvauksista puhe niin en voinut vastustaa houkutusta.

Tein ensin vähän tiedonhakua Medline:sta eri hakusanoilla jotka sopisivat jos haluaa löytää sieltä löytää lääketieteellisiä artikkeleista "hermopiste"-kamppailuun. Tulos oli se että niillä hakusanoilla löytyi yksi julkaistu tutkimus aiheesta. Tutkimus liittyi pitkittyneisiin hermo-oireisiin hermoihin kohdistuvien löyntitekniikoiden harjoittelun seurauksena. Kyseessä oli oli oirekyselytutkimus, ei siis mikään rct - tuloksena oli että näitä pitkittyneitä oireita esiintyy mikä viittaisi jonkin asteisiin hermovammoihin.
Ennen kun joku innostuu tästä näytön puutteesta pitää todeta että tämähän tarkoittaa vain että asiaa ei ole tutkittu tai että siitä ei ole tehty julkaisukelpoista artikkeliä. Tilanne näyttäisi olevan tämän perusteella 0-0...

Lähimmäksi aihetta pääsee Medline:ssa tarkastelemalla julkaisuja koskien akupunktioon liittyviä haittavaikutuksia, joissa on listattu tajuttomuuksia, heikotuskohtauksia, verenpaineen heittelehtimistä ja muita merkkejä ei-tahdonalaisen hermoston ohimenevistä häiriöistä. Näiden haittavaikutusten syiksi on esitetty akupunktion aiheuttamat reflektoriset muutokset hermoston toiminnassa. Toisaalta näissäkin tapauksissa osa vaikutuksista voi myös liittyä stressiin, neulapelkoon ja noceboon. Eli tässä on vähän sellainen 1-1 tilanne puolesta ja vastaan.

Neurofysiologiassa on kuitenkin pitkään tiedetty että perifeerisillä ärsykkeillä (kuten sähköstimulaatiolla mekaanisilla, termisillä ja kemiallisilla ärsykkeillä) voidaan saada aikaan nopeitakin reflektoorisia muutoksia sympaattisen ja parasympaattisen hermoston toiminnassa - hyvä esimerkki on kaulavaltimon painereseptoreiden aktivoituminen kaulaan kohdistuvan lyönnin seurauksena. Sopivat ärsykkeet tuki ja liikuntaelimistön mekanoreseptoreihin voi aiheuttaa taas lihastoiminnan hetkellistä estymistä jopa ilman kiputuntemusta - esimerkkinä kun jalka menee alta jostain mitättömän tuntuisesta osumasta tai väännöstä.
Nämä ovat esimerkkejä valistuneista arvauksista "hermopiste"-kamppailun mahdollisista neurofysiologisista selitysmekanismeistä.

En itse kyllä nielle kaikkea mitä kuulee "hermopiste"-kamppailusta mutta en myöskään ole valmis laittamaan sitä samaan kasaan kun etätyrmäykset -jälkimmäiselle kun ei löydy mitään muuta järkevää selitysmekanismiä kuin lumevaikutus tai suggestio.

Miksi laitan ne lainausmerkit "hermopiste"-termin ympäri? Sen takia että se ei ole aina anatomisesti korrekti termi, samaan tapaan kun "hermoratahieronta" ei ole anatomisesti korrekti termi....korrekteja termejä käyttämällä kommunikaatio olisi paljon tarkempaa ja asiallisempaa, mutta siitä olen aikaisemminkin jauhanut.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 58
Viestit: 18909
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Hermopistekamppailusta

#737

Viesti Andy »

Siitähän ei kauheasti epäselvyyttä ole, että ihmiskehossa jotkut kohdat ovat osumille herkempiä kuin toiset ja niihin iskemällä voi laumauttaa ja vahingoittaa toista. Jos joku on kyllin tyhmä suostuakseen seisomaan paikallaan ämpäri päässään kun minä lyön vaparin, niin lupaan että tippuu. Tätä tuskin voi pitää suurena kamppailullisena saavutuksena...

On siis selvää, että ihmiskehossa on alueita, kuten leuka ja maksan kärki, joihin iskemällä vaikutus on paljon suurempi kuin vaikka yläselän lihaksiin. Mutta sitten kun mennään näihin juttuihin, että yhdestä pisteestä viritetään toinen piste herkemmäksi ja siitä tyrmätään, alkaa juttujen todenperäisyys ja varsinkin käytännöllisyys kamppailussa olla kyseenalainen. Puhumattakaan sitten siitä, että kuunvaiheen mukaan tietyt pisteet ovat herkempiä, niitä voi herkistää jollaain "Soo!" tai "Eee!" -huudoilla ja vastaavista. Onnea vaan yrittämään.

Haluaisinpa totisesti nähdä sen suorituksen, että kun kilpakosijan nyrkki osuu yllättäen leukaan niin että tähtiä näkyy, niin hermopistetaistelija analysoi, että tähän kellonaikaan komoislämmittäjämeridiaani on herkimmillään, iskee kolmoislämmittäjäpisteeseen jolla virittää sappirakkopisteen, karjaisee "Khiii!" herkistääkseen sappirakkopistettä ja sitten iskee siihen tyrmäten vastustajan.

Jokainen joka on joskus ollut itsepuolustustilanteessa tai edes täyskontaktiottelussa ymmärtää miten absurdia tällainen toiminta olisi. Larppaaminen erikseen.

Kari Aittomäki kirjoitti:Hep.
Nähnyt ja kokeillutkin. Karatekalle se on jopa ikäänkuin helppoa ja antaa kiihoketta niitten traditiomallisten tällien huolellisempaan treenailuun.
Mutta jälkituntemukset oli senverran omituisia että pidettiin parempana jättää sikseen.
Miten tämä (sparraaminen hermopisteillä) käytännössä sujui? Otitte ilmeisesti pystysparria karatesuojilla tms? Pyrittekö siis vain sparrissa osumaan (molempien irrallaan ollessa) tietämiinne yksittäisiin hermopisteisiin vai käytittekö jotain pisteyhdistelmiä? Siis niin että ensin isku sappirakkopisteeseen ja sitten kolmoislämmittäjäpisteeseen? Ja nämä siis sen teorian mukaan että kun psteisiin isketään tietyssä tuhoavan kierron järjestyksessä niin se on tehokkaampaa. Vai teittekö niitä hermopistetekniikoita enemmän pystypainitilanteissa, missä vastustajasta on jonkinlainen otekontrolli?

Millainen vaikutus oli? Olivatko ne semmoisia iskua tehostavia "hermotärskäyksiä" vai menikö porukkaa (tasaväkisillä sparripareilla) levyksi alvariin että niitä piti virvoitella takaisin pystyyn samaan tyyliin kuin noissa näytöstyrmäyksissä? Ja jos meni, niin putosiko sitä porukkaa selkeästi useammin kuin jos nämä samat tyypit sparrasivat normaalisti?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 901
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Hermopistekamppailusta

#738

Viesti MikaelF »

Kuten jo aikaisemmin totesin niin en kaikkea nielle , tästä esimerkkinä se kuukautiskier...eikun kuun kierron herkistävä vaikutus!
Mitä tulee siihen että useamman kohteen lyömisen herkistävään vaikutukseen niin sen kohdalla voisi olla kyseessä summaationa tunnettu neurofysiologinen ilmiö - useampi saman aikainen tai peräkkäinen ärsyke laukaisee voimakkaamman vasteeen. Mythbustereitä mukaellen - theoretically plausible. Se on taas eri asia onko eroa vai ei jos kohdistetaan ne hyökkäykset kohteisiin tietyssä järjestyksessä.

Sen kyllä myönnän että monen herkän kohdan löytäminen jopa paikallaan olevasta maalista (esim triggerpisteiden hoidossa) on välillä vähintäänkin haastavaa, saatikka sitten liikkuvasta maalista.
Jaroku
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 73
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Hermopistekamppailusta

#739

Viesti Jaroku »

Upeaa keskustelua, kerrankin tästä aiheesta.

Selvennetään vähän. Kyusho aiki jutsu puolella on tehty todella iso työ putsatessa huttua pois. Samalla opetusta on tehty järkevämmäksi ja yksinkertaisemmaksi. Monet kiinalaisen "lääketieteen" jutut voi unohtaa. Tuhonkiertoja ei enää pyöritellä. Etätyrmäykset ja chi-pallon pyörittelyt on jätetty taka-alalle. Järkeviä Kyusho kohteita ei ole satoja vaan muutama kymmen.

Avataan vähän. Perusjutut perustuu aikalailla reflekseihin. Kohteen kautta aiheutetaan refleksi ja ukella parhaimmillaan jalat pettävät alta. Tärkeää on myös horjuttaminen. Näin ollen yllätyksen merkitys on iso.
Refleksiä pystyy vastustamaan tietoisesti. Tämä toki aiheuttaa vähän harjoitusteknisiä ongelmia.
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 901
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hermopistekamppailusta

#740

Viesti MikaelF »

"Hermopiste"-kamppailukeskustelua voi toki käydä monestakin aspektista ja eri keskustelijat valitsee tietysti keskutelun aiheeksi sen joka on omasta mielestään oleellista ja vie keskustelun hedelmällisellä tavalla eteenpäin....
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 56
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Hermopistekamppailusta

#741

Viesti Kari Aittomäki »

Hyvin kiteytetty, koskapa tollaset sivupistot on keskustelun jarruttelua ja rapauttamista.
Jonka takia en viitsi edes vastata Andyn aiempaan "kysymykseen" muutakuin sen että en koskaan sparrannut karatesuojilla. Koska osaan kontrolloida ja etenkin koska, (viimestään) hermotällit hahmotettuani jätin hanskojen käytön erikoistilanteisiin. Hanskat tappaa nyanssit.

Nämä tarkat selitykset ja tuumailut hermopisteitten vaikutusmekanismeista ovat juu korkeatasoisia ja erinomaisen rakentavia, kiintoisia..
Mutta minusta.. minä vierastan ajatusmallia jossa ilmiö on todellinen vasta kun se voidaan selittää.
Vähän kuin vakuuttelisi itsensä siitä että kaivonkatsontaa ja verenpysäytystä ei ole koska mekaaninen selitys on.. ehkä kansankielinen.

Se voi olla ihan hyväksyttävä kiikarointikulmakin, mutta enimmin se vaikuttaa olevan halu kieltää koko ilmiö, tai ainakin arvottaa. Eli sinällään ei hyväksyttävää.
Koska konkretian kannalta kannattaa antaa vaan paukkua ja katsoa toimiiko kokonaisuus. Mulla toimi, ensikäden kokemusta on. Se riittää mulle.
Samoin voin jättää huomiotta nämä kuunkierto/parkaisunlaatu-jutut. Koska konkreettinen hyöty on enintäänkin teoreettinen.

Esitän vielä nöyrän pyynnön ettei niihin epätarkkoihin termeihin tartuttaisi, se Häkkisen viestimaailma oli hyytävän ikävä..
Miksi fiksu mies käyttäytyy kuin tyhmä akka. Kun Jussi taatusti ei ole tyhmä eikä edes nainen, vaikka muodin kanssa puljaakin.

Jaroku, kertoisitko oman näkemyksesi hermopisteitten käytäntöönottamisesta. Missä tilanteissa käyttäisit ja millä tavoitteella?
Mä kadun kerrankäyttämääni el telefonoa, joka teknisesti muistuttaa hermotällejä vaikka vaikutusmekanismi on toinen. Harmittaa yhä, vaikka se ehkä yrittikin murtaa mun selkärangan. Ei voi tietää.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Hermopistekamppailusta

#742

Viesti PetriP »

Tuosta kirjoituksesta kyllä hahmottuu miksi et tule saavuttamaan yksimielisyyttä melkoisen osan kanssa. Veren seisauttamisesta ei ole mitään näyttöä, ei siihen usko kuin suurin piirtein sama porukkka kuin yksisarvisiin. Kaivonkatsomisesta on oikein tutkimusta: ei toimi. Ja jos tunnet joka takuu varmasti saa sen toimimaan niin ei muuta ilmoitusta skepsikseen ja sopimaan koejärjestelyä. Helppo kymmpitonni tiedossa. Ja jos sen onnistuu kuittaamaan saattaa Randi hyväksyä sen omaan miljoonan haasteesensa (suuren suosion takia on pakko rajoittaa haasteeseen hyväsyttyjä).

Oma kokemus ei ole riiitävä näyttö. Aina voi olla muita asioita jotka vaikuttavat ja siksi pitää tutkia järjestelmällisesti.

Ja hermopiste kamppailun ytimessä on näitä kiinalaisia hömppäuskomuksa parantavista ja tuhoavista kierroista. Nyt on sitten vain vähän tuunattu kielenkäyttöä, kun puhutaan aktivoinneista ja virittämisistä. Ei siltikään mitään huomionarvoista takana. Ihmisessä on varmasti kohtia joihin kohtuullisestä tälläämällä tippuu, mutta siinä ei ole mitään tälle lajille ominaista kun mäiskäsee nervus vagukseen. Tai leuankärkeen
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 58
Viestit: 18909
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Hermopistekamppailusta

#743

Viesti Andy »

Tässä sekoittuu nyt mielestäni useampikin asia eikä ole mielekästä asettaa sen tyyppistä kysymystä kuin "onko hermopistekamppailu totta"?

Ensiksikin jos väite on että "ihmisen hermostoon fyysisesti vaikuttamalla voidaan saada aikaan erilaisia reaktioita", niin ei kai siitä ole mitään epäselvyyttä kellään? Nähdäkseni tästä vallitsee yksimielisyys ja jopa maallikot tuntevat asian.

Toinen asia on sitten nämä muinaiskiinalaiset selitysteoriat, joissa ajatellaan jotain sellaista, että pisteillä on jotain yhteisvaikutuksia ja herkistymisiä, jotka riippuvat meridiaaneista, polariteeteista, elementtien järjstyksistä, ajanhetkistä ja vastaavista. Tästä on jo huomattavasti suurempi epäselvyys. Joko nämä yhteydet, herkistymiset jne. voi kiistää kokonaan tai niiden voi ajatella johtuvan muista seikoista, kuten hermoradoista.

Kolmas asia on selkeästi yliluonnolliset asiat. Näihin kuuluvat vaikkapa etätyrmäys, kielen asettelu suussa polariteetin vaihtamiseksi jotta saataisiin maaginen puolustus hermopisteiskua vastaan tai iskujen tehostaminen tietyillä äänteillä. Nämä liittyvät edelliseen mutta pointti on se, että tässä sillä maagisella toimenpiteellä haetaan suoraa vaikutusta, eikä se ole vain selitysmalli "paremman puutteessa". Nämä aiheuttavat kaikkein suurinta epäilyä.

Neljäs asia on sitten näiden kaikkien kolmen mahdollinen hyötykäyttö kamppailussa. Olisi jopa mahdollista uskoa etätyrmäykseen mutta pitää sitä hyödyttömänä käytännön tilanteissa. Käsittääkseni suurin osa kamppailijoista hyväksyy kohdan yksi eli että hermoston vaikuttamalla on mahdollisuus vaikuttaa vastustajaan, mutta että niiden käyttömahdollisuudet ovat suhteellisen rajattuja (leuka, maksa...). Jotkut sitten uskovat kaikkien olevan käytännöllisiä ja jopa perustavat ja nimeävät koko lajinsa hermopistejuttujen mukaan.


Se että keskustelua herättävät nimenomaan nämä yliluonnolliset jutut, ei kannata ihmetellä. Jos minä julkaisen opetusvideon takasuorasta ja kerron siinä muun ohessa, että lausumalla "Hek!" ennen lyöntiä saan siihen Molok-Baalin antaman jumalallisen voiman, joka lisää tyrmäysahdollisuuksia 50% niin mitäpä luulette mikä on vastaanotto? Keskitytäänkö palautteessa analysoimaan sitä miten opetan takajalan ponnistusta lyöntiin vai Molok-Baliin? Niinpä.

Jos itse esittelee noita eksoottisia juttuja jopa kirjoittamalla niistä kirjoja, ei kannata ihmetellä, että ne herättävät keskustelua. Lisäksi käytännössä kaikki erilaisten hermopistelajien tuottama materiaali on sitä hermopisteilyä, vaikka välillä väitetään että se on vain pieni osa lajia ja siellä treenataan ja osataan muutakin. Laittakaapa vaikka youtubeen "kyusho jutsu" ja katsokaa montako välineidenlyöntivideota tai sparria tai edes perustekniikaa ilman hermopisteitä sieltä tulee.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 58
Viestit: 18909
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Hermopistekamppailusta

#744

Viesti Andy »

Kari Aittomäki kirjoitti:Hyvin kiteytetty, koskapa tollaset sivupistot on keskustelun jarruttelua ja rapauttamista.
Jonka takia en viitsi edes vastata Andyn aiempaan "kysymykseen" muutakuin sen että en koskaan sparrannut karatesuojilla. Koska osaan kontrolloida ja etenkin koska, (viimestään) hermotällit hahmotettuani jätin hanskojen käytön erikoistilanteisiin. Hanskat tappaa nyanssit.
Miten tämä kysymys olisi pitänyt esittää että viitsisit vastata siihen? Voisitko kuvailla tätä sparria vapaamuotoisesti, että mitä siinä tehtiin ja mikä oli tulos?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Jaroku
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 73
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Hermopistekamppailusta

#745

Viesti Jaroku »

Jaroku, kertoisitko oman näkemyksesi hermopisteitten käytäntöönottamisesta. Missä tilanteissa käyttäisit ja millä tavoitteella?
Mun vähäisen kokemuksen mukaan oikeat tilanteen on mennyt mun kohdalla niin, että alkuun tulee vähän yllätetyksi. Aluksi perus nujuamista, kunnes parin sekunnin kohdalla huomaa, että tuossahan on kohde. Sitten tyyliin peukaloa korvan taakse ja istutaan hyökkääjän päällä.

Kaverin väkisin aloittamaan kännipainin lopettamiseen toimii kanssa :D

Tavallaan kohteet / hermopisteet on helpompi ottaa heti mukaan suorittamiseen kun on henkisesti pieni yliote vastustajaan. Siis ei kauheasti pelkää.

Voimankäytössä hallintaotteiden tehostajana kuulemma toimii hyvin.

Kehäpeleissä muutaman erän jälkeen, kun vastustaja alkaa väsymään, voi alkaa tarkentamaan osumiaan. Näin mulle on kerrottu.

Paljon riippuu mitä hakee. Jos on tarve rikkoa, pisteen kautta viedään hetkeksi vastus pois nivelestä ja väännetään / isketään rikki. Tai tarve hallintatekniikkaan, sama alku mutta ei väännetä raajaa rikki asti.

Treeneissä kohteita pyritään osaamisen kartuttua käyttämään joka tekniikan vaiheessa. Yleisimmin ensin raajan kohteeseen ja seuraavaksi pään alueelle tai vartaloon. Tämä toimii tavallaan jarruna, ettei heti lyö toista kaulaan kun joku käy päälle. Yleensä pyritään viemään maihin. Tyrmäämään jos ei muu auta.

En tiedä vastasiko kysymykseen?
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Hermopistekamppailusta

#746

Viesti JanneM »

Voin kertoa tarinan hermopistepainalluksista kamppailussa.
Oli vuosi nakki ja papu ja ensimmäinen Potkumiitti Viikinsaaressa Tampereella. Kaksi nimeämätöntä potkulaista painiskelevat nurmikolla ilman alkoholin tuomaa relaksaatiota. TOinen mähisijöistä on toisen reppuselässä kun tämä sylissä ollut kaivaa sormensa toista niveltä myöten korvan takana olevaan hermopisteeseen sillä voimalla, että reppuselässä olevalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kun kuristaa sylissä ollut hermopisteen painaja. Hermopistelajin musta vyö tokaisi jotakuinkin "Eihän näistä hermopisteistä ole saatana mihinkään. Pitää varmaan opetella myös painimaan."
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010

Re: Hermopistekamppailusta

#747

Viesti Vanhakankea »

Jannen tarinaa sivuten voin vahvistaa kokemuksia omalta bjj-polultani.

Selän puolustusta en kyllä jättäisi hermopistekamppailun varaan, aloitteissa niillä voi olla roolinsa.

Suljetun guardin avausta painamalla kyynärpää reisilihakseen voidaan kenties pitää jonkin sortin 'hermopistealoitteena', mutta ylempien vöiden kanssa sitä löytää äkkiä itsensä vielä tukalammasta tilanteesta kuin suljetusta guardista. :-)

Oman kokemuksen perusteella sanoisin, että niille voi löytyä paikka yllätyksinä kokematonta kamppailijaa vastaan mutta mutta paljon on epäilyksiä.

Olen tosin saanut luovutuksen aikaan puristamalla jalkatriangelilla reisilihasta, mutta en lähtisi sitäkään kyllä minään hermopistevoittona opettamaan.
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 1

Hermopistekamppailusta

#748

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Vanhakankea kirjoitti: Suljetun guardin avausta painamalla kyynärpää reisilihakseen voidaan kenties pitää jonkin sortin 'hermopistealoitteena', mutta ylempien vöiden kanssa sitä löytää äkkiä itsensä vielä tukalammasta tilanteesta kuin suljetusta guardista. :-)

Haistelemassa pallihikeä triangelissa?
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010

Hermopistekamppailusta

#749

Viesti Vanhakankea »

luupää kirjoitti:
Vanhakankea kirjoitti: Suljetun guardin avausta painamalla kyynärpää reisilihakseen voidaan kenties pitää jonkin sortin 'hermopistealoitteena', mutta ylempien vöiden kanssa sitä löytää äkkiä itsensä vielä tukalammasta tilanteesta kuin suljetusta guardista. :-)

Haistelemassa pallihikeä triangelissa?
Muun muassa sieltä. :-)
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Kuvake
Tyttö
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 7295
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)

Hermopistekamppailusta

#750

Viesti Tyttö »

Ylipotkija: Tämän keskustelun tieteeseen liittyvät viestit on siirretty toiseen ketjuun: https://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=21069
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 0 kurkkijaa